+ 31 (0) 6 239 626 76

6 daagse Luxe Tour Myanmar

U zult op deze tour vele bezienswaardigheden in Myanmar op het gebied van natuur, cultuur, architectuur, spiritualiteit, etc. bezoeken.


Reiscode: ATT-YT-017
Periode:  Heel jaar, zowel hoog- als laagseizoen


Algemeen

U zult op deze tour vele bezienswaardigheden in Myanmar op het gebied van natuur, cultuur, architectuur, spiritualiteit bezoeken. Zo zult u bijvoorbeeld de meest bijzondere archeologische plekken van Azië bezichtigen. U bezoekt werkplaatsen waar het bladgoud, voor de verkoop bij de tempels, wordt gemaakt. Ook bezoekt u andere plekken waar nog op traditionele wijze oude ambachten worden uitgevoerd. Met een bootje varen wij langs authentieke dorpjes en maken kennis met het allerdaagse leven van de bewoners. De mensen zijn verlegen en gastvrij.


Algemene informatie over Myanmar

Officiële naam: ”the Republic of the Union of Myanmar”, maar ook bekend als Birma is een zelfstandig land grenzend aan Bangladesh, India, China, Laos en Thailand.  Een derde van de omtrek van Myanmar vormt een ononderbroken kustlijn langs de Golf van Bengalen en de Andaman zee. De volkstelling van 2014 kwam uit op een aantal van rond de 51 miljoen inwoners. De hoofdstad is Naypyidawen de grootste stad is Yangon (Rangoon).


Tot de vroege beschavingen hoorden de Tibetaans- Birmees sprekende Pyu stadsstaten in het noorden van Birma en de Mon koninkrijken in het zuiden. In de 9e eeuw viel het Bamar volk binnen in de Irrawaddy vallei en na de vestiging van het Pagan Koninkrijk rond 1050, werden de Birmese taal en cultuur en het Theravada Boeddhisme langzaam aan de belangrijkste van het land. Het Pagan koninkrijk stortte in elkaar door de invasies van de Mongolen en er ontstonden een aantal, elkaar bestrijdende staten. In de 16e eeuw werden deze herenigd door de Taungoo Dynastie. Het land was voor een korte periode het grootste rijk in de geschiedenis van Zuidoost-Azië. De Britten veroverden Myanmar na drie Brits-Birmese oorlogen in de 19e eeuw en het land werd een Britse kolonie. Myanmar werd een zelfstandig land in 1948, in eerste instantie als een democratie maar, na een staatsgreep in 1962 onder een militaire dictatuur.

Tijdens de meeste jaren sinds zijn onafhankelijkheid is het land ondergedompeld in etnische conflicten en zijn de diverse etnische groepen en de overheid verwikkeld in de langst durende burgeroorlogen ter wereld. In 2011 werd de militaire junta officieel ontbonden na de verkiezingen van 2010 en werd er in naam een burgerregering aangesteld. In de historische verkiezingen van 2015 won de NLD onder leiding van Aung San Suu Kyi een meerderheid in beide kamers, wat in theorie het einde was van de militaire macht.

Myanmar is een land rijk aan edelstenen, olie, gas en andere mineralen. De inkomenskloof in Myanmar behoort tot de grootsten ter wereld doordat een groot gedeelte van de economie nog steeds in handen is van aanhangers van het voormalige militaire regiem.

Het toerisme in Myanmar is groeiende. Er zijn voldoende bezienswaardigheden op het gebied van natuur, cultuur, architectuur, spiritualiteit etc. De mensen zijn verlegen en gastvrij. Er valt voldoende te beleven om op deze 6 daagse tour mooie reiservaringen op te doen.

Deze tour is goed te combineren met een reis door een nabij gelegen land in Zuidoost Azië.

Inbegrepen

 • 4 x Binnenlandse vliegtickets economy class;
 • Hotelaccommodatie op basis van ontbijt;
 • Entreeprijzen van genoemde excursies;
 • Boottocht over het Inle meer;
 • Alle transfers, excursies in privé aircon auto’s of minibusjes met chauffeur;
 • Engelssprekende gidsen.

Niet Inbegrepen

 • Internationale vliegtickets naar/van Myanmar;
 • Visa voor Myanmar (€ 27 per persoon);
 • Internationale airport vertrek tax (€ 9 per persoon);
 • Vroege check in en late check out bij hotels;
 • Drankjes;
 • Maaltijden die hierboven niet vermeld zijn;
 • Verplichte diners;
 • Verzekeringen.

Aandachtspunten

Dagprogramma

Dag 1: Yangon (uitgaand van aankomst in de ochtend)

Onze gids wacht u op in de aankomsthal van Yangon International airport.

Nadat u bent ingecheckt in uw hotel gaan we een stadstour maken.

We beginnen met een bezoek aan de Botataung Pagoda, een beroemde pagode aan de rivier in het centrum van Yangon die ongeveer 2500 jaar geleden gebouwd is. De pagode is hol en open voor het publiek om diverse oude relikwieën en kunstvoorwerpen te bewonderen.

Hiervandaan lopen we langs de Pansodan straat met zijn vele koloniale gebouwen, die nog steeds in gebruik zijn. Daar in de buurt bezoeken we ook het onafhankelijkheidsmonument in het Mahabandoola park, opgericht ter gelegenheid van de onafhankelijkheid van Groot-Brittannië in 1948. De straten zijn gevuld met kleurrijke straatmarkten waar allerlei koopwaar wordt aangeboden, zowel oud als nieuw.

In de middag bezoeken we o.a. Chaukhtatgyi, dat bekend staat om zijn enorme, 65 meter lange en 16 meter hoge, liggende Boeddha, daterend uit 1907.

We sluiten onze tour af bij de bijzondere Shwedagon Pagoda, misschien wel de mooiste pagode van Azië. Deze zeer heilige, belangrijke en indrukwekkende pagode werd 2500 jaar geleden gebouwd, is 110 meter hoog en is bedekt met honderden platen van goud. De top is ingelegd met 4,531 diamanten, waarvan de grootste 72-karaats is. Deze pagode vertegenwoordigt een grote spirituele waarde voor de Birmezen en is de uitverkoren plaats voor eeuwenoude Boeddha relikwieën. De Shwedagon Pagoda staat voor het beste van Myanmar op het gebied van cultureel erfgoed, architectuur, beeldhouw en andere kunsten.

Maaltijden: geen

Overnachting in Yangon: Hotel Grand United, Superior kamer.

 

Dag 2: Yangon - Bagan (B&B)

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Yangon gebracht voor uw vlucht naar Bagan. Bij aankomst wacht uw chauffeur en gids u op en gaan we een van de meest bijzondere archeologische plekken van Azië bezichtigen. Verspreid over de laagvlakte rond de legendarische Ayeyarwaddy rivier liggen meer dan 2000 pagodes. Beleef de bedrijvigheid van de Nyaung Oo lokale markt en bewonder een aantal van de meest opmerkelijke Pagodes van Bagan zoals de Shwezigon, een prototype van latere Birmese stupa en de Wetkyi Gubyaukgyi, een 13e eeuwse grottempel met fraaie wandschilderingen.

Een uitzonderlijk schouwspel biedt de prachtige Ananda Pagode, een van de meest heilige pagodes van Myanmar. Deze pagode herbergt vier grote staande Boeddha beelden.

Hoogtepunten van de middag tour bevatten o.a. de Sulamani Tempel, gebouwd door koning Narapatisithu, de Dhammayangyi Tempel, een massieve tempel uit een latere periode met het meest verfijnde steenhouwwerk in Bagan, en de Thatbyinnyu Tempel die boven alle andere monumenten van Bagan uitsteekt. Geniet van een bezoek aan het Thanaka museum dat is gewijd aan de boomschors en wortels van de Thanaka boom, die gebruikt worden om de spierwitte crème te bereiden die Birmese vrouwen dragen als schoonheidscrème en ter bescherming tegen de zon. Bezoekers leren hoe het gemaakt en gebruikt wordt. Deze Thanaka crème is overal in Myanmar te verkrijgen.

Als de dag ten einde loopt en de zon begint onder te gaan klimmen we naar de top van een tempel en genieten van een panoramisch uitzicht over een van de meest spectaculaire en mooiste plekken ter wereld.

Overnachting in Bagan: My Bagan Residence by Amata, Residence Deluxe.

 

Dag 3: Bagan - Mandalay (B&B)

Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld gereden voor uw vlucht naar Mandalay. De laatste koninklijke hoofdstad van het Birmese rijk is rijk aan geschiedenis en cultuur. Onze gids en chauffeur wachten u op en brengen u naar uw hotel. Op weg daarnaar toe bezoeken we de vroegere koninklijke stad Amarapura, de hoofdstad tijdens de Konbaung periode. Tevens kunt u over de U Bein brug lopen, die zich 1,2 km over het Taungthaman meer uitstrekt. In 1850 gebouwd is dit de oudste, best bewaarde en langste teakhouten brug ter wereld. Als we in de buurt van de brug rondwandelen heeft u ook de kans iets van de traditionele zijde en katoenweverijen te zien waar Myanmar bekend om staat.

In de middag bezoeken we de hoog aangeschreven Mahamuni Pagode. Dit is een van de belangrijkste Boeddhistische pelgrimsoorden van Myanmar. In de tempel staat het Mahamuni Boeddha beeld, het meest vereerde Boeddha beeld van het land, in 1785 gebouwd. We nemen ook nog even een kijkje bij een werkplaats waar we kunnen zien hoe het bladgoud gemaakt wordt dat overal bij tempels te koop wordt aangeboden.

Onze volgende stop is het Shwenandaw klooster. Dit is een van de beste voorbeelden van traditionele 19e eeuwse houten kloostergebouwen van het land. Zowel de binnen- als buitenkant is versierd met intrigerend houtsnijwerk. Hiervandaan rijden we naar de Kuthodaw Pagode, die bekend staat als ‘Werelds Grootste Boek’. Het bevat 729 stenen platen waarop alle Boeddhistische geschriften staan. Indien de tijd het toelaat beklimmen we Mandalay Hill voor een prachtig uitzicht over de stad en de Ayeyarwaddy rivier.

Overnachting in Mandalay: Hotel Dingar, Superior kamer.

 

Dag 4: Mandalay - Heho (B&B)

Na het ontbijt haalt de chauffeur u op voor uw ochtendvlucht naar het Inle meer, 900 meter boven zeeniveau, 22 kilometer lang en 11 kilometer breed. Bij aankomst in Heho wacht uw gids u op in de aankomsthal en rijden we naar het Inle meer. Dit ondiepe meer is idyllisch gelegen, omringd door bergen en is de woonplek van de Intha bevolking, beroemd voor hun drijvende tuinen en de unieke manier van roeien met een been van hun vissers.

We varen met een klein bootje over het meer, bezoeken de fraaie Paung Daw Oo pagode, met zijn vijf beroemde Boeddha beelden (waarvan er vier rond het meer gedragen worden tijdens het Paung Daw Oo festival) en het nabijgelegen dorpje Inpawkhone, waar we in huizen op palen kunnen genieten van traditioneel zijde weven met hand klossen en de verwerking van lotus bloesems tot prachtig handwerk. Nadat we op het meer onze lunch genuttigd hebben, bezoeken we nog enkele oude ambachten zoals smeden, sigaren draaien en boten maken. Vervolgens een boottocht door het dorpje Kaylar met zijn vele huizen op palen en een kijkje in het lokale leven. We zien de drijvende tuinen van dichtbij en varen verder naar het ‘Ngaphae Chaung’ klooster dat rond 1850 op palen gebouwd is aan het meer. Behalve de grote verzameling Boeddha beelden en het prachtige houtsnijwerk, is het klooster ook interessant omdat de monniken hier hun katten hebben geleerd door hoepels heen te springen.

Overnachting in Inle: Inle Khaung Daing Village resort, Superior kamer.

Dag 5: Heho - Yangon (B&B)

Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht naar Yangon.

Bij aankomst wordt u opgewacht door uw gids en brengen we een bezoek aan het fraaie Kandawgyi meer met de enorme mythische vogels van de Karaweik sloep op de voorgrond. Deze sloep is gebouwd naar voorbeeld van de koninklijke sloep uit koninkrijken van weleer. Verder bezoeken we het nationale museum, en kunt u wat inkopen doen op de bekende Scott markt, een uitgebreid complex uit 1926 bekend om zijn diversiteit aan handwerk en andere producten. Tegen de avond kunnen we nog naar de Wahdan pier aan de Yangon rivier gaan om de bedrijvigheid van het lokale leven te bekijken als mensen en goederen in- en uitschepen.

Overnachting in Yangon: Hotel Grand United, Superior kamer.

 

Dag 6:   Yangon – Bangkok

Na het ontbijt wordt u afhankelijk van de tijd van uw terugvlucht opgehaald en naar het vliegveld gereden voor uw vlucht terug naar Bangkok.

 

De hotels hierboven genoemd zijn goede 3 sterren hotels. Indien gewenst kunt u ook gebruik maken van 4 sterren hotels:

Hotels indien 4* categorie

Plaats

Hotels

Yangon

Kandawgyi Palace Hotel, Deluxe

Bagan

Myanmar Treasure Resort, Superior

Mandalay

Mandalay Hill Resort, Deluxe

Inle

 

Myanmar Treasure Resort,

2nd Row Deluxe Lake View

Hotels

Foto's
Over Myanmar

Geografie, historie en bevolking

Myanmar is gelegen in het westen van de Zuidoost-Azië regio. Het grenst in het noordwesten aan Bangladesh en India, in het noorden en noordoosten aan de Tibet en Yunnan regio’s van China en in het oosten en zuidoosten wordt het begrensd door Laos en Thailand. Vanaf februari 2011 bestaat Myanmar uit 14 staten en regio’s en 67 districten. Myanmar heeft een aaneengesloten kustlijn van 1,930 kilometer langs de Golf van Bengalen en de Andamanse Zee in het zuidwesten en het zuiden, die een kwart van zijn totale omtrek vormt.

Myanmar is onderverdeeld in twee classificaties, hoog- en haag Myanmar. Laag Myanmar bestaat uit kustgebieden met dichte tropische bossen, waarin waardevolle bomen groeien als teakbomen en oliehoudende bomen. Hoog Myanmar beslaat het inwendige deel van het land.

De Irrawaddy rivier is, met een lengte van bijna 2,170 kilometer, de langste rivier van Myanmar en mondt uit in de Golf van Martaban. De delta vlakten in het centrale deel van het land zijn zeer vruchtbaar, en worden beschouwd als het belangrijkste deel van het land, met een oppervlakte van ongeveer 7.000 km².

Het Hkakabo Razi gebergte, gelegen in de Kachin Staat, is met een hoogte van 5.881 meter het hoogste punt van Myanmar en tevens Zuidoost-Azië.

Bijna de helft van Myanmar is bedekt met bossen die bestaan uit teak, rubber, kina, acacia, bamboe, ijzerhout, mangrove, kokosnoot, betelnoten of palmbomen.

In de noordelijke hooglanden groeien veel eiken, dennen, en verschillende rododendrons bomen. In de kustregio groeien vele tropische vruchten als bananen, mango’s, guaves en citrus.

In het zuidoosten komen weinig toeristen. De bezienswaardigheid is de Kyaiktiyo of Golden Rock: deze ronde rots lijkt de zwaartekracht te tarten. Het lijkt alsof ze elk moment van de klif kan vallen. Een bizar fenomeen en een heilige plaats voor Boeddhisten, die... Lees verder »

Prijzen

Opmerkingen

 • Deze tour kan als reismodule gezien worden en bijvoorbeeld in combinatie met een reis naar Zuidoost-Azië geboekt worden.
 • Deze tours zijn maatwerkreizen en kunnen als voorbeeld dienen van hoe u uw reis kunt samenstellen. De prijzen zijn indicatief, omdat bijvoorbeeld de brandstoffen prijzen en de prijzen van binnenlandse vluchten kunnen wijzigen.

 

Tourprijzen

Onderstaand treft u de prijzen aan.

 • In deze prijzen zijn de vliegtickets nog niet verwerkt, omdat dit te maken heeft met het moment dat u boekt en de wijze hoe u uw reis verder gaat voortzetten;
 • Indien u vanuit een ander land uit de regio van deze tour gebruikt maakt, dan zullen de transportkosten, die dan aan de orde zijn, nader met u worden besproken.
 • De prijzen voor deze tours zijn onder voor behoud van bijv. koerswijzigingen en hoogseizoen tarieven en zijn vanaf prijzen;

Periode 1 januari 2020 tot 1 november 2020

Op basis van 3* en 4 *hotel

 

Aantal
pers

Tourprijs p.p . o.b.v. 3* hotel.

Tourprijs p.p . o.b.v. 4* hotel.

2

€ 1.821

€ 2.040

3-4

€ 1.713

€ 1.957

5-6

€ 1.616

€ 1.749


Eenpersoonstoeslag 3* hotel € 410. Eenpersoonstoeslag 4* hotel € 544.

 

Meer Informatie?

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  6 daagse Luxe Tour Myanmar
Reiscode:  ATT-YT-017
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terugvelden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.