+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisinformatie » Over Thailand » Paspoort en visum Thailand

Paspoort, visum en andere reisdocumenten voor Thailand

Hier leest u alles wat u moet weten over de benodigde reisdocumenten voor uw reis naar Thailand.

Let op! Er kunnen aanvullende inreismaatregelen zijn vanwege de Covid-19 pandemie!

Paspoort

Belangrijk! Is uw paspoort beschadigd dan kunt u geweigerd worden als u Thailand inreist.

Hoe lang moet mijn paspoort geldig zijn voor Thailand?

Uw paspoort dient na terugkomst in Nederland of België nog 6 maanden geldig te zijn.

Welke reisdocumenten hebben mijn kinderen nodig voor een reis naar Thailand?

Iedere reiziger heeft een eigen paspoort nodig voor een reis naar Thailand. Ook uw kinderen, ook als uw kinderen jonger zijn dan 18 jaar.

 

Voor reizen van en naar Thailand moeten kinderen onder de 16 jaar die alleen reizen of met één ouder reizen, tijdens hun reis beschikken over een kopie van hun geboorteakte en een brief waarin door de niet-reizende ouder(s) toestemming voor de reis wordt gegeven. Kijkt u voor meer informatie hierover op de website van de Rijksoverheid.

 

Europese ID-kaart

Kun je met een ID naar Thailand?

Met een Europese ID-kaart kunt u niet naar Thailand reizen. Ook uw kinderen moeten in het bezit zijn van een eigen paspoort.

 

Thailand visum

Reist u binnenkort naar Thailand? Wilt u op vakantie naar Thailand? Of reist u via Thailand naar een andere bestemming? Dan heeft u in de meeste gevallen een visum nodig.

Visum Thailand: verblijf korter dan 30 dagen

U heeft met een Nederlands of Belgisch paspoort geen visum voor Thailand nodig als u korter dan 30 dagen het land bezoekt en via het vliegveld van Bangkok reist en internationaal aankomt.

Bij aankomst krijgt u een stempel in uw paspoort met hierop de uiterlijke datum van uw vertrek. Het is belangrijk dat u een duidelijk bewijs heeft dat u binnen dertig dagen Thailand weer verlaat. Een vliegticket dat uw vertrek binnen 30 dagen aantoont is hiervoor voldoende.

 

Visum Thailand: verblijf langer dan 30 dagen

U heeft wel een visum nodig, indien uw vakantie 30 dagen of langer duurt. Dit kunt u zelf in Thailand regelen door uw visumvrije entree met 30 dagen te verlengen. Dat kan ter plaatse in Thailand bij een Immigration Office, die gevestigd zijn de in de grotere plaatsen. Het is uiterst belangrijk dat u dit op tijd doet, dus vlak voor het verlopen van de visumvrije-periode van 30 dagen.

 

OF

 

U regelt dit voorafgaand aan uw reis naar Thailand bij de ambassade van Thailand in Den Haag of het Thaise consulaat in Amsterdam. Hiervoor moet u vooraf een aantal gegevens aanleveren:

  • bewijs van reisarrangement
  • reisplan

Gaat u met ons op reis, dan krijgt u deze documentatie van ons. Met een van tevoren aangevraagd visum voor Thailand kunt u maximaal 60 dagen aaneengesloten in Thailand verblijven.

Ik kom niet met het vliegtuig aan in Thailand, hoe zit dat?

Indien u over land of met de boot in Thailand aankomt, dan kunt u slechts 15 dagen visumvrij in Thailand verblijven. Er zijn wel enkele voorwaarden.

 

Deze voorwaarden zijn:

  • U moet de nationaliteit hebben van één van de landen die hiervoor in aanmerking komen. Heeft u een Nederlands of Belgisch paspoort, dan zit u goed.
  • U moet kunnen aantonen dat u over voldoende financiële middelen beschikt. Een bank en/of een creditcard tonen volstaat. Maar meestal wordt hier zelfs niet om gevraagd.
  • Het kunnen voorleggen van de ticket van de terugvlucht. Zo niet dan heeft u een toeristenvisum nodig.
  • De terugvlucht dient binnen 30 dagen plaats te vinden. Zo niet dan heeft u een toeristenvisum nodig.
  • Het paspoort dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn bij aankomst in Thailand.

Reisdocumenten Thailand tijdens corona

Naast uw Thailand visum, paspoort en andere reisdocumenten kunnen er ook nog andere inreismaatregelen voor Thailand gelden. Informatie over reizen naar Thailand en het coronavirus vindt u op de pagina over inreismaatregelen Thailand.