+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisaanbod » Reisaanbod Laos » 11 dagen Laos op zijn best

11 dagen Laos op zijn best

Reiscode: LA-ATT-0066

Route: Luang Prabang - Phonsavan - Vang Vieng - Vientiane - Het zuiden van Laos

Hoogtepunten

 • Bezoek een elegante 16e eeuws tempel
 • Beleef ochtendritueel Luang Prabang
 • Bezoek de wonderbaarlijke vlaktes van Kruiken
 • Geniet van de prachtige Kuang Si en Li Phi Watervallen
 • Bezoek een authentieke weefdorp
 • Bezoek Pakse voor ongerepte natuurgebieden en ecoparadijzen,


Dagprogramma

Dag 1: Siem Reap - Luang Prabang

Bij aankomst in Luang Prabang, de oude eerste hoofdstad van het Lane Xang koninkrijk en het centrum van het religieuze leven in Laos, word je verwelkomd door onze gids. Daarna transfer naar je hotel om in te checken. Overnachting in hotel in Larung Prabang.

 

   

Dag 2: Luang Prabang ( B/L/- )

Na het ontbijt verlaten we het hotel voor een bezoek aan het Nationaal Museum, het voormalige Koninklijk Paleis dat een verzameling kostbaarheden herbergt, waaronder het beroemde Boeddhabeeld van Prabang, geschenken ontvangen van buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders, enz. Daarna bezoeken we Wat Xiengthong, de 16e-eeuwse tempel die, meer dan alle andere tempels in Luang Prabang, alle elegantie en gratie van de architectuur van Luang Prabang belichaamt; daarna maken we een excursie (een paar uur) per boot, stroomopwaarts op de Mekong om de Pac Ou-grot te bezoeken in de zijkant van een kalkstenen klif en tegenover de monding van de Mekong en Ou-rivieren. De heiligdommen bij Pac Ou bestaan uit twee grote grotten, beide bewaarplaatsen voor duizenden Boeddhabeelden, die variëren van slechts een centimeter tot twee meter hoog. Na de lunch in het lokale restaurant in Ban Pac Ou dorpen keren we terug naar Luang Prabang. Als we tijd genoeg hebben kunnen we Phousi Hill beklimmen voor een prachtig uitzicht over de stad.

Overnachting in hotel in Luang Prabang

 

   

Dag 3: Luang Prabang ( B/L/- )

Als je vroeg opstaat is er een goede gelegenheid om een dagelijks Laotiaans ochtendritueel te zien. Monniken met hun schalen lopen door de stad en zegenen de lokale bevolking die hen iets aanbiedt (meestal kleefrijst). Na het ontbijt een dagtocht naar de prachtige Kuang Si watervallen waar turquoise water over kalksteenformaties cascadeert. De overvloed aan water vormt een prachtig schouwspel van de natuur. Onder de Kuang Si liggen grote vijvers die perfect zijn om in te zwemmen en af te koelen onder de nevel. Voordat we genieten van een picknicklunch naast de poelen, passeren we prachtige landschappen, teakbossen en verschillende etnische minderheidsdorpen (Hmong en Khmu). Vlakbij de watervallen is het de moeite waard om een centrum te bezoeken waar de bedreigde zwarte Aziatische beren een veilig onderkomen hebben gevonden. Als we tijd genoeg hebben gaan we door naar Ban Phanom of Ban Xiang Lom het weefdorp voor de uitstekende stukken Laotiaanse textiel.

Overnachting in hotel in Luang Prabang

 

   

Dag 4: Luang Prabang - Phonsavan ( B/-/- )

Vanochtend vertrekken we naar Xieng Khouang, de thuisbasis van de wonderbaarlijke Vlakte van Kruiken.

We rijden door hoge bergen en karstformaties en hebben tijd om te stoppen en afgelegen woningen van etnische minderheden te bezoeken.

afgelegen woningen van etnische minderheidsdorpen te bezoeken. Waarschijnlijk zul je merken dat onder veel huizen weefgetouwen staan waarmee de kleding, tassen en accessoires van de familie worden gemaakt. Laat in de middag komen we aan in Phonsavan, de hoofdstad van de Xieng Khoung provincie, we bezoeken de kruikenvlakte bij site nummer 1 voor de zonsondergang. Overnachting in Phonsavan

 

   

Dag 5: Phonsavan - Vang Vieng ( B/-/- )

Vandaag besteden we de dag aan het verkennen van de Kruikenvlakte (nummer 2 en 3) en de omgeving. Men denkt dat de kruiken 2000 jaar oud zijn, hoewel er weinig bewijs is om ze heel nauwkeurig te dateren. Archeologen zijn nog steeds aan het worstelen om het specifieke doel van de kruiken te achterhalen, werden ze gebruikt als grafurnen of om rijstwijn in te bewaren? Daarna vervolgen we onze reis naar Vang Vieng, waar we de tijd hebben om te stoppen en te genieten van het landschap vanaf de uitkijkpunten. Vang Vieng is een klein dorp gelegen tussen een spectaculaire spreiding van kalkstenen karsten en is omgeven door weelderige groene rijstvelden en woningen van etnische minderheden. Het terras van je hotel biedt prachtige zonsondergangen te midden van deze prachtige natuurlijke omgeving.

Overnachting in het hotel in Vang Vieng

 

   

Dag 6: Vang Vieng - Vientiane ( B/-/- )

Na het ontbijt bezoeken we de Tham Chang grotten en rijden we naar de hoofdstad van Laos. Vientiane is een vriendelijk slaperig stadje aan de oevers van de machtige Mekong rivier. In de namiddag organiseren we een sightseeingtour door de stad. We verkennen enkele van de beste bezienswaardigheden zoals de Overwinningspoort (Arc de Triomphe), de wat Sisaket en de indrukwekkende That Luang Stupa, het belangrijkste monument van het land. Bezoek ook de 'ochtendmarkt' waar je kunt ronddwalen en zilver, zijde of andere spullen kunt kopen om mee naar huis te nemen. s Avonds kun je een wandeling maken langs de oevers van de Mekong rivier.

Overnachting in het hotel in Vientiane

 

   

Dag 7: Vientiane Boeddha Park ( B/-/- )

We ontmoeten onze gids in het hotel en rijden Vientiane uit naar Buddha Park. Onderweg passeren we de Vriendschapsbrug tussen Laos en Thailand. We kunnen stoppen op het mooie punt om een foto te maken. Xiengkhouan is de naam van het dorp. Tijdens het koninklijk koninkrijk van Laos bouwde de heer Boun Leua, die geloofde en in India studeerde over het hindoeïsme, een tuin en huurde mensen in om veel statussen in dit gebied te maken. In deze tuin kun je de statussen van Boeddha en het Hindoeïsme zien vermengen. Het is een goed idee om door de grote pompoen van de grond naar de top te lopen om het mooie uitzicht op deze tuin te zien. We brengen hier ongeveer 1 of 2 uur door voordat we terugkeren naar de stad.

Overnachting in het hotel in Vientiane

 

   

Dag 8: Vientiane - Pakse - Champsasak - Khong Island per vlucht ( B/-/- )

Vroeg in de ochtend vliegen we naar Pakse. Bij aankomst rijden we met een prachtige lokale ferry over de Mekong rivier naar Champasak. Hier bezoeken we de heilige Khmer tempel van Wat Phu. Dit complex vertegenwoordigt de meest oostelijke grens van het Khmer-rijk in de 4e eeuw. Later in de middag maken we een mooie rit en een veerboot naar Don Khong. Dit eiland is een van de grotere permanent bewoonde eilanden in het 'si pan don' gebied. Dong Khong kun je het beste per fiets verkennen. Een berijdbare onverharde weg omringt het eiland.

Overnachting in het hotel op Khong eiland

 

   

Dag 9: Khon Phapheng en Liphi watervallen ( B/-/- )

Per boot verkennen we het gebied van de 4000 eilanden (si pan don). Hier is de Mekong rivier op zijn breedst. Tijdens het regenseizoen is de rivier tot 12 km breed. Als het water zich terugtrekt, komen er veel kleine eilandjes tevoorschijn. Aan dit fenomeen dankt de regio zijn naam. Al van verre hoor je het onmiskenbare gebrul van de Khone Phapheng en Li Phi watervallen, die we vandaag zullen bezoeken. Vlakbij de watervallen leven zo'n honderd Irrawaddy zoetwaterdolfijnen. Ban Hang Khon is een van de zeldzame plekken op aarde om deze zeldzame zoogdieren te zien. Bekijk ook de oude locomotief, spoorlijn en koloniale brug die door de Fransen werd gebouwd om het varen op de stroomversnellingen en watervallen die in overvloed voorkomen op dit deel van de Mekong. Overnachting op Khong eiland

 

   

Dag 10: Khong-eiland - Pakse ( B/-/- )

Na het ontbijt maken we een fietstocht rond Khong Island. s Middags rijden we terug naar Pakse.

 

   

Dag 11: Pakse - Vertrek ( B/-/- )

Na het ontbijt is het vrij in de ochtend voor de transfer naar de luchthaven voor vertrek.

 

   


Overnachtingen

 Bestemming

 Hotels & room type 3*

Luang Prabang

Luang Prabang Inn 2, Deluxe

Xiengkhouang ( PDJ )

Vansana plain of Jars, Standard

 

www.vansanahotel-group.com

Vang Vieng

Sansan Resort & Spa, Gardenview

 

www.sansanresort.com

Vientiane

Vientiane Golden Sun, Superior

 

www.vientianegoldensunhotel.com

Khong Island

Villa Muangkhong, Standard

 

www.khongislandtravel.com

Pakse

Intourch Riverside hotel, DeluxePrijsinformatie

Prijzen van 1 mei 2023 – 30 september 2024

 Periode

 2 pers.

 4 pers.

 6 pers.

 1 pers. toeslag

 

 € 1455,-

 € 980,-

 € 865,-

 € 310,-

 

Prijzen van 1 oktober 23 – 30 april 2024

 Periode

 2 pers.

 4 pers.

 6 pers.

 1 pers. toeslag

 

 € 1485,-

 € 1000,-

 € 885,-

 € 330,-

 
Er komt nog € 95 per ticket bij voor de vlucht van Vientiane naar Pakse.

Let wel deze prijs is aan verandering onderhevig.

Inclusief

 • Accommodatie op basis van twin- of tweepersoonskamers met dagelijks ontbijt
 • Privévoertuig/boot tijdens de hele reis volgens programma
 • Begeleiding van Engelssprekende lokale gids tijdens de hele reis volgens programma
 • Entreegelden tijdens de begeleide tijd
 • Alle excursies zoals vermeld in het reisschema
 • Mineraalwater + vochtig doekje
 • Alle servicekosten en overheidsbelastingen

Exclusief

 • Internationale / binnenlandse vliegtickets en belastingen
 • Visa en visumkosten
 • Persoonlijke uitgaven zoals bar-, telefoon- en wasserijfacturen.
 • Reisverzekering tegen persoonlijk letsel of ziekte en schade aan eigendommen - opgelopen tijdens deze reis.
 • Eten en drinken dat niet in de reisbeschrijving staat.
 • Fooien en fooien
 • Entreegelden tijdens vrije tijd


RouteFoto's
Reisvoorstel aanvragen

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  11 dagen Laos op zijn best
Reiscode:  LA-ATT-0066
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terug
   
  Typ de tekst uit de afbeelding over:
  CAPTCHA code
 velden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.