+ 31 (0) 6 239 626 76

12 daagse rondreis Highlights Vietnam

Naast een stukje historie en het bezich­tigen van ouderwetse koloniale gebouwen, maakt u kennis met de eeuwenoude Indiase cultuur in Hoi An.


 

Duur:               12 dagen / 9 nachten
Reiscode:        ATT-VT-027

Deze reis biedt u een groot aantal hoogtepunten van Vietnam. Naast een stukje historie en het bezichtigen van ouderwetse koloniale gebouwen, maakt u kennis met de eeuwenoude Indiase cultuur in Hoi An. U maakt een prachtige cruise met een bijzondere boot door de Halong Baai. Deze baai staat op de lijst van de Unesco werelderfgoed. U bezoekt eveneens een aantal prachtige eilanden rondom deze adembenemende baai. U zal genieten van een schitterende ‘Farming & Fishing’ eco tour.

Dag-tot-dag

Dag 1: Vertrek uit Amsterdam of op doorreis uit een ander land uit de regio

Dag 2: Aankomst in Hanoi

Dag 3: Hanoi City Tour - Water Puppet Show

Dag 4: Hanoi - Halong Baai - Overnachting op Cruise

Dag 5: Halong Baai - Hanoi - Vlucht naar Danang - Hoian

Dag 6: My Son – Hoi An Wandeltocht - Boottrip

Dag 7: Hoi An - ‘Farming & Fishing Eco tour’ (Join-in)

Dag 8: Hoi An - Danang - Vlucht naar Saigon

Dag 9: Stadstour Saigon - Cu Chi tunnels
Dag 10: Saigon - Dagtocht Mekong Delta

Dag 11: Vertrek uit Saigon naar Nederland of transitie naar ander land in de regio

Dag 12: Aankomst in Amsterdam

Inbegrepen

 • Vlucht Hanoi - Danang & Danang - Saigon
 • Accommodatie met dagelijks ontbijt bij de geselecteerde hotels;
 • Halong Bay Cruise-pakket (2 dagen / 1 nacht);
 • Gebruik van een privéchauffeur en voertuigen met airconditioning;
 • Service van Engelstalige gidsen op elke locatie;
 • Toegangsprijzen, boottochten en excursies;
 • Maaltijden zoals vermeld in de reisbeschrijving;
 • Gebotteld drinkwater.

Niet Inbegrepen

 • Internationale retourvlucht naar en van Vietnam;
 • Vroeg inchecken (vóór 14:00 uur) en laat uitchecken in hotels (na 12:00 uur);
 • Persoonlijke uitgaven (zoals wasgoed, telefoon, drankjes, enz.);
 • Tips voor gidsen en chauffeur;
 • Persoonlijke reisverzekering;
 • Visum kosten.

Bijkomende kosten bij boeking

 • Vliegticket Amsterdam-Vietnam;
 • GGTO boeking: € 15 per boeking;
 • Calamiteitenfonds: € 2,50 p.p.;
 • Reserveringskosten: € 20.

Aandachtspunten

 • Wij attenderen u erop dat, indien de pakketreis-overeenkomst door Asia Travel Tours en u is getekend, deze niet meer herroepbaar is;
 • Wij verzorgen graag uw reis- en/of annuleringsverzekering. Het is raadzaam een dergelijke verzekering af te sluiten;
 • De keuze van uw hotel maakt u in overleg met Asia Travel Tours. Deze keuze beïnvloedt de hoogte van de prijs van uw pakketreis;
 • Uw paspoort dient 6 maanden na terugkeer van vakantie nog geldig te zijn.

Dagprogramma

Dag 1. Vertrek van Schiphol naar Hanoi

Eindelijk is het zover.Uw welverdiende reis naar Vietnam kan beginnen.

 

Dag 2: Aankomst in Hanoi

Welkom in Hanoi: De bruisende koloniale hoofdstad van Vietnam. Uw gids en chauffeur ontmoeten u buiten het Noi Bai Airport en brengen u naar uw hotel in het stadscentrum.

Maaltijden: Geen.

Accommodatie: Hotel in Hanoi.

Dag 3. Hanoi City Tour – Waterpoppen show Nachttrein (B&B)

Vandaag heeft u en volledige dag om de charmante hoofdstad van Vietnam te verkennen. Met zijn brede boulevards met bomen, Franse koloniale architectuur, vredige meren en oude oosterse pagodes, is Hanoi een veelzijdige mix, die voor elke toerist wat te bieden heeft.

De stadstour neemt u mee naar de belangrijkste locaties van Hanoi: het Ho Chi Minh-complex en u geniet van een traditionele Waterpoppenshow - een unieke Vietnamese kunstvorm afkomstig uit de natte rijstcultuur van Zuidoost-Azië. U bezoekt de nabijgelegen One Pillar Pagoda, de tempel van de literatuur, West Lake inclusief de kalmerende Tran Quoc Pagoda & Quan Thanh-tempel.

Indien deze stadstour op de maandag en/of op de vrijdag plaatsvindt, dan is het Ho Chi Minh complex gesloten. In dat geval bezoekt u in de middag het traditionele Waterpoppenshow.Maaltijden: Ontbijt.
Accommodatie: Hotel in Hanoi 

Dag 4. Hanoi - Halong Bay - (Shuttlebus) Overnachting op cruise (Breakfast, lunch en Diner)
Na het ontbijt maakt u met een shuttle bus een rit van 3 tot 4 uur naar de locatie Halong Baai. Deze baai staat op de lijst van het UNESCO-werelderfgoed. U breng 24 uur door op een traditionele ‘Junk Cruise’ (zie middelste foto hieronder) in deze verbazingwekkende baai: Een natuurlijk wonderland bestaande uit uitstekende kalkstenen eilanden en sprankelend turquoise wateren. U Komt rond het middaguur aan bij het dok en stapt aan boord van uw ‘Junk Cruise’. Geniet van een gastronomische lunch van verse zeevruchten aan boord terwijl we de mystieke baai binnenvaren. U vaart 's middags rond op enkele van de vele eilanden van Halong, waaronder Dinh Huong en Ga Choi. Onderweg bezoekt u een van de 3 grootste grotten van de baai (Thien Cung, Dau Go of Sung Sot). U stopt bij een eilandbaai met beschut wit zandstrand en u kunt een duik nemen in het warme water van de Tonkin-golf (als het weer het toelaat). U brengt de nacht door op uw cruiseboot en wordt u heerlijk in slaap gesust door het zachte schommelen van het kalme zeewater. 
Accommodatie: Op bootcruise.

Dag 5. Halong Bay - Hanoi (shuttlebus) - Vlucht naar Da Nang (Brunch)
Indien u vroeg wakker bent, kunt u deelnemen aan Tai Chi op het bovendek of gewoon ontspannen en genieten van de zonsopgang boven de torenhoge eilanden van de baai. Geniet van een kopje koffie of thee in de ochtend, voordat u de nabijgelegen eilanden per roeiboot gaat verkennen. U keert terug naar de cruiseboot voor het ontbijt en geniet van het zonnedek en bewonder de verbazingwekkende rotsformaties van Bai Tu Long Bay, terwijl we terug navigeren naar Halong City. U gaat brunchen aan boord van de cruiseboot, voordat u terugkeert naar de Halong-pier. Daarna keert u met de shuttlebus van de cruise terug naar Hanoi. U stapt uit in de oude wijk van Hanoi en uw chauffeur zorgt ervoor, dat u op de luchthaven Noi Bai van Hanoi komt voor uw binnenlandse vlucht naar Da Nang. Bij aankomst zullen uw gids en chauffeur u ontmoeten en u naar uw hotel in Hoi An Town brengen. 

Optie
Optioneel is de mogelijkheid om op dag 4 (Hanoi naar Halong Bay) en op dag 5 (Halong Bay naar de luchthaven Noi Bay) van een privéchauffeur gebruik te maken. Er zullen dan extra kosten in rekening worden gebracht. Deze extra kosten zijn terug te vinden bij de tourprijzen onder het kopje privévervoer dag 4 en 5 *.  
Accommodatie: Hotel in Hoi An Ho Chi Minh Opera gebouw Halong Baai 

Dag 6: My Son – Hoi An Walking Tour & Boat Trip (B&B)
Vandaag bezoekt u de ruïnes in My Son Holy Land van de oude Cham-beschaving, die vanaf de tweede tot de dertiende eeuw over Midden-Vietnam heerste. Hun religie was voornamelijk afgeleid van het Indiase hindoeïsme. My Son wordt beschouwd als een van de best bewaarde Cham-overblijfselen in Vietnam. Het complex bestaat uit zeventig hindoe-achtige torens en tempels uit de tweede eeuw. Deze plaats is een must-see voor mensen die geïnteresseerd zijn in architectuur en oude beschavingen en is nu een van de vijf UNESCO-werelderfgoed locaties in Vietnam. Tegen lunchtijd rijdt u terug naar Hoian voor de lunch. Hoian is een prachtige vakantieoord van deze tour. U gaat genieten van een wandeltocht van een halve dag door de smalle kronkelende straatjes van de oude wijk met een bezoek aan deChua Ong Pagoda. Deze Pagoda dateert uit 1653 en is ter ere van de Chinese generaal Quan Cong gebouwd. Deze generaal wordt door velen aanbeden als een symbool van loyaliteit en rechtvaardigheid. Daarna vervolgt u uw weg richting het Phuc Kien Assembly Hall, om onder andere de Jinshang-tempel te zien die is gewijd aan de godin van de zee en de beschermer van zeilers. Daarna wandelt u door naar het Tan Ky House, een 200 jaar oud voorouderlijk huis en vervolgens gaat u naar de vaak gefotografeerde 17e-eeuwse overdekte brug die is gebouwd door Japanse ambachtslieden. Deze prachtig gebouwde brug doet dienst als een tempel en is een belangrijke bezienswaardigheid van Hoi An.Later op de dag maakt u een korte boottocht naar een nabijgelegen eiland en bezoekt u een handwerkdorp dat gespecialiseerd is in keramiek. In de late namiddag keert u terug naar het hotel en kunt u nagenieten en relaxen van een vrije avond. 
Accommodatie: Hotel in Hoi An.

 

Dag 7: Hoi An - Farm & Fishing Eco Tour: Join-in (B&B en Lunch)
Onze ‘Farming & Fishing Eco Tour’ is een zeer speciale tour die u op een natuurvriendelijke wijze kennis laat maken met de mooiste landschappen van het platteland en van het boeren- en vissersleven in Hoi An Town.Deze tour biedt u een goed beeld en inzicht van zowel de lokale landbouw- als de visserijgemeenschappen. Begeleidt door uw gids, begint u de dag met een ontspannen wandeling langs landelijke wegen en ervaart u het lokale Vietnamese plattelandsleven uit de eerste hand en ontdekt u - misschien een waterbuffel die in een rijstveld werkt, u kunt er ook eenden zien zwemmen langs de rijstboerderij of boeren die hun gewassen verzorgen. De fotomogelijkheden zijn eindeloos. U zult ook de vriendelijkheid van de lokale bevolking ervaren die u onderweg begroet. Later gaat u aan boord van onze Hoi An Eco-tourboot voor een riviercruise om lokale vissers te ontmoeten en een ervaring te beleven van traditionele netvissen. U zult ook peddelen met de unieke Vietnamese bamboe mandboot, terwijl u de kokosnoot-palm geflankeerde de waterwegen vanuit een andere kant beleven. Deze tour biedt u een ‘cultureel venster’ op de manieren van leven van zowel de landbouw- als visserijgemeenschappen.

Dag 8: Hoi An – Da Nang - Vlieg naar Saigon (B&B en Lunch)
Na het ontbijt in het hotel, rijdt u vervolgens naar de luchthaven om uw vlucht te nemen naar de moderne metropool van Vietnam: Saigon (Ho Chi Minh-stad). U komt aan in de late ochtend en u kunt van een oriëntatietour genieten door de drukke straten van Ho Chi Minh-stad, op weg naar uw hotel. U kunt uw lunch in een restaurant naar keuze in het centrum nemen en vervolgens op stadstour met uw gids gaan. Geniet op uw gemak van de rest van de dag. 
Accommodatie: Hotel in Saigon 

Dag 9: Saigon City Tour - Cu Chi Tunnels (B&B)
Saigon, de grootste stad van Vietnam, is een levendige, moderne metropool waar oost en west samenkomt. Na het ontbijt in het hotel, brengt u de ochtend door met een rondleiding door deze betoverende stad, waarbij u het herenigingspaleis, het War Remnants Museum, de kathedraal Notre Dame, het oude postkantoor en de Ben Thanh-markt bezoekt. ‘S Middags gaat u naar de Cu Chi-tunnels, waar u het enorme ondergrondse netwerk van tunnels bezoekt die eerst zijn gebouwd als verdediging tegen de Fransen en later zijn uitgebreid tijdens de Amerikaanse oorlog. Zie geheime valluiken, ondergrondse keukens, woonruimtes en vergaderzalen. Degenen die geïnteresseerd zijn worden uitgenodigd om door selecties van de tunnels te kruipen om beter te begrijpen hoe het leven was voor de Vietnamese soldaten in oorlogstijd. 
Accommodatie: Hotel in Saigon

Dag 10: Dagtrip naar Saigon - Mekong Delta (B&B en Lunch)
Vandaag gaat u een dag weg van de drukke stad Saigon en rijdt u naar de provincie Ben Tre. Bij aankomst op de Hung Vuong Pier, stapt u aan boord van uw privéboot voor een schitterend  uitzicht over het deltalandschap terwijl u geniet van een lekkere kokosnoot. Ervaar de unieke wijze van leven langs de Mekong-delta, terwijl u fruitboomgaarden, kokosnootbossen, bakstenen workshops en zelfgemaakte producten zoals kokossnoepjes, rijstwafels, handwerk, enz. aan u voorbij ziet trekken en sommige ook bezoekt. U maakt een korte wandeling om een ​​lokaal gezin te bezoeken en, onder het genot van een kopje thee en tropische fruit, kunt zien hoe ze ‘zegge matten’. ‘Zegmatten’ zijn gemaakt van natuurlijke materialen, waardoor mensen comfortabel kunnen slapen bij warm weer. Vervolgens gaat u op de 'Xe Loi', een soort gemotoriseerde riksja of op de fiets, langs pittoreske dorpjes (ongeveer 20 minuten). Tegen lunchtijd stopt u bij een restaurant aan de rivier voor een heerlijke en goed vullende lunch. Daarna stapt u aan boord van een ‘Sampan’ (een soort overdekte korjaal) voor een ontspannende tocht langs smalle kanalen. Later op de dag wacht een boot u op om u naar de nabijgelegen pier te brengen om u terug te brengen naar Ben Tre, waar u met een auto naar Saigon wordt terug gebracht. 
Accommodatie: Hotel in Saigon. 

Dag 11: Vertrek van Saigon (Breakfast)
U kunt op deze laatste dag op uw gemak nog winkelen of bezienswaardigheden te bekijken, voordat u naar de luchthaven wordt gebracht om terug te keren naar huis.U dient echter voor 12.00 uur uit te checken. 
Accommodatie: N / A. 

Dag 12: Aankomst in Nederland
U landt op Schiphol Airport te Amsterdam met een koffer vol boordevolle belevenissen en kunt u nog nagenieten van alle mooie herinneringen en ervaringen.

Hotels

Prijzen

Opmerkingen

 • Houdt u er rekening mee dat vluchttijd, hotels en alle andere logistieke zaken, afhankelijk zijn van beschikbaarheid. Wanneer vluchten worden geannuleerd of vertraagd, probeert Asia Travel Tours u alternatieve arrangementen van dezelfde waarde/klasse te garanderen, zoals vermeld in onze boekingsvoorwaarden;
 • Indien u vanuit een ander land uit de regio van deze tour gebruikt maakt, dan zullen de transportkosten, die dan aan de orde zijn, nader met u worden besproken.

 

Tourprijzen

 • In de tourprijs is de retour vliegticket Amsterdam-Vietnam nog niet verwerkt, omdat dit te maken heeft met het moment dat u boekt en de wijze hoe u gaat vliegen (direct of met overstap);
 • De binnenlandse vluchten kosten € 210 euro per persoon en zijn reeds in de tourprijs verwerkt;
 • Indien de koers in positieve of in negatieve waarde stijgt respectievelijk daalt, dan zal dit aan u worden door gegeven. Peildatum huidige koers is 31 augustus 2019;
 • De prijs wordt ook bepaald door de keuze van de aard van uw hotel. Gaat u voor een vier sterren hotel, dan zal de totale prijs hoger uitvallen, dan wanneer u voor een drie sterren hotel gaat.

 

*Indien u voor privévervoer op dag 4 (Hanoi naar Halong Bay) en op dag 5 (Halong Bay naar de luchthaven Noi Bay) kiest, dan is de meerprijs als volgt:

 • De prijzen voor deze tours zijn onder voor behoud van bijv. koerswijzigingen en hoogseizoen tarieven en zijn vanaf prijzen;

Deze prijzen zijn geldig tot 1 mei 2020

Aantal personen

Meerprijs

2

€ 101

4-6

€ 117

8

€ 140

10

€ 149

 

Prijstabel hoog seizoen op basis van verblijf van twee personen (Jan – Apr & Okt. - Dec).

 

3* sterren accomodatie:

 

Groepsgroote

2 persons

4 persons

6 persons

8 persons

10 persons

Tourprijs per persoon

€ 1.156

€ 1.028

€ 978

€ 960

€ 944

 

4* accomodatie:

Groepsgroote

2 persons

4 persons

6 persons

8 persons

10 persons

Tourprijs per persoon

€ 1.292

€ 1.170

€ 1.115

€ 1.099

€ 1.081

 

Prijstabel laag seizoen op basis van verblijf van twee personen (Mei – Sept.).

 

3* accommodation:

Groepsgroote

2 persons

4 persons

6 persons

8 persons

10 persons

Tourprijs per persoon

€ 1.138

€ 1.010

€ 959

€ 942

€ 925

 

4 * accommodation:

Groepsgroote

2 persons

4 persons

6 persons

8 persons

10 persons

Tourprijs per persoon

€ 1.181

€ 1.055

€ 1.001

€986

€ 969

 

Informatie

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  12 daagse rondreis Highlights Vietnam
Reiscode:  ATT-VT-027
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terugvelden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.