+ 31 (0) 6 239 626 76

Inreismaatregelen Thailand

De volgende zijn met ingang van 1 mei 2022 van kracht. Er zijn verschillende vereisten voor gevaccineerde en niet-gevaccineerde of/niet-volledig gevaccineerde reizigers.

Vereisten voor aankomst

Gevaccineerde reizigers moeten de volgende documenten hebben om Thailand binnen te komen:

 • Een geldig paspoort en een Thailand Pass (via https://tp.consular.go.th/ ), of een Border Pass voor aankomst via grenscontroleposten.
 • Een verzekering met een dekking van maar liefst $ 10.000. Thais en buitenlandse expats die onder de nationale gezondheidszorgdekking van Thailand vallen, zijn vrijgesteld van deze vereiste.
 • Een certificaat van vaccinatie tegen COVID-19
  • Iedereen van 18 jaar en ouder moet ten minste 14 dagen voor vertrek naar Thailand volledig zijn ingeënt tegen COVID-19 met een goedgekeurd vaccin.
  • Reizigers van 5-17 jaar die zonder begeleiding naar Thailand reizen, moeten ten minste 14 dagen voordat ze naar Thailand reizen worden gevaccineerd met ten minste 1 dosis van een goedgekeurd vaccin. Degenen die met hun ouders reizen, zijn vrijgesteld van deze verplichting.
  • Reizigers met een voorgeschiedenis van COVID-19-infectie die na infectie ten minste 1 dosis van een goedgekeurd vaccin hebben gekregen, moeten een medisch certificaat van herstel van COVID-19 hebben.

Niet-gevaccineerde/niet volledig gevaccineerde reizigers moeten de volgende documenten hebben om Thailand binnen te komen:

 • Een geldig paspoort en een Thailand Pass (via https://tp.consular.go.th/ ), of een Border Pass voor aankomst via grenscontroleposten.
 • Een verzekering met een dekking van maar liefst $ 10.000. Thais en buitenlandse expats die onder de nationale gezondheidszorgdekking van Thailand vallen, zijn vrijgesteld van deze vereiste.
 • Een bewijs van vooruitbetaling voor 5 nachten quarantaine bij door de overheid goedgekeurde hotel(s); zoals SHA Extra Plus (SHA++) hotel of AQ Accommodatie(s), plus een bewijs van vooruitbetaling voor 1 RT-PCR COVID-19-test. Thais hoeven niet vooraf te betalen voor de test.

De quarantaine is vrijgesteld voor niet-gevaccineerde/niet volledig gevaccineerde reizigers die binnen 72 uur na de reis een bewijs van een negatieve RT-PCR-test kunnen uploaden via het Thailand Pass-systeem. De vrijstelling geldt ook voor reizigers onder de 6 jaar die met hun ouders reizen.

 

Vereisten bij aankomst

Bij aankomst in Thailand moeten alle reizigers een screening ondergaan, inclusief controle van de lichaamstemperatuur, en de vereiste documenten overleggen aan de immigratiedienst/gezondheidsfunctionaris om de controles uit te voeren.

De gevaccineerde reizigers krijgen dan toegang en zijn vrij om zelfstandig verder te reizen.

Evenzo zullen niet- gevaccineerde/niet volledig gevaccineerde reizigers die binnen 72 uur voor aanvang van de reis naar Thailand, via het Thailand Pass-systeem een ​​bewijs van een negatieve RT-PCR-test hebben geüpload, toegang krijgen en vrij zijn te gaan en staan waar ze willen.

Zo niet dan moeten niet-gevaccineerde/niet volledig gevaccineerde reizigers 5 dagen in quarantaine gaan. De reis naar de vooraf geboekte accommodatie moet met een vooraf afgesproken voertuig op een verzegelde route plaatsvinden binnen een reistijd van niet langer dan 5 uur. Vervolgens moeten ze op dag 4-5 een RT-PCR-test ondergaan.

Reizigers onder de 5 jaar, die met ouders reizen en samen de quarantaine ondergaan, kunnen een speekseltest laten doen. Reizigers van wie het testresultaat negatief is, mogen overal in het koninkrijk heen. Degenen van wie het testresultaat positief is, worden doorverwezen voor een passende medische behandeling. De kosten moeten worden gedekt door de vereiste verzekering of zijn anders voor eigen kosten voor buitenlandse reizigers.
 

Bron: TAT