+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisaanbod » Reisaanbod Thailand » Het Charmante Thailand (18 dagen)

Het Charmante Thailand (18 dagen)

Reiscode: T-0010

in overleg
2-3 personen: € 1.308 per persoon
4 en meerdere personen: € 1.234 per persoon

Hoogtepunten

REISROUTE: BANGKOK - KANCHANABURI - CHIANG MAI (Jungletrek) - CHANTABURI - KOH CHANG
 
De charmes van Thailand zijn onweerstaanbaar. In 18 dagen zult u Thailand van haar beste kant zien; zij wordt niet voor niets het land van de glimlach genoemd. Voor de Thai is vriendelijk lachen net zo gewoon als eten en drinken. In combinatie met de beleefde omgangsvormen die de Thai hanteren, zult u de sfeer in Thailand als rustig en ontspannen ervaren. De Thai doen daarnaast alles op zijn tijd, waardoor u heerlijk kunt onthaasten.
 

U zult binnen de kortste keren ook betoverd zijn door Thailand, dat met recht een van de meest geliefde vakantiebestemmingen is. De natuur is overweldigend mooi, er zijn prachtige tempels, de bevolking is vriendelijk en het heerlijke eten is een bonus. Bovendien is het meestal zonnig.

Deze reis start in het levendige Bangkok en brengt u vervolgens naar het historische Kanchanaburi. We zullen de brug over de rivier de Kwai bewonderen en afreizen naar het koele Chiang Mai. Op de drijvende markt van Damnern Saduak kijkt u uw ogen uit, maar ook de tocht door de jungle en het bezoek aan de Karen bergstam zijn unieke ervaringen. En wat dacht u van met een bamboe vlot over de rivier varen, of zwemmen met dolfijnen?

 
Ook aan uw rust is gedacht. Tegen het einde van de reis verblijft u voor vijf heerlijke stranddagen op het ‘olifanteneiland’ Koh Chang. Dit eiland is onderdeel van een nog ongerepte archipel van eilanden aan de Thaise oostkust. U kunt de kleinere eilandjes ook gaan verkennen, aangezien ze gemakkelijk en snel bereikbaar zijn.Dagprogramma

Dag 1 Welkom in Bangkok; de reis is begonnen!

Dat uw reis in de hoofdstad van Thailand begint is geen toeval; men zegt dat alle wegen in Bangkok beginnen en naar Bangkok leiden. Door de Thai wordt deze wereldstad overigens Krungthep genoemd. Het groeide in ruim een eeuw uit van een kleine stad met een paar honderdduizend inwoners tot een van de grootste en warmste metropolen op aarde. Toch zult u zich hier niet verloren voelen. De Thai zullen er alles aan doen om u zich hier thuis te laten voelen.

U kunt op eigen houtje de stad verkennen, maar wij willen u graag adviseren het iconische Wat Arun aan de Chao Praya rivier te bezoeken, of de grote Liggende Boeddha in Wat Pho. Geniet u van het ongelooflijke uitzicht in een van de rooftopbars die overal te vinden zijn. Laat de ontspanning over u komen met een echte Thaise massage of geniet van een smakelijke maaltijd in een van de vele restaurants.


Na de aankomst in Bangkok zult u worden opgehaald door onze Engelssprekende chauffeur en naar uw hotel worden gebracht.

 

   


Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden: ontbijt, lunch
Vervoer: fiets

 

Dag 2Ontdek Bangkok per fiets; Wat Arun, Wat Prayoon, lunch in Chinatown.

Op deze originele tour gaat u Bangkok verkennen per fiets! Een halve dag lang fietst u door deze indrukwekkende stad en kunt u alle geuren en geluiden op u in laten werken. Een ervaring die met alle zintuigen beleefd wordt. U proeft van Thaise lekkernijen en fietst langs verschillende hoogtepunten. Zo zien we Bangkoks trots Wat Arun, Chinatown, de 24 uurs bloemen- en groente markt, Wat Prayoon en het park, opgedragen aan de grootmoeder van de huidige Thaise koning Vajiralongkorn.

Om 9.00 uur start de fietstocht die ongeveer drie uur zal duren. In Chinatown krijgt u een lichte lunch aangeboden die bij de reis is inbegrepen. Het is de bedoeling dat u op eigen gelegenheid naar de startplaats van de tocht, bij Wat Arun, gaat en ook de terugrit naar het hotel zelf verzorgt.
Lees meer op Fietsen - Proef het echte Bangkok

 

   


Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 3Vrije dag in Bangkok; Grand Palace, Chinatown, Jim Thompson House?

Deze dag kunt u op eigen wijze invullen. De stad intrekken of zwemmen in het hotel? Het kan allebei. Of misschien wilt u liever met een watertaxi over de klong (het kanaal) naar de oude stad, Chinatown of het Jim Thompson House? En een beroemde Thaise voetmassage is natuurlijk ook heel aanlokkelijk.

Indien u meer informatie over de excursiemogelijkheden in Bangkok wenst, neem dan contact met Asia Travel Tours op.

 

   


Overnachting: Pung-Waan Resort & Spa
Maaltijden: ontbijt, lunch
Vervoer: minibus, boot

 

Dag 4Drijvende markt, boottocht. Daarna naar de brug over de rivier de Kwai.

Vandaag vertrekken we na het ontbijt met de minibus naar de beroemde drijvende markt van Damnern Saduak. De route loopt langs de kust en is er, in het juiste seizoen, te zien hoe de Thai zout uit zeewater winnen. Onze bestemming bevindt zich op ongeveer 100 kilometer ten westen van Bangkok, in de provincie Ratchaburi.

Met een boot varen we vervolgens in een half uur naar de markt. Het is een fotowaardig gezicht, die honderden drijvende bootjes met handelswaren zoals fruit, vlees en vis. Een eeuw geleden dreven de Thai ook al handel op deze wijze; een prachtig inkijkje in de Thaise cultuur.

Daarna reizen we verder naar Kanchanaburi, een naam die bekend is geworden door de film ‘Bridge on the river Kwai’ en de beruchte dodenspoorlijn. Tussen de middag lunchen we in een drijvend restaurant in de buurt van de historische brug. Vervolgens bezoeken we Chungkai, een van de erebegraafplaatsen voor de slachtoffers van de dodenspoorlijn. Ten zuidwesten van Chungkai ligt Wat Tham Khao Pun, een bijzondere tempel die gebouwd is in een grot. Er staan boeddhistische en hindoeïstische beelden tussen de stalagmieten en stalactieten; een klein heiligdom. Tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikten de Japanners het grotcomplex als opslagplaats.

 

   


Na deze indrukwekkende bezichtiging vervolgen we onze reis naar het Pung Waan Resort, dat aan de oever van de Kwai Noi-rivier ligt. De rest van de middag kunt u zelf invullen. Zo is er de mogelijkheid om met een vlot over de rivier te varen, een avontuurlijke fietstocht te maken, of voor volledige ontspanning te gaan in Baan Pungnoi. Hier kunt u een traditionele Thaise massage boeken en/of een bezoek aan de kruidensauna. Als u liever gaat zwemmen, dan kunt u terecht in het grote zwembad.


Overnachting: Kodaun River Kwai Resort
Maaltijden: ontbijt, lunch, diner
Vervoer: minibus, trein

 

Dag 5Hellfire Pass, de trein van Ban Nam Lok. Drijvend hotel in de jungle.

De pas die we vandaag bezoeken sluit aan op de historische gebeurtenissen in Kanchanaburi. Een krijgsgevangene die de gruwelijkheden in de Hell Fire Pass overleefde, schreef de angstaanjagende woorden: "Als je 's nachts van bovenaf de pas in kijkt, ziet het eruit als de hel van Dante". Zo kreeg deze pas zijn naam. Hier dwongen de Japanners de krijgsgevangenen onder onmenselijke omstandigheden tot extreme werkuren. Ook al was er amper gereedschap om mee te werken, toch moest er uit de berg een pas worden gehakt voor een aan te leggen treinspoor. Niet veel arbeiders overleefden de combinatie van extreme hitte, voedselgebrek, ziektes en een meedogenloze tiran. U kunt de 1200 meter lange en 5 meter brede Hell Fire Pass verkennen onder leiding van een ervaren gids.

We lunchen bij het treinstation van Ban Nam Tok en zetten daarna onze reis voort met een boemeltrein over de oude spoorlijn. We reizen naar het plaatsje Ta Ke Len en genieten ondertussen van schitterende uitzichten. Omdat het boemeltreintje langzaam rijdt over de beroemde houten viaducten langs de Kwai, kunt u jaloersmakend mooie foto’s schieten!

 

   


U bereikt uw deels drijvende hotel, dat midden in de jungle ligt en opgetrokken is uit hout en bamboe. De eenvoudige kamers hebben airco en elk een eigen badkamer met douche en toilet. Ook heeft u een veranda om heerlijk op uit te rusten.

De rest van de middag kunt u vrij besteden. Wilt u genieten van de rust, bungelend in uw hangmat, of gaat u liever het nabijgelegen dorpje bezoeken? Zwemmen in de rivier is natuurlijk heerlijk verkoelend, maar er is ook een traditionele massagesalon aanwezig. Keuze genoeg! Het diner wordt een unieke ervaring, met weergaloos uitzicht over de rivier de Kwai.


Overnachting: Slaaptrein
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: minibus, trein

 

Dag 6Erawan watervallen. Nachttrein naar Chiang Mai.

Vandaag gaan we naar een wonderschone locatie: de watervallen van Erawan. Daar kunt u heerlijk zwemmen in het koele water in zeven helderblauwe terrassen. U hoeft niet bang te zijn voor de kleine visjes die hier ook rondzwemmen en zich mogelijk vastzuigen aan uw huid. Het kriebelt, maar hun geknabbel is onschadelijk. Men gebruikt deze visjes in luxe massagesalons om de huid op natuurlijke wijze te reinigen.

We lunchen vlakbij de grootste dam van Thailand: de Srinakarin dam. U krijgt uiteraard ook de gelegenheid om deze dam te bekijken.

U ben weer op tijd terug op het station in Bangkok, waar u de nachttrein neemt naar Chiang Mai.

 

   


Overnachting: The Park Hotel
Maaltijden:
Vervoer: trein, minibus

 

Dag 7Aankomst in Chiang Mai, prettige stad tussen de heuvels.

Chiang Mai is een populaire bestemming voor reizigers vanwege de aangename temperatuur en het feit dat deze stad kleiner en overzichtelijker is dan het grote Bangkok. Chiang Mai ligt tussen de heuvels en is de oude hoofdstad van het Lanna koninkrijk.


De nachttrein vanuit Bangkok komt om ongeveer half negen ’s ochtends aan in Chiang Mai. U wordt op het station opgehaald door onze Engelssprekende chauffeur, die u naar het hotel brengt. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden. Aan het begin van de avond komt de gids even bij u langs om de avontuurlijke tocht die de dag erna plaatsvindt te bespreken: de jungle trektocht!

Wij raden u aan om in de avond gezellig door de stad te wandelen en een van de markten te bezoeken. De sfeer is hier gemoedelijk en nog echt authentiek Thais. U zult ervan genieten.

 

   


Overnachting: op een bamboematje
Maaltijden: ontbijt, lunch, diner
Vervoer: truck

 

Dag 8Trektocht door de jungle bij Chiang Mai. Bezoek aan Karen bergstammen.

Na deze dag bent u een geweldige ervaring rijker. Om 9.00 uur vertrekken we met de truck uit Chiang Mai en zetten koers naar het nationaal park Chiangdao, richting het noorden. Tijdens de rit halen we boodschappen op de lokale markt van Mae Malai. U zult producten zien die u misschien nooit eerder bent tegengekomen, zoals exotische vruchten of kruiden. De geuren en kleuren op de markt zijn al een belevenis op zich.

Voordat we de trektocht door de jungle aanvangen, nemen we eerst een frisse duik bij de Mok Wa watervallen. Daarna lunchen we in een restaurant in Baan Pang Lun, waar we van heerlijke lokale gerechten proeven. In de middag brengen we een bezoek aan een heetwaterbron, voordat we te voet verder gaan door de jungle.

 

   

 

Na ongeveer anderhalf uur stoppen we in een dorp van de Karen. De Karen vormen de grootste minderheidsgroep bergstammen in Thailand. In het noorden van het land wonen circa een miljoen Karen, nabij Myanmar, waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Bij een subgroep van deze bergstam, de Padaung, dragen de vrouwen meerdere ringen om hun hals, zodat deze optisch gezien langer lijkt.

Na het volgende gedeelte van onze looproute, die zo’n twee uur zal duren, bezoeken we een tweede Karen dorp. Dit is de plek waar we zullen overnachten. We eten hier een maaltijd en rusten uit van de wandeling.

 

Asia Travel Tours geeft graag meer informatie over de trekking tours en de bergstammen, indien gewenst.


Overnachting: The Park Hotel
Maaltijden: ontbijt, lunch
Vervoer: olifant, vlot, truck
 

Dag 9Olifantenkamp in de jungle, met het bamboevlot de rivier af.

Als we in het Karen dorp hebben ontbeten, bereiken we na een uurtje lopen een werkolifantenkamp. Hier maakt u kennis met de olifanten en hun verzorgers, de mahouts. De mogelijkheid is er om op een olifant de jungle in te trekken, een tocht van gemiddeld een uur. Daarna belandt u bij een dorpje van de Lahu bergstam. Op deze plek gaan we lunchen.


’s Middags varen we de Taeng rivier af op een bamboevlot! De rust die u zult ervaren is weldadig; we drijven op een rustig tempo door de overweldigende natuur terwijl u geniet van wat u allemaal om u heen ziet. Het is een tocht van zeker drie uur. Voor de liefhebbers van een beetje spanning: we zullen een aantal stroomversnellingen passeren!


Bij een Shan dorpje meren we af. De truck staat dan al klaar om u terug te brengen naar Chiang Mai. Rond 17.00 bent u dan weer in uw hotel.

 

   


Overnachting: The Park Hotel
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 10Vrije dag in Chiang Mai. Bezoek aan de geliefde Doi Suthep tempel?

Vandaag bepaalt u zelf of u actief wilt zijn of gewoon eens helemaal niets wilt doen. Maar als wij u een activiteit mogen aanraden, dan is een bezoek aan de Doi Suthep tempel wel heel bijzonder.

Wat Doi Suthep is te bereiken na een beklimming van de Slangentrap; eenmaal boven aangekomen wacht u een wijds uitzicht over de mooie omgeving. De Wat Doi Suthep is een van de belangrijkste tempels in dit deel van Thailand.

Er is een legende waarin verteld wordt dat een witte olifant ooit een afgebroken stukje bot uit de schouder van Boeddha naar deze plek bracht. Later is hier het tempelcomplex gebouwd.

Bovenop de berg staat een gouden stoepa te blinken in de zon. Uit de hele omgeving komen gelovigen hier naar toe om te bidden, waarbij ze lotusbloemen en offers achterlaten. De plek doet idyllisch aan. Er groeien fruitbomen, er zijn kleine altaren en monumenten opgericht. Ook staat er, als tastbare bevestiging van de legende, een beeld van de witte olifant.

 

   


Overnachting: The Park Hotel
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 11Vrije dag in Chiang Mai. Kookcursus of naar de kabelbaan?

Ook vandaag mag u zelf uw dag indelen in het prachtige Chiang Mai. Misschien wilt u ontspannen door de stad wandelen, een Thaise kookcursus volgen of op een heel speciale manier de jungle bekijken…


Thais eten is over de hele wereld geliefd en heeft een naam hoog te houden. Wilt u bij terugkomst in Nederland uw familie of vrienden verrassen met heerlijke Thaise gerechten? Neem dan deel aan de Thai Farm Cooking School. De kookdocenten spreken Engels en zullen uw enthousiasme over het Thaise eten alleen maar vergroten. Ze zijn ervan op de hoogte welke ingrediënten verkrijgbaar zijn buiten Thailand en bieden u alternatieven voor niet-verkrijgbare kookbenodigdheden.

Als u avontuurlijk bent ingesteld, dan is de Jungle Flight echt iets voor u! Op een van Thailands hoogste bergen, Doi Lankah, zijn kilometers lange ziplines (kabelbanen) gemaakt met maar liefst 39 platforms. Zoevend door het regenwoud ziet u Thailand van een heel andere kant. Zin in zo een avontuurlijke excursie? Neem dan contact met Asia Travel Tours op.

 

   


Overnachting: Baan Luang Rajamaitri Historic Inn
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: vliegtuig, minibus

 

Dag 12Van Chiang Mai, via Utapao Airport naar Chanthaburi.

Vandaag wordt het vroeg opstaan! Om 8.15 uur vliegt u van Chiang Mai naar Utapao Rayong-Pattaya Airport. Daar zult u door onze chauffeur naar Chanthaburi worden vervoerd. Aan het begin van de middag komt u daar aan.

Chanthaburi is geen bestemming die heel bekend is bij reizigers, terwijl het juist een bijzonder stadje is. Vroeger was hier een levendige handel in edelstenen en dat is her en der nog te zien. Rond 1900 hadden de Fransen het hier voor het zeggen; het was toen onderdeel van het koloniale Indochina. Een herinnering hieraan is de kerk in ‘Chan’, zoals de Thai dit gebied noemen. Maar verder is dit stadje toch vooral authentiek Thais. Zo zijn er tempels, is er een monument gebouwd ter ere van koning Taksin en zijn er veel noodleshops.
Chanthaburi staat bekend om haar tropisch fruit. Dus als u al lang van plan was eens een doerian te proeven, dan bent u hier aan het goede adres.

 

   


Overnachting: Centara Koh Chang Tropicana Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: minibus

 

Dag 13Zwemmen met dolfijnen in Chanthaburi. Naar Koh Chang.

Vanochtend is er een activiteit gepland die voor veel mensen een droom zal zijn die uitkomt. We gaan zwemmen met dolfijnen! Dit vindt plaats bij Oasis Sea World, een lokaal dolfijnenopvangcentrum. De Humpback en Iriwaddy dolfijnen waarmee we mogen zwemmen, leven in Thailand nog steeds in het wild.


Hierna wordt u naar Koh Chang gebracht, waar u volop kunt snorkelen en zwemmen (zonder dolfijnen). Het Centara Koh Chang Tropicana Resort is de sprookjesachtige plek waar u de komende dagen zult verblijven en dat is zeker geen straf!

 

   


Overnachting: Centara Koh Chang Tropicana Resort
Maaltijden: 0ntbijt
Vervoer: geen

 

Dag 14Koh Chang. Het luie leven van de strandliefhebber.

De betekenis van Koh Chang is ‘olifant eiland'. Dat heeft te maken met de vorm van het eiland. In dit tropische paradijs zult u volledig tot rust komen. De zee is helderblauw, het strand spierwit. U bent omringd door kokospalmen en bergen die bedekt zijn met tropisch regenwoud.


Het Centara Koh Chang Tropicana Resort ligt aan het strand Klong Prao, aan de westkant van het eiland. Het complex is ruim opgezet, maar heel rustig. In feite is het een grote tropische tuin met palmbomen, planten en vijvers. Er zijn twee zwembaden waar u gebruik van kunt maken en voor kinderen is er ook genoeg te doen. Voor de volwassenen is er elke avond happy hour, zodat u een drankje kunt doen terwijl u geniet van een adembenemende zonsondergang.

 

   


Overnachting: Centara Koh Chang Tropicana Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 15Koh Chang. Onderwaterleven en welverdiende rust.

Koh Chang is een van de eilanden in de nog ongerepte archipel aan de Thaise oostkust. De betoverende kleinere eilandjes er omheen zijn gemakkelijk en snel bereikbaar, waardoor een bezoek hieraan geen grote onderneming is. De natuur op de eilanden is beeldschoon en er is een gevarieerd onderwaterleven te bewonderen.

 

   


Overnachting: Centara Koh Chang Tropicana Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 16Koh Chang. Hoort een bergwandeling ook bij het eilandleven?

Naast heerlijk zwemmen in de zee en opwarmen op het strand kunt u ook heerlijk wandelen op Koh Chang. En als u van een beetje inspanning houdt, kunt u ook de berg op wandelen. Het hoogste punt is de Salak Peak, die 744 meter boven de zeespiegel ligt.
Voor wat meer spanning kunt u de tropische jungle verkennen. Dit kan per voet, per mountain bike en zelfs per olifant. Er zijn fantastische jungletrektochten waar u zich voor kunt inschrijven.

Asia Travel Tours informeert graag over diverse tours in Koh Chang.

 

   


Overnachting: Centara Koh Chang Tropicana Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 17Koh Chang. Laatste dag voor de eilander.

De laatste volledige dag op Koh Chang. Geniet nog even van dit aardse paradijs voordat de terugreis naar Bangkok aanvangt. Maak nog wat mooie foto’s van de zonsondergang, koop wat souvenirs en vooral: ontspan!

 

   


Overnachting: geen
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: minibus

 

Dag 18Terug naar Bangkok.

De laatste dag van deze onvergetelijke reis… Vandaag wordt u door onze chauffeur terug gebracht naar Bangkok. Deze rit zal inclusief de veerboot ongeveer zes uur in beslag nemen.

 

   


Overnachtingen

Dag    Hotel Stad
1 Prince Palace Hotel Bangkok
2 Prince Palace Hotel Bangkok
3 Prince Palace Hotel Bangkok
4 Pung-Waan Resort & Spa Kanchanaburi
5 Kodaun River Kwai Resort Kanchanaburi
6 Slaaptrein Chiang Mai
7 The Park Hotel Chiang Mai
8 Bamboematje Trekking Jungle
9 The Park Hotel Chiang Mai
10 The Park Hotel Chiang Mai
11 The Park Hotel Chiang Mai
12 Baan Luang Rajamaitri Historic Inn Chantaburi
13 Centara Koh Chang Tropicana Resort Koh Chang
14 Centara Koh Chang Tropicana Resort Koh Chang
15 Centara Koh Chang Tropicana Resort Koh Chang
16 Centara Koh Chang Tropicana Resort Koh Chang          Koh Chang
17 Centara Koh Chang Tropicana Resort Koh Chang
18 Vertrek naar Nederland Bangkok


PrijsinformatieRouteFoto's
Reisvoorstel aanvragen

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  Het Charmante Thailand (18 dagen)
Reiscode:  T-0010
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terug
   
  Typ de tekst uit de afbeelding over:
  CAPTCHA code
 velden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.