+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisaanbod » Reisaanbod Thailand » Parels van de Andaman (16 dagen)

Parels van de Andaman (16 dagen)

Reiscode: T-0030

in overleg
Minimum 2-3 pers. € 1.081
Minimum 4 ++ pers. € 1.031

Hoogtepunten

REISROUTE: BANGKOK - KHAO SOK NATIONAL PARK - KRABI - KOH PHI PHI - KOH LANTA - BANGKOK

 

Aan de westkust van Thailand liggen De Parels van de Andaman: een perfecte benaming voor deze prachtige tropische eilanden! Het ene eiland is nog mooier dan het andere. Maar dat is niet alles wat u gaat zien op deze reis. Wij hebben het verblijf op de Parels Koh Phi Phi en Koh Lanta aangevuld met een paar dagen in Khao National Park en u maakt kennis met de bijzondere kogelvissen van Krabi. Deze supervakantie begint en eindigt in Bangkok, het wervelende centrum van Thailand.

Dat wij de exclusieve en avontuurlijke tour in het nationale park Khao Sok kunnen aanbieden is iets waar we best trots op zijn. Het is een van de mooiste nationale parken van Thailand, begroeid met nog onontgonnen regenwoud en omringd door steile kalksteenbergen.

U reist naar het Raja Phraba Meer; hier is door de aanleg van een dam een enorm stuwmeer ontstaan waardoor grote delen van de jungle overstroomd zijn. U zult uw ogen uitkijken in dit unieke gebied! Wandelend, per kano en per langstaartboot gaat u dit avontuur aan. U verblijft in een drijvende rafthouse-bungalow van bamboe.


Thailand is een van de meest geliefde vakantiebestemmingen ter wereld en ook u zult ervan gecharmeerd raken. De natuur is hier prachtig, de tempels betoverend mooi en de bevolking erg vriendelijk. En niet te vergeten, het eten is verrukkelijk!Dagprogramma

Dag 1Turbulent Bangkok; voor ieder wat wils.

Welkom in het zinderende Bangkok! Deze stad groeide in pakweg honderd jaar uit tot een van de grootste en warmste metropolen ter wereld. Na aankomst wordt u opgehaald door onze Engels sprekende chauffeur en naar uw hotel gebracht.

Bangkok heeft voor ieder wat wils. U kunt er van alles zien en beleven. U heeft de gelegenheid om de stad op eigen wijze te verkennen. Mocht u suggesties willen, dan raden wij u zeker aan om het iconische Wat Arun aan de Chao Praya rivier te bezoeken, of de Liggende Boeddha in Wat Pho. Ook kunt u het uitzicht over Bangkok vanaf een rooftop bar eigenlijk niet overslaan. En als u moe bent van de reis, biedt een authentieke Thaise massage direct verlichting.

 

   


Overnachting: Nouvo City Hotel
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: fiets

 

Dag 2Ontdek Bangkok per fiets: Wat Arun, Wat Prayoon, lunch in Chinatown.

Een praktische en sportieve manier om de Thaise hoofdstad te ervaren is per fiets. Met deze tour (inclusief) fietst u een halve dag door de stad en zullen al uw zintuigen geprikkeld worden. De kleuren, geuren en sfeer neemt u rechtstreeks in u op. U proeft van Thaise lekkernijen en geniet ondertussen van de warme zon op uw rug. Enkele hoogtepunten op deze fietstocht zijn Wat Arun, Chinatown, de 24/7 bloemen- en groente markt, Wat Prayoon en het park dat is opgedragen aan de grootmoeder van de huidige koning.


U dient op eigen gelegenheid naar de startplaats van deze tour (Wat Arun) te komen en vice versa. De fietstocht start om 9.00 uur en duurt ongeveer drie uur. Een lichte lunch in Chinatown is inbegrepen.

 

   

 

Overnachting: Nouvo City Hotel
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 3Vrije dag in Bangkok. Boottochtje over de klongs?

Misschien is deze vrij te besteden dag wel een goede gelegenheid voor een boottocht over de klongs (kanalen)!

Net als Venetië was Bangkok ooit een stad van water. Het hele leven speelde zich af op en rond het water. Er waren bijna geen wegen, maar wel genoeg kanalen. Zelfs nu nog zijn bepaalde gebieden rond Bangkok slechts over water te bereiken. Hier zijn de klongs de levensaders.


Er liggen uitgestrekte plantages langs het water waar men mango’s, papaja’s, doerians en andere tropische fruitsoorten verbouwt. Als u met verschillende boten door dit bijzondere gebied vaart, laat u langzaam de drukte van de stad achter.

 

   


Overnachting: slaaptrein
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: minibus, nachttrein

 

Dag 4Bangkok. Jim Thompson House? Nachttrein naar Surat Thani.

U heeft nog één vrije dag te besteden voordat u met de nachttrein naar Surat Thani vertrekt. U heeft dus nog tijd voor een beroemde Thaise voetmassage of om baantjes te trekken in het hotel. Maar u kunt natuurlijk ook naar Chinatown of het Jim Thompson House bezoeken.

Wilt u meer informatie over excursies in Bangkok, neemt u dan contact op met Asia Travel Tours.

Aan het begin van de avond wordt u naar het treinstation gebracht, zodat u op tijd bent voor de nachttrein naar Surat Thani.

 

   


Overnachting: Palmview resort
Maaltijden: lunch, diner
Vervoer: minibus, kano

 

Dag 5Khao Sok, een van de mooiste nationale parken van Thailand.

Op het station van Surat Thani wordt u opgewacht door onze chauffeur en vervolgens naar Khao Sok gebracht. We zijn trots en blij dat we u een exclusieve en avontuurlijke tour in het National Park Khao Sok kunnen aanbieden. Het is een prachtig park met tropisch regenwoud en steile kalksteenbergen. U heeft de unieke gelegenheid om deze bijzondere omgeving onder leiding van ervaren gidsen te verkennen.


U zakt per kano de rivier af en maakt kennis met de rijke natuur van het nationale park. Er zijn enorme bomen, lianen en kliffen te zien. Onze lokale gids kan overal wat over vertellen en staat garant voor uw veiligheid. Ook laat hij u zien welke dieren er huizen in dit natuurgebied, zoals tropische vogels, slingerende apen en slapende slangen.

Na afloop van deze riviertocht kunt u volop gaan relaxen. Bij het diner, verlicht door olielampen en vuurvliegjes, luistert u naar de geheimzinnige junglegeluiden. U zult waarschijnlijk als een blok in slaap vallen.

 

   

 

Overnachting: rafthouse
Maaltijden: ontbijt, lunch, diner
Vervoer: pick-up truck, boot
 

Dag 6Boottrip over het Raja Phraba Meer, zwemmen in een spelonk en nachtsafari.

Vandaag rijdt u, na een stevig ontbijt, met een pick-up truck naar het Raja Phraba Meer; een gigantisch stuwmeer dat is ontstaan na de aanleg van een dam. Hierdoor zijn grote delen van de jungle overstroomd en ziet het gebied eruit als een bijna surrealistische wereld. Hoge rotsformaties en boomtoppen rijzen boven het wateroppervlak uit.


Vervolgens vaart u met de longtail boot naar Cheow Lan Lake, een tocht van ongeveer een uur. Onderweg wordt er gestopt bij de lokale markt van Takhun. Als we ons reisdoel van vandaag hebben bereikt, checkt u in en gaat u heerlijk lunchen.

U kunt gaan zwemmen in het koele meer en genieten van het bijzondere landschap. Daarna wacht u nog een wandeltocht in de jungle, waarbij u langs grotten en mooie koralen wordt geleid. U kunt, als u dat wilt, via het heldere water de donkere grot binnenzwemmen. Maar let op: er leven vleermuizen in de spelonken…

 

   


U heeft nog even de tijd om op adem te komen voordat het diner geserveerd wordt. Maar dat is nog niet het einde van deze dag. Er staat nog een korte nachtelijke safari op het programma en die wilt u echt niet missen! Het avondleven op en rond het meer is een onvergetelijke ervaring. U zult ’s nachts als een roos slapen in uw bamboe raft house, onder een stille sterrenhemel.

Opmerking: het meer vormt de 'badkamer,' de toiletten bereikt u via een drijvende brug op het nabije eilandje (om milieutechnische redenen).

Overnachting: Phra Nang Inn
Maaltijden: ontbijt, lunch
Vervoer: boot, minibus

 

Dag 7Ontwaak voor de Wildlife Safari Cruise; reis verder naar Krabi.

Vanochtend staat er nog een Wildlife Safari gepland voordat u verder reist naar uw volgende bestemming. Per boot gaat u bijzondere dieren spotten, zoals gibbons en de excentrieke neushoornvogel. Ook heeft u de mogelijkheid om de Hiking Klong Mui Nature Trail te lopen.


Tussen de middag staat er een lunch voor u klaar. Daarna is het tijd om uit te checken. U vaart terug naar de Raja Prabha Pier en arriveert daar rond 14.30 uur. Vanaf deze plek wordt u door onze chauffeur per minibus naar Krabi gebracht.


Het prachtige Krabi ligt in een gebied vol mangrovebossen en kalkstenen rotsen. De zee is helder en bevat kleurrijke koralen. Bovendien zijn er watervallen en grotten in de directe omgeving die u kunt bewonderen. Krabi is de poort naar 130 eilanden in de Andaman Zee. Maar de stad zelf biedt ook genoeg vertier met haar aanlokkelijke kuststrook.

 

   


Overnachting: Phra Nang Inn
Maaltijden: ontbijt, lunch
Vervoer: minibus, boot

 

Dag 8Tour: kogelvissen van Krabi. Markt, aapjes, rivier, vogels.

Vandaag hebben we een bijzondere tour voor u in de aanbieding: we gaan de kogelvissen van Krabi bezoeken. Om 7.30 uur wordt u opgehaald door onze Engels sprekende gids. We beginnen met een bezoek aan de markt, waar u vers tropisch fruit kunt kopen voor onderweg. Daarna koersen we richting de boot, die om 9.00 uur vertrekt over de Krabi rivier.

Aan de oevers zult u groene mangrovebossen zien, apen en een keur aan verschillende vogels. Ook bloeien er prachtige bloemen en planten. Wellicht stopt uw gids de boot even zodat u de aapjes kunt voeren. We leggen tevens aan bij de Kanab Nam Grot, met eeuwenoude tekeningen op de muur die de geschiedenis van Krabi weergeven. Er is een gat in de muur van de grot dat een mooi uitzicht biedt op de rivier.

De tour voert ons verder naar een lokaal vissersdorp, waar u kunt zien hoe de vissers hun ambacht uitvoeren. Daar worden ook de opvallende kogelvissen (puffer fish) gekweekt. Deze vissen blazen zichzelf als een ballon op als ze uit het water gehaald worden.

 

   


In het Koh Trang dorp krijgt u een indruk van hoe er in dit deel van Thailand wordt geleefd. De cultuur is omgeven van lange tradities die van ouder op kind worden overgedragen.

Hierna is het tijd voor de lunch. Rond 13.00 uur wordt u terug gebracht naar uw hotel.


Overnachting: Phra Nang Inn
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 9Vrije dag in Krabi. Snorkelen en barbecue bij de zeven eilanden?

Vandaag kunt u naar eigen inzicht besteden. Maar als u de zee op wilt of ’s avonds wilt barbecueën op het strand, dan kunt u de volgende activiteiten boeken (niet inclusief).


Deze trip start pas als de meeste mensen op huis aangaan en de rust op het eiland Ao Nang terugkeert. Met de boot vaart u naar de Zeven Eilanden, waar u heerlijk kunt zwemmen en snorkelen. Bij een van de eilanden is het zelfs mogelijk om in een tunnel door het eiland te zwemmen. Er zijn tropische vissen en koralen te zien en misschien wel de (ongevaarlijke) black tip reef shark.


Tegen de avond vliegen er vleermuizen boven het eiland. Op de barbecue worden kip en vis geroosterd en kunt u heerlijk dineren terwijl u geniet van de zonsondergang. De omgeving is adembenemend mooi en rustgevend. Misschien ziet u wel lichtgevend plankton in het donker. Dit zijn van die avonden waar u jaren later nog verlangend aan zult terugdenken.

Wilt u meer informatie over deze tour, neem dan contact op met Asia Travel Tours.

 

   


Overnachting: Phi Phi Bayview Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: boot

 

Dag 10Per boot naar Koh Phi Phi, idyllische eilandengroep.

Als u Koh Phi Phi tegemoet vaart, lijkt het alsof u de allermooiste tropische filmset betreedt. U zult geen genoeg krijgen van de schoonheid op deze eilandengroep. De stranden zijn ideaal, er groeien bijzondere koralen en overal steken rotsformaties boven de zee uit. Dit is de perfecte plek om u helemaal over te geven aan ontspanning.

U verblijft twee nachten in het Bay View Resort of een gelijkwaardig hotel.

 

   


Overnachting: Phi Phi Bayview Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 11Koh Phi Phi. Wordt het nog mooier?

Vanaf uw eigen bungalow bent u in een paar stappen op het betoverend witte zandstrand. Het uitzicht is natuurlijk fantastisch; Niet voor niets is de naam van dit resort Bay View.


Overdag geniet u, tussen de wuivende palmbomen en de jungle in, van de turkooisblauwe zee en het witte strand. ’s Avonds kijkt u uw ogen uit bij de prachtige zonsondergang, terwijl u geniet van een heerlijk diner. Een Blue Lagoon ervaring!

 

   

 

Overnachting: Twinbay Resort & Spa
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: boot

 

Dag 12Per boot naar Koh Lanta. Snorkelen of een strandwandeling?

Vandaag vertrekt u naar het volgende paradijselijke eiland: Koh Lanta. Het is bijna 30 kilometer lang en ligt ten zuiden van Phuket, Phi Phi en Krabi. Koh Lanta heeft negen lange stranden, mangrovebossen en watervallen.

Vroeger werd het bemand door zeerovers, tegenwoordig komen de Thai zelf en toeristen hier graag. De stranden zijn ideaal voor lange wandelingen langs de kust, u kunt er snorkelen en duiken en de zonsondergangen hier zijn sprookjesachtig. De authentieke vissersdorpjes maken het helemaal af.

 

   


Overnachting: Twinbay Resort & Spa
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 13Genieten van zee, zon en strand op Koh Lanta.

Weer een dag van ultiem genieten! Aan het noordwesten van dit grootste eiland van de Koh Lanta eilandengroep ligt het Twinbay Resort.


Het resort is kleinschalig, maar heeft drie zwembaden en een jacuzzi. U hoeft dus niet eens naar de zee te wandelen om in het water te belanden. Geniet in een ligstoel van een verse fruitcocktail onder de parasol. U zult volledig tot rust komen.

 

   


Overnachting: Twinbay Resort & Spa
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 14Stranddag op Koh Lanta.

Maakt u vooral gebruik van deze laatste stranddag op Koh Lanta zolang het nog kan. Eenmaal terug in Nederland zult u de warme zon, de koele zee en de rustieke sfeer zeker gaan missen.

 

   


Overnachting: The Cottage Suvarnabhumi
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: vliegtuig, boot, minibus

 

Dag 15Laat het eilandgevoel maar los. Terug naar Bangkok.

En ja, aan alle mooie dingen komt een eind… Het is tijd om het eilandgevoel los te laten en de herinneringen mee te nemen.


U wordt per boot vervoerd naar Krabi en naar het vliegveld gebracht. Eenmaal in Bangkok wacht de chauffeur van het hotel u op. U heeft de rest van de dag nog om u in Bangkok te vermaken. Misschien wilt u naar een van de Thaise avondmarkten; vlakbij uw hotel is de Rod Fai Night Market of u doet een drankje in een van de vele rooftop bars. Maar u kunt ook uw laatste souvenirs bemachtigen in winkelcentrum The Paseo. Hier vindt u ook restaurant The Balcony als u lekker uit eten wilt gaan. Uiteraard zijn er ook genoeg andere restaurants te vinden waar u terecht kunt. Maar u kunt ook bij het zwembad relaxen en baantjes trekken.

 

   


Overnachting: geen
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: minibus

 

Dag 16Tot ziens in Thailand.

Het einde van de Parels van Andaman Reis is aangebroken. U zult terugkijken op een onvergetelijke vakantie. Onze chauffeur brengt u terug naar de luchthaven voor uw vlucht naar huis. Of naar uw volgende bestemming… Hopelijk tot ziens in Thailand!

 

   


Overnachtingen

Dag       Hotel Stad
1 Nouvo City Hotel BangKok
2 Nouvo City Hotel Bangkok
3 Nouvo City Hotel Bangkok
4 Slaaptrein Slaaptrein
5 Palmview Resort Khao Sok
6 Rafthouse Khao Sok
7 Phra Nang Inn Krabi
8 Phra Nang Inn Krabi
9 Phra Nang Inn Krabi
10 Phi Phi Bayview Resort Phi Phi
11 Phi Phi Bayview Resort Phi Phi
12 Twinbay Resort & Spa Koh Lanta
13 Twinbay Resort & Spa Koh Lanta
14 Twinbay Resort & Spa Koh Lanta
15 The Cottage Suvarnabhumi                  BangKok
16 Vertrek naar Nederland BangKok


PrijsinformatieRouteFoto's
Reisvoorstel aanvragen

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  Parels van de Andaman (16 dagen)
Reiscode:  T-0030
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terug
   
  Typ de tekst uit de afbeelding over:
  CAPTCHA code
 velden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.