+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisaanbod » Reisaanbod Cambodja » 3 daagse reis Cambodja

3 daagse reis Cambodja

Reiscode: ATT-YT-015Hoogtepunten

Een mooie tour om de lokale bevolking te ontmoeten! Bij deze tour overnacht je in een homestay maar wel met eigen badkamer.
Er is ook een mogelijkheid om in een luxe tent te verblijven maar dan ga je aan de opzet van de tour voorbij vind ik zelf (is ook aanzienlijk prijziger).
De tour kan ook in omgekeerde volgorde uitgevoerd worden

Cambodja

Cambodja is een koninkrijk in Zuidoost-Azië. De totale oppervlakte van Cambodja bedraagt, inclusief een aantal eilandjes, 181.035 km2 en het land is daarmee ongeveer vijf keer zo groot als Nederland. Na Singapore en Brunei is Cambodja het kleinste land van Zuidoost-Azië. Cambodja grenst in het in het noorden en westen aan Thailand, in het Noorden aan Laos, in het Oosten aan Vietnam, in het Zuiden aan de Golf van Thailand.

Cambodja is de laatste jaren een populaire bestemming geworden en het land
ontwikkelt zich snel. Was Siem Reap zo’n 13 jaar geleden nog een kleine plaats met voornamelijk rode zandwegen en 1 stoplicht, nu is het de meest toeristische stad van het land en het historische hart van Cambodja.

De tempels van Angkor liggen op zeven kilometer van het centrum en alle faciliteiten zijn hier aanwezig om de toerist te vermaken. Maar Cambodja is meer dan ‘Angkor Wat’ en het land biedt mogelijkheden genoeg om een afwisselende rondreis van drie weken te maken. Countryside tours, drijvende dorpen, witte zandstranden, tropische eilanden, jungle trekking, de machtige Mekong rivier, fietstochten, kookles, watervallen, bergstammen en nog veel meer.

 Dagprogramma

Dag 1: Siem Reap naar Banteay Chhmar

Welkom in Bantaey Chhmar!
De komende twee nachten verblijf je in een homestay in een bijzondere gemeenschap. Banteay Chhmar Community-Based Tourism (CBT) is een groep plaatselijke dorpelingen die zich inzetten voor het behoud en de bescherming van het cultureel erfgoed van het gebied en voor de totstandbrenging van een verantwoorde toeristische industrie in Banteay Chhmar.

 

   


Rond 12:00 uur kom je aan, word je welkom geheten en staat de lunch al voor je klaar. Daarna brengen we je naar de familie waar je overnacht. Om 14:30 uur komt de gids je ophalen om de tempel te bezoeken. Je ziet zeker bekende kenmerken van de tempels van het Angkor complex terug. In de avond wordt het diner geserveerd bij de tempel terwijl sfeervolle fakkels branden en traditionele muziek wordt gespeeld.

 

   

 

Dag 2: Banteay Chhmar

het dagelijkse leven in Banteay Chhmar
Na het ontbijt bezoek je de lokale markt en bezoek je per ossenkar het zijdecentrum. Per boot bezoek je de Pol Pot Baray. Na de picknick kun je lekker bijkomen in een hangmat. Op de terugweg bezoek je een imker en een cassavefarm. In de avond eet je bij de lokale familie nadat je uitleg hebt gekregen over de oogst van rijst.

 

   

 

Dag 3: Banteay Chhmar naar Battambang

Vervolg naar Battambang
Eerst weer het ontbijt waarna je per kuyon de Banteay Torp tempel bezoekt. Hier wordt de lunch geserveerd en daarna vervolg je de reis richting Battambang of naar de grens met Thailand. Terug naar Siem Reap is uiteraard ook mogelijk.

 

   


OvernachtingenPrijsinformatieRoute

In de prijs inbegrepen:
- Genoemde maaltijden in het programma.
- Genoemde hotels in het programma.
- Activeiten zoals in het programma staat beschreven
- 24/7 assistentie
 

Niet in de prijs inbegrepen:
- Niet genoemde maaltijden
- Internationale vluchten
- Visum Cambodja. ($30,- + 1 pasfoto)
- Persoonlijke uitgave, drankjes
- Reisverzekering
- Fooien voor gidsen/chauffeursFoto's
Reisvoorstel aanvragen

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  3 daagse reis Cambodja
Reiscode:  ATT-YT-015
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terug
   
  Typ de tekst uit de afbeelding over:
  CAPTCHA code
 velden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.