+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisaanbod » Reisaanbod Laos » 15 dagen Klassiek Laos

15 dagen Klassiek Laos

Reiscode: ATT-KV-0027

Route: Chiang Khong-Pak Beng-Luang Prabang-Phonsavan-Vang Vieng-Champasak-Khong eiland-Khong Island-Pakse-Bolaven Plateau

Hoogtepunten

 • Beleef Luang Prabang
 • Twee dagen Nagi Mekong / Shompoo varend over de Mekong rivier
 • Bezoek Vlakte der Kruiken Mogelijkheid om te wandelen op het Bolaven-plateau
 • Geniet van de prachtige natuur
 • Bezoek Pakse en het Bolaven plateau
 • Beleef de cultuur van Laos


Dagprogramma

Dag 01  Aankomst in Bangkok (Aansluitende vlucht naar Chiang Rai)

Bij aankomst op de luchthaven van Chiang Rai ontmoet je onze Thaise chauffeur, die uw naam op een bordje heeft staan en vindt de transfer met privévoertuig (2 uur) naar Chiang Khong plaats.

De Mekong rivier vormt de grens tussen Thailand en Laos.

Opmerking: Indien u eerder in Chiang Khong aankomt kunt u de grens naar Laos oversteken en aan de Laos kant overnachten.

 

   

Dag 02  Chiang Khong – Pak Beng (O/L/-)

Na een vroeg ontbijt in het hotel is er een transfer naar de Thaise immigratiedienst voor vertrek naar Laos.We gaan de grens bij de brug over. Bij aankomst aan de kant van Laos ontmoeten we onze lokale gids voordat we onze reis naar Laos voortzetten. In Ban Houai Xai gaan we aan boord van onze Joining boat (Nagi Mekong Cruise/Shompoo Cruise) en varen we over de Mekong rivier naar Pakbeng.De boot vertrekt om 09.00 uur vanaf de belangrijkste pier van Houai Xai, thee en koffie en fruit worden geserveerd. Na twee uur van deze ontspannende cruise wordt er een stop gemaakt bij een etnisch Laotiaans dorp langs de rivier, waar u de primitieve manier van leven van de mensen kunt observeren.Aan boord wordt een warme lunch geserveerd, 's middags aankomst in Pak Bang.

De totale afgelegde afstand vandaag is ongeveer 150 kilometer, ongeveer 80 zeemijl, in zeven uur, inclusief een stop voor sightseeing in een dorp langs de rivier.

 

   

Dag 03  Pakbeng – Luang Prabang (B/L/-)

Een wandeling naar de nabijgelegen lokale markt is een "must" terugkeer naar het hotel voor ontbijt en uitchecken. De boot verlaat de haven om 08.00 uur en er wordt nog een stop gemaakt in een dorp aan de rivier voorafgaand aan een warme lunch aan boord.Er wordt ook een stop gemaakt bij de beroemde Pak Ou-grot net voor aankomst op de hoofdpier van Luang Prabang rond 16.00 uur.

De totale afgelegde afstand vandaag is ongeveer 180 kilometer of ongeveer 97 zeemijl in acht uur, inclusief stops voor sightseeing in het dorp langs de rivier en de Pak Ou-grot.

 

   

Dag 04  Luang Prabang (B/-/-)

Luang Prabang, de voormalige koninklijke hoofdstad, is vooral bekend om zijn oude tempels en romantische ligging aan de samenvloeiing van de Mekong en Kane rivieren.Vanwege het compacte formaat van het schiereiland kan Luang Prabang het beste te voet en per fiets worden verkend.'S Ochtends beginnen we aan een wandeltocht van een halve dag, waarbij we het Nationaal Museum (voorheen bekend als het Koninklijk Paleis), Wat May, Wat Visoun, Wat Sene, wat Xieng Thong bezoeken.De middag is vrij om op eigen gelegenheid te verkennen of te ontspannen.Misschien wil je de Phousi-heuvel beklimmen om te genieten van een prachtig uitzicht op de weelderig groene werelderfgoed stad en de Kane en de Mekong rivier.

 

   

Dag 05  Luang Prabang – Kuangsi-waterval (B/L/-)

Als u vroeg opstaat is er een goede gelegenheid om een dagelijks Laotiaanse ochtendritueel te zien.Monniken die hun kommen dragen, dwalen door de stad en zegenen lokale mensen die hen aanbiedingen geven (meestal plakkerige rijst).

Na het ontbijt gaat u een dagtocht maken naar de prachtige Kuang Si-watervallen waar turkooizen water over kalksteenformaties stroomt.De overvloed aan water vormt een prachtig vertoon van de natuur.Onder de Kuang Si zijn grote vijvers perfect om te zwemmen en af te koelen onder de nevel.Voordat we genieten van een picknicklunch naast de zwembaden, passeren we verbazingwekkende landschappen, teakbossen en verschillende etnische minderheidsdorpen (Hmong en Khmu).

Bij de watervallen is het de moeite waard om een bezoek te brengen aan het centrum waar de met uitsterven bedreigde zwarte Aziatische beren een veilige schuilplaats vonden.Als we tijd genoeg hebben, gaan we verder naar Ban Phanom of Ban Xiang Lom, het weefdorp voor de uitstekende Laotiaanse textiel.

 

   

Dag 06  Luang Prabang – Phonsavan de vlakte der kruiken (B/L/-)

Na het ontbijt maken we een mooie rit naar Xieng Khouang, de verbazingwekkende Vlakte der Kruiken. Onderweg gaan wij door hoge bergen en karstformaties hebben we tijd om te stoppen en een kort bezoek te brengen aan de afgelegen woningen van etnische minderheidsdorpen.Waarschijnlijk zult u merken dat veel huizen weefgetouwen hebben waarmee de kleding, tassen en accessoires van het gezin worden vervaardigd.Aan het einde van de middag komen we aan in Phonsavan, de hoofdstad van de provincie Xieng Khouang.

 

   

Dag 07  Phonsavan bezoekt de Vlakte der Kruiken (B/L/-)

Vandaag brengen we de dag door met het verkennen van de Vlakte der Kruiken (nummer 2 en 3) en de omgeving.Men denkt dat de potten 2000 jaar oud zijn, hoewel er weinig bewijs is om ze zeer nauwkeurig te dateren.Archeologen worstelen nog steeds om het specifieke doel van de potten te achterhalen, of ze werden gebruikt voor grafurnen of om rijstwijn in op te slaan.We zien de zonsondergang op locatie nummer 1 voordat we terugkeren naar de stad.

 

   

Dag 08  Phonsavan – Vang Vieng ( B/L/- )

Na het ontbijt en de reis naar Vang Vieng, hebben we onderweg tijd om te stoppen om het landschap vanaf de uitkijkpunten in ons op te nemen.Vang Vieng is een klein dorp tussen een spectaculaire spreiding van kalkstenen karts en wordt omgeven door weelderige groene rijstvelden en woningen van etnische minderheden.We komen voor zonsondergang aan in de stad en checkt u in uw hotel. Er zijn prachtige zonsondergangen te midden van deze prachtige natuurlijke omgeving te zien.

 

   

Dag 09  Vang Vieng ( B/-/- )

Vandaag bezoeken we 's ochtends de grotten 'Tham Chang' en het is 's middags vrij of u kunt een fietstocht maken rond en in het nabijgelegen platteland.Andere alternatieven zijn 'tubing' langs de Nam Song-rivier.Vang Vieng is ook de perfecte plek om tot rust te komen.

 

   

Dag 10  Vang Vieng – Vientiane ( B/-/- )

Na het ontbijt maken we een mooie rit naar de hoofdstad van Laos.Vientiane is een vriendelijke, slaperige stad die aan de oevers van de machtige Mekong-rivier ligt.In de middag hebben we ook een sightseeingtour door de stad.We zullen enkele van de beste bezienswaardigheden verkennen, waaronder de wat Sisaket, Ho prakeo (het huis van de smaragdgroene boeddha), de Victory Gate (Arc de Triomphe) en de indrukwekkende That Luang Stupa, het belangrijkste monument van het land.Bezoek ook de ‘ochtendmarkt’ waar u kunt rondstruinen en zilver, zijde of andere spullen kunt kopen.'S Avonds kunt u op het pad langs de Mekong lopen. Het is bij zonsondergang populair bij zowel toeristen als de lokale bevolking.

 

   

Dag 11  Vientiane – vlieg naar Pakse – Champasak – Khong eiland (B/-/-)

Vroeg in de ochtend vliegen we naar Pakse.Bij aankomst rijden en reizen we over een prachtige brug over de Mekong rivier naar Champasak.Hier bezoeken we de heilige Khmer-tempel van Wat Phu.Dit complex vertegenwoordigt de meest oostelijke grens van het Khmer-rijk in het 4e eeuwfeest.Later in de middag maken we een mooie rit naar Don Khong.Dit eiland is een van de grotere permanent bewoonde eilanden in het ‘Si pan don’ gebied.Dong Khong verken je het beste per fiets. Een redelijke onverharde weg omringt het eiland.

 

   

Dag 12  Khon Phapheng en Li Phi watervallen ( B/-/- )

Per boot verkennen we het 4000 eilandengebied (si pan don).Hier is de Mekong rivier op zijn breedst.Tijdens het regenseizoen is het tot 12 km breed.Wanneer het water zich terugtrekt, ontstaan er vele kleine eilanden.Het is van dit fenomeen dat de regio zijn naam ontleent.

Van verre hoor je het onmiskenbare gebrul van de Khone Phapheng- en Li Phi-watervallen, die we vandaag zullen bezoeken.In de buurt van de watervallen leven zo'n honderd Irrawaddy-zoetwaterdolfijnen.

Ban Hang Khon is een van de weinige plekken op aarde om deze bedreigde zoogdieren te spotten.

Bekijk ook de oude locomotief, spoorlijn en koloniale brug die door de Fransen zijn gebouwd om te voorkomen dat u op de stroomversnellingen en watervallen moet navigeren die in overvloed aanwezig zijn op dit deel van de Mekong.

 

   

Dag 13  Khong Island – Bolaven Plateau ( O/-/- )

Na het ontbijt nemen we een voertuig over de brug en vertrekken we vroeg in de ochtend om naar het Bolaven Plateau te rijden.Onze activiteiten vandaag omvatten het bezoeken van de dorpen op het Bolaven-plateau.We overnachten in ons resort vlakbij de Tad Fane waterval.

 

   

Dag 14  Bolaven Plateau – Pakse (B/-/-)

Voor degenen die zich actief voelen, is het mogelijk om te genieten van enkele trektochten in dit prachtige gebied.Maak 's ochtends een wandeling naar het Dan Sin Say-plateau.Over een hangende brug gaat deze wandeling door koffieplantages en lokale dorpjes.Etnische stammen die in dit gebied leven zijn de Laven, de Alak, de Katu en Suay.

Na de lunch rijden we naar Pakse.

 

   

Dag 15  Pakse – Bangkok

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Bangkok.

Einde van de rondreis in Laos!

 

   


Overnachtingen

 Bestemming

 Hotels

Chiang Khong ( Thailand )

Namkhong Riverside, Superior

 

www.namkhongriverside.com

Pakbeng

Mekong Riverside Lodge, Standard

 

www.mekongriversidelodge.com

Luang Prabang

Villa Chitdara hotel, Superior

 

www.villachitdara.com

Phonsavanh

Vansana Plain of Jars hotel, Standard

 

www.vansanahotel-group.com

Vang Vieng

Sisombat Plaza hotel, Standard

 

www.sisombatplaza.com

Vientiane

Lao Orchid hotel, Superior

 

www.lao-orchid.com

Muang Khong

Senesothxeun hotel, Deluxe

 

www.ssx-hotel.com

Bolaven Plateau

Tadfan Eco lodgge, Standard

 

www.tadfaneresort.com

Pakse

Champasak Grand hotel, Superior

 

www.champasakgrand.comPrijsinformatie

Prijzen van 1 mei 2023 – 30 september 2024

 Periode

 2 pers.

 4 pers.

 6 pers.

 1 pers. toeslag

 

 € 2193,-

 € 1550,-

 € 1346,-

 € 420,-

 

Prijzen van 1 oktober 23 – 30 april 2024

 Periode

 2 pers.

 4 pers.

 6 pers.

 1 pers. toeslag

 

 € 2295,-

 € 1698,-

 € 1398,-

 € 587,-

 
Er komt nog € 95 per ticket bij voor de vlucht van Vientiane naar Pakse.

 

Let wel deze prijs is aan verandering onderhevig.

Inclusief

 • Accommodatie op basis van twee- of tweepersoonskamers met dagelijks ontbijt
 • Maaltijden zoals aangegeven in de reisbeschrijving 2 dagen
 • DOE MEE MET Nagi-boot van Houeixai naar Luang Prabang
 • Privévoertuig gedurende de hele reis volgens het programma
 • Begeleiding van Engelssprekende lokale gids tijdens de reis volgens programma
 • Toegangsprijzen tijdens de begeleide tour
 • Alle excursies zoals vermeld in de reisbeschrijving
 • Mineraalwater + vochtig doekje
 • Alle servicekosten en overheidsbelastingen

Exclusief

 • Internationale / binnenlandse vliegtickets en belastingen
 • Visa en visumkosten
 • Persoonlijke uitgaven zoals bar-, telefoon- en wasrekeningen.
 • Reisverzekering tegen elk persoonlijk letsel of ziekte en schade aan eigendommen opgelopen - tijdens deze reis.
 • Eten en drinken niet vermeld in de reisbeschrijving.
 • Fooien en fooien Entreegelden in vrije tijd


RouteFoto's
Reisvoorstel aanvragen

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  15 dagen Klassiek Laos
Reiscode:  ATT-KV-0027
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terug
   
  Typ de tekst uit de afbeelding over:
  CAPTCHA code
 velden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.