+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisaanbod » Reisaanbod Indonesië  » 21 Dagen Sumatra-Yogyakarta-Bali

21 Dagen Sumatra-Yogyakarta-Bali

Reiscode: ATT-TT-102

in overleg

Hoogtepunten

Sumatra

Sumatra (ook wel Sumatera genoemd) is een van de grote eilanden van Indonesië en het zesde grootste eiland ter wereld. Wild en ruig, Sumatra is een mix van extremen van Moeder Natuur, gezegend met natuurlijke rijkdom. Niemand zal Sumatra's schoonheid ontkennen, van de top van majestueuze vulkanen tot de weelderige jungle beneden op zeeniveau, waar idyllische verlaten stranden verspreid over het eiland liggen. Het heeft ook zowel unieke als avontuurlijke activiteiten.
Het eiland is ook gevuld met een gigantische verscheidenheid aan regenwoudfauna. Je kunt niet alleen roodharige orang-oetans spotten, maar ook allerlei soorten apen die via boomtoppen slingeren, naast Sumatraanse tijgers, neushoorns en olifanten. Met bijna 40 miljoen inwoners op dit eiland, zullen de verschillende culturen op Sumatra je verbaast doen staan. Van de vrome moslims van Atjeh, de uitgesproken en vriendelijke Batak-mensen, de matrilineaire Minangkabau van Padang, de omvangrijke Chinese gemeenschappen van Bangka-Belitung, tot semi-primitieve stamleden van Nias; allemaal, met hun eigen verschillende culturen en talen, wonend op één eiland, eeuwenlang verenigd door wederzijds respect.
 

Java

Een van de drukste metropolen van Zuidoost-Azië met een uitzinnig nachtleven in Jakarta, de pieken van de vulkanen, waarvan er vele nog steeds actief zijn en de vruchtbare hellingen bezaaid met glimmende rijstvelden tot de kleine dorpjes, Java (Indonesisch: Jawa) is het hart van Indonesië.
Met meer dan 130 miljoen mensen in een gebied zo groot als Griekenland, is Java een van de meest bevolkte plaatsen op deze planeet. Geen wonder dat Java door de geschiedenis heen het politieke en economische epicentrum van Indonesië is geworden.
Administratief gezien bestaat Java uit drie provincies; West-Java (Jawa Barat), Midden-Java (Jawa Tengah) en Oost-Java (Jawa Timur) - evenals Jakarta Raya (Groot-Jakarta) daerah khusus lbukota ( speciale hoofdstad district) en Yogyakarta daerah istimewa (speciaal district), die beide administratief als provincies worden beschouwd.

Bali

Bali, een van de kleinere eilanden in Indonesië, dat met veel verschillende namen wordt beschreven - The Hidden Paradise, The Last Paradise on Earth, Morning of The World, Island of Gods, The Island of a Thousand Temples, the Emerald Isle of Asia en Eiland van de lachende mensen. Al sinds de jaren 60 trekt Bali bezoekers van over de hele wereld. Aangetrokken door de kleurrijke festivals en ceremonies, traditionele muziek en dansen, de kunsten en ambachten, de heerlijke keuken, de dramatische onderwaterwereld en de vriendelijke mensen.
Of je nu wilt ontspannen en relaxen op een van de vele witte zandstranden van Bali, of op de hardcore golven wilt surfen, van wat winkeltjes wilt genieten in een van de vele kleine winkeltjes of je onderhandelingsvaardigheden wilt uitproberen op een van de vele traditionele markten, er is voor elk wat wils op dit tropische paradijselijke eiland. Waarom zou u niet avontuurlijk zijn en gaan wildwater raften of diepzeeduiken? Of ontspan gewoon en maak je hoofd leeg door yoga of tai chi te beoefenen. Bali biedt u het beste van twee werelden.

 
Video: Milosh Kitchovitch https://milosh9k.comDagprogramma

Dag 1 Kualanamu International Airport - Bukit Lawang
Bij aankomst op de internationale luchthaven van Kualanamu wordt u opgehaald door uw chauffeur en/of gids en naar uw hotel in Bukit Lawang gebracht.

Sommige bezoeken kunnen onderweg naar de bestemming worden gedaan. Uw route kan tijdens de reisdag met de chauffeur worden besproken. De duur van uw privécharterwagen is 10 uur vanaf uw ophaaltijd.

Medan
De bloeiende stad Medan, de hoofdstad van Noord-Sumatra, is het economische centrum en het commerciële centrum van de regio en trekt inwoners uit heel Indonesië. Vanwege deze etnische diversiteit staat Medan bekend om zijn rijke en levendige culinaire scene. Om te ontsnappen aan de drukte van deze grootstedelijke stad zijn er tal van plaatsen om je terug te trekken, zoals het Tobameer, het eiland Samosir en Berastagi, beroemd om zijn overvloedige vruchten en bloemen.

   


Dag 2 Bukit Lawang - 3 uur Jungle Trekking
Je wordt opgehaald bij je hotel en je loopt langs de rivier tot het punt waar de kano wacht en je naar de andere kant van de rivier brengt, gevolgd door een korte wandeling naar boven om het centrale punt te bezoeken, waar je de kans hebt om de orang-oetan vrij door het tropische regenwoud te zien slingeren. Maar zoals bij alle dieren in het wild, kan er geen garantie worden gegeven dat ze in dit gebied zijn. Vanuit het centrale punt brengen we je dieper het Gunung Leuser National Park in om het regenwoud te ervaren, natuurlijk wandel je de heuvels op en af terwijl je constant op zoek bent naar wilde dieren in hun natuurlijke habitat. Je hebt een grote kans om het wild te zien; gibbons, thomasbladapen, langstaart- en varkensstaartmacagen, vliegende eekhoorns, Sumatra-pauwen en neushoornvogels. Een wilde orang-oetan kan je pad kruisen. Je gids zal je veel dingen over het regenwoud uitleggen. En hij laat je veel verschillende soorten planten en bloemen zien.

Opmerkingen:
Degenen die camera/video meenemen naar de Orangutan-site, zullen een extra bedrag van US$ 6,00 voor camera en US$ 18,00 voor video in rekening worden gebracht.

   


Dag 3 Bukit Lawang - Berastagi
De reis gaat verder naar het prachtige, weelderige stadje Berastagi (1300 m). Dit bergstadje ligt ongeveer 70 km ten zuiden van Medan. Berastagi heeft een koel klimaat wat ideaal is voor de teelt van verschillende groenten en fruit. De markt met zijn exotische vruchten zoals durian, ramboetan, markisa en salak is een bezoek waard. Vanuit Berastagi kunt u een bezoek brengen aan een van de nabijgelegen dorpen van de Batak met hun enorme houten gemeenschapshuizen. De Batak kunnen worden onderverdeeld in zes stammen, elk met hun eigen taal en tradities.

Onderweg naar de bestemming kunnen verschillende stops gemaakt worden.

Optionele activiteit (niet inclusief in uw programma) - Bukit Lawang - Gemotoriseerde Kampung Tour & kookcursus:
In de ochtend gemotoriseerde Riksja-tour om een biologische boerderij, Kampung en het maken van bruine suiker te bezoeken. Tour om de markt te bezoeken waar u enkele ingrediënten zoals vis en groenten voor uw kookles zult kopen. Op de markt kom je in zeker in contact met de vriendelijke lokale mensen.

   


Dag 4 Berastagi - Parapat - Samosir
Vandaag gaat u van Berastagi naar Parapat vanwaar de oversteek naar het eiland Samosir per boot zal plaatsvinden. Geniet nog even van de koele berglucht van Berastagi voordat u nabij Parapat kunt u  genieten van het uitzicht op het Tobameer terwijl u langzaam naar de haven rijdt.

Onderweg naar de bestemming kunnen verschillende stops gemaakt worden.

Optionele activiteit (niet inclusief in uw programma) - Berastagi - Beklim de Sibayak-vulkaan:
Je wordt opgehaald bij je hotel en maakt een reis van ongeveer een half uur naar het startpunt van de klim naar Sibayak. Het is aan te raden vroeg te beginnen omdat je dan meer kans hebt op een open lucht zonder al te veel bewolking. Begin te lopen, volg een brede en steile weg. Je wordt omringd door bos en hoort vaak de roep van de zwarte siamangs & gibbons. Na een korte tijd wordt het pad smal en wordt u omringd door bergvegetatie. Het laatste deel van het pad voert je via rotsen tot aan de rand van de krater, waar je zwavel uit de ventilatieopeningen kunt zien puffen. De uitzichten zijn adembenemend! Om terug te keren kunt u kiezen om via dezelfde weg of aan de andere kant van de berg via trappen (in slechte staat) helemaal naar beneden te lopen. Voordat u terugkeert naar uw hotel, kunt u een bezoek brengen aan en zwemmen in de debuk van de Rajaberneh/Sidebuk Hotsprings, wat geweldig is om uw pijnlijke spieren te laten weken.

(Begin om 6 uur 's ochtends, dit programma duurt ongeveer 5 uur, inclusief een wandeling van twee uur naar de top van de actieve vulkanen Gunung Sibayak. Verschillende prachtige paden leiden naar de kraterrand. Rust even uit op de top voordat je via verschillende paden naar beneden loopt. Aankomst op de bodem, bezoek de zwavel-warmwaterbron voor een duik en zwem in de hete bron en keer dan terug naar het hotel.)

Engelssprekende lokale gids, vergelding en overdracht.

   


Dag 5 Samosir - Boottocht (bezoek Tomok, Ambarita & Simanindo)
Vandaag ga je per boot een aantal interessante plekken op het eiland Samosir bezoeken. Na het ontbijt begint de boottocht en stopt u in verschillende traditionele Batak Toba-dorpen:
1. Ambarita: Het dorpje staat vooral bekend om de geschiedenis van het kannibalisme. Zo vind je in het centrum een offerplaats van meer dan 300 jaar oud. Tevens vind je hier kun stenen stoelen en een tafel die vroeger de oude ontmoetingsplaats waren van de Sialagan Kings.
2. Simanindo: Hier staat de voormalige woning van de koning, Rajah Simalungun en zijn veertien vrouwen. Dit oude huis is tegenwoordig ingericht als museum. Twee maal per dag wordt een traditionele Batka-dans ten uitvoering gebracht.
3. Tomok: Tijdens deze reis wil je misschien de plaatselijke school zien om de schoolactiviteiten van de kinderen te zien? Dat kan als er geen schoolvakanties zijn in Tomok. Verder bezoek je dit dorpje om het oude graf van Ompu Sidabutar King te bekijken en om de lokale mensen handgeweven doeken te zien maken op traditionele wijze. Nadat je nieuwe inzichten en ervaringen hebt opgedaan, zet de boot je weer af bij je hotel. U kunt de rest van de dag vrij besteden.

Alternatief programma (niet inclusief in uw programma) – Samosir - Fietstocht:
Na het ontbijt begint u met het verkennen van het eiland Samosir door te fietsen om de activiteiten van de lokale bevolking te zien, zoals het bezoeken van kinderen op de school, een bezoek aan het dorp waar de lokale bevolking traditioneel handgeweven doeken maakt en andere activiteiten. Let op: de fietsen zijn niet verzekerd bij verlies of schade en is dus voor eigen risico.
 

   


Dag 6 Parapat - Medan
Vandaag gaat u via de haven van Parapat naar Medan. Onderweg rijd je via een kronkelende weg met uitzicht op het Samosir-meer naar de drukte van de stad Medan.

Onderweg naar de bestemming kunnen verschillende stops gemaakt worden.
 

   


Dag 7 Medan - Kualanamu International Airport - Yogyakarta
Je wordt opgehaald bij je hotel en naar de internationale luchthaven van Kualanamu gebracht. Dit is alleen een transfer, geen tussenstops inbegrepen.

Stap aan boord van de vlucht om u naar uw volgende bestemming te brengen.

Bij aankomst op de New Yogyakarta International Airport (NYIA) wordt u opgehaald door uw chauffeur en/of gids en naar uw hotel in Yogyakarta gebracht. Dit is alleen een transfer, geen tussenstops inbegrepen.

   


Dag 8 Yogyakarta  Stadstour en  Prambanan
De auto en chauffeur staan vandaag maximaal 10 uur tot uw beschikking. Informeer uw chauffeur wat u vandaag zou willen bezoeken. Houd er rekening mee dat entreegelden niet zijn inbegrepen tenzij hieronder anders vermeld. Uw route kan met de chauffeur worden besproken.

Sultan Paleis
Dit koninklijk paleis, bekend als Kraton Kasultanan Ngayogyakarta Hadiningrat is het centrum van de Javaanse cultuur en is omgebouwd tot een museum. De sultan en zijn familie wonen hier nog steeds. Het is nagenoeg dagelijks geopend voor toeristen die het paleis willen bezoeken. Er zijn ook vaak traditionele dans-, muziek-, poppen- en poëzievoorstellingen die bezocht kunnen worden. We raden je aan om een lokale gids te nemen voor een rondleiding. Vele spreken nog een aardig woordje Nederlands

Taman Sari
Taman Sari, ook bekend als Taman Sari Water Castle, is een prachtig waterpark en voormalige koninklijke tuin van het sultanaat Yogyakarta. Gebouwd in het midden van de 18e eeuw en gelegen in het centrum van Yogyakarta, op een steenworp afstand van het Sultanpaleis. Taman Sari bestaat uit vier verschillende gebieden; een kunstmatig meer met eilanden en paviljoens in het westen, een badcomplex in het centrum, een complex van paviljoens en zwembaden in het zuiden en een kleiner meer in het oosten. Het centrale badcomplex is tegenwoordig echter goed bewaard gebleven. Het is nu open voor het publiek om te genieten en te verkennen.

Prambanan
De Prambanan wordt ook wel de Rara Jonggrang-tempel genoemd. Gebouwd in de negende eeuw door onder andere Rakai Pikatan en opgedragen aan de goden van het Hindi; Brahma, Vishnoe en Shiva.
Dit is het grootste hindoe-Javaanse tempel complex in Indonesië en een van de mooiste tempels in Zuidoost-Azië. Het complex kent drie hoofdtempels, waarvan de hoofdtempel is 47 meter hoog is en gewijd is aan Shiva. Ten zuiden van deze tempel staat de tempel gewijd aan Brahma en ten noorden die gewijd is aan Vishnoe. De grote tempels worden omringd door kleinere tempels. In Zuidoost-Azië zijn er twee grootte hindoetempels: de Angkor Wat-tempel in Cambodja en de Prambanan-tempel in Indonesië.

   


Dag 9 Yogyakarta - Excursie Borobudur. Middag  Funway om te leven als de lokale bevolking
Vandaag bezoekt u 's ochtends de Borobudur-tempel en 's avonds staat een een funway-programma op het programma. Houd er rekening mee dat toegangsprijzen zijn uitgesloten, tenzij hieronder anders vermeld.

Borobudur
De Borobudur dateert uit de 9e eeuw en is het grootste boeddhistische tempels op aarde en ligt in Midden-Java. Gerestaureerd in 1970 met de hulp van UNESCO, bestaat de tempel uit zes vierkante platforms met daarop drie cirkelvormige platforms. Het is versierd met maar liefst 2.672 reliëfpanelen en heeft 504 Boeddhabeelden van verschillende typen. De hoofdkoepel bevindt zich in het midden van het bovenste platform en is omgeven door 72 stoepa's die elk een Boeddhabeeld bevatten. Alleen wanneer u zelf komt kijken, krijgt u een echte waardering voor de onmetelijkheid en het verbluffende ontwerp, een zeer aan te bevelen stop voor iedereen die door Java gaat.

Breng je nacht door in Yogyakarta zoals de lokale bevolking op het alun-alun kidul (Zuidplein). Zie het feest van het avondleven; de menigte, het eten, de attractie, de activiteit, begeleid door onze lokale gids.

Je wordt begroet door je gids met een kleine uitleg over de tour zelf. Maak een gemakkelijke wandeling door de drukke straten van Yogyakarta terwijl het lokale leven aan je voorbij komt. Aankomst in Alun-alun Kidul, uw gids zal uitleg geven over de geschiedenis hiervan. Geniet van je avond op de lichte becak, probeer het Masangin-spel en proef een selectie van het straatvoedsel. Vanavond draait alles om Yogyakartans zijn!

   


Dag 10 Jogjakarta - Bromo via Tolweg
Vandaag ga je van Yogyakarta naar Bromo. Onderweg zul je een lange rit maken langs kronkelende wegen met verschillende uitzichten, variërend van lokale dorpjes, rijstvelden, heuvels met plantages en bergen. Bij aankomst in Bromo wordt u verwelkomd door een prachtig uitzicht en koele temperaturen.

Sommige bezoeken kunnen onderweg naar de bestemming worden gedaan.

   


Dag 11 Bromo Zonsopgang - Kalibaru
Vroeg opstaan voor de tour. Je verlaat het hotel met jeep om naar het uitzichtpunt te gaan en te wachten tot de prachtige gouden zonsopgang verschijnt. Na zonsopgang rijdt u vervolgens door de zee van zand (Pasir Berbisik) naar een parkeerplaats. Vanaf hier kun je naar de kraterrand van Mt. Bromo, lopen. Eerst door het zand omhoog ploeteren (kan eventueel met paardjes) en daarna met een trap naar de rand waar je het gevoel hebt om op het oppervlak van de maan te lopen. Na een bezoek aan Mt. Bromo keer je terug naar het hotel voor een verfrissende douche en ontbijt.

Houd er rekening mee dat Bromo een actieve vulkaan is en we kunnen niet garanderen dat het mogelijk is om de krater te bezoeken. De status kan dagelijks wijzigen en u ontvangt de meest recente informatie op het moment dat u het Entreebewijs Bromo ontvangt. Houd er rekening mee dat, hoewel de krater misschien gesloten is, het mogelijk is om het uitkijkpunt te bezoeken. Uitzondering: tijdens grote uitbarstingen.

Bromo
De vulkaan Bromo ligt in Oost-Java en ligt in het midden van een vlakte genaamd Seara Wedi of Zee van Zand. Met een hoogte van 2.329 m is de vulkaan misschien niet de hoogste in Indonesië, maar het is misschien wel een van de meest populaire met een breed scala aan geweldige tochten die leiden tot adembenemende uitzichten en vele andere opwindende activiteiten zoals dirtbiking, paardrijden en meer. Een van de meest bezochte tijden van de dag is in de vroege ochtenden, aangezien de zonsopgang vanaf de top van deze berg bekend en ongelooflijk pittoresk is.

Vandaag ga je van Bromo naar Kalibaru. Kalibaru is een kleine stad (subdistrict) in het westen van Banyuwangi Regency. Het wordt omringd door heuvels in het westen en zuiden, terwijl het in het noorden wordt begrensd door de berg Raung. Op een hoogte van 428 m boven de zeespiegel heeft Kalibaru een lekker koel klimaat. De koffieplantage is te vinden in Kalibaru en omgeving, eigendom van particulieren, particuliere bedrijven of staatsplantages. Er valt relatief veel regen per jaar, waardoor dit gebied groener is dan enig ander gebied in het regentschap Banyuwangi.

Houd er rekening mee dat entreegelden zijn uitgesloten, tenzij hieronder anders vermeld. Uw route kan tijdens de reisdag met de chauffeur worden besproken.

   


Dag 12 Kalibaru: Kruidentuinwandeling - Ijen/Ketapang
Vandaag gaat u van Kalibaru naar Ketapang. Voor deze reis is een eigen auto met chauffeur beschikbaar. Uw route kan tijdens de reisdag met de chauffeur worden besproken. De duur van uw auto met chauffeur is 10 uur vanaf uw ophaaltijd.

Maar voordat u in de auto stapt, staat het Spice Garden & Village Walk op het porgramma. U brengt een bezoek aan de kruidentuin met peper, nootmuskaat, kaneel, kruidnagel, galangal enz., Een lokale gids geeft uitleg over alle kruiden. Vervolgens brengt u nog een bezoek aan verschillende huisindustrieën zoals bonen-wrongelverwerking, veeteelt. Zo ziet u met eigen ogen  hoe Indonesische mensen de kost verdienen in Kalibaru.

Houd er rekening mee dat entreegelden zijn uitgesloten, tenzij hieronder anders vermeld.

Locatie: Kalibaru's Village
Afstand: 03 km
Duur : 3 uur
Tourschema: 08:00 uur of 09:00 uur

 

   


Dag 13 Ijen / Ketapang (Optioneel: ijen Crater Tour) - Pemuteran
Vandaag ga je van Ketapang naar Pemuteran. Onderweg stapt u aan boord van een veerboot die u binnen 30 - 45 minuten over de zee naar Gilimanuk op het eiland Bali brengt en vervolgens wordt u naar uw hotel gebracht.
Je passeert het West Bali National Park voordat je aankomt in Pemuteran.

Uw route kan tijdens de reisdag met de chauffeur worden besproken, maar houd er rekening mee dat toegangsprijzen zijn uitgesloten, tenzij hieronder anders vermeld. De duur van uw auto met chauffeur is 10 uur vanaf uw ophaaltijd.

Optionele activiteit (niet inclusief in uw programma) - Ijen Crater Tour:
Na een vroege wake-up call en ontbijt, vervoert een jeep met vierwielaandrijving je door de landelijke dorpen, koffie- en kruidnagelplantages en vervolgens naar een van de laatste regenwouden van Java. Vochtigheid, dieren in het wild, gigantische varens en grote bomen bedekken de helling van de berg en eindigen bij het Park Ranger-station om de wandeling naar Ijen Crater te beginnen via een schaduwrijk pad met spectaculaire uitzichten. Het adembenemende uitzicht wordt onthuld op de top van 2.380 meter hoogte boven de zeespiegel. De angstaanjagende kleur van de meren en de rook die uit felgele zwavelafzettingen komt, creëert een landschap dat er verlaten en kaal uitziet maar toch levendig is. Terwijl het tafereel zich voor je ontvouwt, dalen mijnwerkers dagelijks af in de krater en komen ze weer tevoorschijn met tot 80 kilo erts die in bamboemanden welke langs het verraderlijke pad worden vervoerd. Als je klaar bent, loop je de berg af naar je auto met chauffeur.

Privé-jeep met chauffeur & benzine, Engelse lokale gids, entree/donaties,

   


Dag 14 Pemuteran. Vrij programma
Vandaag staat er niets op het programma, u kunt een rustdag nemen of de onderstaande activiteit boeken:

Optionele activiteit (niet inclusief in uw programma) - Pemuteran - Snorkelen op het eiland Menjangan (snelle boot - Adi Assri):
Na een pick-up in de ochtend ontmoet je je gids op de pier waar de voorbereidingen voor de geweldige dag die komen gaat plaatsvinden. Met een snelle boot vertrekt u naar het eiland Menjangen om te zwemmen en te snorkelen. Dit is de thuisbasis van levendige koraalriffen en veel kleurrijke vissen.

   


Dag 15 Pemuteran - Ubud
Vandaag ga je van Pemuteran naar Ubud. U verlaat de noordwestkust en rijdt naar het centrum van Bali, langs rijstterrassen met op de achtergrond de berg Batukaru en  natuurlijk de vele lokale huizen tussen de weelderige bomen. Een ander gebied met rijstterrassen zal je verwelkomen als je Ubud nadert.

Sommige bezoeken zullen worden gedaan op weg naar de bestemming

Banyumala Twin-waterval
Banyumala Twin Waterfall bevindt zich in Wanagiri Village, Buleleng, Bali. Er is geen bekende oorsprong waarom de lokale bevolking de waterval 'Banyu Mala' noemt. Banyu betekent 'water' terwijl 'Mala' 'vuil' betekent. Gecombineerd is 'vuil water' eigenlijk geen passende naam voor deze schilderachtige waterval.

Ulun Danu-tempel
Ulun Danu-tempel / Beratan-meer. De Ulun Danu-tempel is een Balinese hindoetempel op het platteland van Candi Kuning, het subdistrict Baturiti en het regentschap Tabanan. Zittend aan de rand van het Beratan-meer en bedekt met koel weer met een prachtig uitzicht op het meer en de heuvels eromheen, is de tempel een veelgevraagde bestemming voor mensen die Bali bezoeken.

Taman Ayun-tempel
De Taman Ayun-tempel is een koninklijke tempel van het Mengwi-rijk. Gelegen in het dorp Mengwi, het subdistrict Mengwi, regentschap Badung, is het ongeveer 18 km ten noorden van de stad Denpasar. Taman Ayun ligt op het land, dat wordt omringd door de grote visvijver en eruitziet als een stroming op het water. Een prachtig tempelgebouw met een dak met meerdere verdiepingen dat de traditionele Balinese architectuur weergeeft.

   


Dag 16 Ubud: Spirituele Tour
Vandaag zult u de spirituele aanblik van Bali in de diepte beleven. De tour begint met een bezoek aan de Tirta Empul-tempel. Je wordt door je gids gekleed in de juiste Balinese tempelkleding. Je gids zal uitleg geven over het offer en de manier van bidden voordat je de gelegenheid krijgt om het heilige bad te nemen om jezelf te zuiveren.
Vanaf hier ga je naar Gunung Kawi, je ziet prachtige rijstvelden en de gebeeldhouwde gevel die dateert uit de 11e eeuw. Ze worden de graven van de koning genoemd, ter herdenking van het Udayana-koninkrijk. De gids leidt je over kleine rijstveldpaden rondom het complex. Bij de Stichting Widya Guna, leert u hoe u een offer kunt maken, genaamd Canang op Bali. Dit offer zal naar de tempels worden gebracht om toestemming te vragen aan de goden om de tempel te betreden. Als je Balinees wilt bidden, zal je gids je naar hun huistempel brengen en je leren hoe je moet bidden.
De lunch wordt geserveerd in de tuin van de stichting te midden van de rijstvelden. Na de lunch wordt u teruggebracht naar de accommodatie.
Door deze excursie te boeken krijg je niet alleen een goed beeld van de Bali hindoeïstische religie, maar steun je ook de stichting Widya Guna, die zorgt voor kinderen die speciale zorg nodig hebben.

Opmerking: de ophaaltijd begint tussen 08.00 - 08.30 uur
   
Optionele activiteit (niet inclusief in uw programma) - White Water Rafting:
Onder begeleiding van een gids en veiligheidsuitrusting is raften langs de Ayung-rivier een ervaring als geen ander; je wordt ondergedompeld in de adembenemende natuur van Bali terwijl je je een weg baant door de stroomversnellingen, waardoor de indrukwekkende reis als een briesje aanvoelt. Aan het einde van het avontuur wachten een magnifieke lunchbuffet en warme douches op je.

   


Dag 17 Ubud: Fietstocht
Na een pick-up in de ochtend wordt u rechtstreeks naar uw startpunt in Tampaksiring gereden. Eenmaal daar kun je je fiets testen, de nodige aanpassingen maken en snel enkele veiligheidsinstructies doornemen voordat je aan de tour begint. Langs de route zul je genieten van een overvloed aan uitzichten op de rijstvelden, Balinese dorpstempels, traditionele Balinese dorpen en een 11e-eeuwse tempel die wordt gebruikt voor specifieke ceremonies en diepe meditatie. Je wordt de hele tijd vergezeld door twee gidsen die er niet alleen voor zorgen dat alles soepel verloopt, maar ook uitleg geven over de bezochte plaatsen. De tour eindigt bij een van hun huizen, waar je kunt genieten van een traditionele zelfgemaakte lunch voordat je wordt teruggebracht naar het hotel.

   


Dag 18 Ubud - Sanur     Zondag April 18 2021
De chauffeur haalt je op en brengt je naar je hotel in Sanur. Het is ongeveer 2 uur rijden.

Optionele activiteit (niet inclusief in uw programma) - Balinese spirituele ceremonie:
Het mooie Keramas Sacred River Resort is gebouwd langs een rivier gevormd door 11 natuurlijke bronnen. Een bron is eigenlijk op hun eigen land en staat in verbinding met een oude tempel. Om de vergeten tempel functioneel en in goede staat te behouden, besloot de familie het resort te bouwen nadat ze de oude tempel hadden gerestaureerd. Een deel van de winst van het resort wordt gebruikt om betaalbare Balinese ceremonies te organiseren voor iedereen. Er worden eigenlijk alleen donaties gevraagd aan de Balinezen. Een geweldige manier om het authentieke erfgoed voor alle Balinezen te beschermen, aangezien de ceremonies voor individuen erg kostbaar kunnen zijn en gezinnen in financiële moeilijkheden kunnen brengen.
Een perfecte plek om een Balinese reinigings- en zegeningsceremonie te ervaren. Je zult je omkleden in een sarong en sjerp als de juiste kleding voor Balinese ceremonies. De priester zal de tempelceremonie verzorgen en daarna begint het reinigingsproces bij de 4 natuurlijke bronnen. De priester zal de laatste zegen doen. Na de zegening ga je naar de tempel om te bidden voordat je terugkeert naar het resort om droge kleding aan te trekken en daarna te genieten van je lunch.
Dit is een leuke activiteit voor zowel individuen als gezinnen met kinderen, want kinderen zullen genieten van het offeren, nat worden en deel uitmaken van het Balinese leven.

   


Dag 19 Sanur, Vrij programma (Optioneel: South Cliff Beach Tour)
Vandaag staat er niets op het programma, u kunt een rustdag nemen of een van de onderstaande activiteiten boeken:

Optionele activiteit (niet inclusief in uw programma) - White Sandy Cliff Beaches Tour:
Deze tour bezoekt 2 afgelegen stranden en is inclusief lunch in een mooie omgeving met uitzicht op de zee.
De tour begint met een pick-up van je hotel en rijdt naar het strand. Vanaf Sanur duurt dit ongeveer 40 minuten. Als u uit de auto stapt, bevindt u zich niet direct op het strand. De parkeerplaats bevindt zich aan de rand van de klif en u moet onderweg ongeveer 250 steile trappen lopen met een prachtig panoramisch uitzicht. Wanneer je aankomt op het witte zandstrand met turquoise water en geen massatoerisme weet je dat het de moeite waard was. Je kunt afkoelen in de zee en opwarmen in de zon en een plekje zoeken in de schaduw van de overhangende rotsen. Het strand heeft geen toeristische voorzieningen zoals de verkoop van eten en drinken. Dit houdt in dat je voldoende drinken (water) mee moet nemen en wat snacks mee moet nemen. Er zijn geen ligbedden of parasols, het is een puur natuurlijk strand! Bij extreem hoog water kan het voorkomen dat het strand maar een heel smal stuk is. Maar het tij keert en het strand wordt weer breed.
Als je genoeg strandtijd hebt gehad en honger krijgt, is het tijd om terug te lopen naar de parkeerplaats waar je chauffeur zal wachten. Het wordt sterk aanbevolen om jezelf aan te vullen met vers kokoswater dat op de parkeerplaats wordt aangeboden.

Vanaf hier rijdt u in 20 minuten naar de volgende toegang tot het strand. De lunch wordt geserveerd met uitzicht op zee. Inclusief bij de lunch is het gebruik van het zwembad + badlaken en de douche. Een andere trap, en deze keer niet zo lang en steil, leidt je door de jungle naar een geheim strand dat niet toegankelijk is voor het publiek.

De laatste plaats die we vandaag bezoeken is op een andere klif. Dit is waarschijnlijk een van de meest romantische zonsondergangen die je op Bali vindt. Bij zonsondergang trekt het bruidsparen aan om hier hun pre-huwelijksfoto's te maken, veel plezier om naar te kijken. Geniet gewoon van het uitzicht vanaf de klif of maak nog een wandeling naar het strand voor de beste foto's.

Tegen het einde van de middag brengt de chauffeur je terug naar het hotel.

   

 

Optionele activiteit (niet inclusief in je programma) - Uluwatu-tempel en Kecak-dans - Exclusief gids:

De tocht begint om 14.00 uur. De chauffeur haalt je op bij het hotel waar je wordt meegenomen voor een bezoek aan de tempel op de klif in het zuiden van Bali, de Uluwatu-tempel. Deze tempel is ook beroemd om zijn schilderachtige landschap en het uitzicht bij de zonsondergang. Direct na zonsondergang, ongeveer om 18.00 uur, wordt Kecak-dansvoorstelling getoond in een van de tempelgebieden. Geniet van de voorstelling! Als u klaar bent, wordt u teruggebracht naar uw hotel.

Dag 20 Sanur, Vrij programma (Optioneel: Denpasar Foodie Tour)
Vandaag staat er niets op het programma, u kunt een rustdag nemen of een van de onderstaande activiteiten boeken:

Optionele activiteit (niet inclusief in uw programma) - Denpasar Foodie Tour (inclusief vervoer):
De walking food-tour van vandaag neemt je mee door het hart van Denpasar en leert je meer over de rijstgeschiedenis en de culturele diversiteit. Tevens bent u getuige van het lokale leven terwijl je vele heerlijke delicatessen probeert. Beginnend bij een coffeeshop, bezoek je een veelvoud aan cafés, kraampjes en winkels die een breed scala aan traditionele gerechten laten proeven. Deze tour zal je fysieke en mentale honger stillen, waardoor je terug wilt komen om nog meer te ontdekken.

Optionele activiteit (niet inclusief in uw programma) - Tempeltour (Taman Ayun-Tanah Lot-Uluwatu) - met lunch en gids:Je wordt 's ochtends opgehaald bij je hotel voor een transfer naar de drie tempels van de tour van vandaag. Als eerste bezoek je de unieke Taman Ayun-tempel, omgeven door grachten en tuincomplexen. Deze tempel heeft veel heiligdommen, paviljoens en vijvers. Vervolgens ga je naar de Tanah Lot-tempel. Dit is een andere unieke tempel gelegen op een rots net voor de westkust van Bali. De lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant. De derde bestemming is de Uluwatu-zeetempel, gebouwd op een hoge klif met uitzicht op de Indische Oceaan op de zuidpunt van Bali. Aan het einde van de tour keer terug naar je accommodatie.

 

   

 
Dag 21 Sanur -  Vertrek
Je wordt opgehaald bij je hotel in Sanur voor vertrek naar de internationale luchthaven Ngurah Rai.

   

 OvernachtingenPrijsinformatieRouteFoto's
Reisvoorstel aanvragen

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  21 Dagen Sumatra-Yogyakarta-Bali
Reiscode:  ATT-TT-102
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terug
   
  Typ de tekst uit de afbeelding over:
  CAPTCHA code
 velden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.