+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Over ons » Ons duurzaamheidsbeleid

Asia Travel Tours focust zich op DUURZAAMHEID

Bij Asia Travel Tours hechten we veel waarde aan duurzaamheid en verantwoord toerisme. Tijdens het maken van reisplannen letten we op de belasting die de reis heeft op het klimaaten adviseren we onze klanten graag over verantwoord vervoer, CO2-compensatie, reismogelijkheden, excursies en accommodaties.

 

Slow Travel

Bij Asia Travel Tours zijn we ervan overtuigd dat Slow Travel een geweldige manier is om te genieten van een reis en tegelijkertijd de belasting op het milieu verminderen.
Slow travel is een reisconcept waarbij de nadruk ligt op het ervaren van de lokale cultuur en het in contact komen met de lokale bevolking. Slow Travel is meer dan alleen de bestemmingen afvinken; het draait om duurzaamheid, authenticiteit en respect voor de lokale cultuur.
Dit betekent dat u langer op één locatie verblijft om meer van de lokale cultuur en de gastvrijheid te ervaren, waar ZuidoostAzië zo bekend om staat.

Goede doelen

Goede doelen zijn belangrijk voor ons en we steunen graag organisaties die bijdragen aan een beter leven op onzebestemmingen en andere plekken op de wereld. Momenteel steunen we Artsen zonder Grenzen en De Aidsfonds en doneren we jaarlijks aan diverse scholen in Thailand, bijvoorbeeld Doi Sam Muen School in Chiang Dao.

 

            

Verantwoord toerisme

Bij Asia Travel Tours vinden we het belangrijk om onze klanten te informeren over de lokale cultuur en gewoonten. Dit doen we via verschillende communicatiekanalen, zoals social media, presentaties en onze website. We informeren onze klanten ook over duurzaamheid en verantwoord toerisme en stimuleren hen om op een verantwoorde manier te reizen. We moedigen duurzame transportmethoden aan, zoals fietsen en wandelen, en verminderen de CO2-uitstoot door bijvoorbeeld directe vluchten te gebruiken in plaats van vluchten met tussenlanding tijdens de reis.

Travelife

Asia Travel Tours is verheugd aan te kondigen dat zij lid is geworden van Travelife for Tour Operators.

Travelife is een internationaal erkend training-, management- en certificeringsprogramma voor duurzaamheid in het toerisme.
 

 
Om Travelife Partner status te bereiken, moet je als touroperator voldoen aan meer dan 100 duurzaamheidscriteria die kunnen worden gegroepeerd in vijf hoofdgebieden: kantooractiviteiten, productontwikkeling, samenwerking met leveranciers, klantrelaties en bestemmingen.

 

CO2 afvangen door samen bomen te planten

Trees for AllIn samenwerking met de organisatie Trees for All, plant Asia Travel Tours bomen voor het leven. Trees for All plant bomen in de strijd tegen de klimaatverandering, voor mensen, dieren en natuur. Asia Travel Tours doet hier graag aan mee. Meer informatie over Trees for All en het planten van bomen en afvangen van zakelijke CO2 vindt je hier.

Enthousiast?
Wil je ook bomen donoren?

Via deze “Plant een Boom” pagina op de website van Trees for All kan iedereen bomen doneren. Er is voor VvKR-leden (de branchevereniging) en voor u een speciale referentiecode aangemaakt, die op aanvraag verkrijgbaar is. Wanneer u als klant bomen doneert onder vermelding van de referentiecode, dan wordt dat apart geregistreerd. Hiermee wil de VvKR als het ware een soort “VvKR-bos” ontwikkelen.

Digitale communicatie

Onze communicatie gaat grotendeels per email of telefonisch. Offertes worden digitaal verstuurd. We gebruiken bewust weinig papier op kantoor. Weinig papier heeft als voordeel dat er minder bomen worden gekapt. Omdat we alles digitaal bij de hand hebben heeft Asia Travel Tours ook een opgeruimd kantoor. Het papier dat op kantoor van Asia Travel Tours wordt gebruikt is bijna allemaal gerecycled of anders FSC gecertificeerd.