+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisinformatie » Over Sri Lanka » Veiligheid

Is Sri Lanka veilig?

Naar welk gebied kan ik beter niet reizen in Sri Lanka?

De rust is wedergekeerd in Sri Lanka en het is momenteel een veilig land om te bezoeken. Bekijk voor vertrek echter altijd het actuele reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse zaken. Verder kan het weer in Sri Lanka bepalend zijn voor je route. Houd tijdens de moesson rekening met overstromingen.

Waar moet ik extra voorzichtig voor zijn in Sri Lanka?

In het noorden en oosten van Sri Lanka, waar zwaar gevochten is, liggen nog veel niet-geëxplodeerde explosieven. Sinds de overwinning op de Tamil Tijgers is er een onrustige politieke situatie in Sri Lanka ontstaan. Protesten en optochten lopen nog wel eens uit de hand en de politie treedt streng op. Hou je verre van politieke demonstraties.


Verschillende religies en bevolkingsgroepen leven al jaren samen op het eiland. Hoewel er af en toe spanningen ontstaan tussen de verschillende groepen, merk je daar als toerist doorgaans weinig van. Geweld en criminaliteit tegen toeristen komt zelden voor. Tijdens het regenseizoen kan het extreem hard regenen. Dat kan zorgen voor overstromingen en landverschuivingen. Zorg dat je op de hoogte bent van het laatste nieuws voor je naar Sri Lanka gaat.