+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisinformatie » Over Sri Lanka » Bellen en internet

Bellen en internet in Sri Lanka

Telefoon: Het internationale toegangsnummer van Nederland is 0031, van België 0032, gevolgd door het netnummer zonder 0 en dan het abonneenummer. Het internationale toegangsnummer van Sri Lanka is 0094. Check bij jouw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.


Een simkaart in Sri Lanka regelen

De drie meest gebruikte providers in Sri Lanka zijn: Dialog, Mobitel en Etisalat. Deze drie providers zijn allemaal betrouwbaar. De voorkeur gaat uit naar Dialog, de grootste provider van allemaal. Dialog biedt 4G service en de internetsnelheid is in het hele land erg goed.

Om er zeker van te zijn dat je goed en veilig op internet gaat, raden wij je sterk aan om een VPN te installeren. TIP: download ook een VPN. Zo ben je beter beschermd wanneer je bijvoorbeeld op een openbare WiFi-spot gaat. De meeste mensen gebruiken deze betaalde VPN voor hun mobiele telefoons en laptops. Eenvoudig te installeren en super simpel in gebruik. Je kan ze overal gebruiken en met meerdere apparaten tegelijk.


Simkaart Sri Lanka op het vliegveld

Wanneer je op het vliegveld bent aangekomen vind je – net voor de uitgang – een aantal telefoonzaakjes, waaronder de Dialog kraam. Een simkaart aanvragen is makkelijk, want er is simpelweg één standaard vast pakket voor toeristen. Zo hoef je niet te kiezen. Dit pakket schaft iedere toerist aan, dus je hoeft niet bang te zijn om afgezet te worden. Op de balie ligt de prijslijst.

Er wordt een kopie gemaakt van je paspoort en de medewerker zorgt vervolgens dat het simkaartje wordt geïnstalleerd. Meteen klaar voor gebruik, ideaal.


Kosten simkaart Sri Lanka

Zoals gezegd is er een vast pakket voor toeristen, dit is dan ook een vaste prijs. Een simkaartje, plus 9 GB aan data, 100 minuten lokaal bellen en 20 minuten naar het buitenland, kost je totaal 1350 roepies. Dit is ongeveer 7 euro.