+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisaanbod » Reisaanbod Vietnam » 21 dagen Highlights Noord en Zuid Vietnam

21 dagen Highlights Noord en Zuid Vietnam

Reiscode: ATT-MT-0102

Route: Hanoi – Sapa – Ha Long Bay – Hue – Hoi An – Mekong – Saigon
Aantal dagen: 21 dagen

Hoogtepunten

 • Beleef onze jeep tour In Hanoi
 • Maak trekkingen in de Bergen van SAPA
 • Ontmoet diverse bergstammen
 • Aanschouw de schitterende kalkgebergten bij Halong Bay 2d/1n
 • Doe mee aan de motorbike city tour in Hue
 • Bezoek de verboden paarse stad
 • Bewonder de goed bewaarde kolonialistische gebouwen
 • Bezoek Hoi An, een bijzonder authentiek stadje
 • Doe een fietstour en een Kookworkshop
 • Bezoek de drijvende markten in de Mekong Delta
 • Beleef de Cu Chi tunnels uit de Vietnam oorlog


Dagprogramma

DAG 1 HANOI - AANKOMSTDAG

Bij aankomst op de luchthaven van Hanoi zoekt u naar de chauffeur met het bordje in zijn hand waarop uw naam staat.

De reis van het vliegveld naar uw hotel duurt ongeveer een uur en is een vermakelijke ervaring vol chaotisch verkeer, prachtige architectuur en overbelaste motoren.

 

Ophaalservice bij aankomst en vervolgens transfer naar het hotel om in te checken.

 

   

DAG 2 HANOI - FUN IN VINTAGE JEEP TOUR – HALF DAY

Om 8:00 uur wordt u begroet door onze gids en chauffeur in uw hotellobby of ons ontmoetingspunt voor een briefing betreffende uw veiligheid in de Jeep. Daarna start ons avontuur!

 

Op het eerste deel van de reis laten wij u het ECHTE HANOI zien. Het wordt een dag, waarbij u het dagelijks leven Van Hanoi zult ervaren. U gaat de onbekende delen van de stad met een doolhof van straatjes, kleine steegjes, lokale huizen, scholen, willekeurige markten en een zwarte markt bezoeken. U ervaart waar en hoe de lokale bevolking leeft, werkt en speelt. Andere reisorganisaties laten u alleen het mooie van de stad zien en vertellen u niet over het minder goede en het onbekende van het land. Op de reizen van Hanoi Backstreet Tours laten we u niet alleen het goede zien, maar we leggen ook het minder goede en het vreemde van uw bestemming bloot en laten u zien zoals het is! Voor ons zijn de toeristische bezienswaardigheden slechts het topje van de ijsberg, het overgrote deel van uw locaties blijft veelal verborgen in de onbekende delen.

 

Op het tweede deel van de reis passeren en stoppen we bij de MUST-SEE-plaatsen van onze prachtige stad, zoals het Ho Chi Minh-mausoleum (het Mekka van de Vietnamezen), de 1000 jaar oude boeddhistische pagode van Tran Quoc, de tempel van de literatuur, de historische trainingsbaan, de betoverende Franse wijk, de bruisende oude wijk, het romantische meer van Hoan Kiem, West lake, Hanoi Opera House & de beroemde Long Bien brug en nog veel meer.

 

Op het derde deel van de reis nemen we u ook mee naar de poëtische en vredige dorpjes en drijvende gemeenschap langs de Rode rivier om uw ervaringen te verrijken over het contrast en harmonie van het leven tussen de stad en het platteland van Hanoi.

Last but not least, onderweg, stopt u bij verschillende AUTHENTIEKE restaurants, eetgelegenheden en eetstalletjes om te genieten van het lekkerste en de smakelijkste gerechten van Hanoi, waaronder familierecepten & geheime receptgerechten, lokale delicatesses en lokale specialiteiten.

 

   

DAG 3 HANOI - VRIJE DAG

Deze dag bent u vrij om het labyrint van straten in de oude wijk op eigen wijze te verkennen. U ontdekt waar elk van de 36 straten is vernoemd naar een product, dat 100 jaar geleden exclusief in die straat werd verkocht. Of misschien wilt u dat wij een optionele rondleiding door de stad regelen, inclusief een bezoek aan het Ho Chi Minh Mausoleum en enkele geselecteerde musea.

 

   

DAG 4 HANOI – SAPA MET DE LIMOUSINE SHUTTLE BUS

06:45 – 07:00: U wordt opgehaald door een limousine shuttle bus richting Sapa. Deze rit duurt 5 uur.

Bij aankomst kunt u inchecken en ontspannen. Het staat u vrij om Sapa op eigen gelegenheid te verkennen.

 

   

DAG 5 SAPA – CAT CAT – Y LINH HO – MUONG HOA – TA VAN

Tijdens deze reis gaat u langs de Muong Hoa-rivier en wandelt u door de vallei in de nabijgelegen stad Sapa, die wordt omringd door enorme rijstvelden. Onderweg leert u meer over hoe rijst groeit, vanaf het moment dat het zaad wordt gezaaid tot wanneer het wordt geoogst, waarna het wordt geserveerd als gekookte rijst op uw eettafel. De nacht brengt u door in het dorp Ta Van, een uniek dorp in Sapa waar de Giay-minderheid woont. Het zal een geweldige ervaring zijn.

 

Om 10:00 uur halen onze chauffeur en gids u op bij uw hotel voor een korte transfer naar cat cat village. Na een paar minuten volgt u een weg die bergafwaarts gaat naar het dorp Cat Cat. U stopt een tijdje bij een waterval en een waterkrachtcentrale, voordat u over een onverhard pad door de rijstvelden trekt. U zult ook genieten van een spectaculair landschap tijdens een wandeling langs een smalle rivier. U komt uiteindelijk aan in het dorp Y Linh Ho van de Black Hmong-minderheid, waar u kunt uitrusten terwijl u een lunch in de buurt van de rivier geserveerd krijgt.

Na de lunch gaat u naar de Muong Hoa-vallei. U passeert een Lao Chai dorp van de Zwarte Hmong minderheid en bezoekt vervolgens het dorp Ta Van van de Giay minderheid door het volgen van een zeer populaire trekkingsroute. U overnacht in het lokale huis van de Giay-minderheid. U kunt hier een wandeling maken om te genieten van het uitzicht over de vallei en er is een mogelijkheid om te zwemmen in de rivier in de nabijheid van het dorp.

 

   

DAG 6 SAPA – GIANG TA CHAI - HANOI LIMOUSINE SHUTTLE BUS

Zodra u energie heeft voor uw laatste dagtrektocht door een heerlijk ontbijt te nuttigen, vertrekt u naar Giang Ta Chai, een dorp van de Red Dao minderheid. U wandelt door een bamboebos dat behoort tot het Hoang Lien National Park. Onderweg komt u langs een waterval waar u tijd heeft om uit te rusten en te genieten van de omgeving. We zoeken een leuke plek uit om te lunchen.

Na de lunch gaat u verder richting Su Pan, een klein dorpje gelegen aan de weg. Hier begint u uw reis terug naar Sapa in afwachting van uw terugkeer naar Ha Noi.

 

14:00 - 14:30: U wordt met limousine shuttle bus opgehaald voor uw reis terug naar Hanoi.

20:00 uur:       Aankomst in Hanoi. Check in bij uw hotel.

 

   

DAG 7 HANOI – HA LONG BAY – DRIJVEND DORP VUNG VIENG

Voor uw tour naar Ha Long Bay hoeft u alleen maar enkele essentiële items mee te nemen en kunt u uw hoofdbagage achter laten in het hotel in Hanoi. Neem uw badkleding, hoed, zonnebril, zonnebrandcrème, toiletartikelen, andere kleding, iets warms voor de wintermaanden en een boek of dagboek, enz. mee. En vergeet uw camera met reserve accus’s niet.

 

Check uit bij uw hotel en betaal a.u.b. al uw eventuele rekeningen bij de receptie. Het personeel zal uw hoofdbagage in de opslag plaatsen. Neem uw bewijsstuk van de opslag mee en bewaar die goed.

 

8.00-8.30 uur: De bus haalt u op en de tijd kan variëren, omdat de bus ook andere passagiers van de verschillende hotels in de stad ophaalt. De timing zal afhankelijk zijn van het verkeerssituatie!

11:30 – 12:00 | Aankomst Tuan Chau Harbor

12:00 – 12:30 | Transfer naar de hoofdboot per tender. Start van de Sena Cruise

Van harte welkom bij Sena Cruise! Onder het genot van een welkomstdrankje geeft onze cruisemanager een cruisebriefing en veiligheidsintroductie. Daarna checkt u in uw hut in.

13:00 – 13:30 | Geniet van een fantastische lunch

Een fantastische lunch wordt geserveerd terwijl Sena Cruise (Luxury Boutique Cruise) haar reis begint naar de prachtige Lan Ha Bay, een uitbreiding van de Ha Long Bay, die veel rustiger is en minder toeristen heeft. Sena Cruise passeert het beroemde Finger eiland, Candle eiland en duizenden uniek gevormde puntkarstgebergten en andere eilanden.

15:00 | Ontdek Lan Ha Bay

Optie 1: We bezoeken de Dark and Bright Cave - beroemd om de ongerepte natuurlijke schoonheid en het poëtische, aantrekkelijke zeegezicht van Lan Ha Bay. Hier kunt u mooie foto's maken van de romantische en de lokale bezienswaardigheden. Dit is ook de beste tijd voor toeristen om te varen op de bamboeboten. Dit is een interessante activiteit om de ware schoonheid van de Limestone Mountains en de blauwe lucht van Lan Ha Bay te ontdekken. Daarna kunt u een duik nemen in het smaragdgroene water van Lan Ha Bay is een ervaring op zich.

Optie 2: Sena Cruise-Luxury Boutique Cruise vaart naar het Three Peach gebied (als het weer het toelaat). Het is tijd om Lan Ha Bay zelf te ontdekken met twee personen in een deelkajak. Tijdens het kajakken ziet u de geologie van de karstgebergte, die vorm geeft aan deze prachtige locatie.

17:00 | Tijd om te ontspannen

Terug naar SENA Cruise en ontspan op het cruise schip. Geniet van de zonsondergang ten tijde van de 'Happy Hour Deal' in alle bars op de cruiseboot.

U krijgt ook de kans om deel te nemen aan onze kookles om uw vaardigheden te testen bij het bereiden van de zeer beroemde Vietnamese loempia's.

Voor het diner en tevens voor de nacht gaat het schip voor anker bij een zeer rustige loactie.

19:00 | Geniet van een luxe diner

Na het heerlijke diner kunt u de tijd nemen om wat te praten aan de bar, een film in het restaurant te bekijken en/of te genieten van een spabehandeling (reserveren is aanbevolen).

Na het diner kunt u uzelf belonen met een grote selectie cocktails in de panoramische bar of deelnemen aan een van onze activiteiten aan boord, zoals inktvisvissen (We doen het licht aan en bereiden de inktvishengels voor) en karaoke.

U overnacht op het cruiseschip.

 

   

DAG 8 HA LONG BAY – FROG POND – HANOI - HUE   

06:00 | Sunrise Tai-chi sectie op zonnedek

Wees een vroege vogel voor een fotoshoot en neem deel aan onze Tai-chi-sessie op het zonnedek om uw lichaam en geest op te frissen.

07:00 | Licht ontbijt

Sena Cruises - Luxury Boutique Cruises vervolgt haar reis en passeert wederom verbazingwekkende karstgebergten. Thee, koffie en een licht ontbijt worden geserveerd in de frisse lucht en in een rustige omgeving.

08:15 | Verkenning ‘Frog Pond’ gebied

U kunt vandaag mee doen met kajakken en zwemmen om zo het ‘Frog Pond’ (kikkervijver) gebied te verkennen. Dit gebied stond decor voor ‘Kong Skull Island’ voor de film ‘King Kong’ uit 2018 in Quang Ninh.

09:30 | Terug naar de boot voor het uitchecken

10:00 | Lunchtijd

Gedurende deze tijd wordt een lunch voor u geserveerd.

Sena Cruise - Luxury Boutique Cruise navigeert langzaam door het smaragdgroen water en langs karstgebergten richting haven.

11:30 – 12:00 | U gaat van boord en neemt afscheid van de bemanning van Sene Cruise.

Terug naar Hanoi met de bus.

15:00 – 16:00 | Aankomst in uw hotel in de oude wijk van Hanoi, einde van een onvergetelijke reis.

OPMERKING: Wifi-verbinding is beschikbaar aan boord, maar heeft beperkte internetverbinding gedurende de hele route vanwege de zee en karst kalkstenen en bergen die het signaal van de satellieten blokkeren. Houd hier a.u.b. rekening mee.

 

* Spa en massage service is beschikbaar tegen een toeslag.

* Speciale opmerking: Cruiseroutes en -schema's kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd, afhankelijk van het weer en de bedrijfsomstandigheden.

 

Shuttle bus transfer terug naar uw hotel in Hanoi. U haalt daar uw kofferbagage op (indien achter gelaten) en krijgt u een transfer naar het treinstation van Hanoi voor nachttrein naar Hue. Ook weer een avontuur op zich!

 

   

DAG 9 HUE - HALVE DAG MOTORBIKE CITY TOUR

08:25 uur aankomst in Hue.

U wordt bij aankomst DOOR ONZE CHAUFFEUR opgehaald en vindt de transfer naar uw hotel in Hue voor het ontbijt plaats.

 

Om 10:00 uur zal onze gids u ontmoeten in uw hotel en u kennis laten maken met onze hoogopgeleide en gekwalificeerde chauffeurs die zich voorzichtig in het verkeer begeven, rekeninghoudend met hun passagiers en zullen in een rustig tempo van 40 km en minder rijden. Na een veiligheidsbriefing begint uw avontuur. Tijdens deze brommer tour rijdt u door kleine steegjes, langs grachten en door lokale markten, bezoekt u een koningsgraf, een pagode en bezoekt u een lokaal handwerkbedrijfje. Tijdens uw reis bezoekt u eveneens de Citadel van Hue en de verboden Paarse Stad en krijgt u informatie over de keizers van Vietnam en hun intrigerende geschiedenissen.

De lunch is een heerlijk traditioneel boeddhistisch banket geserveerd in een pagode.

Dit is echt een actievolle dag vol prachtige landschappen, kennis van de geschiedenis en cultuur en een culinaire belevenis.

 

U heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan deze tour met een privévoertuig met airconditioning.

 

   

DAG 10 HUE – VRIJE DAG

VRIJE DAG.

 

   

DAG 11 HUE - HOI AN VIA HAI VAN PASS

Om 9.00 uur verlaat u Hue om aan uw 160 km lange reis naar Hoi An te beginnen. U reist door rijstvelden aan de kust naar het vissersdorp Lang Co, voordat wij de schilderachtige en bergachtige route over de spectaculaire Hai Van Pass nemen. U klimt naar een hoogte van 496 mtr. (1.627 ft) op een weg die in het TV programma ‘Top Gear’ wordt vermeld als 'een verlaten lint van perfectie - een van de beste kustwegen ter wereld'.

U maakt een stop om de Marble Mountain of Five Element Mountain te bezoeken. Het is een cluster van vijf marmeren en kalkstenen heuvels, die zijn vernoemd naar de vijf elementen: metaal, hout, water, vuur en aarde. Er volgt een gemakkelijke trekkingstocht om de Am Phu grot te bezoeken en u wandelt naar de top waar u een mooi uitzicht heeft over de stad Da Nang en het strand van Non Nuoc.

 

   

DAG 12 HOI AN – VRIJE DAG

Hoi An is een charmant werelderfgoedstadje dat bewaard is gebleven en daar waar nodig vinden er restauraties plaats en dat u onmiddellijk zal boeien. Het maakt niet uit wat u leuk vindt, u vindt het hier. Of het nu gaat om winkelen, restaurants, fotografie, geschiedenis, architectuur, golf, vissen, zwemmen, duiken, abseilen of massage of luieren, Hoi An heeft het!

Deze stad is beroemd geworden om zijn kleermakerijen, die een enorme verscheidenheid aan stoffen bezitten om uit te kiezen. U kunt binnen een dag of twee een pak op maat laten maken.

 

   

DAG 13 HOI AN – FIETS TOUR EN KOOKWORKSHOP

Om 08:30 uur wordt u opgehaald bij uw hotel. Drink een kopje koffie of een drankje voordat u de tour onderneemt. De tour begint met een fietstocht langs de Thu Bon-rivier waar u een lokaal vissersdorp gaat bezoeken.

 

U rijdt in een rustig tempo over landelijke steegjes terwijl u het lokale leven bekijkt en even pauzeert om boeren te zien zwoegen in hun rijstvelden met behulp van eeuwenoude landbouwmiddelen. U rijdt door palmbossen en over bruggen en velden met waterbuffels. U heeft een korte pauze bij een lokaal gezin, voordat u geniet van een boottocht van een uur op het water door het kokosnootbos. Vervolgens gaat uw reis naar het Tra Que groentendorp dat bekend staat om zijn biologische kruiden en groenten. Hier neemt u kennis van de duurzame landbouwmethode die de lokale boeren al eeuwenlang geleden hebben ontwikkeld en nog steeds gebruiken.

 

Na een bezoek aan een lokale familie en hun tuin krijgt u een leuke kookles en luncht u voordat u terugkeert naar het hotel.

 

   

DAG 14 HOI AN – VRIJE DAG

VRIJE DAG.

 

   

DAG 15 HOI AN - VRIJE DAG

VRIJE DAG.

 

   

DAG 16 HOI AN – DA NANG – HO CHI MINH STAD (SAIGON)

U wordt opgehaald bij uw hotel voor een transfer van 45 minuten naar de luchthaven Da Nang. Zorg er a.u.b. voor dat u geen waardevolle spullen in uw ingecheckte bagage stopt en verwijder alle scherpe voorwerpen en vloeistoffen uit uw handbagage (dit geldt voor zowel binnenlandse als internationale vluchten).

 

U wordt bij aankomst door uw chauffeur opgehaald en vervolgens vindt de transfer naar uw hotel.

 

   

DAG 17 SAIGON – VRIJE DAG

Verken de stad op eigen gelegenheid of misschien wenst u deel te deelnemen aan onze stadstour (niet inclusief) om een bezoek te brengen aan het ‘War Remnants Museum’, het ‘Herenigingspaleis’, de ‘Notre-Dame-kathedraal’ en het historische postkantoor gebouwd door de Fransen. Of ga shoppen in een van Saigon-winkelcentra, waaronder de bruisende Ben Thanh-markt, de Bui Vien-straat in het backpackergebied of in de luxe Dong Khoi straat.

 

   

DAG 18 SAIGON – HALVE DAG CU CHI TUNNEL

Om 09:00uur ontmoet u onze gids in het hotel, die u gaat begeleiden op de 1,5 uur durende reis naar het verbazingwekkende netwerk van de communistische guerrillatunnels of wel de Cu Chi tunnels. Bij aankomst wordt u door de beroemde tunnels geleid die door de communistische guerrilla's tijdens de Vietnamoorlog werden gebruikt.

Het tunnelnetwerk strekt zich uit over 250 km en heeft drie niveaus onder de grond. Het biedt u een opmerkelijk inzicht in de ontberingen, moed, vastberadenheid en terreur van een guerrillaoorlog. Er zijn veel bezienswaardigheden te zien tijdens deze excursie, waaronder de ingenieuze vallen, demonstraties over hoe hun wapens en bommen werden gemaakt. U ziet de ondergrondse keukens en een korte propagandavideo geproduceerd in 1969. Bovendien kunt u zelf

een kort deel van de tunnels verkennen en als u wenst met een vuurwapen van de Vietcong, de AK47, een schot lossen!

 

   

DAG 19 HELE DAG MEKONG DELTA

Om 8:00 uur haalt de gids u bij het hotel op. Bij aankomst in Ham Luong Pier (Ben Tre stad), gaat U met een boot op de Ben Tre-rivier - een van de zijrivieren van de Mekong-rivier. U ziet de levendige activiteiten langs en op de rivier: Het vervoer van allerlei producten en vissers die water overbrengen. U stopt bij een baksteen fabriekje om te zien hoe u stenen in handige traditionele stijl kunt maken door ze in klei te printen en vervolgens te bakken. Bezoek een van de vele kokosnootverwerkingsworkshops langs het kanaal. U vaart door kleine kreekjes richting een dorp. U wandelt vervolgens naar de familieworkshop waar men slaapmatten maakt en kunt u genieten van fruit en thee. U kunt rijden in een motorvoertuig (xe lôi) of fietsen over schaduwrijke paden en u passeert groene rijstvelden en groentenvlakten om zo het echte leven op het land te kunnen ervaren en meer te weten te komen over de cultuur van de boeren.

 

Lunch in een restaurant aan de rivier. U neemt 's middags een roeiboot langs de waterpalmkreek en gaat u met de boot terug naar Ham Luong Pier. Einde van deze avotuurlijke en culturele tour!

 

   

DAG 20 SAIGON – VRIJE DAG

VRIJE DAG.

 

   

DAG 21 SAIGON – VERTREK DAG

U wordt opgehaald bij uw hotel voor een korte rit naar de luchthaven Ho Chi Minh. Zorg ervoor dat u geen waardevolle spullen in uw ingecheckte bagage stopt en verwijder alle scherpe voorwerpen en vloeistoffen uit uw handbagage (dit geldt voor zowel binnenlandse als internationale vluchten).

 

   


Overnachtingen

 

 Plaats

 Hotel

 Ster    

 Type kamers

 Website

Hanoi
 

Hanoi Emerald Waters hotel

4*
 

Deluxe
 

www.hanoiemeraldwatershotel.com

 

Sapa
 

Sapa Relax Hotel

3*
 

Executive Mountain View

www.saparelaxhotel.com
 

Halong

Sena Cruise

4*

Balcony Deluxe

https://senacruises.com/

Hue

Hue Ecolodge

3*

Deluxe

https://hue.ecolodge.asia/

Hoi An  

Blue Alcove

3*boutique

Deluxe Balcony

https://thebluealcove.com

Saigon
 

Harmony Saigon Hotel

4*
 

Premier with view

 

https://m.harmonysaigonhotel.com/en/
 Prijsinformatie

(Prijzen op basis van het laagseizoen. Wilt u meer weten? Mail ons)

 Periode

 2 pers.

 4 pers.

 6 pers.

 Laagseizoen

 € 2.025,-

 € 1.882,-

 € 1.753,-

Inclusief

 • Accommodatie zoals hierboven vermeld.
 • Maaltijden zoals vermeld in de routebeschrijving (B = ontbijt, L = lunch, D = diner)
 • Engels sprekende lokale gidsen (één plaats = één gids)
 • Tours en transfers zoals vermeld, voertuig(en) met airconditioning die ook andere reizigers vervoeren (join-in), een motorvoertuig met chauffeur wanneer men aan een motortour deelneemt, Ha Long Bay Cruise met shuttlebus, Mekong Delta Cruise.
 • Toegangsprijzen voor alle bezoeken zoals vermeld in de routebeschrijving.
 • Vliegtickets – Economy class: Danang – Ho Chi Minh.
 • Treinkaartje: Hanoi – Hue.

Exclusief

 • Internationale vliegtickets 
 • Verplicht afsluiten reisverzekering (Eigen verantwoordelijkheid)

 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien & fooien
 • Activiteiten die niet in de lijst staan
 • Maaltijden niet vermeld
 • Alle drankjes
 • Internationale vertrekbelastingen
 • Internationale vluchten


RouteFoto's
Reisvoorstel aanvragen

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  21 dagen Highlights Noord en Zuid Vietnam
Reiscode:  ATT-MT-0102
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terug
   
  Typ de tekst uit de afbeelding over:
  CAPTCHA code
 velden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.