+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisaanbod » Reisaanbod Laos » 18 dagen Hoogtepunten Laos

18 dagen Hoogtepunten Laos

Reiscode: ATT-KV-0028

Route: Bangkok-Chiang Rai-Luang Namtha-Muang Sing-Oudomxai-Nongkhiaw-Luang Prabang- Vallei der Kruiken- Vientiane-Pakse-Bolaven plateau

Hoogtepunten

 • Ervaar hoe de lokale bevolking Laotiaanse whisky maakt
 • Maak kennis met de stammen in het noorden van Laos
 • Bezoek de wereldberoemde Pac Ou-grotten
 • Bezoek Vlakte der Kruiken
 • Mogelijkheid om te wandelen op het Bolaven-plateau
 • Bewonder de prachtige landschappen en de natuur
 • Bezoek authentieke dorpen en maak kennis met bergstammen


Dagprogramma

Dag 01 Bangkok – Aansluitende vlucht – Chiang Rai – Chiang Khong

Bij aankomst op de luchthaven van Chiang Rai ontmoet je onze Thaise chauffeur, laat je naam zien en transfer met privévoertuig (2 uur) naar Chiang Khong.

De Mekong rivier vormt de grens tussen Thailand en Laos.

 

Opmerking: Indien u eerder in Chiang Khong aankomt kunt u de grens naar Laos oversteken en in Laos kant overnachten.

 

   

Dag 02 Chiang Khong – Houeixai – Luang Namtha (B/-/-)

Na een vroeg ontbijt in het hotel is er een transfer naar de Thaise immigratiedienst voor vertrek naar Laos. We checken uit bij de immigratiedienst en nemen de shuttlebus over de Mekong rivier over de brug naar Laos.

Bij aankomst aan de kant van Laos ontmoeten we onze lokale gids voordat we onze reis naar Laos voortzetten. In Ban Houeixay vervolgen we onze reis naar Luang Nam Tha met een privévoertuig. Onderweg bezoeken we Ban Nam Khok waar de lokale bevolking Laotiaanse whisky maakt. We zullen ook een woning van de Laentan-stam bezoeken. We komen laat in de middag aan in Luang Nam Tha. Ongeveer 4 uur rijden.

 

   

Dag 03 Luang Namtha – Muang Sing (B/-/-)

De volgende ochtend wordt u wakker met de geluiden van het dorp dat tot leven komt. De onvermijdelijke hanen zullen waarschijnlijk lang voordat de zon op is al beginnen te kraaien. Na het ontbijt in het restaurant vervolgen we onze reis naar Muang Sing. Onderweg zullen we een kort bezoek brengen aan een dorp in Laenthen. We komen in de middag aan in de stad. Ongeveer 2 uur rijden.

 

   

Dag 04 Muang Sing – Oudomxai ( B/-/- )

We hebben vandaag een lange rit vanuit Muang Sing via Luang Nam Tha naar Oudomxai. De toestand van de wegen in dit deel van het land is sterk afhankelijk van het weer en daarom moet u voorbereid zijn op aardverschuivingen en vertragingen. Het landschap is echter spectaculair - grotendeels bebost met slash and burn-teelt en met onderweg veel bergstamdorpen. Ongeveer 6-7 uur rijden.

 

   

Dag 05 Oudomxai – Nongkhiaw (B/-/-)

Als we uit de Oudom Xai-vallei klimmen, worden we vanmorgen beloond met een aantal fantastische uitzichten. De meeste dorpen in dit gebied zijn Hmong en de mensen zijn heel apart in de manier waarop ze zich kleden. We stoppen om Ban Nag Yang te bezoeken, een dorp met zeer indrukwekkende en versierde huizen. Aan het einde van de middag bereiken we Nong Khiaw, waar we hier moeten overnachten in een lokale bungalow bij de rivier. Het is leuk om in dit gebied rond te lopen en de brug over de rivier de Ou over te steken. Ongeveer 6-7 uur rijden.

 

   

Dag 06 Nongkhiaw – Luang Prabang (O/-/-)

Na het ontbijt heb je nog wat tijd om van het dorpsleven te genieten voordat we naar Luang Prabang rijden. Voordat we Luang Prabang bereiken, stoppen we om de Pac Ou-grotten te bezoeken, waar we de kalkstenen kliffen beklimmen om het heilige boeddhistische heiligdom te bereiken. Rond lunchtijd komen we aan in Luang Prabang. Vanmiddag heb je wat tijd om te ontspannen en tot rust te komen of om een stukje van deze werelderfgoedstad te verkennen. Alle belangrijke bezienswaardigheden liggen dicht bij elkaar, zodat u comfortabel kunt ronddwalen en verschillende Wats kunt bezoeken.

 

   

Dag 07 Luang Prabang (B/-/-)

Luang Prabang, de voormalige koninklijke hoofdstad, is vooral bekend om zijn oude tempels en romantische ligging aan de samenvloeiing van de Mekong en Kane rivieren. Vanwege het compacte formaat van het schiereiland kan Luang Prabang het beste te voet en per fiets worden verkend. 'S Ochtends beginnen we aan een wandeltocht van een halve dag, waarbij we het Nationaal Museum (voorheen bekend als het Koninklijk Paleis), Wat May, Wat Visoun, Wat Sene, wat Xieng Thong bezoeken. De middag is vrij om op eigen gelegenheid te verkennen of te ontspannen. Misschien wil je de Phousi-heuvel beklimmen om te genieten van een prachtig uitzicht op de weelderig groene werelderfgoedstad en de Kane en de Mekong rivier.

 

   

Dag 08 Luang Prabang (B/L/-)

Als men vroeg opstaat is er een goede gelegenheid om een dagelijks Laotiaanse ochtendritueel te zien.Monniken die hun kommen dragen, dwalen door de stad en zegenen lokale mensen die hen aanbiedingen geven (meestal plakkerige rijst).Na het ontbijt een dagtocht naar de prachtige Kuang Si-watervallen waar turkooizen water over kalksteenformaties stroomt.De overvloed aan water vormt een prachtig vertoon van de natuur.Onder de Kuang Si zijn grote vijvers perfect om te zwemmen en af te koelen onder de nevel.Voordat we genieten van een picknicklunch naast de zwembaden, passeren we verbazingwekkende landschappen, teakbossen en verschillende etnische minderheidsdorpen (Hmong en Khmu).Bij de watervallen is het de moeite waard om een bezoek te brengen aan een centrum waar de met uitsterven bedreigde zwarte Aziatische bieren een veilige schuilplaats vonden.Als we tijd genoeg hebben, gaan we verder naar Ban Phanom of Ban Xiang Lom, het weefdorp voor de uitstekende stukken Laotiaanse textiel.

 

   

Dag 09 Luang Prabang – Phonsavan de vlakte der kruiken (B/-/-)

Na het ontbijt maken we een mooie rit naar Xieng Khouang, de verbazingwekkende Vlakte der Kruiken. Onderweg door hoge bergen en karstformaties hebben we tijd om te stoppen en een kort bezoek te brengen aan de afgelegen woningen van etnische minderheidsdorpen.Waarschijnlijk zult u merken dat veel huizen weefgetouwen hebben waarmee de kleding, tassen en accessoires van het gezin worden vervaardigd.Aan het einde van de middag komen we aan in Phonsavan, de hoofdstad van de provincie Xieng Khouang. Ongeveer 6-7 uur rijden.

 

   

Dag 10 Phonsavan bezoekt vlakte der Kruiken (B/-/-)

Vandaag brengen we de dag door met het verkennen van de Vlakte der Kruiken (nummer 3,2,1) en de omgeving.Men denkt dat de potten 2000 jaar oud zijn, hoewel er weinig bewijs is om ze zeer nauwkeurig te dateren.Archeologen worstelen nog steeds om het specifieke doel van de potten te achterhalen, of ze werden gebruikt voor grafurnen of om rijstwijn in op te slaan.We zien de zonsondergang op locatie nummer 1 voordat we terugkeren naar de stad.

 

   

Dag 11 Phonsavan – Vang Vieng ( B/-/- )

Na het ontbijt en de reis naar Vang Vieng, hebben we onderweg tijd om te stoppen om het landschap vanaf de uitkijkpunten in ons op te nemen.Vang Vieng is een klein dorp tussen een spectaculaire spreiding van kalkstenen karsts en wordt omgeven door weelderige groene rijstvelden en woningen van etnische minderheden.We komen voor zonsondergang aan in de stad en checken in in uw hotel dat prachtige zonsondergangen biedt te midden van deze prachtige natuurlijke omgeving. Ongeveer 6-7 uur rijden.

 

   

Dag 12 Vang Vieng – Vientiane ( O/-/- )

In de ochtend bezoeken we de Tham Chang-grotten voordat we een mooie rit maken naar de hoofdstad van Laos.Vientiane is een vriendelijke, slaperige stad die aan de oevers van de machtige Mekong-rivier ligt.In de middag hebben we ook een sightseeingtour door de stad.We zullen enkele van de beste bezienswaardigheden verkennen, waaronder de Victory Gate (Arc de Triomphe), de wat Sisaket, Ho Prakeo (het huis van Emerald Buddha) en de indrukwekkende That Luang Stupa, het belangrijkste monument van het land.Bezoek ook de ‘ochtendmarkt’ waar je kunt rondstruinen en zilver, zijde of andere spullen kunt kopen die je graag mee naar huis neemt.'S Avonds kun je langs het pad langs de Mekong lopen bij zonsondergang is altijd populair bij zowel reizigers als de lokale bevolking. Ongeveer 4 uur rijden.

 

   

Dag 13 Vientiane ( B/-/- )

Na het ontbijt bezoeken we het COPE-centrum en rijden we Vientiane uit naar het Boeddhapark.Onderweg passeren we de vriendschapsbrug tussen Laos en Thailand.We kunnen het mooie punt stoppen om een foto te maken.Xiengkhouan is de naam van het dorp, tijdens het Laotiaanse koninklijke koninkrijk, de heer Boun Leua, die geloofde en in India studeerde over het hindoeïsme, bouwde en huurde de mensen in om vele statussen in dit gebied te verwerven.In deze tuin zie je de statussen van Boeddha en Hindoeïsme vermengen.Het is een goed idee als je door de grote pompoen van de grond naar boven loopt en je het mooie uitzicht op deze tuin kunt zien.We zullen hier ongeveer 1 of 2 uur doorbrengen voordat we terugkeren naar de stad.Vrije tijd om zelf op verkenning te gaan.

 

   

Dag 14 Vientiane – Vlucht – Pakse – Champasak – Khong Island (B/-/-)

Vroeg in de ochtend vliegen we naar Pakse.Bij aankomst rijden en reizen we over een prachtige brug over de Mekong rivier naar Champasak.Hier bezoeken we de heilige Khmer-tempel van Wat Phu.Dit complex vertegenwoordigt de meest oostelijke grens van het Khmer-rijk in het 4e eeuwfeest.Later in de middag maken we een mooie rit en over de brug naar Don Khong.Dit eiland is een van de grotere permanent bewoonde eilanden in het ‘Si pan don’ gebied.Dong Khong verken je het beste per fiets.Een redelijke onverharde weg omringt het eiland. Ongeveer 3 uur rijden.

 

   

Dag 15 Khonephapheng en Liphi vallen (B/-/-)

Per boot verkennen we het 4000 eilandengebied (Si Pan Don).Hier is de Mekong rivier op zijn breedst.Tijdens het regenseizoen is het tot 12 km breed.Wanneer het water zich terugtrekt, ontstaan er vele kleine eilanden.Het is van dit fenomeen dat de regio zijn naam ontleent.Van verre hoor je het onmiskenbare gebrul van de Khone Phapheng en Li.

 

   

Dag 16 Khong Island – Bolaven Plateau ( O/-/- )

Na het ontbijt nemen we een voertuig dat we vroeg in de ochtend vertrekken om naar het Bolaven-plateau te rijden en dorpen op het Bolaven-plateau te bezoeken. We overnachten in ons resort vlakbij de Tad Fane waterval.

 

   

Dag 17 Bolaven Plateau – Pakse (B/-/-)

Voor degenen die zich actief voelen, is het mogelijk om te genieten van enkele trektochten in dit prachtige gebied. Maak 's ochtends een wandeling naar het Dan Sin Say-plateau. Over een hangende brug gaat deze wandeling door koffieplantages en lokale dorpjes. Etnische stammen die in dit gebied leven zijn de Laven, de Alak, de Katu en Suay mensen. Na de lunch rijden we naar Pakse. Ga verder naar uw hotel om in te checken.

 

   

Dag 18 Pakse – Bangkok ( B/-/- )

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Bangkok.

Einde van de rondreis in Laos.

 

   


Overnachtingen

 Bestemming

 Hotels & room type 3*

Chiang Khong ( Thailand )

Namkhong Riverside, Superior

 

www.namkhongriverside.com

Luang Namtha

Zuela Guesthouse, Standard

 

zuelaguesthouseandrestaurant facebook

Muang Sing

Phou Ui bungalow, Standard

 

www.muangsingtravel.com

Oudomxay

Namkat Yorlapa, Standard

 

www.namkatyorlapa.com

Nongkhiaw

Mandala Ou bungalow, Riverview

 

www.mandala-ou.com

Luang Prabang

Villa Chitdara hotel, Superior

 

www.villachitdara.com

Phonsavanh

Vansana Plain of Jars hotel, Standard

 

www.vansanahotel-group.com

Vang Vieng

Sisombat Plaza hotel, Standard

 

www.sisombatplaza.com

Vientiane

Lao Orchid hotel, Superior

 

www.lao-orchid.com

Muang Khong

Senesothxeun hotel, Deluxe

 

www.ssx-hotel.com

Bolaven Plateau

Tadfan Eco lodgge, Standard

 

www.tadfaneresort.com

Pakse

Champasak Grand hotel, Superior

 

www.champasakgrand.comPrijsinformatie

Prijzen van 1 mei 2023 – 30 september 2024

 Periode

 2 pers.

 4 pers.

 6 pers.

 1 pers. toeslag

 

 € 2512,-

 € 1607,-

 € 1298,-

 € 466,-

 

Prijzen van 1 oktober 23 – 30 april 2024

 Periode

 2 pers.

 4 pers.

 6 pers.

 1 pers. toeslag

 

 € 2588,-

 € 1724,-

 € 1424,-

 € 590,-

 
Er komt nog € 95 per ticket bij voor de vlucht van Vientiane naar Pakse.

 

Let wel deze prijs is aan verandering onderhevig.

Inclusief

 • Accommodatie op basis van twee- of tweepersoonskamers met dagelijks ontbijt Maaltijden zoals aangegeven in de reisbeschrijving
 • Privévoertuig door heel Laos en Thailand (ook privévoertuig van luchthaven Chiang Rai naar Chiang Khong)
 • Begeleiding van een Engelssprekende lokale gids tijdens de reis in Laos (u ontmoet de gids op dag 2 aan de kant van Laos)
 • Alle excursies zoals vermeld in de reisbeschrijving
 • Toegangsprijs tijdens begeleide tijd
 • Alle servicekosten en overheidsbelastingen

Exclusief

 • Visa en visumkosten
 • Vliegticket Bangkok – Chiang Rai
 • Vliegticket Vientiane – Pakse Vliegticket Pakse – Bangkok
 • Persoonlijke uitgaven zoals bar-, telefoon- en wasrekeningen.
 • Reisverzekering tegen elk persoonlijk letsel of ziekte en schade aan eigendommen opgelopen – tijdens deze reis.
 • Eten en drinken niet vermeld in de reisbeschrijving.
 • Fooien en fooien Entreegelden in vrije tijd
 • Bankkosten overschrijving


RouteFoto's
Reisvoorstel aanvragen

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  18 dagen Hoogtepunten Laos
Reiscode:  ATT-KV-0028
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terug
   
  Typ de tekst uit de afbeelding over:
  CAPTCHA code
 velden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.