+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisinformatie » Over Thailand » Cultuur

Cultuur van Thailand

U bent te gast in Thailand en van u wordt toch wel verwacht dat u de Thaise gevoelens en cultuur respecteert. Vooral eerbied voor het Thaise koningshuis en alles wat met het boeddhisme te maken heeft wordt als zeer belangrijk gezien.

Het koningshuis

Het koningshuis is in Thailand enorm geliefd en de koning wordt altijd zeer geëerd en gerespecteerd. Negatieve uitingen, grapjes en kritiek over het koningshuis en de koninklijke familie worden in Thailand niet getolereerd. Ook niet van toeristen.

Religie in Thailand

Naar schatting is zo’n 95 procent van de Thaise bevolking boeddhistisch, daarnaast zijn er aanhangers van de islam, hindoeïsme, confucianisme, animisme en taoïsme.

Boeddhisme in Thailand

Het boeddhisme neemt in het dagelijkse leven van een Thai een belangrijke plaats in. Dat ziet u aan de tempels en versieringen door de stad, maar ook bij veel sociale gebeurtenissen hebben monniken een belangrijke en leidende rol.

De Thaise bevolking

Thailand staat natuurlijk bekend om de bijzonder gastvrijheid en vriendelijkheid van de Thaise bevolking. Immers wordt het niet voor niets het land van de glimlach genoemd. In Thailand wordt de glimlach vooral toegepast om anderen op hun gemak te laten voelen en is een belangrijk onderdeel van omgangsvormen en gewoontes. De glimlach is zo kenmerkend voor Thailand dat we voorheen een hele reis vernoemd hadden naar deze uiting van beleefdheid: Reis van de glimlach. Een reis vol met ontmoetingen met de lokale bevolking.

Een paar belangrijke zaken voor uw tijd in Thailand

  • Wijzen is zeer onbeleefd. In plaats daarvan geef een kort knikje, dit is een teken van fatsoen.
  • Raak iemands hoofd niet aan, ook geen aai over de bol bij kinderen.
  • Heiligdommen dienen zonder hoofddeksel en op blote voeten bezocht.
  • Maak geen foto’s van uzelf voor een boeddhabeeld.