+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisaanbod » Reisaanbod Thailand » Tropische Eilanden & Khao Sok Regenwoud (16 dagen)

Tropische Eilanden & Khao Sok Regenwoud (16 dagen)

Reiscode: T- 0024

in overleg
Minimum 2-3 pers. € 1.019
Minimum 4 ++ pers. € 972

Hoogtepunten

REISROUTE: BANGKOK - KHAO SOK NATIONAL PARK (Jungle Safari) - KOH SAMUI - KOH TAO - BANGKOK

Een 16-daagse reis waarbij u tropische eilanden en het Khao Sok regenwoud gaat bezoeken! Bovendien is een vakantie in Thailand niet compleet zonder van de hoofdstad geproefd te hebben. Dus Bangkok is ook in deze reis inbegrepen.

 

Grand Palace, de Liggende Boeddha van Wat Pho, het iconische Wat Arun en Chinatown wachten erop door u ontdekt te worden!

Thailand is niet zomaar een van de meest geliefde vakantielanden ter wereld. Er is prachtige natuur, er staan schitterende tempels, de bevolking is vriendelijk en het eten uitmuntend. En ook niet onbelangrijk, de zon schijnt bijna altijd. Op deze reis bezoekt u Bangkok, het nationale park Khao Sok en de stranden van Koh Samui en Koh Tao.

Wij zijn er best trots op dat we u, als onderdeel van deze reis, een exclusieve en avontuurlijke tour in het nationale park Khao Sok kunnen aanbieden. Khao Sok is een van de mooiste nationale parken van Thailand en bestaat voor het grootste deel uit onontgonnen regenwoud en steile kalksteenbergen. U bezoekt het Raja Phraba Meer, waar door aanleg van een dam een enorm stuwmeer is ontstaan en grote delen van de jungle overstroomd zijn. Al wandelend, per kano en per langstaartboot ontdekt u dit unieke gebied. U logeert in een drijvend 'rafthouse' bungalow van bamboe.

Koh Samui was ooit een zelfstandige vissersgemeenschap zonder al te veel contact met de rest van Thailand. Het heeft zich echter ontwikkeld tot een van de populairste eilanden van Thailand. Koh Tao wordt omgeven door de Golf van Thailand met haar warme water. U ziet er tropische vissen en prachtig koraal; een aards paradijs voor duikers en snorkelaars.

 Dagprogramma

Dag 1Turbulent Bangkok heeft voor ieder wat wils.

Bangkok groeide in ruim honderd jaar uit tot een van de grootste en warmste metropolen ter wereld. Toch voelt het niet massaal aan en zult u zich hier niet verloren voelen. De Thai zijn erg vriendelijk en beleefd en heten u van harte welkom in de hoofdstad!

Na aankomst in Bangkok wordt u opgehaald door onze Engels sprekende chauffeur en naar uw hotel gebracht. Daarna kan het feest beginnen.

Er is voor ieder wat wils in deze enerverende stad. U kunt het op eigen wijze gaan verkennen. Vergeet u vooral niet het iconische Wat Arun aan de Chao Praya rivier te bezoeken, of de Grote Liggende Boeddha in Wat Pho. Het uitzicht vanaf de vele rooftop bars in Bangkok is onvergetelijk en de authentieke Thaise massages die overal te boeken zijn ook.
 

   

 

Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden: ontbijt, diner
Vervoer: boot, minibus

 

Dag 2Klong Tour over de stadskanalen; diner in de Baiyoke Tower.

Om 10.00 uur vertrekt u voor een korte rit naar de Chao Phraya rivier, waar de klong tour naar het 'Venetië van het Oosten' begint (inclusief). Deze tocht over de (klongs) kanalen van Bangkok is een klassieker. Bepaalde uitgestrekte gebieden rondom Bangkok zijn nog steeds alleen over water te bereiken. De klongs vormen in deze gebieden de levensaders en de bevolking leeft er voornamelijk volgens oude tradities.

Inbegrepen bij deze tour is een buffet-diner in een van de hoogste gebouwen van Bangkok, de Baiyoke Tower, met het SKY restaurant. U kunt uit maar liefst 80 verschillende gerechten kiezen, van nationaal tot internationaal. De bovenste (84e!) etage draait langzaam rond. Vanaf deze etage heeft u een fenomenaal uitzicht over de stad.

U heeft de mogelijkheid om na afloop van het diner met een 'raket'-buitenlift van de 78ste naar de begane grond 'geschoten' te worden… Als u dat wilt, moet u misschien niet te uitgebreid dineren. Het transport van en naar de startplaats van de fietstour en de Baiyoke SKY is niet inclusief, maar beiden zijn eenvoudig bereikbaar vanuit het Prince Palace Hotel per taxiboot, tuktuk of taxi.

 

Diner in het Sky Restaurant van de Baiyoke Tower!

 

   


Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 3Vrije dag in Bangkok? Jim Thompson House? Chinatown?

Vandaag bepaalt u zelf wat u wilt doen. U kunt de stad in gaan, een voetmassage boeken of lekker zwemmen in het hotel. Maar u kunt ook over de klongs varen met een taxiboot, of Chinatown bezoeken. En wat dacht u van een bezichtiging van het Jim Thompson House?


Als u meer suggesties wilt over wat er allemaal te beleven valt in Bangkok en omgeving, neem dan contact op met Asia Travel Tours.


Indien u informatie wenst over de excursiesmogelijkheden in Bangkok, neem contact op met Asia Travel Tours.

 

   


Overnachting: Slaaptrein
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: minibus, nachttrein

 

Dag 4Vrije dag in Bangkok. Nachttrein naar Surat Thani.

Wat later op de dag vertrekt u met de trein naar Surat Thani. Maar u heeft vandaag nog genoeg tijd om leuke dingen te ondernemen. Zo kunt u bijvoorbeeld een fietstour maken door en vooral buiten de stad (niet inclusief): naar het Groene Hart van Bangkok. Het is een enorm gebied, aangelegd door koning Bhumibol, om de inwoners van de stad ook in de natuur te laten zijn. U steekt met fiets en al per boot over naar dit natuurgebied en vrijwel direct waant u zich op het platteland, zo tussen de bananenplantages en boerderijen.

 

Aan het begin van de avond wordt u naar het treinstation gebracht voor de nachttrein naar Surat Thani.

 

   

 

Overnachting: Palm View
Maaltijden: lunch, diner
Vervoer: minibus, boot

 

Dag 5Khao Sok, een van de mooiste nationale parken van Thailand.

Als u arriveert op het station van Surat Thani staat onze chauffeur al op u te wachten. Hij brengt u naar Khao Sok, een van de mooiste nationale parken van Thailand. U krijgt de kans om dit tropische regenwoud onder leiding van zeer ervaren gidsen te verkennen.


De accommodatie waar u verblijft is eenvoudig, soms zonder elektriciteit en moderne communicatiemiddelen. Dit is op zich al een avontuur. U logeert in een drijvend 'rafthouse' (bungalow van bamboe) op een enorm stuwmeer midden in het regenwoud.

 

   


U gaat de omgeving ontdekken per kano. Ontspannen varen we de rivier af en maakt u kennis met de rijke natuur van het Khao Sok National Park. U ziet kliffen, lianen en enorme bomen. Onze lokale gids draagt zorg voor uw veiligheid en kan u alles vertellen over wat u onderweg tegenkomt, zoals tropische vogels, apen en slangen die in de bomen slapen.


Na deze riviertocht is er nog tijd om te relaxen voordat het diner klaar staat. U eet met sfeervolle verlichting van (olie)lampen en vuurvliegjes. U zult daarna als een blok in slaap vallen, met op de achtergrond een symfonie van geheimzinnige junglegeluiden.
 

Overnachting: rafthouse
Maaltijden: ontbijt, lunch, diner
Vervoer: boot, truck

 

Dag 6Boottrip over Raja Phraba Meer, zwemmen in een spelonk en nachtsafari.

U krijgt weer energie na een stevig ontbijt. Vervolgens rijdt u met een pick-up truck in ongeveer een uur naar het Raja Phraba Meer. Dit stuwmeer is ontstaan door de aanleg van een dam, waardoor grote delen van de jungle overstroomd zijn. Rotsformaties en boomtoppen rijzen boven het water uit en vormen een mysterieus landschap.

De longtail boot brengt u naar Cheow Lan Lake, een tocht van ongeveer een uur. Ook stoppen we bij de lokale markt van Takhun. Na de lunch is er tijd om heerlijk te zwemmen in het meer.

’s Middags wacht u nog een junglewandeltocht die u langs grotten met mooie koralen leidt. U kunt via het heldere water de donkere grot in zwemmen. Maar pas op… In de spelonken leven vleermuizen.


U heeft nog even de tijd om op adem te komen voordat het diner geserveerd wordt. En na deze heerlijke maaltijd staat er een laatste activiteit op het programma: een nachtelijke safari vaartocht. Geniet van de stilte en de schoonheid op en rond het meer. U slaapt in een bamboe raft house onder een sprookjesachtige sterrenhemel.


Opmerking: het meer vormt de 'badkamer’; de toiletten bereikt u via een drijvende brug op het nabije eilandje (om milieutechnische redenen).

 

   


Overnachting: Malibu Koh Samui Resort & Beach Club
Maaltijden: ontbijt, lunch
Vervoer: boot, minibus

 

Dag 7Ontwaak voor de Wildlife Safari Cruise; reis verder naar Koh Samui.

Na het ontbijt staat u nog een Wildlife Safari Cruise te wachten. U gaat met de boot op zoek naar gibbons, de bijzondere neushoornvogel en andere tropische dieren. Ook kunt u de 'Hiking Klong Mui Nature Trail' lopen.

U bent op tijd terug voor de lunch. Daarna is het tijd om uit te checken en terug naar de Raja Prabha pier te varen. U komt daar rond half drie in de middag aan.

Vanaf hier vertrekt u per minibus naar het kantoor van Lomprayah Rederij (inclusief) voor de doorreis naar Koh Samui.

 

   

 

Overnachting: Malibu Koh Samui Resort & Beach Club
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 8Koh Samui. Chaweng Beach, het mooiste en populairste strand.

Koh Samui heeft een reputatie als vakantiedroom en die reputatie wordt nog steeds waar gemaakt. Er is voor iedereen wat te doen. Vertier voor de feestgangers en rust voor de mensen aan wie het nachtleven best voorbij mag gaan. Vooral aan de zuidkant van het eiland is de authentieke sfeer van de oude vissersdorpen nog goed voelbaar.


U verblijft in het Malibu Beach Resort. Dit resort ligt op Chaweng Beach, het mooiste en populairste strand van het eiland. Het is er zeer levendig en er is een grote keus op het gebied van watersport, eet- en uitgaansgelegenheden.

 

   


Overnachting: Malibu Koh Samui Resort & Beach Club
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 9Koh Samui. Optie: tocht naar het unieke Ang Thong Marine Park.

Het Ang Thong Marine Park is een verzameling van 42 eilandjes in de Golf van Thailand. Het kalksteen zorgt voor grillige vormen en mysterieuze grotten en spelonken. Het is een fascinerende wereld met ongerepte stranden en een uniek onderwaterleven. Hier gaat u zich een ontdekkingsreiziger voelen.


Indien u meer informatie over deze dagtocht (niet inclusief) waarin u kunt snorkelen en kajakken in een bijzonder natuurgebied, neemt u dan contact op met Asia Travel Tours. Er is een lunch bij deze tour inbegrepen.

 

   


Overnachting: Malibu Koh Samui Resort & Beach Club
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 10Heerlijk dagje Koh Samui.

Inmiddels weet u een beetje de weg op dit populaire eiland; waar het leukste barretje is, het lekkerste eten of waar de mooiste foto’s gemaakt kunnen worden. Geniet van deze ultieme stranddag!

 

   


Overnachting: Simple Life Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: boot

 

Dag 11Van Koh Samui naar Koh Tao.

Vandaag wordt u per boot van Samui naar Koh Tao gebracht. Dat is ongeveer een uurtje varen. Het zogenaamde schildpadeiland is slechts 20 km2 groot, maar het kreeg een aanzienlijke status door verhalen van enthousiaste reizigers en duikers die het eiland 'ontdekten'.

U logeert in Simple Life, een van de eerste resorts op Koh Tao. Het ligt vlakbij het strand, bij bars en restaurantjes, maar ook net bij de grootste drukte vandaan. Een ideale locatie dus!

 

   


Overnachting: Simple Life Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 12Koh Tao. Altijd al willen leren duiken? Doe het nu!

Koh Tao is een paradijs voor duikers en perfect als u dit nog nooit gedaan heeft, maar het wel wil leren. Er is goed weer, het water is warm, er is weinig stroming en er leven veel vissen nabij de kust. Leren duiken kan relatief snel met de driedaagse PADI duikcursus.

Voor de mogelijkheden voor eem PADI duikcursus neem contact op met Asia Travel Tours.

 

   


Overnachting: Simple Life Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 13Genieten op Koh Tao.

Koh Tao kreeg de bijnaam Schildpadeiland omdat er in deze buurt veel schildpadden leefden en omdat de vorm van het eiland aan een schildpad doet denken. Tao is geliefd bij toeristen, maar word er nog niet door overstroomd. Er valt hier veel te genieten voor waterliefhebbers.


Vandaag is het waarschijnlijk wederom stralend weer en kunt u zelf bepalen of u wilt zwemmen, wandelen, op het strand gaat liggen met een boek of een cocktail drinkt in de bar.

 

   

 

Overnachting: Simple Life Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 14Koh Tao. Bezoek aan ansichtkaart-eilanden?

Weer een heerlijke stranddag! Maar als u iets anders wilt zien, kunt u ook Mae Haad Bay bezoeken, het centrale stadje waar de Thai leven zoals ze dat het liefst doen: alles op zijn tijd. En eten heeft altijd voorrang. Of neem een kijkje bij Nang Yan eiland, dat het terecht goed doet op ansichtkaarten.

 

   

 

Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: boot, (mini)bus

 

Dag 15Afscheid van het eilandleven. Terug naar Bangkok.

U bent op tijd terug bij de boot, zodat u met de bus naar Bangkok kunt reizen. Deze reis neemt bijna een dag in beslag. U vertrekt om 10.00 uur en komt rond 20.30 uur aan in Bangkok, in de buurt van Khao San Road.

Vanaf hier kunt u zelf een taxi of tuktuk nemen naar het Prince Palace Hotel (ongeveer 10 minuten rijden).

 

   

 

Overnachting: geen
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: minibus

 

Dag 16Jammer, maar helaas. Uw reis zit erop.

De tijd om uw koffer te pakken is aangebroken. Na deze heerlijke vakantie brengt onze chauffeur u naar het vliegveld. U laat Thailand achter, maar de mooie herinneringen neemt u mee!

 

   


Overnachtingen

Dag      Hotel Stad
1 Prince Palace Hotel Bangkok
2 Prince Palace Hotel Bangkok
3 Prince Palace Hotel Bangkok
4 Slaaptrein Slaaptrein
5 Palm View Khao Sok
6 Rafthouse Khao Sok
7 Malibu Koh Samui Resort & Beach Club                    Koh Samui
8 Malibu Koh Samui Resort & Beach Club Koh Samui
9 Malibu Koh Samui Resort & Beach Club Koh Samui
10 Malibu Koh Samui Resort & Beach Club Koh Samui
11 Simple Life Resort Koh Tao
12 Simple Life Resort Koh Tao
13 Simple Life Resort Koh Tao
14 Simple Life Resort Koh Tao
15 Prince Palace Hotel BangKok
16 Vertrek naar Nederland BangKok

 

 PrijsinformatieRouteFoto's
Reisvoorstel aanvragen

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  Tropische Eilanden & Khao Sok Regenwoud (16 dagen)
Reiscode:  T- 0024
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terug
   
  Typ de tekst uit de afbeelding over:
  CAPTCHA code
 velden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.