+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisaanbod » Reisaanbod Indonesië  » 20 dagen Java - Bali

20 dagen Java - Bali

Reiscode: ATT-INN-0053

Tijdens deze reis maakt u kennis met de verschillende culturen, tradities en religies die op deze eilanden aanwezig zijn.

Hoogtepunten

 • Bezoek oud Batavia stad (Kota Tua)
 • Wandel over de tempelcomplexen Borobudur en Prambanan Tempels
 • Geniet van de zonsopkomst bij Bromo
 • Aanschouw het blauwe vuur bij de Ijen krater
 • Fiets door de natuur en traditionele dorpjes van Batur naar Ubud
 • Bezoek Goa Lawah, de vleermuizengrot
 • Beleef de zonsondergang Tanah Lot Tempel

Plaatsen/locaties

Jakarta - Bandung - Magelang - Yogyakarta - Solo - Kediri - Malang - Bromo - Banyuwangi- Pemuteran - Lovina - Kintamani - Ubud - Seminyak.

Omschrijving

Bij deze 20 -daagse reis door Java en Bali Java reizen we van west-Java het eiland overnaar de oostkant vanwaar we met de veerboot oversteken naar Bali. Tijdens deze reis maakt u kennis met de verschillende culturen, tradities en religies die op deze eilanden aanwezig zijn.

De reis start met een korte stadstour in Jakarta naar de haven Sunda Kelapa en het vroegere Batavia. Tijdens de treinrit van Bandung naar Magelang krijgt u een goede impressie van het gigantische en schitterende landschap van Java.

U bezoekt de 2 meest beroemde tempelcomplexen op Java, de Borobudur en de Prambanan. Daarnaast staan er nog 2 populaire excursies van Java op het programma, namelijk: de zonsopkomst bij Bromo en de trekking naar het magische blauwe vuur bij de Ijen krater.

Op Bali krijgt u een duidelijk beeld van het dagelijkse leven met een culturele wandeltocht in het dorp Mayong en een fietstocht van Batur naar Ubud. Tijdens deze tochten kunt u genieten van de natuur en de lokale activiteiten van dichtbij bekijken. U neemt een kijkje in de grotten Goa Gajah (olifantengrot) en de Goa Lawah (vleermuizengrot). Tevens zult u genieten van de prachtige zonsondergang bij de Tanah Lot Tempel.

Bovendien heeft u tussentijds een dagje of middagje vrij, waardoor u voldoende tijd heeft om rust te nemen of op eigen initiatief iets te ondernemen.Dagprogramma

Dag 1: Aankomst Jakarta

Bij aankomst op de luchthaven Soekarno Hatta in Jakarta maakt u kennis met uw chauffeur waarna hij u direct naar het hotel begeleidt voor check-in. U kunt even bijkomen van de lange reis en acclimatiseren. U verblijft bij Aston Kartika Grogol.

 

   

Dag 2: Jakarta – Bandung

Na het ontbijt wordt u naar de oude haven Sunda Kelapa gebracht waar u de traditionele houten schepen kunt bekijken. Na een wandeling door de haven wordt u naar Kota Tua, oud Batavia stad gebracht. Op Fatahillah Square kunt u het oude stadhuis bezoeken, heden het Batavia Museum. Daarnaast kunt u ook een kijkje nemen bij het wayangpoppen museum en de begraafplaats. We lunchen bij Café Batavia waar ook typisch Nederlandse gerechten op de menukaart staan. Na de lunch starten we de reis naar Bandung, dat vroeger ook wel beschouwd werd als de hoofdstad van Azië en Afrika. Bij aankomst wordt u naar de accommodatie gebracht voor check-in. U verblijft bij Aston Tropicana.

(Optioneel kunt u een bamboe muziek- en dansvoorstelling bijwonen bij de Saung Angklung Udjo)

 

   

Dag 3: Bandung

Om 8.00 u. wordt u opgehaald om richting het zuiden naar Ciwidey te gaan, deze rit duurt ongeveer 2 uur. Eerst neemt u kijkje bij de Kawah Putih, een schitterend wit/blauw meer dat ontstaan is door een uitbarsting van de Gunung Patuha. U kunt heel dicht naar het meer toelopen en zelfs over de pier lopen dat enkele jaren geleden is aangelegd. Ook kunt u foto’s maken van bovenaf bij het uitkijkpunt. Hierna gaat u wandelen bij de theeplantages Rancabali of Citambur. Na de wandeling nemen we een kijkje bij Situ Petenggang waar u kunt waterfietsen of met een bootje over het meer kunt varen. Onderweg terug naar het hotel brengen we nog een bezoek aan een van de vele aardbeienplantages waar u zelf aardbeien kunt plukken.

 

   

Dag 4: Bandung

Vandaag is een vrije dag. U kunt een kijkje nemen bij de Jeans street of gaan winkelen in 1 van de grote shoppingmalls van Bandung. Gezellig gaan dineren met live muziek in de levendige Braga straat of lekker ontspannen bij de accommodatie. 

De chauffeur staat vandaag 9 uur tot uw beschikking.

 

   

Dag 5: Bandung – Magelang

Na een vroeg ontbijt wordt u naar het treinstation van Bandung gebracht om een prachtige treinrit naar Kutoarjo te maken. U zult een duidelijk en schitterend beeld krijgen van het gigantische eiland Java. Onderweg kijkt u uw ogen uit naar de mooie terrassen van de sawah. De trein rijdt tamelijk langzaam, waardoor u voldoende tijd heeft om foto’s te nemen van de dorpjes, de rijstvelden, de bergen, de rivieren en de dalen. Bij het treinstation Kutoarjo wordt u opgehaald en direct naar het hotel in Magelang gebracht voor check-in. De rest van de dag is vrij. U verblijft bij Grand Artos Hotel & Convention.

 

   

Dag 6: Magelang – Yogyakarta

Na het ontbijt vertrekken we naar de Borobudur, de meest populaire en 's werelds grootste boeddhistische monumentencomplex dat gebouwd werd in de 8e eeuw. Na een wandeling bij de Borobudur maakt u onder begeleiding van een lokale gids een fietstocht door een nabijgelegen dorp. Tijdens deze fietstocht krijgt u een goede impressie van het dagelijkse leven van de lokale bevolking. Hierna maken we een korte stop bij de Mendut Tempel. We zetten de rit voort naar Kalibiru National Park waar u kunt schommelen op flinke hoogte en foto’s kunt maken van het schitterende uitzicht. Na het park wordt u naar het hotel in Yogyakarta gebracht voor check-in. U verblijft bij Grand Ambarrukmo Yogyakarta.

 

*Opmerking: Om de Borobudur Tempel te beklimmen naar de top is een meerprijs van € 10,- van toepassing, De tempel kan niet beklommen worden op maandag. Tevens is het verplicht om slippers te dragen, deze zijn bij de entreetickets inbegrepen en worden bij de ingang overhandigd.

 

   

Dag 7: Yogyakarta

Na het ontbijt maakt u kennis met de oude traditionel cultuur van Java. We brengen eerst een bezoek aan het Batik atelier van een van de bekendste kunstenaars van Yogya. Hier kunt u een korte workshop volgen en uiteraard een prachtig orgineel batik doek kopen. Vanaf het atelier maken we een ritje van een half uur met becaks naar het Keraton, het paleis van Sultan Hamangkubuwono dat gebouwd werd in 1755. Hierna nemen we een kijkje bij de zilversmid waar we het perfecte handwerk kunnen bewonderen. Tevens kunnen we direct lunchen bij het naastgelegen restaurant Sekar Kedaton. Na de lunch bezoekt u de Prambanan Tempel, de prachtige Hindoe- tempel dat gebouwd werd in de 9e eeuw, in de tijd van Santjaya dynastie. Een groot complex waar de Shiva Tempel met reliëf-afbeeldingen uit het Ramanyana verhaal centraal staat en omringd is door talloze kleine tempeltjes. Hierna wordt u terug naar het hotel gebracht.

(Optioneel kunt u bij Prambanan een voorstelling bijwonen van het Ramanyana Ballet)

 

   

Dag 8: Yogyakarta

Vandaag is een vrije dag en kunt u deze naar wens invullen. U kunt de dag doorbrengen bij de bekende Jalan Malioboro, de drukste winkelstraat van Yogyakarta. Hier kunt u winkelen, een ritje maken met een dolman en kennis maken met de leuke straatsverkopers. U kunt de omgeving gaan verkennen en lekker ontspannen bij het hotel. De chauffeur staat vandaag 9 uur tot uw beschikking.

 

   

Dag 9: Yogyakarta – Solo – Kediri

Na het ontbijt wordt het een lange rit naar Kediri, een koele stad dat bekend staat als de centrale koffieproductie in Java tijdens de 18e eeuw. Heden staat het bekend voor de productie van sigaretten. Onderweg maakt u een stop in Solo (Surakarta), de Zusterstad van Yogyakarta. Hierbrengt u een bezoek aan het Mangkunegaraan Paleis en neemt u een kijkje bij de traditionele markt Pasar Gede. Vroeg in de avond komt u aan in Kediri en wordt u direct naar het hotel gebracht voor de check-in. U verblijft in Grand Surya Hotel.

 

   

Dag 10: Kediri – Malang

Vandaag wordt de reis om 8.30 u. voortgezet naar Lumajang. Deze rit van circa 2 uur gaat over en langs grote bergen en plantages, wat natuurlijk een schitterend uitzicht geeft. Onderweg maakt u een tussenstop om het prachtige landschap in Selorejo (de dam) te bekijken. In Lumajang brengt u een bezoek aan de Tumpak Sewu waterval. Onder begeleiding van een lokale gids wordt u rond geleid in de omgeving. Bij de waterval kunt u genieten van het uitzicht en prachtige foto’s maken. Na wat tijd bij de waterval door gebracht te hebben, zetten we de reis voort met een rit van nogmaals 2 uur naar Malang. 

U verblijft in Hotel Santika Premiere Malang.

 

   

Dag 11: Malang – Bromo

Na het ontbijt maakt u een korte stadstour over de Idjen Boulevard en langs het Tugu Monument naar Kampung Warna-Warni. Hier maakt u een wandeling door het gekleurde dorp. Na de wandeling bezoekt u de bekende Toko Oen waar u een drankje kunt nuttigen en wat hapjes kunt kopen. Vanaf Toko Oen zetten we de reis voort richting de Bromo vulkaan. De rit hier naartoe zal circa 2,5 uur zijn. Onderweg kunt u stoppen om te lunchen, de benen te strekken en foto’s te maken. Nabij Bromo wordt u naar de accommodatie gebracht. Hier kunt u dineren en uitrusten voor de excursie naar de Bromo. U verblijft bij Lava View Lodge.

 

   

Dag 12: Bromo – Banyuwangi

Om 3.00 u. in de nacht vertrekt u met een jeep naar de Sunview Kingkong, het beste uitkijkpunt bij Bromo voor de zonsopkomst. Na genoten te hebben van de schitterende zonsopkomst wordt u naar de zandvlakte gebracht waar u op een paardje verder naar de krater wordt gebracht. Bij de voet van de vulkaan kunt u een klim maken naar boven om de gigantische krater te bekijken. Na de excursie keert u terug naar de accommodatie. Na de check-uit zetten we de reis voort naar het oosten van Java. Tijdens de rit maken we meerder tussen stops om te lunchen en foto’s te maken. Bij het hotel in Banyuwangi kunt u dineren en uitrusten voor de excursie naar Ijen. U verblijft in Ketapang Indah Hotel.

 

   

Dag 13: Banyuwangi – Pemuteran

Om 1.00 u. wordt u met een jeep bij de accommodatie opgehaald en naar de voet van de Ijen vulkaan gebracht. Daar aangekomen maakt u nog een flinke klim van circa 2 uur om bij de krater te komen. In het donker van de nacht kunt u het magische blauwe vuur bewonderen. Bij zonsopkomst kunt u genieten van het prachtige uitzicht over het wit/blauwe meer. Na wat tijd doorgebracht te hebben bij de krater maakt u de afdaling terug naar de jeep. Afhankelijk van het tempo waarop de trekking gemaakt wordt bent u tussen 8.00 en 9.00 u. terug bij de accommodatie. Na het ontbijt en een douche wordt u naar de haven Ketapang gebracht om met de ferry over te steken naar Bali. De vaart duurt circa 1 uur, maar door het tijdsverschil komt u 2 uur later aan op Bali. Bij de haven Gilimanuk wordt u opgehaald en naar de accommodatie gebracht. U verblijft bij Taruna Boutique Homestay & Spa.

(Optioneel kunt u in de middag gaan snorkelen bij Pemuteran of Menjangan Island)

 

   

Dag 14: Pemuteran – Lovina

Na het ontbijt wordt de reis voortgezet langs de noordkust naar Lovina. Onderweg stoppen we bij Banjar Hotspring waar u lekker kunt genieten in het warme bronwater. Bij aankomst in Lovina wordt u naar de accommodatie gebracht voor check-in. U verblijft in New Sunari Lovina Beach Resort.

(Optioneel kunt u in de middag gaan snorkelen bij Pemuteran of Menjangan Island)

 

   

Dag 15: Lovina

Omstreeks 6.30 u. wordt u opgehaald om met een bootje op zoek te gaan naar dolfijnen. Na de boottrip wordt u teruggebracht naar de accommodatie en de rest van de dag is vrij.  U kunt een wandeling maken over het zwarte zandstrand en/of de boulevard. Een kijkje nemen bij het dolfijnstandbeeld en genieten van het uitzicht vanaf een terrasje.

(Optioneel kunt u de dolfijnspotting trip combineren met een snorkelexcursie)

De chauffeur staat vandaag 9 uur tot uw beschikking.

 

   

Dag 16: Lovina – Kintamani

Na het ontbijt nemen we eerst een kijkje bij de lokale fruitmarkt en vervolgens wordt u naar Ulundanu Beratan Tempel gebracht met zijn oogverblindende meer. Na het bezoek aan de tempel maakt u kennis met verschillende soorten bloemen, bomen en planten bij de botanische tuin Kebun Raya Bedegul. Hierna zetten we de rit voort naar Kintamani. Onderweg maken we nog een stop bij Gumitir Garden om foto’s te maken van de schitterende velden vol goudsbloemen. Bij aankomst in Kintamani wordt u naar een buffetrestaurant gebracht waar u kunt dineren en genieten van het prachtige uitzicht op de Batur vulkaan met het nabijgelegen meer. Na het diner wordt u naar de accommodatie gebracht voor check-in. U verblijft bij Caldera Hotel & Restaurant.

 

   

Dag 17: Kintamani – Ubud

Om 8.30 u. wordt u naar het startpunt bij Batur gebracht om een fietstocht te maken naar Ubud. Tijdens deze fietstocht van 2,5 uur komt u langs groene valleien, rijstvelden en een secret garden met exotische vruchten en kruiden. U krijgt een goede indruk van het dagelijkse plattelandsleven bij de traditionele Balinese dorpjes en u passeert oude hindoeïstische plaatsen. Na afloop van de tocht wordt u getrakteerd op een Balinese lunch. Na de lunch wordt u naar de accommodatie gebracht. U kunt gaan winkelen in de gezellige straatjes in het centrum en uw onderhandelingsvaardigheden gaan testen op de Kunstmarkt. U kunt ook een bezoek brengen aan Ubud Palace of gaan wandelen in het apenwoud Monkey Forest Ubud. U verblijft bij The Evitel Resort Ubud.

 

   

Dag 18: Ubud – Seminyak

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de Goa Gajah (de olifantengrot), een gebedsplaats voor Boeddhisten. Hierna wordt de rit voortgezet naar het waterpaleis Taman Ujung, een natuurlijk heiligdom met een prachtige setting. Na een wandeling door de tuin neemt u een kijkje bij de Goa Lawah, een van de belangrijkste tempels op Bali dat bekend staat door het grote aantal vleermuizen in de grot. Vervolgens brengt u een bezoek aan Tenganan Village, een van de drie oudste dorpen op Bali waar de mensen nog leven volgens de regels en gebruiken uit de prehistorische hindoeïstische tijd dat generatie op generatie is doorgegeven. Na kennis te hebben gemaakt met de lieve dorpelingen wordt u naar Tanah Lot gebracht, de meest populaire tempel op Bali door zijn locatie en het uizicht bij zonsondergang. U kunt op uw gemak het gebied verkennen, een hapje eten en drinken bij de lokale tentjes en ruim op tijd een mooi plekje uitzoeken om te genieten van de schitterende zonsondergang.

(Optioneel kunt u bij Tanah Lot een Kecak voorstelling bijwonen

U verblijft bij Horison Seminyak Bali.

 

   

Dag 19: Seminyak

Vandaag is een vrije dag. U kunt lekker ontspannen op het strand of bij de accommodatie.

 

   

Dag 20: Seminyak – Denpasar

Vanaag is het helaas tijd om afscheid te nemen van het schitterende Indonesië. U wordt op het gewenste tijd opgehaald en naar de luchthaven in Denpasar gebracht om terug te keren naar huis.

 

   

 Overnachtingen

 

 Plaats

 Accommodatie

 Class.    

 Type kamers

Jakarta

Aston Kartika Grogol

****

Deluxe Double/Twin Room

Bandung

Aston Tropicana

****

Superior Double/Twin Room

Magelang

Grand Artos Hotel & Convention

****

Deluxe Double/Twin Room

Yogyakarta

Grand Ambarrukmo Yogyakarta

****

Deluxe King/Twin Room

Kediri

Grand Surya Hotel

****

Superior Double/Twin Room

Malang

Hotel Santika Premiere Malang

****

Deluxe Queen/Twin Room

Bromo

Lava View Lodge

***

Bungalow Double Bed

Banyuwangi

Ketapang Indah Hotel

****

Superior Double/Twin Room

Pemuteran

Taruna Boutique Homestay & Spa

***

Super Deluxe Double/Twin Room

Lovina

New Sunari Lovina Beach Resort

****

Deluxe Double/Twin Room

Kintamani

Caldera Hotel & Restaurant

***

Superior Mountain Sunrise View

Ubud

The Evitel Resort Ubud

***

Superior Double/Twin Room

Seminyak

Horison Seminyak Bali

****

Deluxe Double/Twin Room

 Prijsinformatie

(Prijzen op basis van het laagseizoen. Wilt u meer weten? Mail ons)

 Periode 2024/2025

 2 pers.

 4 pers.

 6 pers.

 Laagseizoen

8 januari ’24 – 5 april ‘24

15 april ‘24 – 5 juli ’24

2 september ‘24 – 20 december ‘24

€ 1.810,-

€ 1.542,-

€ 1.344,-

 Kerst / Nieuwjaar / Suikerfeest

23 december ‘23 – 7 januari ‘24

6 april ’24 – 14 april ‘24

21 december ‘24 – 5 januari ‘25
€ 1.885,-  € 1.616,- € 1.433,-

Hoogseizoen

6 juli ‘24 – 1 september ‘24 
€ 1.866,- € 1.598,- € 1.400,- 

*Prijzen per persoon.

Inclusief:

 • Logies met ontbijt
 • Auto voorzien van AC (2-3 personen)
 • Minibusje voorzien van AC (4-9 personen)
 • Engelssprekende chauffeur
 • Verblijf & maaltijden voor de chauffeur
 • Benzine, tol en parkeerkosten
 • Overige vervoersmiddelen:
  • Jeeps bij Bromo en Ijen
  • Fietsen tijdens de fietstochten
  • Becaks in Yogyakarta
 • Treintickets Executive – Subklasse A
 • Tickets voor de ferry Java – Bali
 • Lokale gidsen:

  ◦     Borobudur Tempel

  ◦     Fietstocht Borobudur

  ◦     Prambanan Tempel

  ◦     Tumpak Sewu Waterval

  ◦     Ijen Blue Fire Nighttour

  ◦     Fietstocht Batur – Ubud

 • Gasmaskers bij Ijen krater

 • Entreetickets bezienswaardigheden

 • Excursies & Activiteiten

Exclusief:

 • Vliegtickets
 • Reisverzekering is verplicht (Het afsluiten hiervan is uw eigen verantwoordelijkheid)
 • VISA (ca. € 33,- p/p)

 • Toeristenbelasting Bali (ca. € 10,- p/p)

 • Lunch & diner (m.u.v. lunch bij Mayong Village en fietstocht Batur-Ubud)
 • Tip/ fooi chauffeur/ lokale gids
 • Optionele activiteiten:
  • Saung Angklung Udjo muziekschool
  • Bovenste level Borobudur Tempel

  • Ramayana Ballet bij Prambanan

  • Batik Workshop in Yogyakarta
  • Snorkeltrip Pemuteran/ Menjangan Island
  • Kecak-voorstelling bij Tanah Lot
 • Overige persoonlijke uitgaven

Nederlands- of Engelssprekende gids op aanvraagRoute

 

 

 

 Foto's
Reisvoorstel aanvragen

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  20 dagen Java - Bali
Reiscode:  ATT-INN-0053
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terug
   
  Typ de tekst uit de afbeelding over:
  CAPTCHA code
 velden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.