+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisaanbod » Reisaanbod Indonesië  » 22 dagen Rondreis Klassiek Sumatra - Java - Bali

22 dagen Rondreis Klassiek Sumatra - Java - Bali

Reiscode: ATT-INN-0055

De reis 22 dagen Sumatra – Java - Bali is een geweldige rondreis vol avontuur, bezienswaardigheden en activiteiten.

Hoogtepunten

 • Ontmoet de Orang-oetans in Leuser National Park
 • Dans mee met de traditionele Batakse stam op Samosir
 • Bezoek de Borobudur en de Prambanan Tempels
 • Beleef de zonsopkomst bij Bromo
 • Wandel door de rijstterrassen van Jatiluwih
 • Geniet van de traditionele Barong & Kris Dansvoorstelling
 • Beleef de zonsondergang bij Tanah Lot

Plaatsen/locaties

Medan - Tangkahan - Bukit Lawang - Tuk Tuk Samosir - Yogyakarta - Bromo - Kalibaru - Lovina - Ubud - Kuta

Omschrijving

De reis 22 dagen Sumatra – Java - Bali is een geweldige rondreis vol avontuur, bezienswaardigheden en activiteiten. De reis op het eiland Sumatra waar je een bezoek brengt aan het olifantenkamp in Tangakahan. Hier kun je olifanten in de rivier wassen. Na een leuke jeepsafari ga je in Bukit Lawang de jungle in om op zoek te gaan naar de orang-oetans. Tijdens de trekking maak je kennis met al het flora en fauna in de dichtbegroeide jungle en je gaat terug door middel van tube rafting over de Bahorok rivier. Op Samosir Island, gelegen aan het Toba meer, breng je een bezoek aan de Bataknese kannibalen en de Efrata waterval. Daarnaast woon je een voorstelling bij van het traditionele multi-dansen en je kunt ook gezellig meedansen.
 

Op Java bezoek je de Borobudur en de Prambanan, de 2 meest beroemde tempelcomplexen van Java. Je maakt kennis met de typische cultuur van midden- Java met een becak-ritje in Yogyakarta. Daarnaast gaan we op een excursie bij Bromo. We genieten van de zonsopkomst van het beste uitkijkpunt en maken een wandeling over de zandvlakte naar de gigantische krater.
 

We brengen je naar 2 watervallen op Bali, namelijk: de Git-git waterval en de Tegenungan waterval. Na de dansvoorstelling op Samosir en het Ramayana Ballet in Yogya wonen we een Barong & Kris dansvoorstelling bij in het dorpje Batubulan. Verder wandelen we door de prachtige rijstvelden van Jatiluwih en genieten we van de zonsondergang bij de Tanah Lot Tempel.
 Dagprogramma

Dag 1. Aankomst luchthaven Kualanamu – Medan

Bij aankomst op de luchthaven Kualanamu in Medan maakt u kennis met uw chauffeur voor uw reis op Sumatra waarna hij u naar het hotel brengt voor check-in. De rest van de dag kunt u bijkomen van de lange reis en acclimatiseren.

U verblijft bij The Reiz Suites ARTOTEL.

 

   

Dag 2. Medan – Tangkahan

Na check-uit bij het hotel wordt u naar het het oude restaurant Tip-Top gebracht om te lunchen. Na de lunch starten we de reis naar Tangkahan. Onderweg maken we enkele tussenstops om foto’s te maken van het schitterende landschap. In Tangkahan wordt u naar de accommodatie gebracht voor check-in.

U verblijft bij Mountain View Cottages.

 

   

Dag 3. Tangkahan – Bukit Lawang

Om 9.30 u. wordt u opgehaald door de lokale gids en naar het olifantenkamp gebracht waar de Sumatraanse olifanten baden in de rivier. Uiteraard kunt u ook een handje meehelpen met wassen en schrobben. Hierna maakt u onder begeleiding van de gids een trekking van circa 2 uur door de jungle met een olifant. Na genoten te hebben van een picknick lunch wordt de reis voortgezet met een jeep naar Bukit Lawang. Onderweg stoppen we op verschillende locaties om te genieten van het uitzicht en een kijkje te nemen bij de dorpjes en naar de dagelijkse activiteiten van de dorpelingen. Na de jeepsafari van circa 2,5 uur door de wildernis en hobbelige zandwegen komen we omstreeks 16.00 u. in Bukit Lawang aan.

U verblijft bij Jungle Inn.

 

   

Dag 4. Bukit Lawang – Leuser National Park

Om 9.00 u. haalt de gids van Leuser Park u op om een jungle trekking te maken. U wandelt door de zeer dichtbegroeide jungle vol inheemse flora en fauna van het Leuser regenwoud. Tijdens de trip zal de gids u alles vertellen over de bosbewoners, zoals de zoogdieren, amfibieën, reptielen, insecten, vlinders, etc. U kunt genieten van het zoete water van de prachtige Bahorok rivier. Terwijl u lekker ontspant in de rivier kunt u meestal prachtige vlinders bewonderen. In het park worden vaak de orang-oetans en grote vogels gezien, zoals de neushoornvogel (Rangkok Gading). De lunch wordt bereid door uw gids, nasi goreng en fruit van de lokale markt staan op het menu. U gaat door middel van traditioneel tube rafting op het witte water van de rivier terug naar Bukit Lawang. Vanaf het eindpunt van het rafting wordt u terug naar de accommodatie gebracht.

(Optioneel kunt u een cooking class volgen. U kunt kiezen uit het bereiden van Daging Rendang, Chicken Curry soep of Soto Ayam en u kan dit decoreren met verschillende soorten fruit.)

 

   

Dag 5. Bukit Lawang – Samosir Island (Toba Meer)

Vandaag zetten we de reis voort naar de hooglanden van Berastagi. Onderweg passeren we palmolie- en rubberplantages en brengt u een bezoek aan een koffieplantage. We stoppen bij Gundaling Hill waar u een prachtig uitzicht heeft op de actieve vulkanen Sibayak en Sinabung. Tevens maken we een tussenstop bij een uitkijkpunt op de 110 meter hoge Sipiso-Piso waterval. Bij de haven in Parapat steekt u met de ferry in ongeveer een uurtje over naar Samosir Island.

U verblijft bij Tabo Cottages.

 

   

Dag 6. Samosir Island

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de Bataknese kannibalen, het hof van meer dan 100 jaar geleden. Hierna wordt u naar Ambarita Village gebracht om een voorstelling bij te wonen van multi-dansen van de traditionele Batakse stam. Deze dansvoorstelling begint om 10.30 uur en duurt ongeveer een uurtje. Na de voorstelling bezoekt u het museum en nemen we een kijkje bij de Efrata waterval.

 

   

Dag 7. Samosir Island

Vandaag is een vrije dag. U kunt met een brommer of op de fiets Tuktuk Village gaan verkennen, een culinaire tour doen of lekker ontspannen bij de accommodatie.

De chauffeur staat vandaag 9 uur tot uw beschikking.

 

   

Dag 8. Samosir Island – Medan

Vandaag maken we de oversteek terug naar het vaste land en keren we terug naar Medan. In Medan maakt u een korte stadstour naar Gedung London en andere oude gebouwen uit de Nederlandse koloniale tijd. Voordat u naar het hotel wordt gebracht brengt u nog een bezoek aan het Maimun paleis. 

U verblijft in D’ Prima Hotel Kualanamu.

 

   

Dag 9. Medan – Yogyakarta

U wordt vandaag naar de luchthaven gebracht om met een binnenlandse vlucht naar Yogyakarta te gaan. Bij aankomst op de luchthaven Kulon Progo maakt u kennis met uw chauffeur waarna hij u direct naar het hotel in Yogyakarta begeleidt voor check-in.

U verblijft in The 101 Hotel Yogyakarta Tugu.

 

   

Dag 10: Yogyakarta

Na het ontbijt vertrekken we richting Magelang om een bezoek te brengen aan de Borobudur, de meest populaire en 's werelds grootste boeddhistische monumentencomplex dat gebouwd werd in de 8e eeuw. Na een wandeling bij de Borobudur wordt de reis voortgezet naar de heilige Prambanan Tempel. De prachtige Hindoe- tempel dat gebouwd werd in de 9e eeuw, in de tijd van de Santjaya dynastie. Een groot complex waar de Shiva Tempel met reliëf-afbeeldingen uit het Ramanyana verhaal centraal staat en omringd is door talloze kleine tempeltjes.

(Optioneel kunt u bij Prambanan een dansvoorstelling bijwonen van het Ramanyana Ballet)

*Opmerking: wanneer u de Borobudur tempel wilt beklimmen is er een meerprijs van toepassing. De tempel kan niet beklommen worden op maandag. Tevens is het verplicht om slippers te dragen, deze zijn bij de entreetickets inbegrepen en worden bij de ingang overhandigd.

 

   

Dag 11: Yogyakarta

Na het ontbijt maakt u kennis met de typische cultuur van midden-Java. We brengen eerst een bezoek aan het Batik atelier van 1 van de bekendste kunstenaars van Yogya. Hier kunt u een korte workshop volgen en uiteraard een prachtig orgineel batik doek kopen. Vanaf het atelier maken we een ritje van een half uur met becaks naar het Keraton. Wij bezoeken het paleis van Sultan Hamangkubuwono dat gebouwd werd in 1755. U kunt hier 1 van de beste voorbeelden van de Javaanse architectuur bezichtigen. Hierna nemen we een kijkje bij de zilversmid waar we het perfecte handwerk kunnen bewonderen. Vervolgens kunnen we direct lunchen bij het naastgelegen restaurant Sekar Kedaton. Na de lunch wordt u terug naar het hotel gebracht en de rest van de dag kunt u naar wens invullen.

 

   

Dag 12: Yogyakarta

Vandaag is een vrije dag. U kunt gaan winkelen, een ritje maken met een dolman en kennis maken met de leuke straatsverkopers bij de bekende Jalan Malioboro, de drukste winkelstraat van Yogyakarta. Uiteraard kunt u ook lekker ontspannen en genieten bij het hotel.

De chauffeur staat vandaag 9 uur tot uw beschikking.

 

   

Dag 13: Yogyakarta – Bromo

Na het ontbijt wordt de reis voortgezet naar Bromo. Tijdens de lange rit van circa 6 uur maken we meerdere tussenstops om te lunchen, foto’s te maken en de benen te strekken. U wordt naar de accommodatie nabij Bromo gebracht voor check-in. U kunt op tijd naar bed, want we gaan vroeg uit de veren voor de Bromo Sunrise excursie.

U verblijft bij Lereng Bromo Hotel.

 

   

Dag 14: Bromo – Kalibaru

Om 3.00 u. in de nacht wordt u met een jeep opgehaald en naar het uitkijkpunt Kingkong gebracht om de schitterende zonsopkomst te bewonderen. Na zonsopkomst wordt u naar de zandvlakte gebracht waar u op een paardje of lopend verder naar de krater kunt gaan. Na de excursie keert u terug naar het hotel voor het ontbijt en te douchen. Na check-out bij het hotel wordt de reis voortgezet naar Kalibaru, een kleine eenvoudige plaats, waar je het échte Indonesische gevoel krijgt.

U verblijft bij Kalibaru Cottages.

 

   

Dag 15. Kalibaru – Lovina

Na het ontbijt wordt u naar de miniplantages gebracht om kennis te maken met verschillende soorten planten en specerijen. Hierna wordt u naar de haven Ketapang gebracht om met de veerboot over te steken naar Bali. De vaart duurt ongeveer 1 uur, maar door het tijdsverschil tussen Java en Bali zal u 2 uur later aankomen op Bali. Vanuit de haven Gilimanuk wordt de reis voortgezet langs de noordkust naar Lovina. Onderweg stoppen we bij de Banjar Hotspring waar u lekker kunt onspannen in het warme bronwater. Na genoten te hebben in de hotspring wordt u naar de accommodatie in Lovina gebracht voor check-in.

U verblijft bij New Sunari Lovina Beach Resort.

 

   

Dag 16. Lovina – Ubud

Na het ontbijt wordt u naar de Git-Git waterval gebracht. Met een korte wandeling door een prachtige groene natuur is de waterval makkelijk te bereiken. Hier kunt u even genieten van de waterval en de schitterende omgeving. Hierna bezoekt u de Ulundanu Beratan Tempel met zijn oogverblindende meer. Na het bezoek aan de tempel zetten we de rit voort naar Jatiluwi om te genieten van het uitzicht over de rijstvelden. Vervolgens wordt u naar de accommodatie in Ubud gebracht voor check-in.

U verblijft bij Biyukukung Suites & Spa.

 

   

Dag 17: Ubud

Vandaag is een vrije dag. U kunt een wandeling maken door het apenwoud Monkey Forest Ubud. Uw onderhandelingsvaardigheden gaan testen op de kunstmarkt en gaan winkelen in de gezellige straatjes van het centrum. Tevens kunt u een bezoek brengen aan het Ubud Palace en de Saraswati Tempel.

De chauffeur staat vandaag 9 uur tot uw beschikking.

 

   

Dag 18: Ubud – Kuta

Na het ontbijt wordt u opgehaald en bezoekt u het Batubulan dorp dat bekend staat om zijn steenhouwerij. Hier kunnen we een Barong en Kris Dance show bijwonen. De voorstelling geeft de oneindige strijd weer tussen goed (Barong) en kwaad (Rangda). Hierna vertrekken we naar de Tegenungan waterval. Na een korte wandeling nemen we plaats bij een restaurant voor de lunch. Vanaf het terras heeft u een panoramisch uitzicht op het dal met de torenhoge groene bomen met de waterval in de verte. Na de lunch bezoeken we Celuk, het centrum van zilverwerk en expertise in houtsnijwerk. Tot slot wordt u naar Tanah Lot gebracht waar u een wandeling kunt maken en genieten van de zonsondergang. Na de zonsondergang wordt u naar de accommodatie in Kuta gebracht voor check-in.

(Optioneel kunt u bij Tanah Lot een Kecak-voorstelling bijwonen)

U verblijft in Harper Kuta Hotel by Aston.

 

   

Dag 19: Kuta

In de ochtend wordt u opgehaald en naar het schiereiland Peninsula gebracht. Hier bezoekt u het Garuda Wisnu Kencana Cultural Park, een fascinerend park van 60 hectare. Tijdens een wandeling door het park maakt u kennis met de Balinese cultuur d.m.v. intrigerende culturele uitvoeringen, legendarische folklore-verhalen en immense sculpturen. Centraal staat het Kencana beeld van meer dan 120 meter hoog en 64 meter breed. Vervolgens kunt u kiezen of u een middagje door wilt brengen bij Pandawa Beach, Nusa Dua of Benoa. Bij Benoa worden verschillende soorten van watersport uitgeoefend en hier kunt u met een bootje naar Turtle Island toe gaan. Op uw verzoek wordt u terug naar de accommodatie gebracht.

 

   

Dag 20-21: Kuta

Deze dagen zijn vrij. U kunt lekker ontspannen op het strand, gaan winkelen in het winkelcentrum Kuta Central en souvenirs kopen bij de vele oleh-oleh winkeltjes. Een drankje nuttigen en dineren bij de vele restauranten met live-muziek op Jalan Kartika Plaza.

 

   

 

   

Dag 22: Kuta

Het is vandaag helaas tijd om afscheid te nemen van het schitterende Indonesië. U wordt op de gewenste tijd opgehaald en naar de luchthaven in Denpasar gebracht om terug te keren naar huis.

 

   

 

   


Overnachtingen

 Plaats

 Accommodatie

 Class.    

 Type kamers

Medan

The Reiz Suites ARTOTEL

****

One Bedroom Suite

Tangkahan

Mountain View Cottages

-

Double Room River & Mountain View

Bukit Lawang

Jungle Inn

**

Room Jungle View

TukTuk Samosir

Tabo Cottages

***

Deluxe Double/Twin Room

Medan

D’ Prima Hotel Kuala Namu

****

Superior Double/Twin Room

Yogyakarta

The 101 Yogyakarta

***

Deluxe Double/Twin Room

Bromo

Lereng Bromo Hotel

***

Superior King/Twin Room

Kalibaru

Kalibaru Cottages

***

Deluxe Double Room

Lovina

New Sunari Lovina Beach Resort

****

Deluxe Double/ Twin Room

Ubud

Biyukukung Suites & Spa

****

Deluxe Two/Single Storey Room

Kuta

Harper Kuta Hotel by Aston

****

Deluxe King/Twin Room

 Prijsinformatie

(Prijzen op basis van het laagseizoen. Wilt u meer weten? Mail ons)

 Periode 2024/2025

 2 pers.

 4 pers.

 6 pers.

Laagseizoen

8 januari ’24 – 5 april ‘24

15 april ‘24 – 5 juli ’24

2 september ‘24 – 20 december ‘24

€ 1.908,-

€ 1.612,-

€ 1.385,-

Kerst / Nieuwjaar / Suikerfeest

23 december ‘23 – 7 januari ‘24

6 april ’24 – 14 april ‘24

21 december ‘24 – 5 januari ‘25
€ 2.140,- € 1.843,- € 1.617,-
Hoogseizoen
6 juli ‘24 – 1 september ‘24
€ 1.953,- € 1.656,- € 1.430,-

*Prijzen per persoon.

Inclusief:

 • Vliegtickets Domestic
 • Logies met ontbijt
 • Auto’s voorzien van AC (2-3 personen)

 • Minibusjes voorzien van AC (4-9 personen)

 • Engelssprekende chauffeurs
 • Verblijf & Maaltijden voor de chauffeurs
 • Benzine, tol en parkeerkosten
 • Lokale gidsen:
  • Tangkahan
  • Leuser National Park
  • Borobudur Tempel

  • Prambanan Tempel

 • Jeeps bij Tangkahan en Bromo
 • Tickets Ferry’s Samosir en Java - Bali
 • Entreetickets bezienswaardigheden
  Excursies & Activitieten (beschreven in programma)

Exclusief:

 • Vliegtickets Internationaal
 • Reisverzekering is verplicht (Het afsluiten hiervan is uw eigen verantwoordelijkheid)
 • Vliegtickets Medan – Yogyakarta (v.a. € 153,- p/p)
 • VISA (ca. € 33,- p/p)
 • Toeristenbelasting Bali (ca. € 10,- p/p)
 • Lunch & Diner (m.u.v. lunch tijdens de trekkingenin Tangkahan en Bukit Lawang)
 • Tip/ fooi chauffeurs/ lokale gidsen
 • Optionele activiteiten:
  • Cooking Class in Bukit Lawang

  • Bovenste level Borobudur

  • Ramayana Ballet in Yogyakarta

  • Kecak-voorstelling bij Tanah Lot

 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Engels- en/of Nederlandssprekende gids

Belangrijke informatie

 • Voor deze reis geldt:
 • Verplichte reis- en annuleringsverzekering.
 • In uw zorgverzekering een keuze van werelddekking.
 • Uitchecktijd hotels 12.00 a.m.


Route

 

 

 Foto's
Reisvoorstel aanvragen

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  22 dagen Rondreis Klassiek Sumatra - Java - Bali
Reiscode:  ATT-INN-0055
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terug
   
  Typ de tekst uit de afbeelding over:
  CAPTCHA code
 velden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.