+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisaanbod » Reisaanbod Thailand » 20 dagen Onbekend Thailand

20 dagen Onbekend Thailand

Reiscode: ATT-SW-0085

Route: Bangkok-Khao Yai-Khon Kaen-Wang Saphung-Chiang Khan-Dan Sai-Phrae-Chiang Mai-Phuket
Aantal dagen: 20 dagen

Hoogtepunten

 • Drie nachten verblijf in het bruisende Chinatown in Bangkok
 • Wandeltocht ‘Hidden Gems of Bangkok’
 • Zevendaagse rondreis naar Khao Yai Nationaal Park en door de Isaan, het niet-toeristische noordoosten van Thailand
 • Twee nachten homestay in de niet-toeristische provincie Phrae
 • Verblijf in Chiang Mai, de ‘Roos van het Noorden’
 • Bezoek aan een ethisch verantwoord olifantenreservaat
 • Vijf nachten genieten aan het strand op het zuidelijke eiland Phuket


Dagprogramma

Dag 1: aankomst Bangkok (-)

Op het internationale vliegveld Suvarnabhumi worden jullie opgewacht en naar het hotel in Bangkok gebracht. De transfer naar het hotel gaat per airconditioned auto/minivan.

 

Tijdens de rit naar het hotel doen jullie al de eerste indrukken op van de immense metropool Bangkok. Zodra de uitgestrekte buitenwijken plaats maken voor de vele knetterende tuk-tuks, kleurrijke eetstalletjes en overal glimlachende Thai waan je je al direct in een andere wereld. In de ‘Big Mango’ zoals Bangkok ook wel genoemd wordt, gaat het leven dag en nacht door!

 

Jullie verblijven 3 nachten in het Shanghai Mansion, een uniek en sfeervol boutique-hotel (geen zwembad) in het bruisende Chinatown. Geïnspireerd door die lokatie proef je er de sfeer van het oude Shanghai. Het negentiende eeuwse gebouw is prachtig en ademt historie uit.

De kamers zijn in moderne Chinese stijl ingericht en daarbij is veel gebruik gemaakt van de combinatie van antiek meubilair en zijde stoffen in levendige kleuren. Ze zijn voorzien van airconditioning, flatscreen televisie met dvd-speler, kluis, minibar, koffie-/theezetfaciliteiten.

 

Na het inchecken hebben jullie de rest van de dag ter vrije besteding en kunnen jullie de omgeving verkennen en van een eerste Thaise maaltijd genieten.

 

Na aankomst in Bangkok of tijdens een van de eerste dagen in Bangkok zal er een ‘Meet & Greet’ met de lokale agent plaatsvinden. Tijdens deze ‘Meet & Greet’ wordt de reis met jullie doorgenomen en hebben jullie alle gelegenheid om vragen te stellen.

 

   

Dag 2: Bangkok (ontbijt)

Deze dag is ter vrije besteding en het zal geen enkel probleem zijn om de dag in te vullen in deze boeiende stad.

 

Bezoek bijvoorbeeld de bekendste bezienswaardigheden van Bangkok, zoals het Grand Palace & Wat Phra Kaew waar zich het heiligste Boeddha-beeldje van Thailand bevindt; de Wat Pho met de zeer vereerde en gigantisch grote liggende Boeddha; Wat Arun (Tempel van de Dageraad) met zijn indrukwekkende, meer dan 70 meter hoge prang (toren), en Wat Benchamabophit die bekend staat om zijn elegante, witte marmeren verschijning en de grote collectie Boeddha-beelden die op de binnenplaats te vinden zijn.

 

Of jullie kunnen bijvoorbeeld het voormalige huis van de zijdemagnaat Jim Thompson bezoeken. Deze Amerikaan, een voormalig CIA-medewerker, richtte in 1948 de Silk Company Ltd. op, waarmee hij de Thaise zijde-industrie nieuw leven inblies.

Hij werd een beroemdheid in Bangkok en groeide uit tot een mythe toen hij in 1967 verdween tijdens een wandeling in de Cameron Highlands in Maleisië.

Het voormalige huis van Jim Thompson in Bangkok staat vol met antiek en kunst uit heel Zuidoost-Azië is een van de best bewaard gebleven traditionele Thaise huizen in het land. Zijn huis en kunstcollectie staan er grotendeels nog net zo bij als toen hij in 1967 op mysterieuze wijze verdween.

 

Bezoek in de avond de beroemdste street-food wijk van de wereld: Bangkok’s Chinatown (Yaowarat). Ook voor de lokale bevolking is dit hun favoriete buurt om te eten. Na zonsondergang lopen de straten vol met eetkraampjes waar je het allerbeste eten kan krijgen.

 

Of geniet van een koel drankje en een fenomenaal uitzicht in een van de vele skybars terwijl de zon langzaam achter de horizon zakt.....

 

Ook is het mogelijk om via ons de populaire tuk-tuk excursie ‘Bangkok by Night’ te reserveren waarbij jullie de Thaise hoofdstad na zonsondergang in een typisch Thaise tuk-tuk verkennen, een erg leuke ervaring!

 

Voor een bezoek aan het Grand Palace en de tempels geldt een strenge dresscode: schouders en enkels moeten volledig bedekt zijn; mouwloze shirts, korte broeken, ripped jeans, leggings en slippers zijn niet toegestaan en bij het betreden van de tempels schoenen uittrekken.

 

   

Dag 3: Bangkok (ontbijt)

De beste manier om een ​​stad te verkennen is te voet en tijdens de 3-4 uur durende ‘Hidden Gems of Bangkok’ wandeling bezoeken jullie enkele minder bekende bezienswaardigheden in de Thaise hoofdstad.

Jullie hebben de keuze uit de ochtendwandeling (start om 07:30 uur) of avondwandeling (start om 17:30 uur). Het startpunt is het kantoor van de lokale agent in Chinatown (op loopafstand van Shanghai Mansion). Afhankelijk van de starttijd die jullie kiezen, zijn de overige dagdelen ter vrije besteding.

 

Vanaf het kantoor van de lokale agent lopen we naar de ‘Golden Mount’, een kunstmatige heuvel vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over Bangkok. Lange tijd was de 'Golden Mount' een van de hoogste herkenningspunten in de stad, voordat de wolkenkrabbers begonnen op te duiken.

We wandelen verder en passeren het Mahakan Fort, één van de 14 forten waarvan er vandaag nog maar twee over zijn, en komen aan bij Wat Ratchanatdaram. De tempel zelf is niet heel bijzonder, maar de trekpleister is de aangrenzende Loha Prasat (‘Metal Castle’) met zijn unieke kenmerkende architectuur en de 37 goudkleurige torenspitsen.

 

We lopen langs het ‘Democracy Monument’ dat in 1939 werd voltooid, zeven jaar na de Siamese Revolutie van 1932 en maken een foto-stop bij een andere onbekendere bezienswaardigheid, de Giant Swing (‘Sao Chingcha’).

Het is een hoge teakhouten structuur die ooit een gigantische schommel ondersteunde die werd gebruikt tijdens een festival om de god Shiva te eren. Tijdens de festiviteiten zwaaiden de deelnemers in bogen in een poging een zak met goud te bereiken die aan een bamboestok hing. Er waren zoveel gewonden en zelfs dodelijke slachtoffers dat de ceremonies tegen het einde van de jaren dertig voorgoed werden stopgezet.

 

We stoppen bij Wat Ratchabophit dat niet vaak door toeristen wordt bezocht, hoewel het dichtbij het Grand Palace en Wat Pho gelegen is. En dat is jammer, want het is zeker een van de mooiste tempels van Bangkok. De tempel, gebouwd in 1869, is een mix van Thaise en gotische stijlen en prachtige porseleinen decoraties.

 

Vervolgens passeren we een prachtig historisch gebouw waarin tegenwoordig het Ministerie van Defensie gehuisvest is, het voormalige Saranrom-paleis, het Grand Palace en de Wat Pho, voordat we Pak Khlong Talat bereiken, de beroemde bloemenmarkt van Bangkok. Pak Khlong Talat is een kleurrijke en levendige markt die 24 uur per dag geopend is. Als je hier rondloopt, moet je constant opzij stappen voor brommers, mannen met manden en handkarren vol bloemen.

 

Na het bezoek aan de bloemenmarkt nemen jullie afscheid van de gids en kunnen jullie Chinatown eventueel op eigen gelegenheid verder verkennen of terug naar het hotel.

 

Excursie: de wandeling duurt 3-4 uur en is in groepsverband met Engelssprekende gids.

 

   

Dag 4: Bangkok – Khao Yai (ontbijt)

Vanaf vandaag gaan jullie een rondreis maken naar Khao Yai Nationaal Park en door het noordoosten van Thailand, een perfecte combinatie tussen natuur, cultuur en plattelandsleven. Na 2 nachten nabij Khao Yai Nationaal Park gaan jullie vervolgens de Isan ontdekken, het niet-toeristische noordoosten van Thailand. Maak kennis met de lokale keuken die kenmerkend is voor de regio, bezoek indrukwekkende tempels en ontmoet de lokale bevolking!

 

Nadat jullie deze ochtend op je gemak hebben kunnen ontbijten, worden jullie bij het hotel opgehaald en naar de accommodatie bij Khao Yai Nationaal Park gebracht, ongeveer 3 uur rijden van Bangkok.

 

Jullie verblijven 2 nachten in het eenvoudige Khao Yai Nature Life Resort. Het hotel past perfect in het natuurlijke landschap van Khao Yai. Het is een ruim opgezet resort, verspreid over een tuin met een grote verzameling aan boomsoorten, orchideeën, en planten.

 

Het dichte woud van Khao Yai National Park is het oudste Nationale Park in Thailand en staat sinds 2005 op Werelderfgoedlijst van UNESCO. Een park dat vooral bekend staat om het prachtige bos en de vele dieren die hier wonen, zoals olifanten, tijgers, beren, herten, pythons en gibbons. Daarnaast leven er nog zo’n 400 soorten vogels.

 

De excursie die in Khao Yai Nationaal Park is uitgezet is ontspannen en kan door natuurliefhebbers van alle leeftijden worden gedaan. De safari's zijn deels te voet en deels per auto.

Laat in de middag bezoeken jullie vandaag een vulkanische druipsteengrot en vleermuizengrot. Bij zonsondergang zwermen meer dan een miljoen vleermuizen uit, op zoek naar hun dagelijkse voedsel. Ondertussen liggen valken op de loer die proberen de vleermuizen te verschalken voor hún dagelijkse maaltje. Een spectaculair gezicht!

 

Excursie: deze korte excursie is in groepsverband met Engelssprekende gids.

 

   

Dag 5: Khao Yai (ontbijt & lunch)

‘s Morgens rijden jullie de bergen in van het Khao Yai Nationaal Park. Jullie maken een wandeling door de frisse, nog ongerepte ochtendnatuur waar het genieten is van het mooie bergachtige landschap. Via speciale wandelpaden lopen jullie langs rivieren en bezoeken jullie prachtige watervallen.

 

Vanaf de rotswanden op 1270 meter hoogte zijn de uitzichten adembenemend. Jullie zien bomen in bloei, wilde orchideeën en zeldzame vlinders. De jungle met zijn concert aan geluiden is een bijzondere ervaring. Het park heeft een uitgebreide fauna waaronder een van de de grootste populaties wilde olifanten in Thailand, vele soorten herten, katten, gibbons, wilde beren en vogels waaronder de hornbill.

 

In de namiddag rijden jullie langs de "salt licks", een plaats waar olifanten 's avonds verzamelen. Vanwege de grote leefomgeving en bewegingsvrijheid, kunnen wij natuurlijk niet garanderen dat jullie olifanten zullen zien.

 

Rond 19:30 uur zijn jullie terug bij het hotel.

 

De beschrijving van de excursies in Khao Yai kunnen altijd enigszins afwijken als gevolg van weersomstandigheden of andere onvoorziene omstandigheden, maar de intentie van de excursies blijven altijd behouden.

 

Excursie: deze dag-excursie is in groepsverband met Engelssprekende gids.

 

   

Dag 6: Khao Yai – Khon Kaen (ontbijt & lunch)

Na het ontbijt worden jullie opgehaald door onze chauffeur en gids voor 5 dagen door het noordoosten van Thailand en rijden we naar Ban Dan Kwiang, een dorp waar potten en ander aardewerk nog steeds op de traditionele manier worden vervaardigd. Hier worden de ovens nog op houtskool gestookt. Sommige ovens zijn wel 3 meter hoog!

Veel van dit aardewerk wordt o.a. verkocht op de Weekend Markt in Bangkok waar het 3 keer duurder is dan hier in Ban Dan Kwiang.

 

Vervolgens rijden we verder naar Phimai voor een bezoek aan het Phimai Historical Park, een van de grootste Khmer-heiligdommen in Thailand.

De tempel markeert het einde van de Ancient Khmer Highway naar Angkor in Cambodja. Omdat Prasat Hin Phimai enigszins vergelijkbaar is met Angkor Wat, moet Phimai een belangrijke stad in het Khmer-rijk zijn geweest. De meeste gebouwen dateren uit de late 11e tot de late 12e eeuw en zijn gebouwd in de stijl van Baphuon, Bayon en Angkor Wat. Op inscripties wordt deze plek Vimayapura genoemd (wat de stad ‘Vimaya’ betekent), wat uitgroeide tot de Thaise naam Phimai.

 

Na ons bezoek aan het Phimai Historical Park gaan we verder naar Khon Kaen waar we in de loop van de middag aankomen.

 

Overnachting in het Wishing Tree Resort, gelegen in een buitenwijk van Khon Kaen. Het wordt omringd door een weelderig groen landschap, de charme van de Chi-rivier en de traditionele rijstvelden.

 

Excursie: de 5-daagse reis door het noordoosten van Thailand is op privé-basis met Engelssprekende gids.

 

   

Dag 7: Khon Kaen – Wang Saphung (ontbijt, lunch & diner)

Na het ontbijt verlaten we Khon Kaen en rijden we verder noordwaarts. Even later komen de bergen in zicht en passeren we nationale parken als Phu Kradung en Phu Pha Man.

 

In Hin Nong bezoeken we het ‘Little Kunming’ van Thailand, een uitgestrekt gebied met veel karst- en kalksteenrotsen.

We maken een korte wandeling langs de kalkstenen en gaan vervolgens per ‘longtail-tractor’ de berg op. Om van een adembenemend uitzicht te genieten lopen we via een trap verder naar boven. Hiervandaan kijken jullie uit over het karststeen gebergte dat miljoenen jaren oud is.

 

Na dit bezoek verder naar Monkey Mountain. Zodra de apen, die hier in alle vrijheid leven, ons in de gaten hebben (hier komen nagenoeg geen andere bezoekers) komen ze de berg af om te zien of jullie wat lekkers hebben meegenomen. Bij erg warm weer kan je hier de apen ook zien zwemmen in een “betonnen bak” die door de monnikken speciaal voor de apen is gebouwd. Het is een heel leuk gezicht om te zien hoe de aapjes hier achter elkaar een voor een in ‘plonzen’.

 

Na dit bezoek is het nog maar een klein stukje rijden naar het Sirila Farm Tent Camp. Jullie worden bij de hoofdweg opgewacht en vervolgens per tractor, via een onverhard weggetje, naar het Tent Camp gebracht dat landelijk is gelegen in ‘the middle of nowhere’. Na verwelkoming door de Thaise familie en nadat jullie zijn ingecheckt kunnen jullie op de veranda van de Safari Tent heerlijk relaxen in de schommelstoelen. Het Tent Camp kent geen aangelegde electriciteit. Hier gaat alles met olielampjes, fakkels en kaarsen. De tent beschikt over een privé-badkamer met o.a. een open rainshower en een douche met warm water (gasgeiser).

 

In de vroege avond wordt het kampvuur ontstoken en gaan jullie aan tafel voor een voortreffelijke BBQ bij kaarslicht en bij een beetje geluk onder een prachtige sterrenhemel.

 

Overnachting in de Safari Tent.

 

Excursie: de 5-daagse reis door het noordoosten van Thailand is op privé-basis met Engelssprekende gids.

 

   

Dag 8: Wang Saphung – Huay Krating – Chiang Khan (ontbijt & lunch)

Na het krieken van de dag en het kraaien van de haan is het tijd voor een prima ontbijt. Daarna nemen jullie afscheid van de boerenfamilie en beginnen jullie aan een relaxte fietstocht door Wang Saphung (indien je niet kunt of wilt fietsen wordt de tocht per “songtaew” uitgevoerd). In deze plaats komen jullie niet of nauwelijks andere toeristen tegen dus geniet je nog van het pure Thailand.

Je fietst langs rijstvelden en andere plantages alsmede door de smalle straatjes met zijn vele houten boeren woningen. Ook nemen we een kijkje in een van de boeren woningen en stoppen we op meerdere plaatsen. In totaal duurt de fietstocht, inclusief enkele stops, ongeveer 2,5 uur.

 

Vervolgens gaan jullie verder naar het Huay Krating bergmeer (door de Thai “klein Zwitserland” genaamd). Hier gaan jullie aan boord van een zogenaamd “huisjesraft” dat grotendeels van bamboe is vervaardigd. Een longtailboot duwt het raft naar het midden van het meer. Vervolgens blijven jullie daar heerlijk dobberen en genieten jullie van de rust en de natuur. Het meer is zeer schoon en zwemmen is desgewenst ook mogelijk. Even later komt de longtailboot de lunch brengen die jullie op het “huisjesraft” zullen nuttigen. Daarna vertrekt de boot weer. Mocht je naar het toilet willen dan hijs je het rode vlaggetje en de longtail-boot komt je ophalen. Een heerlijk lunch op een prachtige, rustige plek.

 

Hierna gaan we verder naar Chiang Khan, ongeveer 1 uur en 15 minuten rijden. Chiang Khan behoort tot een van de mooiste dorpen in Thailand en heeft een prachtige ligging aan de Mekong rivier met aan de overkant Laos. Het dorp wordt zoveel mogelijk bewaard in zijn authentieke staat en beschikt over vele prachtige houten woningen en teakhouten guesthouses. Chiang Khan geeft een goed beeld van de ‘easy way life style’.

 

Jullie hebben tijd om door de sfeervolle, smalle, en fotogenieke straatjes te wandelen waarbij je je soms terug zal wanen in lang vervlogen tijden. Het dorp heeft een unieke sfeer en beschikt over kleine gezellige restaurantjes en winkeltjes met bijzonder aparte souvenirs die veelal zelf door de lokale bevolking worden vervaardigd.

 

Jullie overnachten in het Wong Sai Siri Hotel in Chiang Khan.

 

‘s Avonds kunnen jullie op eigen gelegenheid het stadje in en de lokale gerechten proberen.

 

Excursie: de 5-daagse reis door het noordoosten van Thailand is op privé-basis met Engelssprekende gids. De fietstocht bij de Sirila Farm is in groepsverband.

 

   

Dag 9: Chiang Khan – Dan Sai (ontbijt & lunch)

In de vroege ochtend, vlak na zonsopgang, worden jullie in de gelegenheid gesteld om de monikken, die in alle vroegte door de straten wandelen, een maaltijd aan te bieden. Een heel bijzonder ritueel en een bijzondere ervaring om dit mee te mogen maken.

Daarna kunnen jullie je opfrissen en ontbijten.

 

Om ongeveer 10:00 uur gaan jullie aan boord van een privé-rivierboot en maken jullie een ca. 1 uur durende bootrit over de Mekong River waarbij je langs de oevers van Laos vaart. Bij Keng Khut Khu gaan jullie weer aan land en zullen jullie genieten van een schitterend uitzicht over de rivier met aan de overkant Laos.

 

Daarna via een prachtige route dwars door een mooi berggebied, verder naar Dan Sai. Het is hier waar elk jaar in januari het bloemenfestival wordt gehouden. Jullie komen dan ook meerdere malen grote bloemkwekerijen tegen. Onderweg maken we een stop bij het uitkijkpunt Loei waar jullie kunnen genieten van een prachtig uitzicht over Loei en zijn groene valleien.

 

We bezoeken ook de Tempel van de Naga (een ‘naga’ is een mythische slang), Wat Huai Lad. Een prachtig complex met een enorm wit Boeddhabeeld en andere beelden die zeker een foto waard zijn.

 

De overnachting vandaag is in het Phu Na Come Resort, prachtig gelegen in een vallei omgeven door groene bergen.

 

Excursie: de 5-daagse reis door het noordoosten van Thailand is op privé-basis met Engelssprekende gids.

 

   

Dag 10: Dan Sai – Phrae (ontbijt, lunch & dinner)

Vanochtend nuttigen jullie het ontbijt op het terras van het resort en genieten jullie van een wijds uitzicht over de omringende bergen.

Daarna beginnen we aan onze lange rit naar Phrae. We maken nog een stop bij de Neramit Tempel en monnikken school. Een prachtige, zeer goed onderhouden, tempel met muurschilderingen, beelden op de daken en een prachtige tuin.

 

In de middag komen we bij de accommodatie in Phrae aan en nemen jullie afscheid van de chauffeur en gids die terugkeren naar Bangkok.

 

Jullie verblijven 2 nachten in een duurzame homestay van een Thais-Nederlands echtpaar in het district Song, aan het einde van de vallei van Phrae. De homestay ligt in een prachtig landelijk gebied, omgeven door groene heuvels en een overvloed aan bomen. Vanwege de ligging in de heuvels is het er bijna het hele jaar aangenaam koel. Jullie gaan hier het echte leven op het Thaise platteland ontdekken en de vriendelijke lokale bevolking ontmoeten. Een onvergetelijke ervaring! Én met jullie verblijf steunen jullie de lokale gemeenschap.

 

Bij aankomst worden jullie verwelkomd met een drankje en kunnen jullie ontspannen in de grote tuin bij het huis.

's Avonds is het genieten van een lokale maaltijd en van de sterrenhemel, welke spectaculair is vanwege het gebrek aan omgevingslicht.

 

Jullie slapen in een teakhouten huis waar Phrae bekend om staat. Zonnepanelen leveren de verlichting in jullie verblijf. Er is geen air-conditioning, maar wel een ventilator aanwezig.

 

Excursie: de 5-daagse reis door het noordoosten van Thailand is op privé-basis met Engelssprekende gids.

 

   

Dag 11: Phrae (ontbijt, lunch & diner)

‘s Ochtends gaan jullie samen met het gastgezin naar de ochtendmarkt waar jullie van een typisch Noord-Thais ontbijt in ‘Khantoke’ stijl genieten.

‘Khantoke’ verwijst naar de tafel waarop het eten wordt geserveerd. Het is een kleine ronde houten tafel, versierd met houtsnijwerk en afgewerkt met lak, welke veel gebruikt werd in het Lanna koninkrijk.

 

Op de markt komen nauwelijks toeristen en jullie kunnen hier uitstekend het eten van de regio zien en lokale delicatessen proeven.

Jullie enthousiaste gids vertelt in geuren en kleuren over de exotische ingrediënten. Het is een drukke en levendige lokale markt, dus een uitgelezen kans om de mensen uit het dorp te ontmoeten.

 

Na het ontbijt is het tijd voor de echte avonturier om met de ‘songthaew’ (lokale taxi) het dorp Ban Nun te bezoeken, waar de tijd heeft stil gestaan. Het lijkt wel een groot openluchtmuseum. 

 

Afhankelijk van het seizoen zijn de bewoners druk bezig op hun rijstvelden. Wellicht dat jullie nog een handje kunnen helpen! Daarnaast zien jullie verschillende ambachtslieden aan het werk, van smid tot tabaksmaker, waar jullie een bezoek aan brengen.

 

De leerlingen van de lokale basisschool bereiden een speciale lunch voor jullie. Zij staan te springen om hun Engelse vaardigheden met jullie te oefenen! 

Hierna is het tijd om te ontspannen of op de fiets de omgeving te verkennen. In de avond is er een lekkere barbecue.

 

Tijdens schoolvakanties, Thaise feestdagen en in het weekend is de school gesloten en zal er op een andere locatie worden geluncht.

 

Excursie: de activiteiten bij de homestay worden gemaakt zijn samen met andere gasten en worden uitgevoerd met een typisch Thaise songthaew (pick-up truck met bankjes achterin)

 

   

Dag 12: Phrae – Chiang Mai (ontbijt)

Na het Europese ontbijt wordt het langzaamaan tijd om afscheid te nemen van de familie en reizen jullie per privé-transfer door naar de volgende bestemming, Chiang Mai.

Eenmaal in Chiang Mai aangekomen worden jullie afgezet bij het De Lanna Hotel waar jullie 3 nachten verblijven. Het hotel is in het ommuurde oude centrum van Chiang Mai gelegen, dus niet ver van veel bezienswaardigheden in deze charmante plaats. De kamers hebben een terras of balkon met uitzicht op de tuin en het zwembad. In de omgeving van het hotel zijn diverse restaurantjes te vinden waar je uitstekend kunt eten.

 

Nadat jullie zijn ingecheckt is de rest van de dag ter vrije besteding.

 

Bezoek zeker eens een van de gezellige (avond)markten die in Chiang Mai te vinden zijn.

Deze markten zijn een van de beste plaatsen om souvenirs te kopen tegen de beste prijzen. Er zijn daarnaast veel kraampjes met een grote verscheidenheid aan lokale snacks en heerlijke street-food gerechten.

 

   

Dag 13: Chiang Mai (ontbijt & lunch)

Een dagexcursie naar het ‘Into the Wild’ olifantenreservaat is de ideale gelegenheid om tijd door te brengen met olifanten in hun natuurlijke omgeving en een beter inzicht te krijgen in hun leven. Het reservaat is prachtig gelegen in een dichtbeboste bergachtige omgeving en een bezoek aan dit kleinschalige olifantenreservaat zal voor levenslange herinneringen zorgen.

 

Tijdens deze excursie naar het ‘Into the Wild’ olifantenreservaat kunnen jullie genieten van de mooie bergachtige jungle-omgeving en komen jullie van zeer dichtbij in contact met de vriendelijke reuzen die hier in een veilige en duurzame omgeving leven.

 

‘s Ochtends worden jullie bij de accommodatie in Chiang Mai opgehaald voor de ongeveer 1,5 uur durende rit naar ‘Into the Wild’. De reis gaat door schilderachtige landbouwgebieden, heuvels en bossen voordat jullie bij het reservaat aankomen. Daar ontmoeten jullie de Engelssprekende gids en leren jullie het een en ander over de olifanten.

 

Jullie krijgen bananen en suikerriet om aan de olifanten te voeren en lopen met de gids door het reservaat waar deze indrukwekkende dieren vrij rondlopen. De gids vertelt hun persoonlijke verhaal en jullie kunnen de dieren voeren en fotograferen, terwijl jullie meer te weten komen over hun manier van leven en gedrag.

 

Hierna is het tijd voor een heerlijke lunch. Na de lunch worden jullie herenigd met de olifantenvrienden en lopen jullie samen naar een nabijgelegen modderbad. Olifanten vinden het heerlijk om ingesmeerd te worden met modder en dit is ook nog eens goed voor de huid. En het is vooral erg leuk om bij te helpen!

 

Aansluitend is het tijd voor een heerlijk verkoelend bad in de nabijgelegen rivier, de olifanten genieten hier zichtbaar van! Ze rollen zich heen en weer en spuiten met water en jullie mogen ze helpen verder schoon te schrobben!

 

Als de olifanten eenmaal gewassen zijn, kunnen jullie nog een paar laatste foto's met ze maken en dan is het helaas alweer tijd om afscheid te nemen van jullie nieuwe vrienden.

Op de weg terug naar Chiang Mai genieten jullie van de omgeving in de aangename gloed van de middagzon, voordat jullie uiteindelijk bij het hotel worden afgezet (rond 17:30 uur), een onvergetelijke ervaring rijker!

 

Excursie: deze dag-excursie is in groepsverband met Engelssprekende gids.

 

   

Dag 14: Chiang Mai (ontbijt)

De ochtend en een groot deel van de middag zijn ter vrije besteding. Bezoek bijvoorbeeld de bekende en prachtige tempels Wat Phra Singh, Wat Chedi Luang en Wat Chiang Man.

 

Rond 16:00 uur worden jullie bij het hotel opgehaald voor de excursie naar Wat Pha Lat en Doi Suthep.

Vanaf het hotel gaan jullie met een typische 'rot sii daeng', ook wel ‘songthaew’ genoemd (een omgebouwde pick-uptruck met twee rijen achterbanken) naar het startpunt van de Monk's Trail waar we onze wandeling naar Wat Pha Lat beginnen (de wandeling is heuvelop en niet geschikt voor personen die slecht ter been zijn).

 

Wat Pha Lat is de jungletempel van Chiang Mai en tevens het eindpunt van de populaire Monk's Trail, een eeuwenoude pelgrimsroute. Deze wandeling is langs een pad dat al vele jaren door monniken wordt gebruikt om Doi Suthep (Suthep-berg) te beklimmen op weg naar de Wat Phra That Doi Suthep. Het duurt zo’n 30-45 minuten om het ‘monnikenpad’ naar Wat Pha Lat te wandelen.

De jungle-tempel Wat Pha Lat werd gebouwd in 1355 en met zijn oude stenen gebouwen, houtsnijwerk en beelden, en tal van plekken om te mediteren, is het duidelijk waarom mensen beweren dat Wat Pha Lat een verborgen juweeltje is in Chiang Mai.

 

Van Wat Pha Lat gaan we per songthaew verder naar Wat Phra That Doi Suthep, beschouwd als een van de meest heilige bedevaartsoorden in Thailand en een must-see voor iedereen die Chiang Mai bezoekt. De tempel is te bereiken via de zogenaamde ‘drakentrap’, een trap met meer dan 300 treden geflankeerd door een ‘Naga’: een mythische slang met zeven koppen. In plaats van naar boven te lopen, kun je ook de kabelbaan nemen (hiervoor moet een kleine vergoeding betaald worden die niet is inbegrepen).

 

Eenmaal boven worden jullie overspoeld met beelden, pagoden, schrijnen, rijen bronzen bellen, een grote gong en Boeddhistische kunst. De originele chedi (ook wel stupa of pagode genoemd, een kegelvormige structuur waarin heilige relikwieën worden bewaard) bedekt met goudkleurig koper is het heiligste deel van de tempel. De gids zal jullie natuurlijk meer vertellen over de geschiedenis van deze tempel en de betekenis van de prachtige muurschilderingen die het leven van Boeddha weergeven.

 

Vanaf het tempelcomplex heb je een panoramisch uitzicht over Chiang Mai en zeker tijdens heldere dagen is het uitzicht over de stad en de Ping-vallei adembenemend!

 

Na bezoek aan Wat Phra That Doi Suthep worden jullie met de songthaew teruggebracht naar het hotel.

 

Excursie: deze excursie duurt ca. 4 uur en is in groepsverband met Engelssprekende gids.

 

   

Dag 15: Chiang Mai – Phuket (ontbijt)

Vandaag worden jullie van het hotel naar de luchthaven in Chiang Mai gebracht waar jullie op het vliegtuig stappen naar Phuket, gelegen in de Andaman Zee in het zuiden van Thailand.

Vanaf de luchthaven op Phuket worden jullie naar het hotel gebracht.

 

Jullie verblijven 5 nachten in het Chanalai Garden Resort. Dankzij de gunstige ligging aan het Kata strand van Phuket is het Chanalai Garden Resort een heerlijke uitvalsbasis. Het hotel kijkt uit over de Andamanse zee en omringende tropische tuin. In de directe omgeving van het Chanalai Garden Resort vind je diverse gezellige restaurantjes.

De kamers zijn ingericht in een moderne Thaise stijl en voorzien van alle moderne faciliteiten waaronder airconditioning, flatscreen-tv en een eigen badkamer.

 

   

Dag 16 t/m 19: Phuket (ontbijt)

Deze dagen zijn geheel ter vrije besteding.

 

Phuket is het grootste eiland van Thailand en één van de mooiste eilanden van Azië met haar 862 km lange kustlijn. Phuket biedt met haar prachtige stranden, een heuvelachtig natuurlandschap met kokospalmen- en rubberplantages, watersporten en entertainment, vele winkels en (vis)restaurants, comfortabele strandhotels en resorts alle ingrediënten voor een onvergetelijke droomvakantie.

 

Voordat toerisme de financiële ruggengraat van Phuket werd, waren het visserij,  handel en later tinmijnen die de economie vormden. Phuket stad nu is een kleine Thaise stad met een mix van culturele invloeden. De Thai, Maleisiërs, Chinezen en Portugezen hebben elk onuitwisbare sporen nagelaten in de hoofdstad van de provincie Phuket.

 

De Portugezen kwamen omstreeks 1511 naar Phuket. Ze brachten hun westerse cultuur met zich mee, evenals wetenschap, religie en hun eigen architecturale stijlen. Portugese kolonisten namen Chinese arbeiders in dienst om hun huizen en vestigingen te bouwen.

 

De Hokkien-Chinezen brachten de winkelpanden architectuur mee, beroemd ook van andere Aziatische steden met Chinese invloeden, zoals Penang in Maleisië of Singapore. De nieuwe gebouwen in Phuket Town mengden de Portugese met de Chinese stijl, waardoor (ook hier) Sino-Portugese of Sino-Koloniale architectuur ontstond.

 

      

Dag 20: Phuket – vertrek (ontbijt)

Deze dag is geheel ter vrije besteding tot aan de transfer naar de luchthaven op Phuket. Houd er wel rekening mee dat jullie om uiterlijk 12:00 uur dienen uit te checken in het hotel.

 

Dit landarrangement eindigt na de transfer naar de luchthaven op Phuket vanaf waar jullie terugvliegen naar huis.

   


Overnachtingen

 

 Accomodatie

 Bestemming

 Basis    

 Type kamers

 Duur

Shanghai Mansion

Bangkok

LO

Superior Room

3 nachten

Khao Yai Nature Life Resort

Khao Yai

LO

Deluxe Room

2 nachten

Wishing Tree Resort

Khon Kaen

LO

Deluxe Room

1 nacht

Sirila Farm Tented Camp

Wang Saphung

HP

Luxury Tent

1 nacht

Wong Sai Siri Hotel

Chiang Khan

LO

Standard Room

1 nacht

Phu Na Come Resort

Dan Sai

LO

Deluxe Room

1 nacht

Red Brick Homestay

Phrae

VP

Homestay

2 nachten

De Lanna Hotel

Chiang Mai

LO

Deluxe Room

3 nachten

Chanalai Garden Resort
 

Phuket
 

LO
 

Deluxe Sea View Room

5 nachten
 

 

LG = Logies

LO = Logies en ontbijt

HP = Halfpension (ontbijt & diner)

VP = Volpension (ontbijt, lunch & diner)

EXB = extra bed (soms: extra matras)

 Prijsinformatie

(Prijzen op basis van het laagseizoen. Wilt u meer weten? Mail ons)

 Periode

 2 pers.

 4 pers.

 6 pers.

 Laagseizoen

 € 2279,-

 € 1924,-

 € 1765,-

Inclusief

 • Alle hotelovernachtingen o.b.v. logies en ontbijt
 • Overige maaltijden volgens reisbeschrijving
 • Transfers volgens reisbeschrijving
 • Vermelde (meerdaagse) excursies met Engelssprekende gids (tenzij anders vermeldt in reisvoorstel)
 • Binnenlandse vlucht van Chiang Mai naar Phuket (inclusief 20 kg ruimbagage per persoon)

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten (aankomst in Bangkok; vertrek vanaf Phuket)
 • Niet in het voorstel genoemde maaltijden en tours
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Fooien (vrijblijvend)
 • Reis- en annuleringsverzekering


RouteFoto's
Reisvoorstel aanvragen

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  20 dagen Onbekend Thailand
Reiscode:  ATT-SW-0085
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terug
   
  Typ de tekst uit de afbeelding over:
  CAPTCHA code
 velden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.