+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisaanbod » Reisaanbod Vietnam » 9 daagse reis Best of Northern Vietnam

9 daagse reis Best of Northern Vietnam

Reiscode: ATT-VT-029

in overleg
Reisduur: 9 dagen / 6 nachten

Hoogtepunten

Deze reis is goed te combineren met een ander land in Zuidoost Azië en biedt u een aantal hoogtepunten van Vietnam aan.

U start in Hanoi met een stadstour, zodat u op een ontspannen wijze de stad leert ontdekken. De oude architectuur van deze stad is prachtig en is een ware walhalla voor fotografen. U bezoekt het Ho Chi Minh Complex. De naam van de stad stamt af van de grote leider Ho Chi Minh oftewel ‘Uncle Ho’, zoals hij liefkozend wordt genoemd. Hij ligt opgebaard in een indrukwekkende mausoleum. Hier komt u oog in oog te staan met de grote leider.


De One Pillar Pagode wordt beschouwd als één van Vietnam meest tot de verbeelding sprekende tempels. Deze tempel werd gebouwd door keizer Ly Thai Tong, die regeerde van 1028 tot 1054. De tempel werd in 1105 gerenoveerd door keizer Ly Nhan Tong en er werd een bel gegoten voor de in gebruik name van de Pagode in 1109. Dit werd beschouwd als duur hoogstaand kunstwerk in die tijd. Tevens bezoekt u de Tran Quoc Pagode & de Quan Thanh tempel. De Tran Quoc pagode is de oudste pagode is oorspronkelijk gebouwd in de zesde eeuw. In de 15ste eeuw en later in 1842 is de pagode herbouwd. De Quán Thánh tempel is een Taoïstische tempel, gebouwd in de 11de eeuw. Na de bouw is de tempel verschillende malen gerenoveerd. De huidige architectuur is hierdoor een mengeling van verschillende stijlen geworden. Het belangrijkste van de tempel zijn de grote tuin met een gigantische boom en het bronzen beeld van Tran Vu.

U bezoekt een traditioneel waterpoppen theater. Deze traditie vindt zijn oorsprong op het platteland toen de rijstvelden onder water stonden.

U gaat met de trein naar Lao Cai, een stadje gelegen op een heuvel dichtbij de Chinese grens. Lao Cai is met zijn 20 etnische groepen een smeltkroes van culturen en geschiedenis. Onderweg krijgt u al snel een eerste indruk van de kleurrijke landschappen en afwisselende bergdorpen die Sapa omhelzen. In Sapa zijn de prachtigste vergezichten mogelijk. U heeft uitzicht op de vallei en op de bergtoppen om u heen, waar soms mist omheen hangt, waardoor het uitzicht nog sprookjesachtiger uitziet.

Het bezoek aan Ha Long Baai is een absoluut hoogtepunt van deze reis. De duizenden rotsen die volgens de legende door een draak zijn ontstaan markeren een landschap van ongeëvenaarde schoonheid. U bezoekt een aantal prachtige idyllische eilanden en maakt een schitterende cruise door de Ha Long Baai voor een onvergetelijk avontuur op één van de meest schilderachtige plekken op onze aardbol.

De hoogtepunten die u bij deze reis gaat bezoeken en doen zijn o.a.:

 • Hanoi: Stadstour
 • Hanoi: Bezoek belangrijkste locaties
 • Waterpoppen Show
 • Lao Cai: Treintocht
 • Sapa trekking
 • Bezoek prachtige Silver Waterval
 • Ha Long Baai: 2 daagse cruise
 • Verkenning diverse eilanden met roeiboot


Dagprogramma

Dag 1: Vertrek uit Amsterdam of transitiereis vanuit ander land uit de regio

 

Dag 2: Aankomst in Hanoi (B)

Welkom in Hanoi: de bruisende koloniale hoofdstad van Vietnam. Uw gids en chauffeur ontmoeten u buiten van het Noi Bai Airport en brengen u naar uw hotel in het stadscentrum.

Maaltijden: Geen
Accommodatie: U verblijft in een door u gekozen hotel in Hanoi (zie rubriek ‘Hotels’).

 

Dag 3: Hanoi City Tour - Waterpoppenshow - Nachttrein naar Lao Cai (Breakfast)

Vandaag heeft u een volledige dag om de charmante hoofdstad van Vietnam te verkennen. Met zijn brede met bomen omzoomde boulevards, Franse koloniale architectuur, vredige meren en oude oosterse pagodes, is Hanoi een eclectische mix die voor elk wat wils biedt.

 

U stadstour neemt u mee naar de belangrijkste locaties van Hanoi: U bezoekt het Ho Chi Minh-complex en bezoekt u de nabijgelegen ‘One Pillar Pagoda’: De tempel van de literatuur; West Lake inclusief de kalmerende ‘Tran Quoc Pagoda’ & de ‘Quan Thanh’ tempel.

 

In de late namiddag kunt u genieten van een traditionele waterpopprestatie - een unieke vorm van Vietnamese kunst afkomstig uit de natte rijstcultuur van Zuidoost-Azië voordat u weer naar het treinstation gaat om uw nachttrein naar Lao Cai te nemen.

 

Accommodatie: U slaapt in de trein (gedeelde A / C-hut - 4 zachte slaapplaatsen per hut).

 

Dag 4: Lao Cai - Sapa - Trekking (B&B)

Uw trein arriveert vroeg in de ochtend op het Lao Cai-station. Lao Cai is een charmant stadje op een heuvel in de buurt van de Chinese grens. Verken het centrum en ontbijt in een lokaal noodle house.

Later op de dag wordt u meegenomen op de 40 km lange rit naar Sapa - de belangrijkste reisbestemming van Noordwest-Vietnam. Bij aankomst bezoekt u het dorp Lao Cai & Ta Van met een korte ontspannen wandeling, een uitstekende manier om het dagelijkse leven te verkennen en vertrouwd te raken met de culturen van de H’mong en Dzay-mensen die de regio bevolken. De tocht door het adembenemende landschap van de Sapa-vallei geeft je ook de gelegenheid om de verbazingwekkende rijstterrassen te bewonderen.

Overnachting in Sapa Town.

 

Accommodatie: U verblijft in een Hotel in Sapa.

 

Dag Dag 5: Sapa Sightseeing - bus (join in) naar Hanoi (B&B)

In de ochtend maakt u een rit over de Tram Ton-pas naar de poort van de hemel - de hoogste pas in Vietnam (meer dan 2000 meter). Bewonder het spectaculaire uitzicht vanaf de top en bezoek de nabijgelegen Silver Waterfall.

Vervolgens keert u terug naar de stad voor een korte pauze en voor een 5,5 uur durende busrit terug naar Hanoi.

Omstreeks 15:30 wordt u op het kantoor van onze touroperator opgehaald. Het adres van ons kantoor is: No.02 Cau May - Sapa. U kunt uw bagage achterlaten op het kantoor van Sapa Express en uw bus details opvragen. U kunt tijdens het wachten op de bus lekker genieten van een kopje koffie of een drankje.

 

Omstreeks 21:30 komt u in Hanoi aan en stapt u bij No.12 Ly Thai To street uit.

Onze medewerkers helpen u om uw bagage uit de bus terug te halen en een taxi te bellen of helpen u de weg naar uw hotel in de oude wijk te vinden.

Check in uw hotel en ontspan lekker van een lange dag met veel belevenissen.

 

Accommodatie: U verblijft in een hotel in Hanoi.

 

Dag 6: Hanoi - Halong Bay - Overnachting op cruise (shuttlebus) (B&B, Lunch en Diner)

Na het ontbijt maakt u een rit van 3 tot 4 uur naar de UNESCO-werelderfgoed locatie: Halong Baai. U verblijft 24 uur op een traditionele Junk Cruise in de verbazingwekkende baai: een natuurlijk wonderland bestaande uit uitstekende kalkstenen, prachtige eilanden en sprankelend turquoise wateren. U komt rond het middaguur aan bij het dok en stapt u aan boord van een speciale cruiseschip (zie 2e foto hieronder). Geniet van een gastronomische lunch van verse zeevruchten aan boord terwijl we de mystieke baai binnenvaren. In de middag vaart rond op enkele van de vele eilanden van Halong, waaronder Dinh Huong en Ga Choi. Onderweg bezoekt u een van de 3 grootste grotten van de baai (Thien Cung, Dau Go of Sung Sot). U stopt bij een eilandbaai met een beschut wit zandstrand en u kunt een ​​duik in het warme water van de Tonkin-golf (als het weer het toelaat) nemen. Vervolgens brengt u de nacht door op uwcruiseschip, in slaap gesust door het zachte schommelen van kalm water.

 

Accommodatie: U verblijft op de cruise.

Dag 7: Halong Bay - Hanoi (shuttlebus) (Brunch)

Vroeg in de ochtend gaat u deelnemen aan Tai Chi op het bovendek of gewoon ontspannen en genieten van de zonsopgang boven de torenhoge eilanden van de baai. Geniet van een kopje koffie of thee in de ochtend, voordat u de nabijgelegen eilanden per roeiboot gaat verkennen. U keert terug naar uw cruiseschip voor het ontbijt en profiteer van het zonnedek en bewonder de verbazingwekkende rotsformaties van Bai Tu Long Bay, terwijl we terug navigeren naar Halong City.

U gaat brunchen aan boord van de boot voordat u terugkeert naar de Halong-pier. Tenslotte keert u terug naar Hanoi met de shuttlebus van de cruise.

 

Accommodatie: U verblijft in een hotel in Hanoi.

 

Dag 8: Vertrek uit Hanoi (Ontbijt)

U kunt op uw gemak genieten van uw vrije tijd door bijvoorbeeld te gaan winkelen of nog een aantal bezienswaardigheden te bekijken, voordat u naar de luchthaven wordt gebracht om uw vliegtuig naar huis te halen of door te reizen naar een ander land in de regio.

 

Accommodatie: N / A (Uitchecktijd is uiterlijk 12.00 uur middag).

 

Dag 9: Aankomst in Nederland of transfer naar een ander land in de regioOvernachtingenPrijsinformatie

 

Corona

 • Naar veel gebieden blijft reizen risicovol;
 • Daarom zijn er op dit moment geen data en reizen bekend;
 • U kunt ons wel benaderen voor meer informatie of een reis op maat.
   

 

 

 RouteFoto's
Reisvoorstel aanvragen

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  9 daagse reis Best of Northern Vietnam
Reiscode:  ATT-VT-029
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terug
   
  Typ de tekst uit de afbeelding over:
  CAPTCHA code
 velden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.