+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisaanbod » Reisaanbod Cambodja » 9 daagse tour dwars door Cambodja

9 daagse tour dwars door Cambodja

Reiscode: ATT-YT-011

Heel jaar, zowel hoog- als laagseizoen


Hoogtepunten

Met deze 9-daagse reis brengt u een bezoek aan de drie belangrijkste steden van Cambodja. U start in de moderne hoofdstad Phnom Penh, reist vervolgens naar het meer Cambodjaanse Battambang om te eindigen in het toeristische Siem Reap, de toegangspoort naar de beroemde tempels van Angkor. Een mooi eerste kennismaking met dit fascinerende land.

Hoogtepunten

• Bezoek 3 steden
• Varen over de Mkong rivier
• Franse koloniale architectuur
• Killing fields
• Cultuur en natuur
• Tempels van Angor WatDagprogramma

Dag 1: Phnom Penh airport naar Phnom Penh: Welkom in Cambodja!
U komt aan in de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh. Uw chauffeur brengt u naar het hotel waar één van onze collega's u ontvangt met een drankje en u meer vertelt over uw reis die u de komende dagen gaat maken. Neem in de avond een kijkje op de bedrijvige boulevard of bekijk de zonsondergang vanaf een boot of door een tocht over de Mekong te maken.

   


Dag 2
: Phnom Penh: Phnom Penh verkennen (B&B)
Vandaag staat er van 08:00 tot 17:00 uur een tuk tuk met chauffeur tot u beschikking.
De stad wordt gekenmerkt door een gruwelijke historie tijdens de Pol Pot periode. Het veranderde van het "Parijs van Zuidoost Azië" in "Ghost City." Meer hierover leert u in het Tuol Sleng museum, de voormalige S21 gevangenis en de beruchte Killing Fields. Ter plaatse zijn er goede Nederlandstalige audiotours aanwezig zodat u op uw eigen tempo de verhalen op u in kunt laten werken. Andere bezienswaardigheden vandaag om te bezoeken zijn het Koninklijk Paleis met de Zilveren Pagode, Wat Phnom, het Nationaal Museum of een van de vele markten.

 

   

 

Dag 3: Phnom Penh naar Battambang: Naar de rijstschuur van het land (&B)
Met een touringcar vertrekt u vandaag naar de tweede grote stad van het land, Battambang. Deze stad doet veel Cambodjaanser aan dan het moderne Phnom Penh en het toeristische Siem Reap al vinden hier ook de nodige moderniseringen plaats. Maar door de vele Franse koloniale architectuur heeft de stad toch een andere sfeer. U verblijft in een kleinschalig resort net buiten de stad met een geweldig restaurant.

 

   

 

Dag 4: Battambang: Dagtour Battambang (B&B)
Samen met uw gids gaat u vandaag het achterland van Battambang ontdekken. Battambang staat vooral bekend om de bamboe trein. Het originele traject is inmiddels gesloten vanwege de aanleg van een nieuwe spoorrails maar op een andere mooie plek is het weer mogelijk om u deze ervaring mee te geven. Maar er staan nog andere interessante bezienswaardigheden op het programma zoals een bezoek aan de dorpelingen die lokale producten vervaardigen, Phnom Sompov Mountain met tempels, heiligdommen en de Killing Caves gedurende de Rode Khmer periode en we sluiten de dag bijzonder af met de Bat Cave. Duizenden vleermuizen verlaten de grotten net voor zonsondergang. Een spectaculair schouwspel en bijzonder fenomeen.

 

   

 

Dag 5: Battambang: Vrije dag
U heeft vandaag een vrije dag maar als u toch wat wilt doen zijn er genoeg mogelijkheden. U kunt de omgeving verkennen per fiets die u bij het resort huurt, lekker gaan lunchen in de stad, Wat Banan bezoeken, een boottocht maken of misschien wel een proeverij doen bij de enige wijngaard van het land! Houd er rekening mee dat de wijn hier heel anders smaakt dan wij gewend zijn maar een unieke ervaring is het zeker.

 

   

 

Dag 6: Battambang naar Siem Reap: De toegangspoort naar Angkor (B&B)
In zo'n 3,5 uur bent u met een privé taxi in Siem Reap. U kunt eventueel net voor Siem Reap nog een bezoek aan de zijdefarm brengen waar ze u het hele proces van rups tot sjaal laten zien. Laat de stad op u inwerken als u door de straatjes rondom de Old Market dwaalt of een wandeling maakt langs de rivier. Doordat het toerisme praktisch stil lag de afgelopen twee jaar , is er veel in de stad verandert en verbeterd. Geniet van een heerlijk diner in een lokaal familierestaurantje onder het genot van een Angkor biertje.

 

   

 

Dag 7: Siem Reap: De indrukwekkende tempels van Angkor (B&B/L)
Een niet te missen bezienswaardigheid in Cambodja zijn natuurlijk de tempels van Angkor Wat. Dit enorme, uitgestrekte complex bevat heel veel tempels en u gaat er een aantal bezoeken. Niet alleen de bekende tempels zoals Bayon, Ta Prohm en Angkor maar ook de wat minder bekende. De jeep is bij uitstek het vervoermiddel voor vandaag, omdat we de minder begaanbare paden en smalle weggetjes kunnen nemen om zo de grote toeristenmassa te ontwijken. De jeep heeft geen ramen en deuren zodat u de geuren en kleuren van dit fascinerende land optimaal ervaart.

   

 

Dag 8: Siem Reap: Vrije dag (B&B/D)

Even bijkomen van alle indrukken van gisteren aan het zwembad maar misschien heeft u nog wel andere tempels of activiteiten op uw lijstje staan. Denk aan de Banteay Srei of Beng Melea tempel maar ook een bezoek aan het drijvende dorp Kampong Kleang is zeker de moeite waard. Aan het einde van de middag halen we u op voor een culinaire ervaring. U nuttigt het diner op drie verschillende plekken in de stad. Niet alle tours zijn op elke dag beschikbaar, maar denkt u bijvoorbeeld aan Art & Cocktails, Khmer Fine Dining of een bezoek aan restaurants die minder bedeelde jongeren een handje helpen. Afhankelijk van beschikbaarheid en interesse vinden we zeker de passende tour voor u. Een speciale manier om uw laatste avond in Cambodja door te brengen.

 

   

 

Dag 9: Siem Reap naar Siem Reap airport: Afscheid Cambodja (B&B)
Uw tour langs de drie bekende steden van Cambodja is helaas ten einde gekomen. We hopen dat tu heeft genoten van deze eerste indruk want het land heeft nog veel meer te bieden. We brengen u naar het vliegveld en wensen u een goede en veilige terugreis. Samnang L'Or!
 OvernachtingenPrijsinformatieRoute

In de prijs inbegrepen:

- Genoemde maaltijden in het programma.
- Genoemde hotels in het programma.
- Activiteiten zoals in het programma staat beschreven
- 24/7 assistentie

 

Niet in de prijs inbegrepen:

- Niet genoemde maaltijden
- Internationale vluchten
- Visum Cambodja. ($30,- + 1 pasfoto)
- Persoonlijke uitgave, drankjes
- Reisverzekering
- Fooien voor gidsen/chauffeurs
 Foto's
Reisvoorstel aanvragen

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  9 daagse tour dwars door Cambodja
Reiscode:  ATT-YT-011
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terug
   
  Typ de tekst uit de afbeelding over:
  CAPTCHA code
 velden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.