+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisaanbod » Reisaanbod Thailand » Het Gouden Thailand (16 dagen)

Het Gouden Thailand (16 dagen)

In 16 dagen brengt de Gouden Thailand Rondreis u van Bangkok naar de noordelijke (ooit beruchte) opium Gouden Driehoek rond Chiang Mai en Chiang Rai.


Reiscode: T-0001
Periode:  in overleg
2-3 personen: € 1.240 per persoon
4 en meerdere personen: € 1.060 per persoon

Algemeen

REISROUTE: BANGKOK - KANCHANABURI - AYUTTHAYA - CHIANG MAI - CHIANGRAI - KOH SAMET

In 16 dagen brengt de Gouden Thailand Rondreis u van Bangkok naar de noordelijke (ooit beruchte) opium Gouden Driehoek rond Chiang Mai en Chiang Rai. Deze reis loopt via de voormalige Gouden Stad Ayutthaya  en wordt afgesloten met een paar heerlijke dagen op het rustieke Koh Samet.
 
In Bangkok, in de Traimit Tempel in Chinatown, is het meeste goud te bewonderen. De Gouden Boeddha is van massief goud en weegt ongeveer vijf ton. Maar in de hoofdstad zijn er nog meer tempels waar het goud u tegemoet blinkt, bijvoorbeeld bij de Liggende Boeddha in Wat Pho of in het Grand Palace.
Met wat inbeeldingsvermogen kunt u extra genieten van de Gouden Stad Ayutthaya. Tijdens de roemrijke jaren van het voormalige Siamese rijk, eeuwen geleden, konden reizigers al van verre de honderden gouden torens en stoepa’s zien die boven de stad uitstaken. Bij het aanschouwen van de ruïnes van deze oude koningsstad is het goed voor te stellen hoe weelderig het hier ooit geweest moet zijn.
 
Tijdens deze rondreis schittert de Gouden Driehoek weer op andere wijze. Het verwijst naar de rivieren die in het grensgebied van Myanmar, Laos en Thailand samenvloeien en is tegelijkertijd een herinnering aan de levendige handel in opium. Maar het gebied rond Chiang Mai en Chiang Rai heeft nog veel meer te bieden, zoals natuurschoon en authentieke bevolkingsgroepen. En laten we de unieke Witte Tempel in Chiang Rai vooral niet vergeten.


Deze onvergetelijke reis leidt u naar Bangkok, Kanchanaburi en de Bridge on the River Kwai, naar lokale en drijvende markten, naar bergstammen en naar de eindeloze stranden van Koh Samet.

Inbegrepen

Aandachtspunten

Opmerkingen:

 • Voor bijna ieder hotel in Thailand geldt: check-in tijd is 13:00 uur & check-uit tijd is uiterlijk 12:00 uur.
 • Verlenging van uw verblijf in Thailand of Zuidoost-Azië is mogelijk, bel 06 239 626 76 en informeer naar de mogelijkheden!
 • Een geldig paspoort en visum is uw verantwoordelijkheid, controleer uw reispapieren!
  Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. moeten we de route of het hotel soms aanpassen. We behouden ons het recht voor om veranderingen te maken indien nodig. De intentie van deze Gouden Thailand Rondreis blijft te allen tijde gehandhaafd.

Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een professionele lokale Engelssprekende gids.
Vervoer als omschreven per (mini)bus (airco), lokale boten en vlucht van Chiang Mai naar U-Tapao (bagagevrijheid 7 kg hand en 20 kg check-in). Genoemde 2e klasse nachttrein met gereserveerde slaapplaatsen (ventilator of airco) en gedeeld toilet. Mocht de nachttrein volgeboekt zijn, dan maken we gebruik van een VIP-bus (airco). Deze is voorzien van slaapstoelen en toilet.
Verblijf in goede toeristenklasse hotels als omschreven met airconditioning en eigen sanitair. In Ayutthaya eenvoudig verblijf met gedeeld sanitair.
 

Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, vliegtickets (internationaal),online inchecken, persoonlijke uitgaven, visumkosten, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere Verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunnen niet in Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

Dagprogramma

Dag 1Aankomst in Bangkok; ontvangen met een glimlach.

Bangkok groeide in ruim honderd jaar uit van een stad met een paar honderdduizend inwoners tot een van de grootste (en warmste) metropolen op aarde. De Thai ontvangen u met een glimlach. Zij lachen graag en stellen beleefdheid zeer op prijs. Deze wervelende stad heeft een schat aan mogelijkheden. U kunt het op eigen wijze ontdekken, maar vergeet u vooral niet te genieten van het iconische Wat Arun aan de Chao Praya rivier, of van de grote Liggende Boeddha in Wat Pho. Geniet van het uitzicht in een van de vele rooftop bars, ontspan bij een echte Thaise massage en schuif vooral aan bij de Thai als ze druk zijn met hun favoriete bezigheid: eten.

Na uw aankomst in Bangkok wordt u opgehaald door onze Engels sprekende chauffeur en vervolgens naar uw hotel gebracht.

   


Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden: Ontbijt, Lunch
Vervoer: fiets
 

Dag 2Inclusief: fietstocht door veelzijdig Bangkok.

Zowel letterlijk als figuurlijk leiden alle wegen in Thailand naar Bangkok. De hoofdstad is het hart van het land. In Bangkok is van alles te beleven en het is net zo groot als de provincie Utrecht, maar dan bewoond door 13 miljoen inwoners. Een unieke manier om deze veelzijdige stad te verkennen is op de fiets.
Tijdens deze tour (inclusief) fietst u een halve dag door de stad, waarbij u de kleuren, geuren en smaken op u in kunt laten werken. U proeft van Thaise lekkernijen en fietst door een compleet andere wereld. Een aantal hoogtepunten op deze originele tour zijn: Bangkoks trots Wat Arun, Chinatown, de dag en nacht geopende bloemen- en groente markt, Wat Prayoon en het park dat is opgedragen aan de grootmoeder van de huidige Thaise koning Vajiralongkorn.

 

   


De tocht neemt ongeveer drie uur in beslag en begint om 9 uur ’s ochtends. Een lichte lunch in Chinatown is inbegrepen. U dient op eigen gelegenheid naar het vertrekpunt van de tocht te gaan en na afloop gaat u op eigen gelegenheid weer terug naar het hotel. 


Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden: Ontbijt
Vervoer: geen

 
Dag 3
Vrije dag in Bangkok; Jim Thompson House? Golden Mount? Chinatown?

Dit is uw vrije dag in Bangkok. U kunt de stad ingaan, een voetmassage boeken of heerlijk gaan zwemmen in het hotel. Of wellicht neemt u het taxibootje over de klong als u op weg bent naar de oude stad, Chinatown of het Jim Thompson House?

Indien u meer informatie over de excursiemogelijkheden in Bangkok wenst, neem dan contact met Asia Travel Tours op.

 

   


Overnachting: Boutique Raft Resort
Maaltijden: Ontbijt
Vervoer: minibus
 

Dag 4Eigen chauffeur; van Bangkok naar Kanchanaburi. Slaap op een rivier raft!

Drie dagen lang heeft u uw eigen chauffeur. U kunt gaan en staan waar u wilt en uw programma zelf invullen, op het moment dat het u het beste uitkomt. Op dag drie pakt u 's avonds in Ayutthaya de draad van het reisschema weer op. U krijgt een lijst mee met mogelijke bezienswaardigheden, waarvan onderstaande suggesties onderdeel uitmaken.

 

 • Bezoek Mae Khlong, de unieke treinmarkt. Op bepaalde tijden rijdt de trein hier dwars over de markt heen. Handelaren halen hun waar snel binnen en stallen alles weer uit zodra de trein voorbij is.
 • Damnoern Saduak is de beroemdste drijvende markt in de omgeving van Bangkok. U kunt een tochtje per boot maken tussen de handelaren of genieten van een ijskoffie terwijl u de beslommeringen op de markt in u opneemt.
 • Geniet van een lunch bij het Dejtosapak Restaurant, dat boven zee is gebouwd. Hier wordt authentiek Thais eten geserveerd en u heeft een fantastisch uitzicht.
 • Kanchanaburi Erebegraafplaats. Dit is de laatste rustplaats van bijna zevenduizend Nederlandse- en andere geallieerde krijgsgevangenen, die omkwamen tijdens het werk aan de Birma dodenspoorlijn.
 • De brug over de rivier de Kwai, beroemd geworden vanwege de gelijknamige film. Het was één van de bruggen van de dodenspoorlijn die de geallieerden probeerden te vernietigen. Nu is het tot een herinnering verworden aan zwarte dagen in de geschiedenis.
 • Treinrit Birma dodenspoorlijn. Dit is een schitterende tocht per trein over het beruchte traject langs de Kwai, nog altijd rijdend over viaducten van hout.
   
   


U verblijft in Kanchanaburi in bamboe-houten rivier 'rafts'.
Overnachting: Boutique Raft Resort
Maaltijden: Ontbijt
Vervoer: minibus

Dag 5Eigen chauffeur; omgeving van Kanchanaburi.

De tweede dag met uw eigen chauffeur. U kunt zelf uw programma bepalen, maar wij doen u de volgende suggesties.

Hell Fire Pass. Een krijgsgevangene die de gruwelijkheden aldaar overleefde, schreef de volgende woorden: "Als je 's nachts van bovenaf de pas in kijkt, ziet het eruit als de hel van Dante".  Zo kreeg deze pas zijn naam. Japanners dwongen de krijgs­gevangenen hier, onder onmenselijke omstandigheden, tot extreme werkuren. In een berg moest een pas voor een treinspoor worden uitgehakt, maar materiaal om mee te werken was er nauwelijks. De hitte, een gebrek aan voedsel, ziektes en een meedogenloze overheerser hebben velen van het leven beroofd.

 

De Erawan watervallen bestaan uit zeven helderblauwe waterterrassen waarin u kunt zwemmen. Hier kunt u ook prachtig wandelen langs de verschillende niveaus of een rustmoment uitkiezen om te picknicken.

 

   


Overnachting: Athithara Homestay
Maaltijden: Ontbijt
Vervoer: minibus
 
Dag 6Eigen chauffeur; van Kanchanaburi naar Ayutthaya.

Ook op deze dag heeft u de beschikking over een eigen chauffeur. Wederom volgen hieronder een aantal suggesties.

 

 • Wat Chai Wattanaram. Deze ruïne was de eerste tempel die door koning Prasat Thong werd gebouwd. Het was een eerbetoon aan zijn moeder en is prachtig gelegen aan de rivier. In de achttiende eeuw werd de tempel door de Birmezen grotendeels verwoest, maar de 35 meter hoge centrale stoepa en enkele andere stoepa's staan nog trots overeind.
 • Baan Hollanda, het Holland Huis, is een cadeau van het Nederlandse volk aan de Thai. In 2004 werd het door Koningin Beatrix aangeboden tijdens een staatsbezoek. Het staat op de plek waar in 1608 de eerste Nederlandse handelspost werd gevestigd. Nu is het een informatiecentrum over de geschiedenis van de Nederlands-Thaise relatie, met historische artefacten en wisselende gerelateerde exposities.
 • Wat Yai Chai Mongkhon is een levendige tempel die volop gebruikt wordt door de lokale bevolking. Mensen komen er bidden en steken wierookstokjes aan. De zeven meter lange Liggende Boeddha is een echte blikvanger.

 

U logeert in het karakteristieke Athithara guesthouse. Het huis en de kamers zijn in klassieke Thaise stijl gebouwd en ingericht. Er is gedeeld sanitair en de faciliteiten zijn eenvoudig, maar de sfeer en locatie maken alles goed. Liefhebbers van riviergarnalen verwijzen wij naar The Good View restaurant dat net buiten de stad ligt.

 

   

 

Overnachting: Slaaptrein
Maaltijden: Ontbijt
Vervoer: slaaptrein 2e klasse
 

Dag 7Vrije ochtend in Ayutthaya; fietstocht en nachttrein naar Chiang Mai.

Tot halverwege de achttiende eeuw was Ayutthaya een enorme stad, nog groter dan Parijs. Omdat het centraal op de handelsroute tussen China en India lag, was het ook een welvarende stad, die druk bezocht werd door handelaren in rijst, hout en wapens. Maar ook diplomaten en kunstenaars bezochten de stad veelvuldig. Het stond vol paleizen, tempels, beelden en kloosters. Bezoekers konden al van verre de honderden gouden torens en stoepa’s zien. Het was dan ook niet vreemd dat Ayutthaya van reizigers de bijnaam de 'Gouden Stad' kreeg. De Birmezen maakten echter een einde aan de roemrijke rol van Ayutthaya in de geschiedenis. In 1767 werd de stad overvallen en grotendeels met de grond gelijk gemaakt.

Om 13.30 uur maakt u een fietstocht langs de ruïnes van de oude koningsstad. U kunt onder meer het vroegere Koninklijk Paleis zien, de enige nog in goede staat verkerende tempel (Wat Na Phramen) en Wat Mahatat, met het beroemde Boeddhahoofd dat verstrengeld is in een Banyan boom.

 

   

 

Na afloop van de fietstocht kunt u zich douchen en omkleden op ons kantoor. U gaat vervolgens op eigen gelegenheid (ongeveer tien minuten per tuktuk) naar het station. De nachttrein naar Chiang Mai vertrekt om 21.00 uur.

Opmerking: op het treinstation is een bagageopslag. Het Ayothaya Riverside Hotel, met een drijvend restaurant en een goede keuken, ligt schuin tegenover het treinstation. Hier kunt u prima dineren en een Singha biertje proeven.


Overnachting: Raming Lodge
Maaltijden:
Vervoer: minibus

Dag 8Aankomst in Chiang Mai, prettige stad tussen de heuvels.

Chiang Mai is de oude hoofdstad van het Lanna Koninkrijk en kleiner en rustiger dan Bangkok. De temperatuur is door de noordelijke ligging ook aangenamer.  
U wordt ’s ochtends op het station opgehaald door onze Engels sprekende chauffeur, die u naar het hotel brengt. De rest van de dag kunt u zelf besteden. Wij geven u echter de tip om de Doi Suthep tempel te gaan bezoeken.


Wat Doi Suthep is te bereiken na het beklimmen van 300 trappen, via de slangentrap. Eenmaal boven aangekomen heeft u een geweldig uitzicht over de omgeving. De legende wil dat een witte olifant hier een stukje bot uit de schouder van Boeddha naar toe heeft gebracht. Waar de olifant stopte is later het tempelcomplex gebouwd. Gelovigen uit de wijde omgeving komen naar de top van de berg om bij de gouden stoepa te bidden. Lotusbloemen en offers worden hier achtergelaten. Er staat een beeld van de witte olifant en u kunt talloze fruitbomen, kleine altaartjes en monumentjes bewonderen.


’s Avonds kunt u ontspannen door de stad te wandelen en een van de markten te bezoeken. Ondanks het toerisme is de sfeer en de manier waarop u benaderd wordt nog authentiek Thais.

 

   


Overnachting: Khun Mai Baan Suan Resort
Maaltijden: Ontbijt, Lunch
Vervoer: minibus

Dag 9De trek naar het noorden; op weg naar Chiang Rai.

We gaan richting het noorden. In de 13e eeuw was Chiang Rai al het middelpunt van het Lanna koninkrijk. Vijfhonderd jaar later werd het ingelijfd bij Siam, het latere Thailand. Chiang Rai is een van de mooiste gebieden van Thailand, met prachtige rijstvelden en bergen. U stuit op bergstammen en een authentieke manier van leven.
Ooit was Chiang Rai onderdeel van de Gouden Driehoek, een verwijzing naar het gebied waar de rivieren de Ruak en de Mekong samenvloeien en waar Myanmar, Laos en Thailand elkaar treffen. De Gouden Driehoek staat inmiddels synoniem voor de opiumhandel in deze regio. In het midden van de vorige eeuw werd hier de meeste opium ter wereld geproduceerd. Koning Bhumibol heeft zich ervoor ingezet dat veel boeren zijn overgeschakeld van opiumteelt naar het verbouwen van groenten.  

 

   

 

Een vlindertuin en een orchideeënkwekerij met uitgestrekte bloementuinen zijn een lust voor het oog. U brengt tevens een bezoek aan het beroemde Chiang Dao grottencomplex, waar in een van de grotten een marmeren Birmees Boeddhabeeld te vinden is. Het grottenstelsel is wel twaalf kilometer diep. In Thaton is er gelegenheid om te lunchen in een restaurant langs de rivier. Als u daarna nog steeds trek heeft, kunt u genoeg etenswaar vinden op een van de lokale markten. Hier zijn bijzondere producten verkrijgbaar zoals gebakken watertorren, eetbare boomzwammen, paddenstoelen en specerijen. Onderweg ziet u fraaie Hmong dorpjes en tempels, sinaasappel- en lycheeplantages. Er wordt gestopt bij een Hmong pagode, waar u een prachtig panoramisch uitzicht heeft.


Overnachting: Poonya Mantra Resort
Maaltijden: Ontbijt, Lunch
Vervoer: minibus

Dag 10Chiang Rai; bergstammen, Monkey cave, Hall of Opium.

Als u normaalgesproken uw dag begint met koffie, is dit uw kans om eens met thee te starten. Op de top van de Doi Mae Salong berg is een dorp met Chinese vluchtelingen en Thailands beste thee komt hier vandaan. Het uitzicht vanaf de top is fantastisch. U bezoekt de Tangerine en Drakenvlucht plantages. Als u toch niet zonder uw dagelijks bakje troost kunt, dan wordt u op uw wenken bediend tijdens de stop bij een arabica- koffieplantage, waar heerlijk verse koffie geserveerd wordt.
Op het programma staan verder korte bezoeken aan de dorpjes van de Akha- en Yaostam, met hun met riet gedekte hutten en kleurrijke Akha versmarkt. De lunch vindt plaats in een Chinees restaurant in het dorp. 's Middags vertrekken we naar het oude centrum van Chiang Saen, op de oever van de Mekong Rivier, en vervolgens naar de 'Monkey Cave Temple': Wat Tham Pla.

De Hall of Opium is een indrukwekkende, bedwelmende ervaring! Reis door de geschiedenis  van opium, dat oorspronkelijk werd verbouwd als geneesmiddel, maar later veel geliefder werd als de zeer verslavende harddrug.

 

   

 

In Chiang Sean bezoeken we de ruïnes van deze oude hoofdstad van het Lanna Thai koninkrijk. Daarna vervolgen we onze reis naar de Gouden Driehoek (bekend vanwege de roemruchte opiumhandel) waar u een overweldigend uitzicht heeft over de Mekong-rivier.


Overnachting: Raming Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch
Vervoer: minibus

Dag 11Richting Chiang Mai; de Witte Tempel, Thawul House, warmwaterbron.

Na het ontbijt volgt een boottocht naar een dorp van de Karen stam. U kijkt uit over vruchtbare rijstvelden en het landelijke leven langs de rivier. Onderweg bezichtigen we het monument van King Mengrai, de grondlegger van Chiang Rai. Voordat we weer vertrekken in de richting van Chiang Mai lunchen we in de stad en maken we een stop bij Wat Rong Khun: de Witte Tempel. Van alle tempels in Thailand die u gezien heeft, is deze wel heel uniek. De buitenkant is compleet wit. Het is nog steeds een ‘work in progress’. Vervolgens bezoeken we ook nog het Thawul House Museum, oftewel het Zwarte Huis, waar houtsnijwerk, dierenhuiden en schedels te bezichtigen zijn. Het laatste bezoek van de dag is aan de 'Mae Kachan Natural Hot Springs': een verzameling marktkramen en een kuil in de grond, waar omstanders eieren koken in zeer heet water. Aan het eind van de middag zijn we weer terug in Chiang Mai.

 

   


Overnachting: Vongdeuan Resort
Maaltijden: Ontbijt
Vervoer: minibus, vliegtuig, boot

Dag 12Lange reis ochtend; van Chiang Mai naar Koh Samet.

Vandaag gaat u vroeg op pad. Om 6 uur 's ochtends vertrekt u per minibus naar het vliegveld. Uw vlucht naar Utapao Rayong & Pattaya Airport is om 8.15. Als u bent geland, wordt u naar de Ban Phe pier gebracht en per boot naar het eiland Koh Samet vervoerd. Omstreeks 14.00 uur zult u bij het hotel zijn aangekomen. Dit is de tijd om uw badkleding tevoorschijn te halen. Het strand wacht op u!

 

   


Overnachting: Vongdeuan Resort
Maaltijden: Ontbijt
Vervoer: geen

Dag 13Niksen op Koh Samet; een plek om uit te blazen...

U verblijft in Vongduean Resort, een prachtige plek gelegen aan een halvemaanvormig strand. Hier kunt u genieten van de zon en de zee, heerlijk wandelen over het strand en ergens neerstrijken voor een hapje en een drankje. Het resort heeft een zwembad en een tuin. Bovendien kunt u gebruik maken van het restaurant en de bar aldaar.  

 

   


Overnachting: Vongdeuan Resort
Maaltijden: Ontbijt
Vervoer: geen

Dag 14Vrije dag op Koh Samet; genieten van zon en zee.

Samet is geen groot eiland (slechts 13 vierkante kilometer), maar heeft mooie geschakelde stranden. Uit de lucht gezien heeft het eiland de vorm van een T. Er is geen uitgebreid nachtleven op Samet, maar het is de perfecte plek om te ontspannen in de zon en aan zee. Plus u kunt er ’s avonds heerlijk buiten dineren.

 

   


Overnachting: Vongdeuan Resort
Maaltijden: Ontbijt
Vervoer: geen

Dag 15Vrije en laatste dag op Koh Samet.

Acteur Dustin Hoffman zei ooit: “De twee belangrijkste zaken om in leven te blijven zijn kokosnootmelk en de zon.”  Of hij dit zei terwijl hij op Koh Samet voor zich uit zat te staren naar de Golf van Thailand is onbekend, maar zolang u op dit eiland bent, is het wijsheid die er toe doet. Waarmee we u maar willen zeggen: geniet dus zolang het nog kan.

 

   


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt
Vervoer: minibus

Dag 16Het is weer voorbij......

Met onvergetelijke herinneringen aan Koh Samet, Ayutthaya, Kanchanaburi, Chiang Mai en Chiang Rai keert u terug naar Bangkok voor uw vlucht naar.....?

Hotels

Dag Hotel Stad
1 Prince Palace Hotel Bangkok
2 Prince Palace Hotel Bangkok
3 Prince Palace Hotel Bangkok
4 Boutique Raft Resort Kanchanaburi
5 Boutique Raft Resort Kanchanaburi
6 Athithara Homestay Ayutthaya
7 Slaaptrein Chiang Mai
8 Raming Lodge Chiang Mai
9 Khun Mai Baan Suan Resort                 Chiang Rai
10 Poonya Mantra Resort Chiang Rai
11 Raming Lodge Chiang Mai
12 t/m 15   Vongdeuan Resort Koh Samet
16 Vertrek naar Nederland Bangkok

Foto's
Over Thailand

Wilt u weten waar hoe u aan toe bent voorafgaand, tijdens en na uw reis naar Thailand? Hier vindt u alle Thailand informatie die wij u kunnen bieden vanuit belangrijke bronnen zoals de Rijksoverheid en GGD, maar ook vanuit onze eigen reizen naar Thailand.

 

U vindt hier Thailand informatie over:


Bent u op zoek naar Thailand informatie die hier niet tussen staat? Laat het ons in een E-mail weten. Mailen kunt u naar info@asiatraveltours.nl

 

Wilt u op de hoogte gehouden worden van informatie over Thailand en onze reizen? Schrijf u in voor onze Zuidoost Azië en Thailand reistips!

... Lees verder »

Prijzen

Meer Informatie?

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  Het Gouden Thailand (16 dagen)
Reiscode:  T-0001
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terug
   
  Typ de tekst uit de afbeelding over:
  CAPTCHA code
 velden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.