+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisaanbod » Reisaanbod Cambodja » 14 daagse reis Cambodja

14 daagse reis Cambodja

Reiscode: ATT-YT-010

Heel jaar, zowel hoog- als laagseizoen


Hoogtepunten

U start in het gemoedelijke Siem Reap, de toegangspoort naar de tempels van Angkor. De afgelopen jaren is er heel wat veranderd in deze toeristenplaats maar u vindt er nog steeds lokale familierestaurantjes, koffiebarretjes en leuke winkeltjes in de steegjes rondom Old Market.

 

 Dagprogramma

Dag 1. Siem Reap (B&L)

U start in het gemoedelijke Siem Reap, de toegangspoort naar de tempels van Angkor. De afgelopen jaren is er heel wat veranderd in deze toeristenplaats maar u vindt er nog steeds lokale familierestaurantjes, koffiebarretjes en leuke winkeltjes in de steegjes rondom Old Market.

 

   


Dag 2. Siem Reap: Per jeep naar Phnom Koulen (B&L)

Vandaag op avontuur met de jeep! We halen u op in de morgen met onze old timer American jeeps en gaan naar Phnom Koulen, de heilige berg voor de Cambodjanen. Er zitten geen deuren en ramen in de de jeep dus bereidt u voor op een stoffig avontuur. Dit is wel de beste manier om Cambodja te ervaren terwijl we door de kleine dorpjes en stoffige wegen onze eindbestemming bereiken. U heeft een prachtig uitzicht vanaf de berg terwijl we langs steile wegen onze weg naar boven slingeren. Op de berg bevindt zich de “liggende boeddha” en u kunt zich hier door een monnik laten zegenen. Er zijn prachtige watervallen waar u heerlijk kunt zwemmen. Ervaar de plek waar de lokale bevolking haar vrije tijd door brengt. Aan het einde van de middag bent u weer terug in Siem Reap na een dag vol indrukken.

 

   

 

Dag 3. Siem Reap:Tempelcomplex per fiets (join-in tour) (B&L)

Er zijn vele manieren om het complex van de indrukwekkende Angkor tempels te verkennen maar een actieve en leuke wijze is om dit per fiets te doen. In totaal fietst u 40 kilometer maar dat voelt niet zo omdat u regelmatig stopt om een tempel te bezoeken, om wat te drinken of om lekker te lunchen. Geniet van dit majestueuze complex en de diversiteit van de ingenieuze bouwwerken.

 

   


Dag 4. Siem Reap naar Chloung: Koloniaal Kratie (B)

Voor mensen die door het Noordoosten van Cambodja reizen komen alle wegen naar Laos, Vietnam, Ratanakiri en Sen Monorom tezamen in Kratie, een klein stadje aan de oevers van de Mekong rivier. De voornaamste reden dat mensen Kratie bezoeken zijn de bijzondere met uitsterven bedreigde Irrawaddy dolfijnen. Een paar honderd meter van de stad ligt in het midden van de Mekong rivier een ander Cambodja verstoken van de moderne wereld. Het eiland Koh Trong is zo’n acht maanden per jaar omgeven door witte zandstranden en er waait een verfrissend briesje. Geen auto’s maar ossenkarren, glimlachende boeren en vissers, een vruchtbare grond met boomgaarden, “het eiland waar de koning zijn ring verloor”, kortom een klein paradijsje. We hebben niet veel keuze aan accommodaties in Kratie dus verblijft u in Chloung, in een prachtig gerenoveerd, voormalig gouverneurshuis.

 

   

 

Dag 5. Chloung: Dagtour Kratie (B&L)

U start de dag vandaag op het eiland Koh Trong waar u met de ferry naar toe vaart. Met een lokale gids verkent u dit paradijselijke eilandje op de fiets en krijgt u uitleg over de leefwijze van de bewoners en de producten die er verbouwd worden. Vervolgens gaat u met de ferry weer naar het vasteland waar u een bezoek brengt aan Phnom Sambok. Hier leven veel verschillende vogelsoorten een aantal aapjes. Via een stenen trap bereikt u de top van de berg waar u beloont wordt met een prachtig uitzicht over het platteland en de Mekong Rivier. De volgende stop is in Kampi waar u per boot op zoek gaat naar de met uitsterven bedreigde Irrawaddy dolfijnen. Verwacht geen dolfinarium acts maar er is zeker een grote kans dat u hun stompe, grijze koppen boven het wateroppervlak uit ziet komen.

 

   

 

Dag 6. Chloung naar Sen Monorom:Naar Mondulkiri (B)

Vandaag rijdt u weer naar een heel ander gedeelte van Cambodja, de provincie Mondulkiri. Mondulkiri is een oostelijke provincie van Cambodja, en hoewel het de grootste provincie is , is het tegelijkertijd ook de meest dunbevolkte in het hele land. De omgeving is boordevol natuurlijke schoonheid, met dik beboste bergen, machtige watervallen en weelderige groene heuvels. Sen Monorom is de hoofdstad en geen typische Cambodjaanse stad te noemen. Met ongeveer 7.500 inwoners is het de enige noemenswaardige stad in deze streek. Hier is relatief weinig toerisme en verwacht dan ook geen Westerse restaurants of bars.

 

   

 

Dag 7. Sen Monorom: Ontmoeting met de olifanten (B&L)

De ochtend brengt u door tussen een geweldige groep olifanten n hun natuurlijke leefomgeving. U krijgt uitleg over hun leefomstandigheden en leert meer over deze prachtige dieren en de reden dat ze in dit opvangcentrum zitten. Na de lunch maakt u een mooie wandeling door het woud. Ervaar dichte jungle, bewonder eeuwenoude bomen, watervallen en misschien nog andere wilde dieren die hier leven. Een afwisselende dag in de mooie omgeving van Sen Monorom!

 

   

 

Dag 8. Sen Monorom: Sen Monorom op eigen gelegenheid verkennen  (B)

U heeft een vrije dag maar de chauffeur staat tot uw beschikking om u de omgeving te laten zien. U vindt hier veel koffieplantages en verschillende watervallen. Voor de echte avonturiers is het mogelijk om de zipline over de krachtige Bousra waterval te ervaren.

 

   

 

Dag 9: Sen Monorom naar Phnom Penh (B)

De levendige hoofdstad
Het is een lange rit vandaag om in de hoofdstad Phnom Penh te komen. Na een aantal dagen in de natuur zal dat wel even wennen zijn. Geniet van de bedrijvigheid op de boulevard of ga eten bij het bekende Friends restaurant waar minderbedeelde jongeren worden opgeleid voor het werken in een restaurant,

 

Dag 10. Phnom Penh:Phnom Penh op eigen gelegenheid verkennen  (B)

U kunt vandaag de stad op eigen gelegenheid verkennen. Er staat een tuk tuk tot uw beschikking om u naar de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad te brengen. De meeste mensen komen voor een bezoek aan Tuol Sleng, de voormalige S21 gevangenis en de Killing Fields. Hier leert u meer over de gruwelijkheden tijdens het Pol Pot regime in de jaren '70. Op beide plaatsen zijn goede Nederlandstalige audio tours aanwezig. Andere mogelijkheden zijn het Koninklijk Paleis, Wat Phnom, het Nationaal Museum of een van de vele markten. Mocht u liever de drukte van de stad willen vermijden dan is een fietstocht over de Mekong eilanden een aanrader (halve dag join-in tour).

 

   

 

Dag 11. Phnom Penh naar Koh Kong:Glamping in de Cardamom Mountains  (B&D)

U vertrekt vanaf Phnom Penh rond 08:00 uur en we brengen u naar Trapeang Rung van waar de boot vertrekt naar het Cardamom Tented Camp. Het is ongeveer een uur varen over de Preak Tachan Rivier. Bij aankomst wordt u naar uw comfortabele safari tent gebracht. Hierna volgt uitleg over het kamp en het werk van Wildlife Alliance. In de middag gaat u op een verkenningswandeling door de jungle en de verscheidenheid van de flora en fauna zal u versteld doen staan! Bij terugkomst kunt u bijkomen in het restaurant aan de rivier terwijl de zon langzaam ondergaat in Botum Sakor.

 

   

 

Dag 12. Koh Kong:Op pad met de rangers (B,L & D)

Na een vroeg ontbijt ontmoet u de rangers va Wildlife Alliance en samen met hen en een Engels sprekende gids vertrekt u op verkenning door een netwerk van verlaten stropers- en hotkaproutes door het dichte bos. Houdt uw ogen open voor de dieren in deze omgeving.
Deze halve dag wandeling eindigt bij het Ranger Station waar u de inbeslaggenomen vallen, strikken en jachtgeweren kunt zien. U kunt of per kayak terug naar het Tented Camp of te voet.

 

   

 

Dag 13. Koh Kong naar Phnom Penh:Terug naar de hoofdstad (B)

U heeft wat vrije tijd voordat u rond 10:00 uur aan boord gaat terug naar Trapeang Rung. Als u een vroege vogel bent kunt u nog wandelen op een uitgezet pad rondom de tenten. U eindigt uw laatste dag weer in de hoofdstad. Tijd om nog wat laatste souvenirs te kopen en een laatste indruk op te doen voordat uw weer in het vliegtuig naar huis stapt.

 

   

 

Dag 14. Phnom Penh naar Phnom Penh airport:Afscheid Cambodja (B)

Uw reis door Cambodja is ten einde. Naast de hoogtepunten heeft u ook een andere kant van Cambodja mogen ervaren waarin vooral de natuur centraal stond. We brengen u naar het vliegveld en wensen u een goede en voorspoedige terugreis. Or Koon Charan!
 

 OvernachtingenPrijsinformatieRoute

In de prijs inbegrepen

- Genoemde maaltijden in het programma.

- Genoemde hotels in het programma.

- Activiteiten zoals in het programma staat beschreven

- 24/7 assistentie

Niet in de prijs inbegrepen

- Internationale vluchten

- Niet genoemde maaltijden

- Visum Cambodja. ($30,- + 1 pasfoto)

- Persoonlijke uitgave, drankjes

- Reisverzekering

- Fooien voor gidsen/chauffeurs
 Foto's
Reisvoorstel aanvragen

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  14 daagse reis Cambodja
Reiscode:  ATT-YT-010
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terug
   
  Typ de tekst uit de afbeelding over:
  CAPTCHA code
 velden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.