+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisaanbod » Reisaanbod Senioren » 21 daagse tour Noord Thailand en langs de golf van Thailand

21 daagse tour Noord Thailand en langs de golf van Thailand

Reiscode: T-354

in overleg
Prijzen bij 6 personen: € 1.450 p.p.
Prijzen bij 8 personen: € 1.300 p.p.

Hoogtepunten

Highlights

 • Bezoek berglandschappen, /-dorpjes en geniet van mooie vergezichten en andere ‘secret places’
 • Diverse fiets- en wandeltochten
 • Bezoek oeroude canyons en historische parken
 • Beleef een mix van cultuur, natuur en historie
 • Bezoek bijzondere Chinese en Thaise tempels
 • Bezoek met de boot het tropisch eiland, Koh Si Chang en het zomerpaleis van Koning Rama V
 • Bezoek de beroemde Sanctuary of Truth
 • Bezoek Silverlake Wine Yard
 • Bezoek Thani Arts and Cultural Village
 • Bezoek The City Pillar Shrine
 • Bezoek Erawan Museum
 • Verblijf in 3 sterren hotels met grotendeels volledige verzorging
 • Deze tour is voor alle leeftijden interessant

Interview

Iwan Lalji interviewt Peter over zijn ervaringen met zijn 18 en 21 daagse reizen naar Thailand...

 

21 dagen Thailand:

 

 Dagprogramma

Dag 1: Aankomst in Bangkok

Na een lange reis komt u op de luchthaven van Bangkok aan. U wordt van de luchthaven van Bangkok opgehaald door uw Nederlands sprekende reisleider en u zult zich meteen thuis voelen in het verre Thailand.

U wordt naar uw hotel in Cha-am, een rustige badplaats, gebracht. Het strand is tegenover uw hotel gelegen.

Op deze dag dient u zelf voor u lunch en diner te zorgen.

 

   

 

Dag 2: Cha-am (B&B)    

U kunt heerlijk aan het zwembad van uw hotel of aan het strand bijkomen van uw reis en vast acclimatiseren aan de Thaise temperaturen.  

Uw hotel ligt tegenover het strand. Het is dus heel makkelijk om de straat over te steken en lekker een wandeling over het strand te maken of lekker te luieren aan het strand.

Deze dag dient u zelf voor u lunch en diner te zorgen.

 

   

 

Dag 3: Cha-am - Singburi(B&B, L&D)

Om acht uur wordt u opgehaald en rijden we richting het noorden.

Na ongeveer een uur gereden te hebben, stoppen we bij een bijzondere tempel aan de rivier. We bezoeken echter niet de tempel maar het bijbehorende museum met zo’n 313 prachtige shadow play figuren,. Deze ruim honderd jaar oude figuren zijn uit buffelleer gesneden en 1-2 meter doorsnede.

Elke zaterdag worden hier nog shows mee gegeven. D.w.z. niet met deze oude figuren, maar met kopieën daarvan. Nadat we eerst een heerlijk kop koffie aan de rivier hebben gedronken gaan we op weg naar het familiebedrijf van Khun Narong.

Hier zien we een enorme privéverzameling van ruim 5000 houtsnijwerken.

 

De meeste kunstwerken zijn van teakhout en al 150 jaar oud. Er zijn beelden bij van ruim 3,5 m hoog.

Deze beelden zijn tentoongesteld in enorme ruimtes die in elkaar overlopen en allemaal een ander thema hebben. Echt een unieke en zeer bijzondere verzameling.

We lunchen aan de rivier bij een enorme overdekte markt. Na de lunch lopen we natuurlijk even over de markt. We overnachten in een hotel met een mooie tuin waar we ’s avonds ook gaan eten.

 

   

 

Dag 4: Singburi - Phitsanuloke (B&B, L&D)

We vertrekken na het ontbijt weer om 8:00 uur en bezoeken als eerste een tempel met hele oude keramiek ovens. 500 jaar geleden begon een Chinese emigrant hier een keramiek fabriek die uitgroeide tot de grootste van Thailand met zo’n 200 keramiek-ovens.

Er zijn er nu nog een paar in goede staat en indrukwekkend om te zien. Ons volgende bezoek is een hoge berg met een vier verdiepingen hoge tempel. Deze tempel heeft prachtige plafondschilderingen en een heel mooi uitzicht vanuit een uitkijktoren.

 

Na de lunch bezoeken wij een Thais bedevaartoord met het mooiste Boeddhabeeld van Thailand met heel veel Thaise bezoekers. Na een korte wandeling langs de rivier gaan wij naar een klein gezellig hotel dat gebouwd is in de stijl van een fabriek.

 

   

 

Dag 5: Phitsanuloke - Lampang (B&B, L&D)

Na het ontbijt gaan we op weg naar de eerste hoofdstad van Thailand of eigenlijk moeten we dan Siam zeggen. We huren daar fietsen waardoor we in alle rust kunnen genieten van dit prachtig historische park met enorme indrukwekkende ruïnes uit de dertiende eeuw. Zo’n 30 kilometer verder naar het noorden bezoeken we het 2e historische park waar we met een treintje naar de vele mooie bezienswaardigheden gereden worden. Na afloop gaan we naar ons hotel.

 

   

 

Dag 6: Lampang - Pai (B&B, L&D)

Vandaag een vroeg ontbijt en om 7:30 uur op weg naar het bergachtige noorden van Thailand. Onze eerste stop is een oude canyon waar vroeger een rivier stroomde. Zo’n 5 miljoen jaar geleden is deze rivier, door een aardbeving, van richting veranderd.

We wandelen door de oude rivierbedding en genieten van de enorme 30 meter hoge rotswanden die door de tijd veranderd zijn in stenen pilaren.

 

Onze volgende stop is een prachtig orchideeënpark met bijbehorende vlindertuin. Na de lunch beginnen we aan onze beroemde 700 km lange loop door de bergen met zo’n 4000 haarspeldbochten. Onderweg stoppen we bij een oude houten brug, aangelegd, met de hulp van olifanten, door krijgsgevangenen in de tweede wereldoorlog.

 

Vervolgens bezoeken we een tweede canyon, de zeer bekende Pai Canyon, waar we, na een flinke klim, kunnen genieten van een prachtig vergezicht met hele indrukwekkende bergpartijen. We overnachten in een gezellig stadje met een walking street met vele restaurantjes waar we heerlijk kunnen eten. We merken wel dat de avonden hier kouder zijn.

 

   

 

Dag 7: Pai - Mae Hong Son (B&B, L&D)

Zeven uur in de ochtend ontbijten we buiten bij een temperatuur van zo’n 12 graden Celsius. Echter drie uur later is het alweer 30 graden. We vervolgen onze 700 km lange loop en merken dat de natuur steeds wilder wordt. We stoppen onderweg regelmatig bij viewpoints om van de mooie panorama’s te genieten. Na ca 1,5 uur brengen we een bezoek aan een groot grottencomplex.

 

We wandelen door de grotten met indrukwekkende stalagmieten en stalactieten en eindigen dit bezoek met een vaartocht op bamboevlotten door een ondergrondse rivier. We gaan weer verder met onze bus naar een dorp met bergstammen, waar we wat rondwandelen en tijdens het eten van een noedelsoep genieten we van een prachtig uitzicht over de bergflanken. Na de lunch gaan we naar een ander afgelegen bergdorpje met de zgn. Long Necks. Na afloop gaan we op weg naar ons hotel en genieten in de avond van een heerlijk diner met uitzicht op een groot stadsmeer.

 

   

 

Dag 8: Mae Hong Son - Lamphun (B&B, L&D)

We vervolgen nog steeds onze 700 km lange loop

door de bergen van Noord-Thailand. We bezoeken onderweg een dorpje vlak aan de Birmese grens.

Net als Kanchanaburi was dit dorpje een belangrijkste plaats voor de Japanners in de tweede wereldoorlog.

Er werden wegen en bruggen aangelegd voor transport van troepen en goederen naar Burma. Het was een uitgaansgebied voor de Japanse soldaten en er was ook een Japans ziekenhuis, Nu is er een museum, waar we een oude film te zien krijgen met daarin een verhaal hoe de Thaise mensen en Japanners hier prima bevriend waren. De rest van de dag rijden we het laatste deel van de loop met zijn spectaculaire wilde natuur, bergen

en bochten.

 

   

 

Dag 9: Lamphun - Kamphaengpet (B&B, L&D)

We verlaten nu langzaam het Noorden van Thailand terug richting het zuiden. Eerst bezoeken we in het centrum van de stad een prachtige oude tempel uit de 11e eeuw die door heel veel Thaise mensen wordt bezocht.

Dan verder richting het zuiden. We bezoeken onderweg een stad die beroemd is om zijn vele keramiek.

 

We zien ook overal langs de weg stalletjes waar keramiek te koop is.

We bezoeken een keramiekfabriek met bijbehorend museum, waar nog volop gewerkt wordt en het hele proces van klei naar eindproduct goed te zien is. Vooral de keramiek met beschilderde haantjes zijn hier heel bekend. Als we genoeg tijd hebben kunnen we zelf ook keramiek beschilderen.

Daarna rijden we een klein stukje verder naar een groot prachtig 100 jaar oud Thaise huis gebouwd op 116 teakhouten palen. Voeger werden hier heilige ceremonies gehouden, maar nu is het ingericht als museum. Na de lunch bezoeken we een klein boerendorp waar 50 jaar geleden een houtbewerker trouwde met een lokaal meisje, en daar bleef wonen.

 

Hij leerde daar de mensen houtbewerken en daardoor is het dorp een belangrijk centrum voor houtsnijwerk geworden. Daarna verder naar ons hotel. Als we tijd hebben gaan we ‘avonds naar een historisch park waar alle ruïnes van honderden kleine olielampjes zijn voorzien, waardoor er een heel bijzondere sfeer ontstaat.

 

   

 

Dag 10: Kamphaengpet – Daem Bang Nambuat (B&B, L&D)

Na het ontbijt gaan we weer op weg naar de historische parken die wij gisterenavond hebben gezien. Maar nu bij daglicht. De ruïnes dateren uit de dertiende en veertiende eeuw en zijn heel indrukwekkend en heel onbekend. In het 2e historische park kunnen wij weer in alle rust fietsen.

 

Onze laatste stop is een echte verrassing. Een gigantisch complex van tempels met als hoogtepunt een tempel die aan de binnenzijde van spiegels is voorzien en daardoor een heel ruimtelijk effect geeft. Dit complex wordt daarom ook door heel veel Thaise mensen bezocht.

 

Dan nog even naar de rivier waar duizenden grote vissen gevoerd worden waardoor het water een grote heksenketel is van etende vissen. Ons eenvoudig hotel ligt ver van de bewoonde wereld op het platteland met een prachtig uitzicht op de rivier en achterliggende landerijen. We kopen onderweg wat bier en of frisdranken, want er is een gezellige vlonder waar we met z’n allen iets kunnen drinken. ‘s Avonds zorgt de eigenaresse voor ons diner.

 

   

 

Dag 11: Daem Bang Nambuat - Cha-am (B&B, L&D)

Na een gezellig ontbijt gaan we op weg naar een groot complex met een fantastisch zoetwater aquarium. Dit complex ligt aan een groot meer met enorme lelies. Hier merk je pas hoeveel soorten zoetwatervissen er zijn. Het is zo groot dat we daar wel 1,5 uur rondwandelen. De volgende stop is een oude markt. Hier is werkelijk alles te koop en natuurlijk ook allerlei lekkernijen. Het bijzondere is dat de huizen daar honderden jaren oud zijn, wat de markt een heel aparte uitstraling geeft. Onze laatste stop is een bezoek aan een echte authentieke keramiekfabriek. Hier wordt nog gewerkt zoals 100 jaar geleden. Alles wordt met de hand vervaardigd en daarna in een hout gestookte oven van 100 meter lang gebakken.

 

 

Rond 18:30 uur zijn we in Cha am voor ons afscheidsdiner bij het Duitse Suk restaurant. Hier kunnen we nog even napraten over de vele indrukken die wij hebben opgedaan tijdens deze reis.

 

   

 

Dag 12 en 13: Cha-am (B&B)

U bent terug in uw hotel in Cha-am om bijv. bij het zwembad te relaxen en alle verworven indrukken van de tour te verwerken.

De lunch en diner van deze twee dagen zijn op eigen kosten en de verblijfskosten zijn inclusief de tour.

 

   

 

Dag 14: Cha-am - Ko Si Chang (B&B, L&D)

We vertrekken rond 7.30 uur uit Cha am richting Si Racha. Daar komen wij omstreeks 11.15 uur aan. In Si Rascha verlaten wij de bus en gaan met een boot naar het eiland Koh Si Chang. (vaartijd ca. 45 minuten). Op het eiland aangekomen, gaan we eerst lunchen. Daar huren we motortaxis (motor met een bak ernaast) voor 3 á 4 personen, met chauffeurs

 

Die rijden ons eerst naar het zomerpaleis van Rama V. (Dit paleis is gebouwd rond 1890 als zomerverblijf voor Koning Chulalongkorn Rama V). We wandelen ook even door de fraaie tuinen en op de heuvel. Na dit bezoek gaan we naar een Chinese tempel. Deze tempel bevindt zich ten noorden van de stad en staat bekend als Saan Chao Pho Khao Yai (Heiligdom van de Vader Geest van de Grote Heuvel).

 

Dit eeuwenoude heiligdom dateert nog uit de tijd dat jonken uit Ming China voor anker lagen in het beschutte water aan de oostkant van het eiland. Het verhaal gaat dat de zeelieden rond die grot een magisch licht zagen schitteren in de nacht. Na nog van een prachtig uitzicht te hebben genoten gaan we naar ons hotel/bungalow op het eiland vlakbij de ferry. Daar kunnen we ons eerst opfrissen en vervolgens genieten van een heerlijk diner.

 

   

 

Dag 15: Ko Si Chang – Sattahip (B&B, L&D)
Na het ontbijt gaan we met de boot weer terug naar onze bus in Si Racha. We rijden richting Pattaya en stoppen onderweg bij de beroemde Sanctuary of Truth.
Het bouwwerk is met behulp van traditionele technieken nauwgezet gesneden uit teakhout en gebouwd zonder gebruik van metalen spijkers. Het Sanctuary of Truth is moeilijk in één woord te beschrijven.

Het bouwwerk is deels tempel, deels museum, deels kunstgalerie en deels workshop. De meer dan 100 meter hoge houten constructie midden op het gebouw zorgt voor een indrukwekkend gezicht tegen de achtergrond van de Golf van Thailand. Het Sanctuary of Truth is het geesteskind van de Thaise miljonair, zakenman Lek Viriyaphant.

Khun Lek overleed in 2000, maar zijn erfenis leeft voort met zijn andere culturele projecten, als de Ancient City (Bangkok) en het Erawan Museum in Samut Prakan (dat wij op dag 17 gaan bezoeken). Zijn werk aan het Sanctuary of Truth begon in 1981 en zal naar verwachting op zijn vroegst in 2025 afgerond zijn.

 

   

 

Dan verder langs Pattaya richting Sattahip.

Daar gaan we naar meerdere bezienswaardigheden. Eerst bezoeken wij de prachtige tempel Wat Yansang In het bijbehorende museum zien we o.a. twee stenen krijgers uit China, van het beroemde terracottaleger.

Het belangrijkste tempelgebouw van Wat Yansangwararam of Wat Yan, staat bekend om zijn moderne ontwerp en is in een heel andere stijl gebouwd dan de meeste Thaise tempels. Een paviljoen, genaamd mondop of mandapa, bevat een replica van een voetafdruk van de Boeddha. In een grote witte chedi (een boeddhistische stupa) worden een aantal relikwieën bewaard van de Boeddha en zijn volgelingen. (De tempel Wat Yansangwararam werd in 1976 gebouwd ter ere van de Opperste Patriarch Somdej Phra Yanasangworn, die toen het hoofd was van de Thai Monastic Order. Nu staat het complex onder het beschermheerschap van de huidige Thaise koning.)

Het complex ligt in een groot gebied van ongeveer 145 hectare en herbergt verschillende gebouwen met zeer verschillende bouwstijlen, evenals goed onderhouden tuinen en een groot meer, waardoor het complex een mooie en rustige plek is om te ontspannen.

Op een bepaalde plek in het Wat Yan-complex kunnen we de enorme gouden Buddha mountain (Khao Cheejan) in de verte zien liggen.

Deze Buddha Mountain is 130 meter hoog, waarop een gelaserde Buddha afbeelding te zien is, ingevuld met bladgoud.


Vandaar brengen we een bezoek aan Silverlake wine yard In 2002 startte Mr. Surachai Tangjaitrong en actrice Mrs. Supansa Nuangpirom met hun passie en werden wijnboeren. Zij wilden goede wijn en muziek in een prachtig gecultiveerde omgeving samenbrengen en dat op slechts 15 kilometer van Pattaya. De doelstelling is om ook in Thailand een kwalitatieve goede wijn te ontwikkelen, die zich kan meten met andere internationale wijnen. We kunnen een rondrit door de wijngaarden maken om het productieproces van nabij te volgen. Daarnaast is het mogelijk om op de buitenterrassen van het schitterende uitzicht te genieten met een glaasje wijn. Daarna naar ons hotel aan het strand.

 

Dag 16: Sattahip – Rayong (B&B, L&D)
Na het ontbijt gaan we naar Thani Arts and Cultural Village. Daar zijn zoveel leuke activiteiten en bezienswaardigheden dat we daar een groot deel van deze ochtend zullen vertoeven. We kunnen ons daar laten masseren, allerlei lekkere Thiase hapjes proeven, zelf hapjes maken onder begeleiding van Thaise kooksters maar ook schilderen. Verder zijn er veel oorspronkelijke Thaise huizen te bekijken en prachtige dansshows Kortom een hele leuke en bijzondere ochtend.

Vervolgens gaan we naar Rayong en bezoeken daar het King Thaksi-altaar. Dit heiligdom werd gebouwd om de korte tussenstop van koning Taksin de Grote in Rayong te herdenken.

Hier werden zijn troepen gemobiliseerd om het koninkrijk Ayutthaya te bevrijden van de Birmaan. Volgens de legende werd de olifant van koning Taksin de Grote verondersteld te zijn gestald in een grote parkiaboom.

 

   

 

Daarna gaan we naar The City Pillar Shrine. Dit eerste schrijn werd gebouwd van hout, maar het werd later vervangen door een betonnen constructie met Chinese kenmerken. De oude stadspijler lag vroeger voor het heiligdom.
Als we daarna nog tijd over hebben maken nog een wandeling door de oude binnenstad van Rayong en daar wanen we ons echt terug in de tijd. We komen langs smalle geplaveide straten. Er zijn ook kleine woningen waar we naar binnen kunnen en gaan daarna naar ons hotel.

Dag 17: Sattahip – Cha-am (B&B, L&D)

Na het ontbijt begint onze terugreis Cha am en/of Hua Hin met diverse stops.

Onze eerste stop is in Chonburi.

Hier bezoeken we de indrukwekkende Chinese tempel Wihan Thep Sathit en lopen over de vismarkt Ang Sila. Deze markt is echt authentiek en bestaat al zo’n 133 jaar. Hier koop je nog zeevruchten voor heel redelijke prijzen. Daarna door naar Samut Prakan waar we eerst gaan lunchen en dan bezoeken wij daar het Erawan museum.

 

   

 

Erawan is de naam van een driekoppige olifant en hier een immens groot beeld. Het is 29 meter hoog en 39 meter lang en biedt van binnen ruimte voor het museum. Dit museum is door een particulier ingericht met als doel zijn verzameling antiquiteiten te bewaren en voor het publiek open te stellen. Het is dezelfde eigenaar als Ancient City bij Bangkok. We zien hier prachtige beelden, zowel van Thaise, als van Europese afkomst.
Langs de bolle wanden staan vitrines met oude Boeddhabeelden. Het plafond is zo beschilderd dat het de kosmos voorstelt. Buiten kunnen we nog een korte wandeling maken door de grote tuin met schitterende waterpartijen en mythologische beelden.

Dan rijden we in ongeveer 2,5 uur terug naar ons vakantieverblijf Cha-am.

We zullen daar afhankelijk van het verkeer om ongeveer 19:00 uur aankomen en kunnen dan terugkijken op een heel bijzondere toer met veel verschillende indrukken, waar we nog lang aan zullen terugdenken.

 

   

 

Dag: 18, 19 en 20: Hotel Cha-am (B&B)

Verblijf in uw hotel in Cha-am, waarbij u aan de overkant van de straat lekker kan gaan genieten van zon, zee en strand.

Ook kunt u er nog voor kiezen om een eendaagse tour te maken.

De lunch en diner van deze drie dagen zijn op eigen kosten en de verblijfskosten zijn inclusief de tour.

 

   


Dag 21: Vertrek van Cha-am naar Bangkok Airport

U wordt door uw reisleider teruggebracht naar de luchthaven van Bangkok voor uw vlucht naar Nederland.

 

   


OvernachtingenPrijsinformatieRouteFoto's
Reisvoorstel aanvragen

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  21 daagse tour Noord Thailand en langs de golf van Thailand
Reiscode:  T-354
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terug
   
  Typ de tekst uit de afbeelding over:
  CAPTCHA code
 velden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.