+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisaanbod » Reisaanbod Thailand » Eigenwijs Thailand

Individuele maatwerk vakanties naar Thailand

Een prachtig land met een rijke cultuur en geschiedenis!

Promotiereis: Eigenwijs Thailand (15 dagen)

De Eigenwijs Thailand reis laat u zien waar de Thai trots op zijn: een prachtig land met een rijke cultuur en geschiedenis!


Reiscode: T- 0034
Periode:  in overleg
2-3 personen: € 753 per persoon
Voor 4 en meerdere personen: € 694 per persoon

Algemeen

REISROUTE: BANGKOK - SUKHOTHAI - CHIANG MAI - HUA HIN

 

De Eigenwijs Thailand reis laat u zien waar de Thai trots op zijn: een prachtig land met een rijke cultuur en geschiedenis! Tijdens een rondreis van 15 dagen gaat u van Bangkok naar Sukhothai, waar het Siamese koninkrijk ooit ontstond. Ook bezoekt u Chiang Mai, de noordelijke stad die zo geliefd is vanwege haar milde klimaat en kleinschaligheid.

Aan het eind van deze fantastische reis staat Hua Hin op het programma: de allereerste badplaats in Thailand. Sinds de jaren ’20 van de vorige eeuw is Hua Hin ook een populaire plek voor de inwoners van Bangkok die even de stad uit willen om te genieten van het strand. De Thaise koninklijke familie liet hier zelfs zomerpaleizen bouwen.

 

Deze reis is perfect voor mensen die van een heerlijk klimaat, vriendelijke mensen en niet te vergeten fantastisch eten houden, waar u gewoon op straat van kunt genieten. De echte reisliefhebbers weten al dat Thailand een van de beste vakantiebestemmingen is die je kunt kiezen; niet alleen voor jonge avonturiers, maar ook voor de wat oudere reizigers die nog altijd een avontuurlijke geest hebben.

Inbegrepen

Aandachtspunten

Opmerkingen:

  • voor bijna ieder hotel in Thailand geldt: check-in tijd is 13:00 uur & check-uit tijd is 12:00 uur.
  • Een geldig paspoort en visum is uw verantwoordelijkheid, controleer uw reispapieren!
    Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. moeten we route of hotel soms aanpassen. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de Eigenwijs Thailand reis blijft te allen tijde gehandhaafd.

 
Inclusief de tour:
 alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een lokale Engels sprekende gids.
Vervoer als omschreven per airco (mini)bus. Genoemde 2e klasse dag- en nachttrein met gereserveerde (slaap)plaatsen (ventilator of airco) en gedeeld toilet. Mocht de nachttrein volgeboekt zijn dan maken we gebruik van een VIP-bus (airco). Deze bus is voorzien van slaapstoelen en toilet.
Verblijf in goede toeristenklasse hotels met airconditioning en eigen sanitair.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
 

Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, vliegtickets (internationaal), online inchecken, persoonlijke uitgaven, visumkosten, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
Wij raden klanten aan om zelf reis-, medische-, annulerings- of andere soort Verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunnen niet in Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

Dagprogramma

Dag 1Welkom in zinderend Bangkok. Wat Arun? Liggende Boeddha?

Eigenwijs Thailand begint in Bangkok, de wervelende hoofdstad die nooit slaapt. Na aankomst wordt u opgehaald door onze Engels sprekende chauffeur en naar uw hotel gebracht.

In ruim honderd jaar is Bangkok uitgegroeid tot een van de grootste en warmste metropolen op aarde. Toch zult u zich hier van harte welkom voelen. De Thai ontvangen u met een welgemeende glimlach en stellen u direct op uw gemak.

In Bangkok is het onmogelijk om je te vervelen! Er is voor ieder wat wils. U kunt het zelf gaan ontdekken, maar als wij u een paar tips mogen geven? Het iconische Wat Arun aan de Chao Praya rivier of de grote Liggende Boeddha in Wat Pho zijn zeker het bezichtigen waard. Geniet ademloos van het uitzicht in een rooftop bar of van een echte Thaise massage. En vergeet u vooral het heerlijke eten niet!

 

   


Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 2Vrije dag in Bangkok. Inclusief reis: buffet-diner in de Baiyoke Tower.

Vandaag kunt u zelf bepalen wat u wilt doen in of rond Bangkok. Vaart u met een taxibootje over de klong (het kanaal) naar de oude stad, Chinatown of het Jim Thompson House? Of misschien gaat u liever zwemmen in het hotel en boekt u daarna een authentieke massage.


Als u suggesties wilt over de bezienswaardigheden en dingen die u kunt doen in Bangkok, neem dan gerust contact op met Asia Travel Tours.

Een buffet-diner in een van de hoogste gebouwen van Bangkok, de Baiyoke Tower met het SKY restaurant, is bij deze reis inbegrepen. U kunt uit maar liefst 80 gerechten kiezen, zowel nationaal als internationaal. Als u op de bovenste (84ste) verdieping bent, kunt u heel Bangkok overzien. Bovendien draait deze verdieping langzaam rond. Perfecte foto’s zijn gegarandeerd!
Na afloop kunt u, als u dat wilt, met een 'raket'-buitenlift van de 78ste verdieping naar de begane grond 'geschoten' worden. Wellicht moet u dan niet te veel eten…

Het transport naar de Baiyoke SKY is niet inclusief, maar de toren is heel eenvoudig bereikbaar vanuit het Prince Palace Hotel per taxiboot, tuktuk of taxi. 

U kunt er heel comfortabel en heerlijk dineren.

 

   


Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 3Vrije dag in Bangkok. Zin in een fietstocht? Smullen in Chinatown?

Wat is nu een betere manier om een stad te ervaren dan op de fiets? Met deze tour (niet inclusief) fietst u een halve dag door en buiten de stad. U gaat naar het groene hart van Bangkok, een immens natuurgebied dat koning Bhumibol heeft laten aanleggen voor de inwoners van het drukke Bangkok. Nadat u met fiets en al per boot bent overgestoken naar dit gebied, lijkt u opeens in een andere wereld te zijn beland; een met bananenplantages en boerderijtjes.

Voor het fietsen in Bangkok en voor een bezoek aan het Jungle Oasis, neem contact op met Asia Travel Tours.

Als u ’s avonds nog zin heeft om erop uit te trekken, dan is een smul tour echt iets voor u. In ruim twee uur lopen we door straatjes en langs winkels waar van alles geproefd wordt en waar de exotische geuren u tegemoet komen. Meer weten? Om heerlijk te smullen in China Town, neem contact op met Asia Travel Tours.

 

   


Overnachting: Le Charme Sukhothai Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: trein, minibus

 

Dag 4Met de trein van Bangkok naar Phitsanulok en per minibus naar Sukhothai.

Vandaag gaat u op weg naar de eerste hoofdstad van het Siamese rijk: Sukhothai. De trein brengt u om 10.50 uur naar Phitsanulok, waar u omstreeks 16.00 uur aankomt. Vervolgens wordt u naar het Le Charme Resort in Sukhothai gebracht, een rit van anderhalf uur.


Onder de leiding van koning Ramkhamhaeng ontstond in de 13e en 14e eeuw het eerste Siamese rijk. Men zegt dat de ziel van de Thai in deze periode gecreëerd werd, omdat de koning grote invloed had op zijn volk. Hij initieerde het schrift dat de basis is van de Thaise taal, introduceerde een vorm van Boeddhisme die in Thailand nog steeds leidend is en bracht kunst en literatuur onder de aandacht. De koning zou een klok aan de paleisdeur hebben gehangen, zodat de Siamezen deze konden luiden als ze vragen of klachten hadden.

 

   


Overnachting: Le Charme Sukhothai Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: fiets

 

Dag 5Sukhothai. Fietstocht door het Sukhothai Historical Park.

Vandaag rijdt u op de fiets door het Sukhothai Historical Park. Hier ziet u de bijzondere beelden en overblijfselen van tempels uit de eerste hoofdstad van Siam (het huidige Thailand), in de tijd dat koning Ramkhamhaeng regeerde en hij Sukhothai deed opbloeien. Aan het begin van de 14e eeuw had Sukhothai min of meer dezelfde grootte als Thailand nu.

Voor meer informatie over deze tour (inclusief) neem contact op met Asia Travel Tours.

 

 

   

 

Overnachting: The Park Hotel
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: bus

 

Dag 6Van Sukhothai naar Chiang Mai.

Om 10 uur 's ochtends vertrekt u met de lokale tourbus van Sukhothai naar Chiang Mai. Deze rit zal ongeveer zes uur duren.

Chiang Mai is zeer geliefd bij veel reizigers. Vergeleken met Bangkok is de noordelijke stad tussen de heuvels een stuk rustiger en aangenamer qua temperatuur. Chiang Mai is de oude hoofdstad van het Lanna koninkrijk en ligt in een prachtige omgeving.


Het is heerlijk om hier ’s avonds door de stad te wandelen en een bezoek te brengen aan een van de markten. De sfeer op straat is gemoedelijk en nog echt authentiek Thais.

 

   


Overnachting: The Park Hotel
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 7Vrije dag in Chiang Mai. Tocht naar het noorden?

De komende dagen bent u vrij om zelf te bepalen wat u wilt doen of zien. U zult sowieso genieten in deze populaire en vriendelijke stad.


Mocht u graag de grens willen opzoeken, dan raden wij u een meerdaagse tour (niet inclusief) naar de beruchte Gouden Driehoek van harte aan. Op deze plek grenst Thailand aan Myanmar (Birma) en Laos. Het is een bijzondere en betoverende tocht door het pittoreske Noord-Thaise landschap, waar afgelegen bergstammen wonen en verschillende culturen bewaard zijn gebleven.

Voor meer informatie over dagtrips naar de Gouden Driehoek en Chiang Rai, neem contact op met Asia Travel Tours.

 

   


Overnachting: The Park Hotel
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 8Vrije dag in Chiang Mai. Bezoek aan de geliefde Doi Suthep tempel?

U kunt ervoor kiezen om heerlijk niets te doen vandaag en hooguit een beetje rond te wandelen. Maar als u erop uit wilt, dan is een bezoek aan de Doi Suthep tempel een echte aanrader.


Wat Doi Suthep ligt ruim 300 trappen hoog en biedt een fantastisch uitzicht over de omgeving. Het is een van de belangrijkste tempels in dit deel van Thailand. De legende zegt dat een witte olifant een stukje bot uit de schouder van Boeddha hier naar toe heeft gebracht. Het tempelcomplex is gebouwd op de plek waarvan wordt gezegd dat de olifant er stopte.

Bovenop de berg ligt een gouden stoepa te stralen in de zon. Mensen komen van heinde en verre hier naar toe om te bidden en laten hier lotusbloemen en offers achter. Overal staan fruitbomen, altaartjes en monumentjes. En natuurlijk een beeld van de witte olifant.

 

   

 

Overnachting: The Park Hotel
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 9Vrije dag in Chiang Mai. Kookcursus of naar de kabelbaan?

Wat gaat u vandaag doen? Een wandeling maken door de stad, heerlijk relaxen? Maar u kunt ook iets heel anders doen, zoals een Thaise kookcursus volgen of door de jungle zwieren.


Het is een unieke ervaring om deel te nemen aan de Thai Farm Cooking School. De kookdocenten spreken Engels en zullen u heel enthousiast maken over de Thaise gerechten die u leert koken. Zij dragen u alternatieven aan voor ingrediënten die buiten Thailand niet verkrijgbaar zijn en leren u de kneepjes van de authentieke Thaise keuken. Meer weten? Kijk op Thai Farm Cooking School Chiang Mai. Wilt u meer weten over Thai Cooking in Chiang Mai, Bezoek dan de website: http://www.thaifarmcooking.net/home/

Maar u kunt ook naar de avontuurlijkste attractie van Chiang Mai gaan om een Jungle Flight te maken. U vliegt daar langs de zes kilometer lange ziplines over en door het regenwoud. Er zijn maar liefst 39 platforms. Dus als u geen hoogtevrees heeft, is dit een geweldige ervaring.

Zin in zo een avontuurlijke excursie? Neem dan contact met Asia Travel Tours op.

 

   


Overnachting: Slaaptrein
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: nachttrein

 

Dag 10Vrije dag. Van Chiang Mai met de nachttrein naar Bangkok.

Vandaag beleeft u uw laatste dag in Chiang Mai. Geniet nog even van de mooie omgeving, maak nog een ontspannen wandeling of neem deel aan een fietstour om de omgeving te verkennen (niet inclusief). Deze tour voert langs rustige en groene landweggetjes, nostalgische dorpjes, kleurrijke tempels en de vroegere hoofdstad van het Lanna koninkrijk, Wiang Kum Kam, met zijn honderden jaren oude ruïnes. Maar we bezichtigen ook een hill tribe schooltje, een pottenbakkerij en een snoepfabriek.

En dan is de tijd aangebroken om Chiang Mai te verlaten. Om 18.00 uur vertrekt u met de nachttrein naar Bangkok, van waaruit u de volgende dag naar het strand van Hua Hin wordt gereden.

 

   


Overnachting: City Beach Resort
Maaltijden:
Vervoer: minibus

 

Dag 11Aankomst met de nachttrein in Bangkok. Per minibus naar Hua Hin.

Als u ’s ochtends rond 7.00 uur in Bangkok arriveert, staat onze Engels sprekende chauffeur al op u te wachten. Hij brengt u vervolgens naar Hua Hin.


De Thai brengen graag hun weekend door in Hua Hin. Omdat het direct aan de Andaman Zee ligt, zijn de voordelen van de grote stad en het strandleven eenvoudig te combineren. Vroeger was Hua Hin een slaperige dorpje, totdat Rama VI (koning Vajiravudh) er in de jaren ’20 een huis liet bouwen. Er werd een spoorweg aangelegd en vervolgens begonnen de Thaise welgestelden zich hier te vestigen. De reputatie van Hua Hin als strand voor de rijkere Thai ontstond hier. Ook de opvolger van Rama VI, Rama VII (koning Prajadhipok) bouwde er zijn zomerpaleis.

 

   


Overnachting: City Beach Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 12Vrije dag in Hua Hin.

Het City Beach Resort is heel centraal gelegen ten opzichte van het strand en de stad. U bent na een paar minuten lopen al aan zee. Maar ook de Cicada Markt, winkelcentra, golfbanen en restaurants zijn makkelijk en snel te bereiken. Het City Beach Resort beschikt over een eigen buitenzwembad met ligstoelen.

Hua Hin betekent 'stenen hoofd'; het is een verwijzing naar de rotsen aan het eind van het Hua Hin strand, dat wel 5 kilometer lang is en voor watersporters veel te bieden heeft.

 

   

 

Overnachting: City Beach Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 13Vrije dag in Hua Hin. Tochtje naar de drijvende markt in Amphawa?

Het is altijd heerlijk om aan het strand te vertoeven. Maar als u wat meer wilt beleven, is een dagtocht misschien iets voor u. Er is bijvoorbeeld een privédagtocht te boeken (niet inclusief) naar de lokale drijvende markt in Amphawa en naar Mae Klong, waar de trein letterlijk over de markt rijdt. Met een boot vaart u langs prachtige tempels en door indrukwekkende natuur.
Voor meer informatie over deze dagtocht kunt u contact opnemen met Asia Travel Tours.

 

   


Overnachting: City Beach Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 14Vrije dag in Hua Hin.

Vandaag heeft u nog een vrij te besteden dag in Hua Hin. Niets moet, alles mag. Geniet nog even van de zon en het strand, eet vers gevangen vis of drink een kleurrijke cocktail.

Als u nog een laatste bijzondere ervaring wilt meemaken, kunt u het Wildlife Rescue Center bezoeken: een plek waar gehandicapte en zieke wilde dieren worden opgevangen. U krijgt een korte uitleg over het ontstaan en functioneren van de Wildlife Friends Foundation Thailand. Dankzij het doorzettingsvermogen van de Nederlander Edwin Wiek en zijn medewerkers zijn er al heel wat dieren geholpen. Daarna maakt u kennis met de verschillende dieren zoals beren, apen, wilde katten, vogels en slangen.
Indien u meer informatie over deze Wildlife Rescue Center wenst, neem dan contact met Asia Travel Tours op.

 

   


Overnachting: geen
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: minibus

 

Dag 15Dit is het einde. Terug naar Bangkok.

En ja, dat was het dan! Bangkok, Sukhothai, Chiang Mai en Hua Hin zijn nu allemaal plaatsen geworden die mooie herinneringen oproepen. Van Hua Hin wordt u per minibus naar Bangkok gebracht.

 

   

Hotels

Dag     Hotel Stad
1 Prince Palace Hotel Bangkok
2 Prince Palace Hotel Bangkok
3 Prince Palace Hotel Bangkok
4 Le charme Sukhothai Resort Sukhothai
5 Le charme Sukhothai Resort                Sukhothai
6 The Park Hotel Ching Mai
7 The Park Hotel Ching Mai
8 The Park Hotel Chiang Mai
9 The Park Hotel Chiang Mai
10 Slaaptrein Slaaptrein
11 City Beach Resort Hua Hin
12 City Beach Resort Hua Hin
13 City Beach Resort Hua Hin
14 City Beach Resort Hua Hin
15 Vertrek naar Nederland Bangkok

Foto's
Over Thailand

... Lees verder »

Prijzen

Meer Informatie?

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  Promotiereis: Eigenwijs Thailand (15 dagen)
Reiscode:  T- 0034
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terug
   
  Typ de tekst uit de afbeelding over:
  CAPTCHA code
 velden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.