+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisaanbod » Reisaanbod Vietnam » 18 dagen Amazing Vietnam

18 dagen Amazing Vietnam

Reiscode: ATT-BT-0131

Route: Hanoi-Bat Trang- Halong Bay-Trang An- Sapa- Hoi An-My Son-Hue-Saigon
Aantal dagen: 18 dagen

Hoogtepunten

 • Doe verschillende Stadstour o.a. in Hanoi, Hue en Saigon

 • Bezoek het Bat Trang Keramiek dorp

 • Bezoek de verschillende etnische bevolkingsgroepen in Sapa

 • Ga met een kabelbaan dwars door de Jungle

 • Geniet van het schitterende Halong Bay

 • Beleef het authentieke Hoi An

 • Bezoek de keizerstad Hue en maak een fietstocht

 • Beleef de Cu Chi tunnelcomplex

 • Bezoek het stadje My Son, uit het Champa-tijdperk

 • Bezoek Thieng Lieng een van de weinige gebieden met uitgestrekte zout- en witte velden waar de traditionele manier van zoutwinning is behouden, zoals het walsen, houtsplinters en handdraaien;

 • Geniet van natuur & markten in de Mekong DeltaDagprogramma

DAG 1: HANOI AANKOMST & STADSTOUR

Bij aankomst op de luchthaven en na het passeren van de immigratiedienst en douane, ontmoet u uw gids en stapt u in uw comfortabele auto om naar het hotel te worden gebracht en om in te checken of uw bagage af te geven.

 

's Middags rijdt u terug naar het centrum van Hanoi voor een Ecar-tour en wandeltocht door de oude wijk om te genieten van het bruisende lokale leven. Sluit de dag vervolgens af met een show in het waterpoppentheater - een unieke Noord-Vietnamese kunstvorm met scènes uit het plattelandsleven en episodes uit de nationale geschiedenis.

 

Overnachting in Hanoi.

Maaltijden: nee

Accommodatie: Hotel in Hanoi

 

   

DAG 2: BAT TRANG DORP & STADSTOUR

Op de linkeroever van de Hong-rivier en ongeveer 10 km van Hanoi in het oosten (in het Gia Lam-district, Hanoi), is een pottenbakkersdorp, het beroemdste en oudste pottenbakkersdorp in Vietnam vandaar de naam Bat Trang. Tot op heden is Bat Trang Pottery Village nog steeds permanent actief en in ontwikkeling.

U zult kennis vergaren over de kunst van het met de hand maken van keramiek. Daarna bezoekt u een workshop voor het maken van lakschilderijen.

 

Vervolgens bezoekt u het Unique Bat Trang Pottery Museum. Op een oppervlakte van 3.700 vierkante meter in het dorp Bat Trang, maakt het museum deel uit van het project "Quintessence of the Vietnamese craft village", dat tot doel heeft ambachtelijke dorpen in het hele land te ontwikkelen. Het museum bestaat uit zeven trechtervormige gebouwen die met elkaar verweven zijn, met buitenmuren die zijn uitgehouwen in meerlagige patronen die een uniek bouwwerk vormen. Er zijn drie tentoonstellingsvloeren in het museum, die bezoekers helpen inzicht te krijgen in de legendarische geschiedenis van het ambachtsdorp. Terwijl het dak een plek is voor bezoekers om te ontspannen, kunnen bezoekers in de kelder van het museum het gieten en schilderen van keramiek van de meest rudimentaire voorwerpen ervaren.

 

Transfer terug naar Hanoi voor de lunch en geniet na de lunch van de stadstour.

Met okerkleurige koloniale gebouwen, met bomen omzoomde boulevards en schilderachtige meren is Hanoi uiterst charmant.

Begin de tour bij het historische Mausoleum van Ho Chi Minh, een imposant monument dat rijkelijk is gebouwd met marmer en graniet, en waar het bewaard gebleven lichaam van "Uncle Ho" rust (Het Mausoleum van Ho Chi Minh is elke maandag en vrijdag gesloten, alle middagen en van eind september tot december). Een korte wandeling van het mausoleum verwijderd, is de lotusvormige One Pillar Pagoda, rustend op een enkele stenen pilaar die uit het water oprijst.

 

Ga daarna naar de Tempel van de Literatuur, de eerste universiteit voor de zonen van mandarijnen, voor een overzicht van de Hanoiaanse cultuur en de oude Vietnamese architectuur.

 

Transfer terug naar uw hotel. Overnachting in Hanoi.

Maaltijden: ontbijt en lunch

Accommodatie: Hotel in Hanoi

 

   

DAG 3: HA LONG BAY – EEN WERELDERFGOED

U verlaat uw hotel in Hanoi en rijdt naar Halong Bay. Aankomst in Halong Bay rond het middaguur, we voegen ons bij onze groep (Join-in) en gaan aan boord van een luxe boot voor een prachtige cruise op de smaragdgroene wateren van Halong Bay. U vaart tussen de 3.000 spectaculaire kalkstenen en kleine eilanden, terwijl u geniet van een fantastische lunch met zeevruchten aan boord. Dan is het uw tijd om te gaan zwemmen en te zonnebaden.

's Avonds dineert u aan boord terwijl u naar de zonsondergang kijkt.

 

Vanavond beleeft u een onvergetelijke overnachting aan boord.

Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Accommodatie: Overnachting op boot / Share Cabin

 

   

DAG 4: HA LONG – NINH BINH

We blijven in de baai en er wordt een brunch aan boord geserveerd. Na uw Brunch neemt u afscheid van de bemanning en komt u rond 11:00 uur aan bij de aanlegsteiger van de boot.

U wort opgewacht door uw chauffeur die u naar uw hotel in Ninh Binh brengt.

U Checkt in uw hotel en de rest van de dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Ninh Binh

Maaltijden: brunch

Accommodatie: Hotel in Ninh Binh

 

   

DAG 5: TRANG EEN ECOLOGISCHE PLEK - HANOI

Na het ontbijt in het hotel vindt de transfer naar de aanlegsteiger plaats, waar u in een roeiboot stapt om de pittoreske waterwegen in ‘Trang An ecologische site’ te verkennen. U gaat genieten van beboste kalksteenbergen die contrasteren met smaragdgroen water, grotten en rivieren die een mysterieus sprookjesachtig tafereel creëeren. Vervolgens bezoekt u  een netwerk van 11 grotten met prachtige stalactieten in alle vormen en kleuren.

 

Na deze boottocht gaat u lunchen in een lokaal restaurant en daarna gaan wij naar de Bai Dinh-pagode - de pagode met veel records in Vietnam. Deze pagode heeft het grootste bronzen Boeddhabeeld in Vietnam (10 meter hoog, 100 ton zwaar) en bevat ook 500 La Han-beelden. Na deze excursie wordt u terug gebracht naar Hanoi.

 

Overnachting in Hanoi

Maaltijden: ontbijt en lunch

Accommodatie: hotel in Hanoi

 

   

DAG 6 : EXCURSIE NAAR SAPA

Na het ontbijt in het hotel wordt u door uw chauffeur opgehaald voor de transfer naar Lao Cai en vervolgens gaat u rechtstreeks met de auto naar Sapa, waar u bij uw hotel incheckt. Maak een wandeling over de Sapa-markt en bezoek de oude kerk.

Overnachting in Sapa

Maaltijden: Ontbijt

Accommodatie: hotel in Sapa

 

   

DAG 7: BEZOEK ETNISCHE DORPEN VAN CAT CAT - LAO CHAI & TA VAN

Ontbijt in uw hotel en u heeft de hele dag om een etnisch dorp te bezoeken.

Vertrek halverwege de ochtend uit Sapa en begin met wandelen over kleine paden. Daal diep af in een vallei en weer omhoog door beboste heuvels totdat u de dorpen Cat Cat, Y Linh Ho en Lao Chai bereikt. Deze dorpen zijn voornamelijk van de Black H'mong, bekend om hun aparte cultuur, taal en diepblauwe indigo kleding.

 

Na een lunchpauze gaat u verder naar het Dzay-dorp Ta Van. Hoewel de Dzay-mensen in dit dorp hun tradities enigszins hebben aangepast, dragen veel vrouwen nog steeds de traditionele shirts in paars, blauw of groen. Dzay-huizen zijn over het algemeen van hout met een vloer van klei.

 

Rijd vervolgens terug naar uw hotel.

Maaltijden: Ontbijt    

Accommodatie: hotel in Sapa

 

   

DAG 8: KABELWAGEN NAAR FANSIPAN (INDOCHINA DAK) – TERUG HA NOI

Na het ontbijt in het hotel, transfer naar het Fansipan-kabelstation voor een geweldige reis om het Indochina-dak te bereiken, 3143 m boven de zeespiegel: U begint met de kabelbaan en klim omhoog naar de top, geniet van de frisse lucht en de prachtige landschappen vanaf deze hoogte.

Daarna keert u terug naar het station en vindt de transfer naar Hanoi plaats.

Check bij aankomst in uw hotel in.

 

Maaltijden: ontbijt en lunch op Fansipan

Accommodatie: hotel in Hanoi

 

   

DAG 9: VLUCHT NAAR DA NANG - TRANSFER NAAR HOI AN

Na het ontbijt in het hotel heeft u vrije tijd totdat u wordt opgehaald voor de transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Da Nang.

Bij aankomst wordt u door uw chauffeur opgehaald en naar uw hotel in Hoi An gebracht

 

Overnachting in Hoi An

Maaltijden: Ontbijt

Accommodatie: Hotel in Hoi An

 

   

DAG 10: OGARNISCHE ONTDEKKING & HOI AN OUDE STAD

Na uw ontbijt maakt u een korte rit door het lokale platteland en komt u aan in Tra Que Village en bij het huis van uw gastheer, meneer Tuan. U krijgt een welkomstdrankje en vers geplukt fruit, voordat u een wandeling maakt door het dorp en meer te weten komt over de geschiedenis en gebruiken van dit charmante dorp. U loopt door de biologische kruidentuinen waar honderden lokale boeren hun velden bewerken volgens de traditionele methoden van honderden jaren geleden. Er worden hier geen elektrische machines gebruikt.

 

We keren terug naar het huis van meneer Tuan en hier begint het echte plezier. Iedereen krijgt landbouwwerktuigen en samen met de boeren gaan we aan de slag om het land klaar te maken voor bezaaiing of beplanting. Onze boer beschrijft de traditionele landbouwmethodes, terwijl we helpen de tuin te bemesten met zeewier uit de plaatselijke rivier en vervolgens water te geven met enorme blikken die op onze rug zijn vastgemaakt. Er wordt dan tijd besteed aan het plukken van groenten en kruiden en u leert hoe ze te verpakken om schade te voorkomen. Met u wordt informatie gedeeld over de traditionele methoden van tuinieren op biologische wijze.

Veel van de lokale kruiden worden door de boeren gebruikt voor traditionele dorpsgeneesmiddelen. U krijgt de kans om te genieten van de kruidenvoetmassage met een echt boerenconcept.

 

Ervaar een halve dag om in het boerenhuis te zijn, u krijgt de kans om met lokale boeren om te gaan en meer te weten te komen over alle ingrediënten die in het dagelijkse kookleven moeten worden gebruikt.

Het is nu tijd om te proberen de specialiteit van het dorp genaamd 'Tam Huu' loempia's te maken - met behulp van de lokale kruiden en groenten die we net hebben geplukt of Xeo Cake ( Banh Xeo ). We gaan dan zitten en genieten van een heerlijke lokale maaltijd.

Menu – Familierecepten en plattelandsrecepten met 7 gerechten

 

In de middag vindt de transfer plaats om de oude stad Hoi An te bezoeken.

 

Tussen de 17e en 19e eeuw was Hoi An een welvarende handelshaven. Tegenwoordig heeft deze oude stad, die op de Werelderfgoedlijst staat en goed bewaard is gebleven, gebouwen, verkeersvrije straten en een unieke keuken. Door deze combinatie krijgen bezoekers een glimp van het roemruchte verleden. De smalle straatjes zijn ideaal voor een begeleide wandeling. Er is genoeg te bezoeken, waaronder de oude koopmanshuizen met invloeden uit de Chinese, Japanse en Vietnamese architectuur, de 400 jaar oude Japanse overdekte brug, de Assembly Hall van de Chaozhou Chinese Congregation met uitstekend houtsnijwerk en de kleurrijke markt met kraampjes boordevol lokale specialiteiten, waaronder zijde. U kunt binnen een dag of twee een pak en/of een zijden jurk laten maken.

 

Daarna transfer naar uw hotel.

Maaltijden: ontbijt en lunch

Accommodatie: Hotel in Hoian

 

   

DAG 11: TRANSFER NAAR HUE & FIETSTOUR

Na het ontbijt vertrekken we verder naar Hue via de bewolkte pas Hai Van. Vanuit deze bewolkte pas heeft u vanaf de top een spectaculair panorama-zicht van de centrale kustlijn. We stoppen onderweg bij het prachtig fotogenieke vissersdorpje Lang Co, gelegen op een zandduinlijn voor fotomomenten.

 

Check bij aankomst in uw hotel.

 

Neem een cyclo om de Dong Ba-markt te bezoeken en leer kort over de Hue-keuken. We gaan verder op cyclo's langs drukke straten, verkennen het dagelijkse leven van Hue en tijdens de tour stoppen we bij vele beroemde straatrestaurants om veel lokale Hue-straatvoedselgerechten te proeven, zoals Nam, Beo, Loc en andere lokale gerechten. Rijd vervolgens naar een mooi café in Hue om een kopje koffie te drinken (of een ander drankje naar keuze).

 

Transfer terug naar uw hotel. Overnachting in Hué

Maaltijden: ontbijt en streetfood

Accommodatie: Hotel in Hué

 

   

DAG 12: HELE DAG STADSTOUR & CRUISE DINER

Na het ontbijt gaat u een stadstour met cruise diner.

Hue diende als keizerlijke hoofdstad van de Nguyen Lords, een feodale dynastie die regeerde van de 17e tot de 19e eeuw. Met prachtige keizerlijke graven, eeuwenoude pagodes en de overblijfselen van de Citadel heeft de stad haar koninklijke charme behouden.

U gaat vanuit uw hotel met uw gids naar de keizerlijke citadel, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Ga door de torenhoge hoofdpoort naar binnen en u zult de prachtige architectuur en tuinen waarderen terwijl uw gids uitleg geeft over de gebeurtenissen en de intriges van het voormalige koninklijke hof. Ondanks dat het zwaar gebombardeerd is, zijn er een aantal ongelooflijk goed bewaard gebleven delen, die nog steeds intact zijn en andere die liefdevol worden gerestaureerd.

 

'S Middags rijdt u 30 minuten naar de uitgebreide Khai Dinh Royal Tomb. De architectuur en sfeer tonen elementen van oosterse kunst en westerse ontwerpen. Transfer terug naar uw hotel met een optionele stop onderweg bij een wierookhuis.

 

Ga 's avonds naar de pier voor een dinercruise (gedeelde boot, niet privé) op de Perfume River en geniet van de zoete melodieën van Ca Hue 'Hue Song' gezongen door charmante Hue-vrouwen die bekend stonden om hun zoete stem en zachtheid.

Leg verlichte lantaarns op de rivier en wens de familie of uzelf alle goeds.

 

Overnachting in uw hotel.

Maaltijden: ontbijt en cruisediner

Accommodatie: Hotel in Hué

 

   

DAG 13: VLUCHT NAAR SAIGON

Ontbijt in uw hotel. U heeft tijd ter vrije besteding tot de transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Saigon.

Bij aankomst wordt u door uw chauffeur opgehaald en naar uw hotel gebracht.

De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.


Maaltijden: Ontbijt

Accommodatie: hotel in Saigon

 

   

DAG 14: CU CHI TUNNEL & CITY TOUR

Na uw ontbijt wordt u in de ochtend opgehaald bij uw hotel en rijdt u naar de Cu Chi-tunnels. Het tunnelcomplex werd aanvankelijk in 1948 aangelegd om de Vietcong-guerrilla's te beschermen tegen de Franse lucht- en grondbeschietingen. De tunnels dienden ook als communicatieroutes, opslagfaciliteiten voor voedsel- en wapenopslagplaatsen. Ze dienden eveneens als ziekenhuizen en woonruimten voor guerrillastrijders gedurende de Amerikaanse oorlog. Een bezoek aan de ondergrondse dorpen zal een beter begrip geven van de geschiedenis van de tunnels, de ontberingen van het leven onder de grond en de Vietnamese veerkracht tijdens gevechten.

 

Lunch in een lokaal restaurant en transfer terug naar Saigon.

 

Bezoek 's middags Saigon.

 

Saigon is het commerciële centrum van het land en met meer dan negen miljoen inwoners en vier miljoen motorfietsen een stad die nooit slaapt. Ondanks de goed overzichtelijke drukte, behoudt Saigon zijn connecties met het verleden. Een wandeltocht om de historische bezienswaardigheden van Saigon te bewonderen is een must. Ga naar de Dong Khoi-straat, of Rue Catinat zoals het bekend stond in de tijd van de Franse bezetting om enkele van de prachtige Franse koloniale gebouwen te ontdekken die eind 19e en begin 20e eeuw zijn gebouwd. Bekijk de prachtig gerestaureerde buitenkant van het Opera House en het voormalige Hotel de Ville, nog steeds twee van de mooiste gebouwen in Saigon. Wandel naar de kathedraal Notre Dame, een gebouw van rode baksteen met dubbele torenspitsen gebaseerd op de originele constructie uit Parijs (bezoek buiten, binnen is nu in renovatie).

 

Ga vervolgens over het plein naar het centrale postkantoor ontworpen door de Franse architect Gustav Eiffel, voordat hij beroemd werd vanwege de Eiffeltoren. Bezoek dan het voormalige presidentiële paleis, het hoofdkwartier van de Saigon-regering tijdens de Amerikaanse oorlog. Deze bevindt zich op een korte rij-afstand en het onthult de geschiedenis van Saigon tijdens zijn turbulente recente verleden.

 

Daarna vindt de transfer naar Ngoc Hoang (Jade Emperor) Pagoda plaats. Dit is de enige plaats in Vietnam waar de Jade-keizer wordt aanbeden. Er zijn veel kunstwerken in de pagode zoals aanbiddingsschilderijen, beelden en altaren, gemaakt van hout, keramiek en karton. De pagode heeft een set van ongeveer 300 oude beelden, waaronder 100 gemaakt van karton, die een ontmoeting van geesten met de Jade-keizer voorstellen. Met behulp van alleen papier en bamboelatten creëerden ambachtslieden levendige beelden met een verheven nuance.

 

Transfer terug naar uw hotel.

Maaltijden: ontbijt en lunch

Accommodatie: hotel in Saigon

 

   

DAG 15 THIENG LIENG EILAND

Ontbijt in het hotel en vervolgens wordt u opgehaald en naar het veerbootstation Binh Khanh gebracht. Geniet 60 minuten op de veerboot met uitzicht op de rivier, u arriveert op de Rung Sac-werf. Vanaf hier reist u nog 30 minuten met een kleine boot om het eiland Thieng Lieng te bereiken.

Eerst maakt u kennis met de zoutmaker van de lokale bevolking en daarna bezoekt u het zoutveld.

 

Na de lunch gaat u verder met een bezoek aan de Giong Chua-berg - de enige rotsachtige berg in de stad. U kunt prachtige foto's maken en het natuurlijke landschap van het immense mangrovebos bewonderen. Op de terugweg kunt u een bezoek brengen aan en leren over het proces van het kweken van vissen op vlotten en het kweken van oesters die op de rivier drijven.

 

Daarna transfer terug naar Saigon, inchecken in uw hotel.

Maaltijden: Ontbijt

Accommodatie: hotel in Saigon

 

   

DAG 16: CAI BE DRIJVENDE MARKT

U wordt opgehaald bij uw hotel en vervolgens naar de Mekong Delta gebracht voor een boottocht om de Cai Be Floating Market en lokale traditionele ambachtsdorpen te bezoeken. Bezoek dan het oude huis van het zuiden: Het oude huis van Ba Duc of het oude huis van Ong Kiet (een van de oude huizen van de regio Zuidwest, erkend door UNESCO), bezoek de fruittuin - geniet van seizoensfruit.

 

Geniet van uw lunch met specialiteiten uit het zuiden in restaurant Xeo May of in het oude huis en rijd terug naar Saigon.

 

Maaltijden: ontbijt en lunch

Accommodatie: hotel in Saigon

 

   

DAG 17: VRIJE DAG

Ontbijt in het hotel. U heeft de hele dag ter vrije besteding.

 

Overnachting in Saigon.

 

   

DAG 18: VERTREK

Ontbijt in het hotel. De dag is ter vrije besteding tot de transfer naar de luchthaven voor uw verdere vlucht.

 

 

Maaltijden: Ontbijt

Einde van de diensten

 

De reguliere uitchecktijd voor alle hotels is 12.00 uur.

Laat uitchecken is mogelijk onder voorbehoud van beschikbaarheid.

 

   


Overnachtingen

 

 BESTEMMING

HOTEL

  HA NOI

 

La casa hotel/deluxe kamer

https://lacasahotel.com.vn/

  HA LONG
 

Le Journey-cruise

https://lejourneyhalongcruise.com/

  SAPA
 

Sapa Legend/deluxe kamer

http://www.sapalegendhotel.com/

  HOI AN
 

Emm Hoian/deluxe kamer

https://emmhotels.com/en/            

  HUE       
   

Park View Hotel/deluxe kamer

https://parkviewhotelhue.com/

  SAIGON
 

Theosdy Hotel/junior deluxe kamer

https://theodyshotel.com/Prijsinformatie

(Prijzen op basis van het laagseizoen. Wilt u meer weten? Mail ons)

 Periode

 2 pers.

 4 pers.

 6 pers.

 Laagseizoen

 € 1.975,-

 € 1.501,-

 € 1.320,-


Toeslag voor vliegticket Hanoi - Hue: € 100 p.p.
Toeslag voor vliegticket Da Nang - Saigon: € 100 p.p.
* Prijs van vliegticket is onderhevig aan verandering

Inclusief

 • Accommodatie met dagelijks ontbijt
 • Privétransfers en vervoer op tournee
 • 2 dagen/1 nacht cruise op de baai van Halong (gedeelde boot, niet privé)
 • Boottocht zoals vermeld
 • Lokale Engelssprekende gids
 • Toegangsprijzen volgens de routebeschrijving
 • Maaltijden zoals aangegeven

Exclusief

 • Vietnamees visum
 • Verplicht afsluiten reisverzekering  (Eigen verantwoordelijkheid)

 • Alle vluchten & luchthaventaksen
 • Tips voor gids en chauffeur
 • Andere services die niet in de inclusieve kolom staan vermeld


RouteFoto's
Reisvoorstel aanvragen

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  18 dagen Amazing Vietnam
Reiscode:  ATT-BT-0131
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terug
   
  Typ de tekst uit de afbeelding over:
  CAPTCHA code
 velden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.