+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisinformatie » Over Sri Lanka » Eten en drinken

Eten en drinken in Sri Lanka

Eet altijd alleen goed doorbakken vlees en vis, gekookte groenten en fruit dat u zelf geschild hebt. Gebruik poedermelk of melk in blik. Let daarbij wel op dat de melk aangelengd wordt met zuiver water.

De Sri Lankeese keuken is vrij simpel, tenminste als je kijkt wat de mensen zelf eten. De meeste mensen zetten iedere dag gebakken rijst en een curry op tafel. Op bijzondere dagen wordt hier nog een kokossambal, papadums en roti aan toegevoegd. De inhoud van de curry verschilt wel veel per regio. Zo zal je in de buurt van de zee vis in je curry vinden en zal hij in de binnenlanden gevuld zijn met kip, lam of groenten. Natuurlijk heb je als toerist op veel plaatsen keuze uit een grotere kaart, maar verwacht hier in de meeste gevallen niet al te veel van. De meeste restaurants, en zeker in de minder toeristische gebieden, hebben een erg kleine kaart met voornamelijk gebakken rijst en curries. In de meer toeristische gebieden kom je restaurants tegen met andere keukens; zo kun je er pizza’s krijgen en in de kustgebieden zijn er behoorlijk wat restaurants te vinden die overheerlijke gebakken visjes op de kaart hebben staan.

Een groot deel van de restaurants in Sri Lanka hebben geen drankvergunning en kun je dus alleen frisdrank en water bij het eten krijgen. Wil je wel bier of wijn bij het eten dan zal je deze bij de plaatselijke drank handel moeten halen. Het traditionele bier van Sri Lanka is Lion Lager.

Drinkwater

Drinkwater is overal in flessen verkrijgbaar. Het water uit de kraan moet je niet drinken! Op hotelkamers wordt bijna altijd gezorgd voor drinkwater. Water (voor drinken, ijsblokjes, tandenpoetsen, groente wassen, etc.) moet eerst worden gekookt of afkomstig zijn uit flessen.