+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisaanbod » Reisaanbod Indonesië  » 9 Daagse Zuid Sulawesi

9 Daagse Zuid Sulawesi

Reiscode: ATT-TT-105

in overleg

Hoogtepunten

Boek nu, en ontvang een gratis city tour in Makkasar - Wel totale reis van min 14 dagen.

Sulawesi

Sulawesi, het vroegere Celebes, is het op twee na grootste eiland van Indonesie. Het staat bekend om koraalriffen en duikplekken zoals Bunaken National Park, de Togian Islands en het Wakatobi National Park, maar vooral om de traditionele Toraja's en hun cultuur en niet te vergeten de schitterende natuur met bergachtige gebieden waar vulkanen, regenwouden en prachtig groene rijstterrassen elkaar afwisselen. De grootste stad is Makassar, de thuisbasis van Fort Rotterdam, een voormalig Nederlands fort dat nu 2 musea herbergt.Dagprogramma

Dag 1 Luchthaven Sultan Hasanuddin - Makassar
Bij aankomst op de luchthaven Sultan Hasanuddin wordt u opgehaald door uw chauffeur en/of gids en naar uw hotel in Makassar gebracht. Dit is alleen een transfer, dus geen tussenstops inbegrepen.

   

 

Dag 2 Makassar - Bira
Vandaag wordt u vanuit Makassar naar Bira gebracht. Onderweg stop je bij Fort Rotterdam. Fort Rotterdam bevat niet alleen een aantal interessante gebouwen, een kunstencentrum en het 'La Galigo' museum, maar biedt ook een rustige haven, weg van de drukkere delen van de stad. In de late namiddag en avond vind je hier vaak jonge mensen die muziek maken of repeteren voor theatervoorstellingen.

Houd er rekening mee dat entreegelden niet zijn inbegrepen, tenzij hieronder anders vermeld. Uw route kan tijdens de reisdag met de chauffeur worden besproken.

Samen met een gids maakt u een mooie wandeling van ongeveer 1 - 2 uur door de omgeving van Malino. Het pad is meestal vlak of bergafwaarts, maar er zijn enkele stukken die steiler zijn. Je bezoekt een paar hele oude Bugis huizen en je kunt een duik nemen bij de waterval Takapala. Na de wandeling wordt een eenvoudige lunch geserveerd in een lokaal restaurant, afhankelijk van beschikbaarheid kan dit een restaurant zijn met prachtig uitzicht op de rijstvelden. Na de lunch kun je de markt van Malino bezoeken waar verschillende typische zoetigheden worden verkocht en je neemt een kijkje in de Malino Highland theeplantage, hoewel er soms geen theeproductie is, kunnen de uitzichten geweldig zijn.

Alternatieve activiteit (niet inbegrepen in uw programma - Upgrade) - Makassar - Maros-reis:
Vandaag geeft u de kans om de sereniteit van Maros te voelen, weg van de drukte van de stad. Je wordt opgehaald van je hotel naar het startpunt. Loop door rijstvelden en kalkstenen kliffen (ook mogelijk om kleine weg te volgen) naar een klein dorpje. Snack + thee wordt voor u geserveerd in het lokale Buginese huis. Vervolg je wandeling tussen 2 enorme kalkstenen muren naar een grot met handafdrukken. Je krijgt de kans om een kano te roeien als je teruggaat naar de hoofdweg.

Alternatieve activiteit (niet inbegrepen in uw programma - Upgrade) - Malino - Fietstocht Halve dagtrip naar Malino (gemiddeld). Dagtocht vanuit Malino:
's Ochtends geniet u van een Malino-fietstocht van een halve dag. Deze tour is bedoeld voor reizigers die diep het platteland in willen gaan en uit de eerste hand getuige zijn van het dagelijkse leven van landelijke rijstboeren. Gedurende de volgende anderhalf uur zul je details te weten komen over het dorpsleven, waaronder rijst- en groenteteelt en het gezinsleven. Tijdens de fietstocht kun je stoppen wanneer je maar wilt om foto's te maken en de lokale bevolking te bezoeken. Je fietst door een heuvelachtige weg en fietst dus regelmatig op en neer. De tour eindigt met een maaltijd bij een  van de lokale familie en iets verder wordt u met de auto opgehaald en teruggebracht naar uw hotel.

   

 

Dag 3 Bira - Volledige dag snorkelen in Bira (Liukang-eiland)
Een privé auto met chauffeur staat vandaag voor u klaar. Uw route kan tijdens de reisdag met de chauffeur worden besproken.

Onze lokale bootsman haalt u op bij het hotel en loopt vervolgens naar de kust waar uw boot wacht op een transfer naar Liukang Lu Island of Ara Island (afhankelijk van het weer). Snorkelen langs het ongerepte koraalrif. Lunch lokaal geserveerd op het eiland. In de middag terug naar Bira. Snorkeluitrusting is niet inbegrepen

   


Dag 4 Bira - Sengkang
De chauffeur haalt je op in Bira en brengt je naar Sengkang. Sengkang is de hoofdstad van Wajo Regency, het is een van de regentschappen in de provincie Zuid-Sulawesi. De meerderheid van de bevolking van Sengkang is moslim en bekend en beroemd met Silk Weaving en daarom is het het centrum van Buginese Silk, een grote hoeveelheid bontgekleurde zijde voor kleding en sarongs, die op grote schaal worden verkocht in vele zijdewinkels. De rit duurt ongeveer 5 uur en 30 minuten.

   


Dag 5 Sengkang - Toraja (Tempemeer + Zijde)
Vandaag rijdt u de bergen in naar Rantepao, gelegen op een hoogte van 600 m. Dit levendige stadje is onze uitvalsbasis om het prachtige en unieke Tana Toraja-gebied te verkennen. Zowel wat betreft de schilderachtige landschappen als vanuit cultureel oogpunt, een van de meest interessante gebieden in Indonesië! In de bergachtige omgeving vind je pittoreske rijstvelden, karakteristieke Toraja dorpjes, wonderbaarlijk met koehoorn en houtsnijwerk versierde traditionele huizen en vriendelijke inwoners.

Uw route kan tijdens de reisdag met de chauffeur worden besproken.

Vanaf een kleine pier ga je aan boord van een traditionele kleurrijke gemotoriseerde kano. De kanotocht voert u door de kleine Walennea rivier naar het Tempe meer, een meer dat in het droge seizoen een oppervlakte heeft van minimaal 1.000 ha en in het natte seizoen, wanneer alle omliggende gebieden onder water staan, uitbreidt tot ongeveer 35.000 ha. Op het meer kun je de lokale vissers observeren die op verschillende manieren vis vangen met behulp van netten, viswegen en bamboehekken. Bij dit meer zijn meer dan 20 soorten watervogels te zien. Sommige vissers wonen in drijvende huizen aan de rand van het meer. Je bezoekt een drijvend huis om samen met de bewoners thee/koffie te drinken en als je geluk hebt worden gebakken bananen geserveerd.

Sengkang is een klein en rustig stadje met bijna 100% islamitische Bugis die overwegend in traditionele houten paalwoningen wonen. Het is de hoofdstad van het district Wajo, een van de meest invloedrijke Bugis-staten van de zestiende eeuw.

   


Dag 6 Toraja - Cultuurtour van een hele dag
Een privé auto met chauffeur staat vandaag voor u klaar. Uw route kan tijdens de reisdag met de chauffeur worden besproken.

In de ochtend word je opgehaald bij het hotel en dan gaan we een hele dag Toraja verkennen. Eerst bezoeken we Lemo om de rijen Tau Tau-beelden en de hangende graven te zien. Verder naar Suaya om het geheim van de Baby Tree te ontdekken, en ook een bezoek aan Londa, om een oud graf te zien waar de overledenen zijn begraven. Bij Kete Kesu, een van de oudste Torajaanse dorpen, kunnen we Tongkonan en de oude rijstschuren zien, ook beroemd om zijn traditionele kleurrijke houtsnijwerk. In de middag keren we terug naar uw hotel.

   


Dag 7 Toraja - Toraja Dorpswandeling Excursie
Een privé auto met chauffeur staat vandaag voor u klaar. Uw route kan tijdens de reisdag met de chauffeur worden besproken.

's Ochtends start de ontdekkingstrektocht van een hele dag door Toraja. Eerst wordt u naar het dorp Kandora gebracht waar uw trektocht begint. Door het dorp Palipu en dan verder naar Suaya en Tampangallo. Stop in Buntu Lobo om de kinderen het bamboe-orkest en de traditionele dans van Toraja te zien spelen. Lunchen in het dorp. Daarna een bezoek aan het dorp Kambira waar je het babygraf in de boom kunt zien. In de middag keren we terug naar het hotel.

Optionele activiteit (niet inbegrepen in uw programma) - Toraja - Rafting Maulu River:
Nog meer spannende activiteiten vandaag! Kies tussen mountainbiken in het zuiden van Toraja of raften op de Maulu-rivier, ten noorden van Rantepao. Veel plezier en geweldige landschappen zijn gegarandeerd!

   


Dag 8 Toraja - Makassar
De chauffeur haalt je op in Tanah Toraja en brengt je terug naar Makassar. Makassar, (soms gespeld als Macassar, Mangkasara), voorheen Ujung Pandang genoemd, is de provinciale hoofdstad van Zuid-Sulawesi, Indonesië, en de grootste stad op het eiland Sulawesi. Van 1971 tot 1999 heette de stad formeel Ujung Pandang en naar een prekoloniaal fort in de stad, en de twee namen worden vaak door elkaar gebruikt. Makassar is het belangrijkste haven- en luchtvaartknooppunt van de oostelijke archipel geworden, de duizenden afgelegen eilanden die worden ontwikkeld en opgenomen in de hoofdstroom van de Indonesische samenleving en economie. Deze stad is in ongeveer 9 uur rijden te bereiken vanaf Rantepao.

   


Dag 9 Makassar - Luchthaven Sultan Hasanuddin
Je wordt opgehaald bij je hotel in Makassar en naar de luchthaven Sultan Hasanuddin gebracht. Dit is alleen een transfer, geen tussenstops inbegrepen.

Optionele activiteit (niet inbegrepen in uw programma) - Makassar - Makassar, historische reis:
Makassar (tussen 1972 en 1999 Ujung Pandang genoemd) is de levendige hoofdstad van Zuid-Sulawesi en door haar centrale ligging fungeert de stad al eeuwenlang als poort naar de oostelijke eilanden van Indonesië. Makassar heeft ook een rijk historisch verleden met twee machtige koninkrijken die jarenlang de Nederlandse koloniale macht hebben kunnen weerstaan. Tijdens je stadstour bezoek je verschillende historische plekken. Het fort van Rotterdam (Benteng Ujung Pandang) in het centrum van Makassar is een goed bewaard gebleven overblijfsel van dat verleden. Binnen het fort vindt u een interessant museum dat een grote verscheidenheid aan historische voorwerpen herbergt. In de oude haven van Paotere ankeren veel houten pinisi-boten en laden en lossen hun lading. Vanuit Paotere rijd je naar het zuiden van Makassar, naar het voormalige Gowa koninkrijk.

Hier bezoekt u het sultanpaleis genaamd balla lompoa (of letterlijk 'het grote huis'), de Katangka-moskee oorspronkelijk gebouwd in 1603, het Hasanuddin-gravencomplex bestaande uit verschillende graftombes van de heersers van Gowa en tenslotte de ruïnes van de Somba Op fort. In de buurt van dit fort is een klein museum en je vindt verschillende traditionele huizen van verschillende gebieden in Zuid-Sulawesi. In de middag wordt u teruggebracht naar uw hotel.

   

 OvernachtingenPrijsinformatieRouteFoto's
Reisvoorstel aanvragen

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  9 Daagse Zuid Sulawesi
Reiscode:  ATT-TT-105
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terug
   
  Typ de tekst uit de afbeelding over:
  CAPTCHA code
 velden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.