+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisaanbod » Reisaanbod Sri Lanka » 17 daagse reis Hoogtepunten Sri Lanka

17 daagse reis Hoogtepunten Sri Lanka

Reiscode: ATT-SL-036

in overleg
Reisduur: 17 dagen / 14 nachten

Hoogtepunten

Sri Lanka is een eiland en een land in Zuid-Azië in de Indische Oceaan. Het land was tot 1972 bekend onder de naam Ceylon. Tegenwoordig wordt deze naam nog alleen voor de thee die uit Sri Lanka afkomstig is gebruikt. Sri Lanka is door de lage prijs van de vliegticket en de lage kosten in het land een mooi alternatief voor vakantiegangers naar Zuidoost Azië. Naast deze twee aspecten, biedt het land toeristen heel veel bezienswaardigheden op het gebied van natuur, natuurparken, cultuur, geschiedenis, het aangename klimaat en de vriendelijke bevolking zorgen ervoor dat er steeds meer toeristen naar Sri Lanka afreizen. Het land is bij de meeste toeristen bekend als een echte rondreis bestemming, maar de laatste jaren wordt het steeds populairder als een zon-, zee- en strandbestemming.

In Sri Lanka raak je niet snel uitgekeken – én uitgegeten. Curryliefhebbers betreden hier de hemel, maar ook als je van verse vis houdt of een zoetekauw bent, wordt het een vakantie om je vingers bij af te likken.

De Culturele driehoek is voor veel toeristen die een rondreis gaan maken door Sri Lanka het belangrijkste doel van hun reis. De belangrijkste bezienswaardigheden in deze culturele driehoek zijn de oude koningssteden Yapahuwa en Anuradapura, de grottempels van Dambulla, de ruïnes van Polonnaruwa en de Leeuwenrots (Sigiriya). Ook de Heilige stad Kandy die centraal in Sri Lanka ligt wordt door velen tot deze driehoek gerekend.

De Hoogtepunten van deze reis zijn onder meer:

 • Negombo – Hollandse koloniale periode
 • Oude stad van Anuradhapura
 • Polonnaruwa - De middeleeuwse hoofdstad
 • Beroemde rotsstandbeelden van Gal Viharaya
 • UNESCO werelderfgoed: Sigiriya Rock Fortress
 • UNESCO werelderfgoed: Dambulla Rock Cave Temple
 • Kruidentuin in Matale
 • Bezoek een batikfabriek
 • Kandy - rondleiding door de stad
 • Kleurrijke Bazar in Kandy
 • Bezoek Gem Lapidary
 • Kandy culturele show
 • Koninklijke botanische tuin
 • ‘Temple of the Tooth’relikwie in Kandy
 • Olifantenweeshuis in Pinnawela: Olifanten voeden en baden
 • Theeplantages & watervallen
 • Schilderachtig uitzicht op de natuur bij Ella-gap
 • Jeepsafari in het nationale park van Udawalawe
 • Kataragama-tempel en pelgrimsplaats
 • Galle - Nederlandse koloniale bezienswaardigheden

 Dagprogramma

Dag 1: Vertrek uit Nederland


Dag 2: Luchthave – Negombo

Bij aankomst op de Luchthaven wordt u welkom geheten door een vertegenwoordiger van de touroperator en wordt u naar uw hotel in Negombo gebracht.
De rest van de dag kunt u bijkomen van uw vlucht en heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Optionele excursie Prijs per persoon
Maak een boottocht door de Nederlandse gracht, de Lagone & de zee. 18 Euro

Overnachting in Negombo.


Dag 3: Negombo – Anuradhapura

Na het ontbijt maakt u een stadstour door Negombo. U bezoekt de resten van de Nederlandse koloniale periode, een boeddhistische tempel en een katholieke kerk. Daarna een vissersdorp, de vismarkt en de bazaar.

U vertrekt vervolgens naar Anuradhapura en bezoekt onderweg Aukana om het hoogste Boeddhabeeld van Sri Lanka te zien.
Later op de dag checkt u in uw hotel in Anuradhapura.

Overnachting in Anuradhapura.

Dag 4: Anuradhapura – Sigiriya

Na uw ontbijt in het hotel, vertrekt u naar de stad Anuradhapura (werelderfgoed), de eerste hoofdstad en ongetwijfeld de grootste stad van het oude Sri Lanka. Sri Maha Bodhi (de heilige Bo-boom) werd gebracht als een boompje van de boom waaronder prins Siddhartha verlichting bereikte. Het is meer dan 2200 jaar oud en is de oudste historisch gedocumenteerde boom ter wereld. In Brazen Palace (2e eeuw v.Chr.), met zijn 1600 stenen zuilen ziet u de overblijfselen van een magnifieke woning met meerdere verdiepingen voor monniken.
Ruwanweliseya (2e eeuw v.Chr.) is de beroemdste van alle Dagoba's (een dagoba is het meest typerende religieuze bouwwerk van het boeddhisme) en de rotstempel Isurumuniya (3e eeuw v.Chr.), die bekend staat om zijn rotstekeningen

Na deze interessante historische beelden en verhalen, vertrekt u naar Sigiriya.
U checkt in het hotel en kunt heerlijk ontspannen en nagenieten van de historische ervaringen.

Overnachting in Sigiriya.


Dag 5: Sigiriya – Polonnaruwa – Sigiriya

Vroeg in de ochtend bezoekt u het Sigiriya-rotsfort.
Het ‘Sigiriya Rock Fortress’ staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is een van de meest dramatische, inspirerende en prachtige historische locaties ter wereld. Een mythisch verleden van ruziënde dynastieën past bij de opvallende omgeving van Sigiriya - het werd gebouwd in de 5e eeuw na Christus door koning, Kasyapa, als een fort-paleis. Het paleiscomplex aan de voet van de rots heeft nog steeds de overblijfselen van vier binnen zwembaden waar de 500 concubines van de koning baadden. De paleisstructuur werd gebouwd met complexe watersystemen in de muren, die voor een natuurlijke airconditioning zorgden in het warme klimaat. Op de top, dat u bereikt met behulp van metalen trappen en ladders, kunt u de overblijfselen van de paleismuren, tuinen en vijvers zien.

De spiegelwanden van de Sigiriya-rots hebben nog steeds de wereldberoemde fresco's van de concubines van de koning, die afkomstig waren uit alle delen van de wereld.

Bezoek vroeg in de middag Polonnaruwa, de middeleeuwse hoofdstad en een werelderfgoed attractie. Deze tweede hoofdstad van Sri Lanka werd gebouwd in de 11e en 12e eeuw. Bekijk de ruïnes van het Koninklijk Paleis, het Lotusbad en het Polonnaruwa-standbeeld en bezoek de Gal Viharaya, prachtige beelden van Boeddha uitgehouwen in de rots.

Overnachting in het hotel in Sigiriya.

Dag 6: Sigiriya – Dambulla – Kandy

Na het ontbijt bezoekt u de beroemde Royal Cave Temple van Dambulla. Het is een iconisch Sri Lankaans grot met zijn spectaculaire Boeddha interieur. De grotten die een veilige haven waren voor koning Walagamba in de tijd van zijn ballingschap, ver weg van zijn eigen koninkrijk als gevolg van de Zuid-Indiase invasie, werden omgebouwd tot een rotsgrot-tempel om zijn dankbaarheid te tonen. De Royal cave heeft vijf grotten onder een enorme overhangende rots, uitgehouwen met een druppellijn om het interieur droog te houden. De prachtige beelden, samen met de kleurrijke schilderijen, worden heel goed beschermd.

Ontdek een magische schatkist met boeddhistische sculpturen en schilderijen in Dambulla, de grootste en oudste rotstempel van Sri Lanka, met de esthetica van de voorouders. De gouden beelden van de Boeddha zijn het bewijs van eerbied die de boeddhisten hadden. De schilderijen aan de muren zullen vele verhalen uit het verleden en het leven van Boeddha ontvouwen.

Na deze bijzondere ervaring vertrekt u naar Kandy.

Onderweg naar Kandy bezoekt u een kruidentuin in Matale om meer te weten te komen over specerijen en hun gebruik in de Sri Lankaanse keukens.

Later bezoekt u een batikfabriek, waar u de traditionele technieken van de ‘gedyeerde’ doeken kunt ontdekken.

U checkt in het hotel en heeft voldoende tijd om de ervaringen een plaats in uw herinneringen te geven.

Overnachting in Kandy.


Dag 7: Kandy

Na het ontbijt in het hotel brengt u een bezoek aan de ‘Tempel van de Tooth’ relikwie. Men denkt dat de verbluffende 17e-eeuwse ‘Tempel van de Tooth’ (Sri Dalada Maligawa) de linker bovenste hoektand van de Heer Boeddha huisvest. Dit kostbare relikwie trekt elke dag witte pelgrims aan, met lotusbloesems en frangipani.

Geniet van een aantal bezienswaardigheden, zoals Upper Lake Drive, een kunst- en ambachtswinkel, een oosterse marktplaats, een bazaar en een juweel waar je kunt zien hoe ruwe edelstenen (met name de beroemde Blue & Star-saffieren) worden gedolven volgens traditionele methoden.

Geniet 's avonds van een culturele dansshow.

Overnachting in Kandy.


Dag 8: Kandy – Pinnawela – Kandy

Na het ontbijt bezoekt u het olifantenweeshuis in Pinnawela, in 1975 opgericht om de zorg voor de verlaten en weesolifanten te bevorderen. Deze gigantische maar zachte wezens verblijven in het heiligdom en worden gevoed en gebaad door hun pleegouders. Twee keer per dag wordt de kudde naar de rivier in de buurt geleid voor een bad van twee uur. U bent van harte welkom om mee te doen en met ze te communiceren, terwijl u de grootste verzameling tamme olifanten aan u voorbij ziet trekken. Babyolifanten krijgen flesvoeding van een speciale formulemelk van hun mahout, de verzorger, en als u nieuwsgierig bent kunt u zelfs meedoen met het voeren op de dagelijkse voertijden van 9.15 uur en 13.15 uur.

In de middag brengt u een bezoek aan de Koninklijke Botanische tuinen in Peradeniya. Deze tuinen trekken jaarlijks meer dan 2 miljoen bezoekers, bestaande uit zowel locals als toeristen. Ze staan bekend om hun verzameling van een verscheidenheid aan orchideeën en meer dan 4000 soorten planten, waaronder orchideeën, kruiden, medicinale planten en palmbomen. De totale oppervlakte van de botanische tuin is 147 acres (0,59 km2), op 460 meter boven zeeniveau en met een jaarlijkse regenval van 200 dagen.

Overnachting in hotel in Kandy.

Optionele excursie
Breng een of twee nachten door met een Sri Lankaanse familie in de buurt van Kandy. Leer daar over de manier van leven, wissel ideeën uit en ontmoet interessante mensen. Het ontbijt wordt met hen gedeeld. (Mogelijk moet u de wasruimte en de badkamer met hen delen). U betaalt hier niets extra voor.
Overnachting in Kandy.

Dag 9: Kandy –Nuwara Eliya
Na uw ontbijt in het hotel rijdt u door schilderachtige bergen naar Nuwara Eliya, ook bekend als 'Little England'. Zie de prachtige bergen bedekt met theestruiken en watervallen. Bezoek de theeplantage en een theefabriek, waar de beste thee ter wereld wordt geproduceerd. Kijk hoe de theeplukkers twee bladeren en een knop plukken met behendige handen. Vervolgens gaan de balderen naar de fabriek waar de allerbelangrijkste productie naar 'gemaakte' zwarte thee plaatsvindt. De gebruikte machines zijn van een zeer traditioneel Brits ontwerp, sommige zijn ouder dan 100 jaar. Het proces is zeer ambachtelijk, een eeuw lang ongewijzigd. Bekijk het productieproces van thee, het sorteren van thee en proef een kopje pure Ceylon-thee.

Overnachting in Nuwara Eliya.

Dag 10: Nuwara Eliya – Ella

Na uw ontbijt in het hotel, vertrekt u naar Ella. Ella is een kleine stad in het district Badulla van de provincie Uva. Het gebied heeft een rijke biodiversiteit met talloze soorten flora en fauna. Ella is omgeven door heuvels bedekt met nevelwouden en theeplantages. De stad heeft een koeler klimaat dan de omliggende laaglanden, vanwege de hoogte. De Ella Gap biedt uitzicht over de zuidelijke vlakten van Sri Lanka en heeft een adembenemend uitzicht.

Stop onderweg bij Ella Gap, geniet van de watervallen en de rijke natuur.

De middag heeft u ter vrije besteding.

Overnachting in het hotel in Ella.

Optionele excurisie
Geniet van een treinreis van Nanu Oya naar Ella


Dag 11: Ella

Na het ontbijt is deze dag ter vrije besteding om het prachtige natuurrijke Ella-gebied zelf verder te verkennen.

Optionele excursies
Wandeling naar ‘Little Adam’s Peak’
Maak een reis naar Diyaluma Waterval

Wandeling naar de Nine Arch Brug

Overnachting in Ella.

Dag 12: Ella – Udawalawe

Geniet van uw ontbijt in het koele klimaat van het bergland en daarna vertrekt u naar Udawalawe.

Maak een jeepsafari in het nationale park Udawalawe. Udawalawe is de perfecte plek voor een olifantensafari - hier wonen meer dan 500 wilde Aziatische olifanten. Ook herbergt het park herten, wilde buffels, mangoesten, bandicoots, vossen, beren, krokodillen en luipaarden.

Overnachting in hotel in Udawalawe

Optionele activiteit
Bezoek "Ath Athuru Sevana", de olifanten doorvoer naar huis. Om babyolifanten te beschermen. De 'baby's' worden thuis behandeld en verzorgd totdat ze fit genoeg zijn om weer in het wild te worden vrijgelaten.

Overnachting in Udawalawe


Dag 13: Udawalawe – Beach Hotel

Na het ontbijt vertrekt u naar Galle.
Bezoek Galle. De thuisbasis van het meest begeerde, grootste overgebleven fort in Azië, gebouwd door Europese bezetters. Galle is het administratieve centrum van de zuidelijke provincie. De kuststad is een van de belangrijkste attracties vanwege het Galle Fort, een UNESCO-werelderfgoed. Galle was sinds de tijd van de koningen een bruisend middelpunt voor handelaren. Het was hier dat de Portugezen voor het eerst voet aan grond zette op Sri Lanka en het land kolonialiseerde. Galle is het beste voorbeeld van een versterkte stad gebouwd door de Portugezen in Azië en toont de interactie tussen Portugese architecturale stijlen en inheemse tradities.

Er zijn meer wonderen te aanschouwen in Galle. Ver weg van de stad staat met trots het oudste lichtstation van Sri Lanka uit 1848. De vuurtoren werd oorspronkelijk gebouwd door de Britten om de zeelieden terug naar huis te begeleidden
Het fel brandende gele licht was een baken voor de veiligheid van de mariniers aan boord van hun schepen, die verlangden terug te keren naar hun familie en geliefden. Koesterend aan de kust van Sri Lanka in de baai van Galle, werd het fort voor het eerst gebouwd door de Portugezen in 1588 voordat het uitgebreid en versterkt werd door de Nederlanders in het midden van de jaren 1600. Het garnizoen is tot op heden het best bewaarde fort met architectonische invloed uit 3 grote landen; Portugezen die het oorspronkelijk bouwden, Nederlands onder wiens periode het zijn hoogtepunt bereikte en de Britten die het renoveerden. Als het gaat om vestingsteden, kan niets worden vergeleken met het Nederlandse fort Galle.

Overnachting in strandhotel aan de zuidwestkust

Dag 14 - 15: Beach Hotel

Ontbijt in badplaats & relax aan het strand

Overnachting in het Beach Hotel.

Dag 16: Beach Hotel – Luchthaven

Ontbijt in het hotel en transfer naar de luchthaven via Colombo voor de verdere vlucht naar Nederland.

Dag 17: Aankomst in NederlandOvernachtingen

Algemeen/Hotel/betalingen:

De beschikbaarheid van het hotel wordt bepaald op het moment dat de aanvraag wordt verwerkt. We zullen er alles aan doen om de kamers in de voorgestelde hotels te blokkeren. De definitieve bevestiging van voorgestelde hotels is echter afhankelijk van beschikbaarheid bij ontvangst van uw bevestiging, gevolgd door tijdige betaling

 

Hotels bevestigingen:

De definitieve bevestiging van Hotel (s) is afhankelijk van de beschikbaarheid op het moment van ontvangst van de betaling op onze bankrekening. In het geval dat een hotel vol is en een reservering wordt geannuleerd, zullen we het Hotel opnieuw boeken en zal de bevestiging onder voorbehoud van beschikbaarheid zijn. Als alternatief zullen we passende accommodatie regelen. In dergelijke gevallen zal echter geen restitutie of compensatie worden overwogen. Dit is ook van toepassing op Last minute reserveringen.

 

Als de betaling later wordt ontvangen, is het hotel afhankelijk van de beschikbaarheid op het moment van ontvangst van de betaling. In het geval dat een genoemd hotel niet beschikbaar is, zal een hotel van vergelijkbare categorie worden aangeboden en kan een toeslag van toepassing zijn.

 

We zullen echter geen enkele verantwoordelijkheid accepteren in het geval van annulering van het hotel vanwege het niet tijdig ontvangen van uw betaling & voor het hebben aangeboden van een alternatief hotel.

De vermelde prijs is alleen geldig voor een bepaald verzoek en de prijs kan veranderen voor soortgelijke verzoeken, afhankelijk van de hotelbezetting.

 

Hotel regels & Reglement:

Deofficiële inchecktijd bij alle hotels is 12,00 uur;

Deofficiële uitchecktijd in alle hotels is 11,00 uur;

Te vroeg in-en te laat uitchecken is onder voorbehoud van beschikbaarheid, naar goeddunken van de directie van het hotel. Indien nodig zal er echter een verzoek worden ingediend;

Annuleringsvoorwaarden zijn van toepassing op eventuele reductie van toegewezen/geblokkeerde kamers, na de vrijgave periode.

 

Beleid voor kinderen:

Onder de 2 jaar – op complementaire basis;

Leeftijd tussen de 2 – 12 – met extra Bed-zal 50% van het tarief voor volwassenen betalen (bij het delen van kamer met ouders);

Leeftijd tussen de 2 – 12 - zonder extra bed-zal 25% van het tarief voor volwassenen betalen (bij het delen van kamer met ouders).

 

Andere voorwaarden:

 • De hierboven vermelde tarieven zijn gebaseerd op de genoemde Hotels;
 • De bovenstaande tarieven zijn netto en omvatten overheidsbelastingen (BTW, TDL & NBT) in totaal tot 15%;
 • Deze tarieven kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd in het geval de overheid het belastingbeleid wijzigt of als de hotels hun tarieven wijzigen of voor situaties buiten onze invloed
 • Ontbijt zal geerveerd worden vanaf de 2de dag;
 • Optionele excursies en aanvullende diensten kunnen worden verstrekt waarvoor we extra kosten in rekening brengen;
 • Bezoeken naar Wild Life Parks, avontuurlijke activiteiten, etc gebeuren op eigen risico van de cliënt;
 • Safarivoertuigen (geen airconditioning) zijn zeer basic met basisverzekering dekking;
 • Vooreen betaling per creditcard worden 3% bankkosten in rekening gebracht;
 • Transport met een voertuig met airconditioning van luchthaven naar luchthaven, volgens de toepasselijke route;
 • In het onwaarschijnlijke geval dat een klant ergens ontevreden over is, moet dit ter verbetering meteen aan ons gemeld worden. Na de tour worden er geen klachten in behandeling genomen.


Prijsinformatie

 

Corona

 • Naar veel gebieden blijft reizen risicovol;
 • Daarom zijn er op dit moment geen data en reizen bekend;
 • U kunt ons wel benaderen voor meer informatie of een reis op maat.
   

 

 

 RouteFoto's
Reisvoorstel aanvragen

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  17 daagse reis Hoogtepunten Sri Lanka
Reiscode:  ATT-SL-036
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terug
   
  Typ de tekst uit de afbeelding over:
  CAPTCHA code
 velden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.