+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisaanbod » Reisaanbod Vietnam » 12 daagse rondreis Highlights Vietnam

12 daagse rondreis Highlights Vietnam

Reiscode: ATT-VT-027

in overleg
Reisduur: 12 dagen / 9 nachten

Hoogtepunten

Deze reis is goed te combineren met een ander land in Zuidoost Azië en biedt een groot aantal hoogtepunten van Vietnam aan.


U start in Hanoi met een stadstour, zodat u op een ontspannen wijze de stad leert ontdekken. De oude architectuur van deze stad is prachtig en is een ware walhalla voor fotografen. U bezoekt het Ho Chi Minh Complex. De naam van de stad stamt af van de grote leider Ho Chi Minh oftewel ‘Uncle Ho’, zoals hij liefkozend wordt genoemd. Hij ligt opgebaard in een indrukwekkende mausoleum. Hier komt u oog in oog te staan met de grote leider.

Ho Chi Minh City kent vele straten vol met restaurants waar vooral de locals uitgaan. Een goede straat om kennis te maken met de manier waarop de locals een feestje vieren is Vinh Khanh Street in district 4. Verder bezoekt u verschillend Pagodes en tempels, zoals bijvoorbeeld de Tempel van de Literatuur (Văn Miếu), gebouwd in 1070. Het is een van de oudste en meest pittoreske bezienswaardigheden van Hanoi. De prachtig bewaard gebleven tempel heeft geen religieuze betekenis, maar was oorspronkelijk gewijd aan Confucius en werd de eerste universiteit in Vietnam.

 


De One Pillar Pagode wordt beschouwd als één van Vietnam meest tot de verbeelding sprekende tempels. Deze tempel werd gebouwd door keizer Ly Thai Tong, die regeerde van 1028 tot 1054. De tempel werd in 1105 gerenoveerd door keizer Ly Nhan Tong en er werd een bel gegoten voor de in gebruik name van de Pagode in 1109. Dit werd beschouwd als duur hoogstaand kunstwerk in die tijd. Tevens bezoekt u de Tran Quoc Pagode & de Quan Thanh tempel. De Tran Quoc pagode is de oudste pagode en is oorspronkelijk gebouwd in de zesde eeuw. In de 15ste eeuw en later in 1842 is de pagode herbouwd. De Quán Thánh tempel is een Taoïstische tempel, gebouwd in de 11de eeuw. Na de bouw is de tempel verschillende malen gerenoveerd. De huidige architectuur is hierdoor een mengeling van verschillende stijlen geworden. Het belangrijkste van de tempel zijn de grote tuin met een gigantische boom en het bronzen beeld van Tran Vu.

Het bezoek aan Ha Long Baai is een absoluut hoogtepunt van deze reis. De duizenden rotsen die volgens de legende door een draak zijn ontstaan markeren een landschap van ongeëvenaarde schoonheid. U bezoekt een aantal prachtige idyllische eilanden en maakt een schitterende cruise door de Ha Long Baai voor een onvergetelijk avontuur op één van de meest schilderachtige plekken op onze aardbol.

U bezoekt My Son, een stad dat gelegen is in een tempelcomplex, ongeveer 70 kilometer ten zuidwesten van de stad Da Nang. Tijdens de dynastie van de Champa was het een keizerlijke stad.

My Son is gebouwd tussen de 4e en 12e eeuw. Het is een Hindoe heiligdom, bestaande uit meer dan 79 religieuze gebouwen, onder andere tempels en torens, die onderling verbonden zijn door ingewikkelde ontwerpen van rode baksteen. Het belangrijkste gebouw is de toren die gebouwd is als woonplaats voor de goden, met name voor de godin Shiva. De architectuur in My Son is een van de belangrijkste toeristische attracties in de provincie Quang Nam.

In Hoi An doet u een ‘Farming & Fishing Eco tour’’, die u op natuurvriendelijke wijze kennis laat maken met de mooiste landschappen op het platteland en van het boeren -en vissersleven. U maakt mooie wandelingen en makt kennis met het leven op het platteland. U maakt een ecologisch-boottocht om lokale vissers te bezoeken.

In Ho Chi Minh (vroeger Saigon genaamd) bezoekt u bijv. het War Remnants Museum, waar u een goed beeld krijgt van de Vietnam oorlog. Buiten is een aparte sectie over de verschrikkelijke martelpraktijken die plaatsvonden op de gevangenis eilanden, terwijl binnen verschillende zalen vol sprekende foto’s te vinden zijn. Zo is er ook een aparte zaal over de effecten van Agent Orange. Het ontbladeringsmiddel dat grote delen van de natuur verwoest heeft en waardoor er nog steeds baby’s met lichamelijke afwijkingen geboren worden. Tevens bezoekt u de beroemde Notre Dame Saigon, gebouwd tussen 1863 en 1880 door Franse kolonisten. Het is een van de architecturale wonderen van Ho Chi Minh City. Het is uitsluitend gebouwd met materialen die uit Frankrijk zijn geïmporteerd en is een van de meest populaire bezienswaardigheden. Met een hoogte van bijna 60 meter zijn de opvallendste kenmerken van de kathedraal de volledig rode bakstenen gevel (die werd geïmporteerd uit Marseille), glas-in-loodramen, twee klokkentorens met zes bronzen bellen die nog steeds klinken en een tuin.

In uw vrije tijd kunt u Cho Lon, zoals Chinatown in Saigon genoemd wordt, bezoeken. Het is een erg interessante wijk om eens een goede wandeling door te maken. U ziet de Chinese invloeden terug in de winkelpanden, de Pagodes en de restaurants die uitstekend Chinees eten verkopen. Het is ook van oudsher een erg drukke wijk vol met markten waar van alles en nog wat verhandeld wordt. Bekijk zeker eens de Binh Tay markt waar voornamelijk aan groothandel wordt gedaan.

U gaat tenslotte vanuit Ho Chi Minh een dagtocht maken naar de Mekong Delta om het alledaagse leven te beleven en u bezoekt de stad Ben Tre. Deze bijzondere stad waar kokosnoten de grootste vorm van handel is, is omringd door smalle kanalen met overhangende bomen. Een tour over het water neemt u mee langs het traditionele leven op de Mekong rivier en u zult zich verbazen over de hoeveelheid kokosnoten die op een boot passen.

De hoogtepunten die u bij deze reis gaat bezoeken en doen zijn o.a.:

 • Hanoi: Stadstour
 • Waterpoppen Show
 • 2 daagse cruise Ha Long Baai
 • My Son: Bezoek ruïnes
 • Hanoi: Wandel- en boottocht
 • Hoi An: Farm & Fishing Eco tour
 • Saigon (Ho Chi Minh) stadstour
 • Cu Chi Tunnels
 • Bezoek aan diverse Musea en historische gebouwen
 • Boottocht over de Mekong
 • Op de Riksja of de fiets langs pittoreske dorpjes
 • Bezoek aan de provincie Ben Tre

Deze reis is inclusief 2 binnenlandse vlucht en u kunt voor uw verblijf kiezen tussen 3* of 4* hotels.Dagprogramma

Dag 1. Vertrek van Schiphol naar Hanoi

Eindelijk is het zover.Uw welverdiende reis naar Vietnam kan beginnen.

 

Dag 2: Aankomst in Hanoi

Welkom in Hanoi: De bruisende koloniale hoofdstad van Vietnam. Uw gids en chauffeur ontmoeten u buiten het Noi Bai Airport en brengen u naar uw hotel in het stadscentrum.

Maaltijden: Geen.

Accommodatie: Hotel in Hanoi.

Dag 3. Hanoi City Tour – Waterpoppen show (B&B)

Vandaag heeft u en volledige dag om de charmante hoofdstad van Vietnam te verkennen. Met zijn brede boulevards met bomen, Franse koloniale architectuur, vredige meren en oude oosterse pagodes, is Hanoi een veelzijdige mix, die voor elke toerist wat te bieden heeft.

De stadstour neemt u mee naar de belangrijkste locaties van Hanoi: het Ho Chi Minh-complex en u geniet van een traditionele Waterpoppenshow - een unieke Vietnamese kunstvorm afkomstig uit de natte rijstcultuur van Zuidoost-Azië. U bezoekt de nabijgelegen One Pillar Pagoda, de tempel van de literatuur, West Lake inclusief de kalmerende Tran Quoc Pagoda & Quan Thanh-tempel.

Indien deze stadstour op de maandag en/of op de vrijdag plaatsvindt, dan is het Ho Chi Minh complex gesloten. In dat geval bezoekt u in de middag het traditionele Waterpoppenshow.Maaltijden: Ontbijt.
Accommodatie: Hotel in Hanoi 

Dag 4. Hanoi - Halong Bay - (Shuttlebus) Overnachting op cruise (Breakfast, lunch en Diner)
Na het ontbijt maakt u met een shuttle bus een rit van 3 tot 4 uur naar de locatie Halong Baai. Deze baai staat op de lijst van het UNESCO-werelderfgoed. U breng 24 uur door op een traditionele ‘Junk Cruise’ (zie middelste foto hieronder) in deze verbazingwekkende baai: Een natuurlijk wonderland bestaande uit uitstekende kalkstenen eilanden en sprankelend turquoise wateren. U Komt rond het middaguur aan bij het dok en stapt aan boord van uw ‘Junk Cruise’. Geniet van een gastronomische lunch van verse zeevruchten aan boord terwijl we de mystieke baai binnenvaren. U vaart 's middags rond op enkele van de vele eilanden van Halong, waaronder Dinh Huong en Ga Choi. Onderweg bezoekt u een van de 3 grootste grotten van de baai (Thien Cung, Dau Go of Sung Sot). U stopt bij een eilandbaai met beschut wit zandstrand en u kunt een duik nemen in het warme water van de Tonkin-golf (als het weer het toelaat). U brengt de nacht door op uw cruiseboot en wordt u heerlijk in slaap gesust door het zachte schommelen van het kalme zeewater. 
Accommodatie: Op bootcruise.

Dag 5. Halong Bay - Hanoi (shuttlebus) - Vlucht naar Da Nang (Brunch)
Indien u vroeg wakker bent, kunt u deelnemen aan Tai Chi op het bovendek of gewoon ontspannen en genieten van de zonsopgang boven de torenhoge eilanden van de baai. Geniet van een kopje koffie of thee in de ochtend, voordat u de nabijgelegen eilanden per roeiboot gaat verkennen. U keert terug naar de cruiseboot voor het ontbijt en geniet van het zonnedek en bewonder de verbazingwekkende rotsformaties van Bai Tu Long Bay, terwijl we terug navigeren naar Halong City. U gaat brunchen aan boord van de cruiseboot, voordat u terugkeert naar de Halong-pier. Daarna keert u met de shuttlebus van de cruise terug naar Hanoi. U stapt uit in de oude wijk van Hanoi en uw chauffeur zorgt ervoor, dat u op de luchthaven Noi Bai van Hanoi komt voor uw binnenlandse vlucht naar Da Nang. Bij aankomst zullen uw gids en chauffeur u ontmoeten en u naar uw hotel in Hoi An Town brengen. 

Optie
Optioneel is de mogelijkheid om op dag 4 (Hanoi naar Halong Bay) en op dag 5 (Halong Bay naar de luchthaven Noi Bay) van een privéchauffeur gebruik te maken. Er zullen dan extra kosten in rekening worden gebracht. Deze extra kosten zijn terug te vinden bij de tourprijzen onder het kopje privévervoer dag 4 en 5 *.  
Accommodatie: Hotel in Hoi An Ho Chi Minh Opera gebouw Halong Baai 

Dag 6: My Son – Hoi An Walking Tour & Boat Trip (B&B)
Vandaag bezoekt u de ruïnes in My Son Holy Land van de oude Cham-beschaving, die vanaf de tweede tot de dertiende eeuw over Midden-Vietnam heerste. Hun religie was voornamelijk afgeleid van het Indiase hindoeïsme. My Son wordt beschouwd als een van de best bewaarde Cham-overblijfselen in Vietnam. Het complex bestaat uit zeventig hindoe-achtige torens en tempels uit de tweede eeuw. Deze plaats is een must-see voor mensen die geïnteresseerd zijn in architectuur en oude beschavingen en is nu een van de vijf UNESCO-werelderfgoed locaties in Vietnam. Tegen lunchtijd rijdt u terug naar Hoian voor de lunch. Hoian is een prachtige vakantieoord van deze tour. U gaat genieten van een wandeltocht van een halve dag door de smalle kronkelende straatjes van de oude wijk met een bezoek aan deChua Ong Pagoda. Deze Pagoda dateert uit 1653 en is ter ere van de Chinese generaal Quan Cong gebouwd. Deze generaal wordt door velen aanbeden als een symbool van loyaliteit en rechtvaardigheid. Daarna vervolgt u uw weg richting het Phuc Kien Assembly Hall, om onder andere de Jinshang-tempel te zien die is gewijd aan de godin van de zee en de beschermer van zeilers. Daarna wandelt u door naar het Tan Ky House, een 200 jaar oud voorouderlijk huis en vervolgens gaat u naar de vaak gefotografeerde 17e-eeuwse overdekte brug die is gebouwd door Japanse ambachtslieden. Deze prachtig gebouwde brug doet dienst als een tempel en is een belangrijke bezienswaardigheid van Hoi An.Later op de dag maakt u een korte boottocht naar een nabijgelegen eiland en bezoekt u een handwerkdorp dat gespecialiseerd is in keramiek. In de late namiddag keert u terug naar het hotel en kunt u nagenieten en relaxen van een vrije avond. 
Accommodatie: Hotel in Hoi An.

 

Dag 7: Hoi An - Farm & Fishing Eco Tour: Join-in (B&B en Lunch)
Onze ‘Farming & Fishing Eco Tour’ is een zeer speciale tour die u op een natuurvriendelijke wijze kennis laat maken met de mooiste landschappen van het platteland en van het boeren- en vissersleven in Hoi An Town.Deze tour biedt u een goed beeld en inzicht van zowel de lokale landbouw- als de visserijgemeenschappen. Begeleidt door uw gids, begint u de dag met een ontspannen wandeling langs landelijke wegen en ervaart u het lokale Vietnamese plattelandsleven uit de eerste hand en ontdekt u - misschien een waterbuffel die in een rijstveld werkt, u kunt er ook eenden zien zwemmen langs de rijstboerderij of boeren die hun gewassen verzorgen. De fotomogelijkheden zijn eindeloos. U zult ook de vriendelijkheid van de lokale bevolking ervaren die u onderweg begroet. Later gaat u aan boord van onze Hoi An Eco-tourboot voor een riviercruise om lokale vissers te ontmoeten en een ervaring te beleven van traditionele netvissen. U zult ook peddelen met de unieke Vietnamese bamboe mandboot, terwijl u de kokosnoot-palm geflankeerde de waterwegen vanuit een andere kant beleven. Deze tour biedt u een ‘cultureel venster’ op de manieren van leven van zowel de landbouw- als visserijgemeenschappen.

Dag 8: Hoi An – Da Nang - Vlieg naar Saigon (B&B en Lunch)
Na het ontbijt in het hotel, rijdt u vervolgens naar de luchthaven om uw vlucht te nemen naar de moderne metropool van Vietnam: Saigon (Ho Chi Minh-stad). U komt aan in de late ochtend en u kunt van een oriëntatietour genieten door de drukke straten van Ho Chi Minh-stad, op weg naar uw hotel. U kunt uw lunch in een restaurant naar keuze in het centrum nemen en vervolgens op stadstour met uw gids gaan. Geniet op uw gemak van de rest van de dag. 
Accommodatie: Hotel in Saigon 

Dag 9: Saigon City Tour - Cu Chi Tunnels (B&B)
Saigon, de grootste stad van Vietnam, is een levendige, moderne metropool waar oost en west samenkomt. Na het ontbijt in het hotel, brengt u de ochtend door met een rondleiding door deze betoverende stad, waarbij u het herenigingspaleis, het War Remnants Museum, de kathedraal Notre Dame, het oude postkantoor en de Ben Thanh-markt bezoekt. ‘S Middags gaat u naar de Cu Chi-tunnels, waar u het enorme ondergrondse netwerk van tunnels bezoekt die eerst zijn gebouwd als verdediging tegen de Fransen en later zijn uitgebreid tijdens de Amerikaanse oorlog. Zie geheime valluiken, ondergrondse keukens, woonruimtes en vergaderzalen. Degenen die geïnteresseerd zijn worden uitgenodigd om door selecties van de tunnels te kruipen om beter te begrijpen hoe het leven was voor de Vietnamese soldaten in oorlogstijd. 
Accommodatie: Hotel in Saigon

Dag 10: Dagtrip Saigon - Mekong Delta (B&B en Lunch)
Vandaag gaat u een dag weg van de drukke stad Saigon en rijdt u naar de provincie Ben Tre. Bij aankomst op de Hung Vuong Pier, stapt u aan boord van uw privéboot voor een schitterend  uitzicht over het deltalandschap terwijl u geniet van een lekkere kokosnoot. Ervaar de unieke wijze van leven langs de Mekong-delta, terwijl u fruitboomgaarden, kokosnootbossen, bakstenen workshops en zelfgemaakte producten zoals kokossnoepjes, rijstwafels, handwerk, enz. aan u voorbij ziet trekken en sommige ook bezoekt. U maakt een korte wandeling om een ​​lokaal gezin te bezoeken en, onder het genot van een kopje thee en tropische fruit, kunt zien hoe ze ‘zegge matten’. ‘Zegmatten’ zijn gemaakt van natuurlijke materialen, waardoor mensen comfortabel kunnen slapen bij warm weer. Vervolgens gaat u op de 'Xe Loi', een soort gemotoriseerde riksja of op de fiets, langs pittoreske dorpjes (ongeveer 20 minuten). Tegen lunchtijd stopt u bij een restaurant aan de rivier voor een heerlijke en goed vullende lunch. Daarna stapt u aan boord van een ‘Sampan’ (een soort overdekte korjaal) voor een ontspannende tocht langs smalle kanalen. Later op de dag wacht een boot u op om u naar de nabijgelegen pier te brengen om u terug te brengen naar Ben Tre, waar u met een auto naar Saigon wordt terug gebracht. 
Accommodatie: Hotel in Saigon. 

Dag 11: Vertrek van Saigon (Breakfast)
U kunt op deze laatste dag op uw gemak nog winkelen of bezienswaardigheden te bekijken, voordat u naar de luchthaven wordt gebracht om terug te keren naar huis.U dient echter voor 12.00 uur uit te checken. 
Accommodatie: N / A. 

Dag 12: Aankomst in Nederland
U landt op Schiphol Airport te Amsterdam met een koffer vol boordevolle belevenissen en kunt u nog nagenieten van alle mooie herinneringen en ervaringen.OvernachtingenPrijsinformatie

 

Corona

 • Naar veel gebieden blijft reizen risicovol;
 • Daarom zijn er op dit moment geen data en reizen bekend;
 • U kunt ons wel benaderen voor meer informatie of een reis op maat.
   

 

 

 RouteFoto'sReisvoorstel aanvragen

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  12 daagse rondreis Highlights Vietnam
Reiscode:  ATT-VT-027
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terug
   
  Typ de tekst uit de afbeelding over:
  CAPTCHA code
 velden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.