+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisaanbod » Reisaanbod Indonesië  » 8 Daagse Tour Flores-Komodo

8 Daagse Tour Flores-Komodo

Reiscode: ATT-TT-106

in overleg

Hoogtepunten

Boek nu, en ontvang een gratis massage in Labuan Bajo. – Wel totale reis van min 14 dagen.

Flores

Flores is een van de Kleine Soenda-eilanden en hoort bij de Timor Archipel. Flores ligt in de keten van vulkanische bergen en eilanden die bekend staan als de Ring van Vuur. Ooit was Flores slechts een klein stipje in de Oost-Indonesische archipel en het is pas sinds kort dat het een plaats heeft gekregen op de Indonesische toeristenkaart. Hoewel het nu enige blootstelling aan het toerisme heeft gehad, blijft het een authentieke ervaring zonder de drukte van een populaire toeristische bestemmingen.Dagprogramma

Dag 1 Aankomst Ende - Moni
Vandaag ga je van Ende naar Moni. Onderweg passeert u kleine dorpjes, groene en weelderige bossen en rijstvelden. Geniet van de koele bries als je Moni nadert.

Sommige bezoeken kunnen onderweg naar de bestemming worden gedaan.

   


Dag 2 Moni - Kelimutu - Bajawa
Vandaag ga je van Moni naar Bajawa. Onderweg passeert u een lange en kronkelige weg met verschillende uitzichten vanuit kleine dorpjes, laagland- en hooglandbossen, bergen en kerken. Als je Bajawa nadert, zal Mount Inerie beter zichtbaar zijn en zal een koele bries je verwelkomen.

Sommige bezoeken kunnen worden gedaan op weg naar de bestemming, zoals Mt. Kelimutu.

Mount Kelimutu
Mount Kelimutu, met zijn driekleurige kratermeren, is een van de meest verbazingwekkende natuurlijke fenomenen op Flores. De drie kratermeren zijn in de loop der jaren vaak van kleur veranderd, wat alleen maar bijdraagt aan de mystiek van het gebied. Momenteel is een van de meren zwartbruin, een is groen en de derde verandert momenteel van groen in een roodachtige kleur. Er zijn twee theorieën over waarom de meren van kleur veranderen, de ene is dat de minerale inhoud van het water verandert. De andere verklaring suggereert dat de veranderende kleuren het resultaat zijn van de verwaarloosde voorouderlijke zielen.

   


Dag 3 Bajawa
De auto is 10 uur beschikbaar vanaf het moment van ophalen tot het moment van inleveren. Informeer uw chauffeur waar u heen wilt. Houd er rekening mee dat entreegelden niet zijn inbegrepen, tenzij hieronder anders vermeld. Uw route kan tijdens de reisdag met de chauffeur worden besproken.

Bena Dorp
Bena is een gemeenschap die ongeveer 16 km van Bajawa ligt aan de voet van de berg Inerie. Het is het meest bezochte dorp in het Ngada-district. Vanwege de indrukwekkende steenformaties, voorouderlijke heiligdommen en traditionele huizen. Bena is een mijlpaal geworden voor de Ngada-cultuur.
Het dorp bestaat uit twee parallelle rijen traditionele huizen met hoge rieten daken. Goed zichtbaar in het centrum van het dorp zijn ngadhu en bhaga. Twee heiligdommen, één voor elke clan van het dorp die de voorouders van de clan vertegenwoordigen.

Luba dorp
Gelegen aan de voet van Mt. Inerie, het minder bekende Luba-dorp, biedt een adembenemend uitzicht. Omdat het dorp aan de voet van de berg ligt, is het gebouwd in een terrasvormige stijl om de helling op te vangen en wordt het ingenomen door de megalithische stenen constructies, huizen met rieten daken, nghadu-pilaren en bhaga's (kleine hut die vrouwelijke geesten voorstellen). De mensen van Luba zijn rooms-katholiek, maar houden nog steeds vast aan animistische overtuigingen: voorouderverering en opoffering. Familieleden worden naast hun huizen begraven met af en toe een fles Arak en andere offers op de graven.

Soa-warmwaterbronnen
De warmwaterbronnen van Soa bevinden zich in de hooglanden van Flores en zijn een perfecte plek om de ware warmte en rust van het eiland te ervaren. Behalve dat het gewoon rustgevend is voor lichaam, geest en ziel, wordt aangenomen dat het water van deze warmwaterbronnen genezende effecten heeft voor mensen met huidaandoeningen. Er is een reeks natuurlijke zwembaden met toevoeging van grotere kunstmatige zwembaden die worden gebruikt om alle bezoekers te huisvesten. Afgezien van de prachtige wateren, is een andere reden om Soa te bezoeken om te genieten van een traditionele boksvoorstelling genaamd Sagi die plaatsvindt in de maanden mei tot juli.

   


Dag 4 Bajawa - Ruteng
Vandaag gaat u van Bajawa naar Ruteng. Onderweg rijd je langs een lange en kronkelige weg met uitzicht op het Ranamese meer, de berg Ranaka, rijstvelden, koffieplantages en bamboebossen. Als je Ruteng nadert, word je verwelkomd door koele temperaturen.

Sommige bezoeken kunnen onderweg naar de bestemming worden gedaan.

   


Dag 5 Ruteng - Labuan Bajo
Vandaag ga je van Ruteng naar Labuan Bajo. Voor deze reis is een eigen auto met chauffeur beschikbaar. Je kunt onderweg stoppen bij plaatsen als Liang Bua en Cancar Spider Web Ricefield. Liang Bua in de Manggarai-taal betekent 'grot of gat cool'. Hier zijn in 2003 acht skeletten gevonden van het Floresmens.  De skeletten zijn niet langer dan een meter, waardoor het Floresmens ook wel 'de hobbit' wordt genoemd. In de grot zelf valt niet veel te zien, wel is er een klein museum bij waarin het skelet van één Floresmens ligt tentoongesteld.

Ruteng heeft ook een unieke rijstveldendistributie, genaamd Lingko. Met hun ronde, spinnenwebstructuur zijn deze stukken land unieke blikvangers in Manggarai.

Houd er rekening mee dat entreegelden niet zijn inbegrepen, tenzij hieronder anders vermeld. Uw route kan tijdens de reisdag met de chauffeur worden besproken.

Ruteng Pu'u
Het traditionele dorp Ruteng Pu'u is een van de meest populaire plaatsen om een traditionele compang te zien, een groot rond stenen platform omringd door een cirkel van stenen en traditionele huizen. De compang is het centrum van traditionele ceremonies, rituelen en offergaven.

Cancar Spinnenweb Rijstterras
Lang voor de teelt van natte rijst, verbouwden de voorouders van het Manggaraiaanse volk droge rijst, maïs en knollen in de lingko-velden. Elk dorp had vroeger meerdere velden. Tijdens de plant- en oogsttijd werden ceremonies en rituele offers gehouden in de lodok, het rituele centrum van de lingko. Het lodok is voorzien van een houten paal en een rots. Deze twee objecten symboliseren de hereniging van man en vrouw, hemel en aarde en de schepping van de mensheid. Hoewel deze velden vandaag de dag nog steeds bestaan, is hun agrarische en rituele context drastisch veranderd.

   


Dag 6 Labuan Bajo -Nationaal Park Komodo
Ophalen bij hotel in Labuan Bajo: 08:00
Vanaf de luchthaven of het hotel wordt u naar de haven gebracht om een houten gemotoriseerde boot te nemen die u in ca 2,5 uur naar het eiland Rinca brengt. Daarna maakt u een rondwandeling om het eiland Rinca te verkennen en om de beroemde komodovaraan in zijn natuurlijke habitat te zien. De Komodovaraan is de grootste monitor Hagedis op aarde, die 90 kg weegt en meer dan 3 meter lang kan zijn. Het eiland Rinca is ook de thuisbasis voor wilde waterbuffels, Timor-herten, langstaartmakaken, wilde zwijnen en soms is er een wild paard. Houd je ogen naar de bomen gericht, als je geluk hebt zie je soms kleine varanen in de bomen om zichzelf te beschermen tegen volwassen varanen. Na ca 2,5 uur wandelen op het eiland Rinca keert u terug naar de boot om naar het eiland Komodo te varen. Het duurt 2 ½ over de blauwe zee, daarna komt u aan bij Pink Beach om het onderwaterleven te ontdekken, te snorkelen en te zwemmen. De lunch wordt geserveerd op de boot. In de middag vaart u verder naar het eiland Komodo en legt aan in de baai voor het eiland. Diner en overnachting op de boot.

Let op: overnachten aan boord is heel eenvoudig: matrassen met lakens onder een overdekt dek. Toilet is eenvoudig aan de achterzijde van de boot.

   


Dag 7 Nationaal Park Komodo- Labuan Bajo
Na het ontbijt op de boot, start de wandeling om het eiland Komodo te verkennen. Tijdens uw trekking wordt u vermaakt door een prachtig concert van vele soorten vogels. Het eiland Komodo is ook de thuisbasis van de komodovaraan, Timor-herten, Wild board en vele soorten volgens. Na een trektocht van ca 2,5 uur, keert u terug naar de boot en varen we naar het spectaculaire witte zandstrand van Pantai Merah om te snorkelen, te zwemmen en te ontspannen. Daarna vertrekt u naar Labuan Bajo in ca 4 tot 5 uur. Er wordt een lunch aan boord geserveerd. In de middag arriveert u in Labuan Bajo en wordt u naar het hotel gebracht.

   


Dag 8 Labuan Bajo -Vertrek
Je wordt opgehaald bij je hotel in Labuan Bajo en naar Komodo Airport Labuan Bajo gebracht. Dit is alleen een transfer, dus geen tussenstops inbegrepen.

   

  OvernachtingenPrijsinformatieRouteFoto's
Reisvoorstel aanvragen

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  8 Daagse Tour Flores-Komodo
Reiscode:  ATT-TT-106
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terug
   
  Typ de tekst uit de afbeelding over:
  CAPTCHA code
 velden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.