+ 31 (0) 6 239 626 76

7 daagse Luxe Tour LAOS

Deze tour is een mooie kans om een combinatie te maken met andere reisbestemmingen in Zuidoost Azië.


Reiscode: ATT-YT-015
Periode:  Heel jaar, zowel hoog- als laagseizoen


Algemeen

Deze tour is een mooie kans om een combinatie te maken met andere reisbestemmingen in Zuidoost Azië. U reist door adembenemende landschappen en kunt volop genieten van de prachtige natuur.
U bezoekt Luang Prabang een stad die onder andere door haar vervallen koloniale architectuur op de werelderfgoed van de UNESCO staat. U bezoekt schitterende watervallen en u maakt kennis met de cultuur van Laos.
U verblijft in 4 of in 5 sterren hotels.

Inbegrepen

Aandachtspunten

Dagprogramma

Dag 1: Bangkok – Vientiane met de nachttrein (Bed)

Uw avontuur naar Laos begint al als u op het Hua Lampung station van Bangkok in de nachttrein stapt die u naar de grens met Laos brengt waar u de volgende ochtend aankomt op het treinstation van Nong Khai.

Volgende stop is het Thaise douanekantoor waar u wordt uit gestempeld. Een lokaal treintje (20 Baht, exclusief) rijdt u over de Friendship brug naar het Tha Naleang station, waar u de Laotiaanse douane passeert. Een visum (exclusief) kunt u makkelijk krijgen.

Aan de Laotiaanse kant wordt u opgewacht en naar uw centraal gelegen hotel gebracht. Vientiane is de charmante en fascinerende hoofdstad van Laos, met een interessante mix van Laotiaanse, Thaise, Chinese, Vietnamese, Franse en Amerikaanse invloeden.

 

Nadat u bent ingecheckt en even tot rust bent gekomen, laten we u de bezienswaardigheden van de stad zien, zoals Wat Sisaket, de oudste tempel met duizenden miniatuur Boeddha beeldjes, en de voormalige koninklijke tempel Wat Prakeo, waar vroeger het beroemde Emerald Boeddha beeld stond. Op weg naar de nationale trots van Laos, de fijnzinnige en heilige That Luang Stupa, bent u ook nog in de gelegenheid om wat foto’s te maken van het imposante Patuxay monument, dat bekend staat als de ‘Arc de Triomphe’ van Vientiane.

De boulevard langs de Mekong is de perfecte plaats om deze dag af te sluiten en te genieten van de zonsondergang. In de avond is het de moeite waard nog even een wandeling te maken over de levendige avondmarkt.

Overnachting in Lao Plaza hotel.

 

Dag 2: Vientiane – Vang Vieng (B&B)

Na het ontbijt verlaten we de hoofdstad voor onze reis naar het noorden door een adembenemend heuvelachtig landschap.

Onderweg stoppen we bij de drukke en kleurrijke markt van Thalat waar diverse bergvolkeren hun producten verkopen.

Een volgende stop is Vang Xang, een beroemde archeologische vindplaats daterend uit de 11e eeuw.

Onze eindbestemming is Vang Vieng dat in een bocht van de Nam Song rivier ligt. Het prachtige omringende landschap is onaangetast, ondanks de meer recente ontwikkelingen op toeristisch gebied.

Nadat u bent ingecheckt bij uw hotel heeft u alle tijd om te relaxen of wat rond te kijken.

Overnachting in Vansana hotel.

 

Dag 3: VangVieng – Luang Prabang (B&B)

Na het ontbijt rijden we Vang Vieng uit en bezoeken we de Tham Jang grotten, waar ooit de lokale bevolking zich verschuilde voor de Chinese bezetters.

We steken de rivier over naar Ban Huai Ngai, een rustiek dorpje en maken daar kennis met de manier van leven van de bevolking.

We rijden verder door naar het noorden en de wegen worden minder goed maar door het prachtige berglandschap is het toch zeer de moeite waard. We kronkelen door de bergen heen en bereiken uiteindelijk Luang Prabang.

Luang Prabang, met zijn glanzende tempeldaken en vervallen koloniale architectuur tegen een fascinerende achtergrond van bergen is door UNESCO uitgeroepen tot de best bewaarde traditionele stad van Zuidoost-Azië. Er is weinig verkeer op de wegen en monniken in oranje gewaden met parasols tegen de zon lopen in alle richtingen.

Overnachting in Villa Santi.

 

Dag 4: LuangPrabang – Pac Ou grotten (B&B)

Na het ontbijt beginnen we onze stadstour met een bezoek aan de indrukwekkende Wat Xieng Thong, die op de kruising van de Mekong en de Nam Khan rivier ligt. De tempel structuur is versierd met diverse vergulde ornamenten. De achtermuur heeft een intrigerend groot ‘levensboom’ motief uitgevoerd in gekleurd glas-in-lood.

Hierna gaan we per boot verder stroomopwaarts de Mekong rivier. U kunt genieten van het rustgevende landschap dat voorbij glijdt op weg naar de mysterieuze Pac Ou Caves, die bestaan uit twee met elkaar verbonden grotten, die vol staan met duizenden met bladgoud bedekte Boeddha beeldjes in alle soorten en maten, achtergelaten door pelgrims. We maken eerst nog een tussenstop in Ban Xang Hai, waar lokale rijstwijn wordt gebrouwen.

We varen verder naar het om haar weverijen bekend staande dorpje Ban Phanom waar u de kans krijgt uw onderhandelingstechnieken in praktijk te brengen. Daarna beklimmen we nog Phousi Hill om het uitmuntende uitzicht te ervaren over de groene Wereld Erfgoed stad en de Nam Khan en Mekong rivieren.

Overnachting in Villa Santi.

 

Dag 5: Luang Prabang (B&B)

Als u van vroeg opstaan houdt heeft u de kans om een dagelijks Laotiaans ochtendritueel mee te maken. Monniken dragen hun kommen en lopen door de stad terwijl ze de lokale bevolking die hun giften geeft zegenen. Dit vroege ochtendritueel herhaalt zich dagelijks overal in Zuidost-Azië en de monniken zijn voor hun dagelijkse eten afhankelijk van de giften die de mensen aan hun geven.

Onze eerste stop vandaag zijn de prachtige Kuang Si watervallen waar het turquoise water zich trapsgewijs langs kalkstenen rotsformaties naar beneden stort. Deze overvloed van water is een prachtig natuurverschijnsel. Onderaan de watervallen vormen zich grote poelen die perfect zijn om in te zwemmen en onder de watermist af te koelen. Op weg naar de watervallen rijden we door een adembenemend landschap van teak bossen afgewisseld door dorpjes van etnische minderheden (Hmong en Khmu). Vlakbij de watervallen brengen we nog een bezoek aan een beren centrum waar een fokprogramma wordt uitgevoerd voor de met uitsterven bedreigde zwarte Aziatische beer.

In de middag rijden we terug naar Luang Prabang en heeft u de rest van de dag vrij om te relaxen of nog wat te winkelen op de avondmarkt.

Overnachting in Villa Santi.

 

Dag 6: Luang Prabang – volgende bestemming (B&B)

Vandaag heeft u nog tijd wat rond te lopen voordat u naar het vliegveld wordt gebracht voor uw vlucht (exclusief) naar uw volgende bestemming.

Hotels

Foto's
Over Laos

Geografie, historie en bevolking

Laos grenst aan Myanmar, China, Vietnam, Cambodja en Thailand.

Een aantal grote steden in Laos zijn: Luang Prabang, Seno, Savannakhet, Thakhek en Vang Vieng. De belangrijkste plaatsen in Laos zijn de oude koninklijke hoofdstad Luang Prabang en Vientiane.

Luang Prabang

Luang Prabang is centraal gelegen in het noordelijk deel van Laos, tussen de groene bergen en aan de oever van de Mekong rivier.

De onderlinge bereikbaarheid tussen de steden is door de geringe degelijke infrastructuur nog een uitdaging, maar des te avontuurlijker!

Het Bolaven plateau

Reis door schitterende natuur in het Bolaven-plateau. Het gebied werd door de Franse kolonisten gezien als de beste locatie voor de vestiging van Franse boeren. De grond is er vruchtbaar en de hoogvlakte biedt koelte tegen de hitte afkomstig uit het laagland. Het gebied ontwikkelde zich tot koffie-, rubber- en kardamom plantage. U drinkt er één van de beste kopjes koffie ooit. Het Bolaven-plateau wordt bewoond door een kleurrijke mengelmoes van etnische stammen.

Eilandenrijk Zuid-Laos 

Het waterrijke zuiden van Laos is echt een bestemming voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Er zijn vele watervallen, stroomversnellingen en eilandjes in de Mekongrivier.

Een uitstekend gebied om met de fiets of wandelend te verkennen. De bijzonder indrukwekkende Wat Phou tempel mag uiteraard niet worden overgeslagen. Zo wordt deze reis door Zuid-Laos een mooie combinatie van cultuur en natuur.

Klimaat en weer

Laos heeft een tropisch klimaat. De temperaturen liggen het hele jaar door tussen de 25 en 40 graden. Hoger in de berggebieden liggen de temperaturen circa 5 graden lager.

Januari, november en december zijn de beste maanden om naar Laos te reizen. Hiermee vermijdt u het regenseizoen en de heetste maanden.

Bezienswaardigheden

Laos is één van de meest ongerepte en authentieke landen in Zuidoost-Azië. Zodra u het vliegtuig uitstapt, waant u zich in een totaal andere wereld. De mensen zijn vriendelijk, het is redelijk... Lees verder »

Prijzen

 

Corona

  • Naar veel gebieden blijft reizen risicovol;
  • Daarom zijn er op dit moment geen data en reizen bekend;
  • U kunt ons wel benaderen voor meer informatie of een reis op maat.
     

 

 

 

Meer Informatie?

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  7 daagse Luxe Tour LAOS
Reiscode:  ATT-YT-015
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terugvelden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.