+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisaanbod » Reisaanbod Indonesië

Individuele maatwerk rondreizen Indonesië

Duiken in Indonesië of een uitgebreide rondreis waarin eilandhoppen centraal staat? Bekijk de Indonesië voorbeeldreizen hieronder en vraag uw reis op maat aan!

Reisaanbod Indonesië

Een individuele rondreis Indonesië, dat staat op de wensenlijst van heel veel reizigers. Eigenlijk heeft u standaard tijd te kort als u op vakantie gaat naar Indonesië. Het land heeft te veel eilanden om in één rondreis te kunnen zien, en daarom hebben we voor u een aantal voorbeeldreizen gemaakt.

 

Het land heeft alles: van de drukke metropolen tot uitgestrekte gebieden met adembenemende thee- en rijstvelden tot prachtige stranden en avontuurlijke jungles. Het combineren van diverse eilanden is hier eenvoudig te doen. Onze reizen zijn avontuurlijk met vele wandelingen langs adembenemende berglandschappen, watervallen en meren, en ook het authentieke Indonesië ziet u veel terug in onze voorbeeldreizen. U komt tijdens uw Indonesië reis met verschillende stammen en gewoonten in contact: maak kennis met het échte Indonesië.

 

Wilt u graag de Molukken, Sumatra, Sulawesi of juist Java zien? Hieronder geven we enkele ideeën voor uw Indonesië rondreis. Heeft u andere wensen laat het ons gerust in een reisaanvraag weten. Asia Travel Tours kan voor u zowel prachtige maatwerk, als familie- en groepsreizen organiseren.

 

U bepaalt de combinatie en Asia Travel Tours organiseert uw vakantie naar Indonesië!


10 Dagen Molukken

Adembenemende vergezichten en veel Snorkelmogelijkheden!

lees meer
21 Dagen Sumatra-Yogyakarta-Bali

Waarom zou u niet avontuurlijk zijn en gaan wildwater raften of diepzeeduiken? Of ontspan gewoon en maak je hoofd leeg door yoga of tai chi te beoefenen.

lees meer
24 daagse tour Java Bali

Of je nu wilt ontspannen en relaxen op een van de vele witte zandstranden...

lees meer
8 Daagse Tour Flores-Komodo

Flores ligt in de keten van vulkanische bergen en eilanden die bekend staan als de Ring van Vuur.

lees meer
6 Daagse tour Noord Sumatra

Sumatra (ook wel Sumatera genoemd) is een van de grote eilanden van Indonesië en het zesde grootste eiland ter wereld.

lees meer
9 Daagse Zuid Sulawesi

Sulawesi, het vroegere Celebes, is het op twee na grootste eiland van Indonesie.

lees meer
21 Dagen Bali-Gili-Lombok

Bali, een van de kleinere eilanden in Indonesië, dat met veel verschillende namen wordt beschreven - The Hidden Paradise

lees meer
14 Dagen Bali-Nusa Eilland

Bali: The Hidden Paradise, The Last Paradise on Earth, Morning of The World, Island of Gods, The Island of a Thousand Temples, the Emerald Isle of Asia en Eiland van de lachende mensen.

lees meer
24 daagse reis naar Sumatra, Java en Bali

Adembenemende vergezichten & Veel Snorkelmogelijkheden en kookles!

lees meer
25 daagse reis naar Sulawesi

Idyllische eilanden, prachtige snorkel­gebieden, mooie fietstochten, adembe­nemende vergezichten en vele andere authentieke bezienswaardigheden!

lees meer
20 daagse reis naar Bali & Lombok

Adembenemende vergezichten, schitterende wandelingen door rijstvelden, idyllische eilanden, snorkelmogelijkheden en kookles!

lees meer
18 daagse reis naar Java - Tanjung Puting - Bali

Adembenemende vergezichten, wandelingen door berglandschappen en schitterende rijstterrassen, fietstochten en vele andere leuke bezienswaardigheden!

lees meer
18 daagse reis naar Flores in Indonesië

Adembenemende vergezichten & Veel Snorkelmogelijkheden!

lees meer
15 daagse reis naar Zuid-Sulawesi

Pittoreske dorpjes, prachtige snorkel­gebieden, mooie fietstochten, adembenemende vergezichten en genieten van het authentieke Indonesië!

lees meer
15 daagse reis naar Bali

Adembenemende vergezichten, prachtige natuurwandelingen, snorkelmogelijkheden, fietstochten en vele andere leuke bezienswaardigheden!

lees meer
13 daagse reis naar de Molukken

Adembenemende vergezichten en veel Snorkelmogelijkheden!

lees meerHoe werkt dat, een Indonesië individuele rondreis op maat?

Onze slogan is Uw reis onze aandacht, we vinden het dus belangrijk dat u optimaal kunt genieten van niet alleen de reis, maar ook de voorpret én de napret. In onze werkwijze gaat u daarom een hoop persoonlijke aandacht ervaren. Zo komen we namelijk tot de beste rondreis Indonesië op maat. Als échte Indonesië reisspecialisten (en liefhebbers) adviseren we u graag en laten we met alle liefde het Indonesië zien dat onze harten heeft veroverd.

 

Hoe gaan we te werk:

 

 1. We bespreken uw reiswensen en behoeftes.
  Dit kan telefonisch, via een videocall, persoonlijk bij ons op kantoor of ontspannen bij u thuis op de bank of aan de eettafel. Waar het intakegesprek ook plaatsvindt, al uw reiswensen worden besproken en we geven u direct een globale eerste indruk van de mogelijkheden.

  Heeft u een passend reisprogramma naar een van de eilanden in Indonesië gezien? Dan nemen we deze samen door en kijken we waar u deze een andere invulling wilt geven.

  Heeft u specifieke interesses in de Indonesische natuur, cultuur of geschiedenis? Noem het maar op! U heeft onze volle aandacht.

 2. We maken voor u een eerste reisvoorstel op maat.
  Al uw reiswensen en ons advies gieten we in een eerste maatwerk reisvoorstel. Deze ontvangt u vervolgens van ons per mail. U kunt hier rustig naar kijken, en in een volgend gesprek vragen stellen en eventuele wijzigingen bespreken.

 3. We verwerken uw feedback in een nieuw reisvoorstel.
  Heeft u aangegeven in een ander hotel te willen verblijven, een andere excursie te doen of gewoonweg íets meer rust in te bouwen in het programma van uw reis? Wat de wijziging ook is, we kijken samen waar de mogelijkheden liggen en we verwerken deze op een gepaste wijze in een nieuw reisvoorstel. Versie twee van uw reisvoorstel ontvangt u opnieuw via E-mail.

 4. Boeking, we gaan samen op reis!
  U heeft nu een reisvoorstel dat helemaal aan uw Indonesië reiswensen voldoet en u besluit uw maatwerk rondreis door Indonesië bij Asia Travel Tours te boeken. Leuk!

  Goed voorbereid starten aan uw rondreis door Indonesië vergroot de voorpret, daarom geven we op de website allerlei praktische informatie over het reizen en eilandhoppen in Indonesië. De praktische informatie en uw reisplan zorgen er voor dat u voorafgaand, tijdens en na uw Indonesië reis weet waar u aan toe bent.

 5. Persoonlijke aandacht tijdens uw reis door Indonesië
  We hebben talloze reizen door indonesië georganiseerd en weten dat men het prettig vindt als er in het land een contactpersoon aanwezig is. Op uw eerste of tweede dag in Indonesïe, afhankelijk van het tijdstip van aankomst in het land, is er een meet en greet met de vertegenwoordiger van Asia Travel Tours. Jullie nemen samen het reisprogramma door en u kunt uw vragen aan hem stellen. Bedenkt u later nog een (dringende) vraag? Dan kunt u hem persoonlijk benaderen op het telefoonnummer dat u meekrijgt.

Rondreis Indonesië, tips van de Indonesië specialist

Is het een unieke reiservaring die u in Indonesië wilt opdoen? We kunnen u natuurlijk de welbekende bestemmingen en excursies als Indonesië tips geven, maar liever maken we er een unieke lijst van. 4 tips voor uw rondreis naar Indonesië.

 

1. Bezoek Komodo National Park en Rinca Island

Bij velen bekend, Komodo. Komodo National Park waar de beschermde en reusachtige Komodovaraan voorkomt is een bestemming die u nog lang bijblijft. Met een Komodo-ranger kunt u het park ontdekken. Vergeet ook niet omhoog te kijken! Soms schuilen kleine varanen in de bomen om zichzelf te beschermen tegen de volwassen exemplaren.

 

U verblijft grotendeels op Rinca Island, een van de hoofdeilanden van Komodo National Park en niet alleen bekend van de Komodo dragon, maar ook vanwege de waanzinnige scubadiveplekken en de diversiteit aan dieren. Rinca Island is namelijk ook de thuisbasis voor wilde waterbuffels, Timor-herten, langstaartmakaken, wilde zwijnen en wilde paarden.

 

2. Ga mee op Jeepsafari naar het schildpaddenstrand en reservaat op Oost-Java

Deze schildpaddenexcursie op Java is een unieke ervaring. Met een ranger ga je het strand op om voorzichtig te wachten tot een ‘Sukamade schildpad’ het strand op komt om haar eieren te leggen. Wees stil en rustig. Zodra de schildpad haar eieren legt geeft de ranger het signaal dat je mag komen kijken.

 

De schildpadden bij Sukamade leggen tussen de 100 en 200 eieren. Na het leggen van de eieren graven ze zelf het gat weer dicht en verdwijnen weer in de zee. Bijzonder aan deze schildpadden is: ze komen over 2 à 4 jaar weer terug om opnieuw op dit strand hun eieren achter te laten.


3. Kampeer op een onbewoond eiland
Voordat u bij Riung bent reist u eerst door een landschap met rivieren, bergen en uitgestrekte rijstvelden. In het kleine vissersdorpje aangekomen ervaart u rust. Vanuit hier kunt u naar 17 Pulau Marine Park waar u geniet van een off the beaten track locatie in Indonesië. Deze bestemming is namelijk nog niet écht door toeristen ontdekt en hier geniet u nog van ongerepte magrovebossen, parelwitte uitgestorven stranden en blauwe wateren waarin u ondere andere clownvissen spot.

 

Kunt u het zich voorstellen? Een overnachting middenin dit ongerepte stukje Indonesië is om over naar huis te schrijven.


4. Ga voor een passend Indonesië reisprogramma
Heeft u een specifieke interesse in de geschiedenis van Indonesië, een bepaalde bevolkingsgroep, een eiland of bent u fervent duiker? Indonesië heeft vele mogelijkheden hiervoor.

 

Voor iedereen geldt, ook voor de reizigers die de hoogtepunten van Indonesië willen zien, houd in uw planning rekening met de mogelijk lange reisafstanden.

 

Op de grote eilanden van Indonesië zijn de reisafstanden namelijk behoorlijk lang. Het kan dus voorkomen dat u soms een hele dag in de auto zit. Wilt u veel zien in een kortere tijd? Dan kan een treinreis met de dag- of nachttrein een optie zijn.

 

We kijken samen met u naar de mogelijkheden en uw voorkeuren.

 

Indonesië is een land waar u voor vele interesses terecht kunt. De tweede wereldoorlog is natuurlijk een fascinerende tijd geweest, maar ook voor de geschiedenis van Nederlands-Indië, de VOC, of nog verder terug in de tijd, naar de Islamitische periode of het tijdperk waarin het Boedhhisme en Hindoeisme voet aan wal zette.

 

Heeft u een specifieke geschiedkundige interesse? Laat het ons weten in uw reisaanvraag.

Eilandhoppen Indonesië

Eilandhoppen, in Indonesië ontkomt u er niet aan. Natuurlijk is het mogelijk om op bepaalde eilanden alle 14 dagen van uw rondreis Indonesië te vullen, maar is het niet nog leuker om naast de bekende eilanden van Indonesië ook eens iets onbekends te bezoeken? Zoek het avontuur op in Indonesië! De meeste individuele rondreizen naar Indonesië gaan naar onderstaande eilanden.

Populaire eilanden van Indonesië

 • Bali
 • Flores
 • Gili
 • Java
 • Molukken
 • Kalimantan / Borneo
 • Komodo
 • Lombok
 • Nusa eiland
 • Sulawesi
 • Sumatra

Duiken in Indonesië

Staat duiken in Indonesië hoog op uw wensenlijst? Dan zijn er een aantal fantastische duikplekken met ieder hun eigen bijzonderheid. Waar wilt u duiken in Indonesië?

 

 • Pulau Weh op Sumatra
 • Pemuteran en Lovina op Bali
 • Kuta Lombok
 • De Gili eilanden (Gili Trawangan, Gili Air en Gili Meno)
 • Komodo Islands, Maumere en 17 Pulau op Flores
 • Bunaken Island op Sulawesi
 • Kei Islands op de Molukken
 • Raja Ampat op Papua

Praktische informatie voor uw rondreis Indonesië

We zorgen er graag voor dat u goed voorbereid start met uw individuele rondreis Indonesië. We hebben dan ook praktische reisinformatie over reizen naar Indonesië voor u uitgeschreven op de praktische reisinformatiepagina Indonesië. Zo weet u voorafgaand, tijdens en na uw Indonesië rondreis wat u kunt verwachten.

 

We vertellen u alles wat u moet weten over de cultuur in Indonesië, eilanden van Indonesië, de veiligheid in het land en nog veel meer.

 

Alle reisinformatie over Indonesië