+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisaanbod » Reisaanbod groepsreizen » 21 daagse tour Noord en Zuid Thailand

21 daagse tour Noord en Zuid Thailand

Reiscode: ATT-PC-0093

Bezoek berglandschappen, /-dorpjes en geniet van mooie vergezichten en andere ‘secret places’.

Hoogtepunten

 • Bezoek berglandschappen, /-dorpjes en geniet van mooie vergezichten en andere ‘secret places’
 • Diverse fiets- en wandeltochten
 • Bezoek oeroude canyons en historische parken
 • Beleef een mix van cultuur, natuur en historie
 • Bezoek bijzondere tempels (o.a. in Ayuttaya), aguaria, prachtige orchideeën- en vogelparken
 • Maak boottochten langs mangrovebossen
 • Bezoek kokosnootplantages, grotten, watervallen en een 160 miljoen jaar oud oerbos in Khao Sok
 • Bezoek kunst en musea
 • Verblijf in 3 sterren hotels met grotendeels volledige verzorging
 • Deze tour is voor alle leeftijden interessant

 Dagprogramma

Dag 1: Aankomst in Bangkok

Na een lange reis komt u op de luchthaven van Bangkok aan. U wordt van de luchthaven van Bangkok opgehaald door uw Nederlands sprekende reisleider en u zult zich meteen thuis voelen in het verre Thailand.

U wordt naar uw hotel in Cha-am, een rustige badplaats, gebracht. Het strand is tegenover uw hotel gelegen.

U dient zelf voor uw lunch en diner op deze dag te zorgen. Uw verblijfskosten zijn inclusief de tour.

 

   

 

Dag 2: Cha-am (B&B)

U kunt heerlijk aan het zwembad van uw hotel of aan het strand bijkomen van uw reis en vast acclimatiseren aan de Thaise temperaturen.  

Uw hotel ligt tegenover het strand. Het is dus heel makkelijk om de straat over te steken en lekker een wandeling over het strand te maken of lekker te luieren aan het strand.

U dient zelf voor uw lunch en diner op deze dag te zorgen. Uw verblijfskosten zijn inclusief de tour.

 

   

 

Dag 3: Cha-am - Singburi(B&B, L&D)

Om acht uur wordt u opgehaald en rijden we richting het noorden.

Na ongeveer een uur gereden te hebben, stoppen we bij een bijzondere tempel aan de rivier. We bezoeken echter niet de tempel maar het bijbehorende museum met zo’n 313 prachtige shadow play figuren,. Deze ruim honderd jaar oude figuren zijn uit buffelleer gesneden en hebben 1-2 meter doorsnede.

Elke zaterdag worden hier nog shows mee gegeven. D.w.z. niet met deze oude figuren, maar met kopieën daarvan. Nadat we eerst een heerlijk kop koffie aan de rivier hebben gedronken gaan we op weg naar het familiebedrijf van Khun Narong.

Hier zien we een enorme privéverzameling van ruim 5000 houtsnijwerken.

 

De meeste kunstwerken zijn van teakhout en al 150 jaar oud. Er zijn beelden bij van ruim 3,5 m hoog.

Deze beelden zijn tentoongesteld in enorme ruimtes die in elkaar overlopen en allemaal een ander thema hebben. Echt een unieke en zeer bijzondere verzameling.

We lunchen aan de rivier bij een enorme overdekte markt. Na de lunch lopen we natuurlijk even over de markt. We overnachten in een hotel met een mooie tuin waar we ’s avonds ook gaan eten.

 

   

 

Dag 4: Singburi - Phitsanuloke (B&B, L&D)

We vertrekken na het ontbijt weer om 8:00 uur en bezoeken als eerste een tempel met hele oude keramiek ovens. 500 jaar geleden begon een Chinese emigrant hier een keramiek fabriek die uitgroeide tot de grootste van Thailand met zo’n 200 keramiek-ovens.

Er zijn er nu nog een paar in goede staat en indrukwekkend om te zien. Ons volgende bezoek is een hoge berg met een vier verdiepingen hoge tempel. Deze tempel heeft prachtige plafondschilderingen en een heel mooi uitzicht vanuit een uitkijktoren.

 

Na de lunch bezoeken wij een Thais bedevaartoord met het mooiste Boeddhabeeld van Thailand met heel veel Thaise bezoekers. Na een korte wandeling langs de rivier gaan wij naar een klein gezellig hotel dat gebouwd is in de stijl van een fabriek.

 

   

 

Dag 5: Phitsanuloke - Lampang (B&B, L&D)

Na het ontbijt gaan we op weg naar de eerste hoofdstad van Thailand of eigenlijk moeten we dan Siam zeggen. We huren daar fietsen waardoor we in alle rust kunnen genieten van dit prachtig historische park met enorme indrukwekkende ruïnes uit de dertiende eeuw. Zo’n 30 kilometer verder naar het noorden bezoeken we het 2e historische park waar we met een treintje naar de vele mooie bezienswaardigheden gereden worden. Na afloop gaan we naar ons hotel.

 

   

 

Dag 6: Lampang - Pai (B&B, L&D)

Vandaag een vroeg ontbijt en om 7:30 uur op weg naar het bergachtige noorden van Thailand. Onze eerste stop is een oude canyon waar vroeger een rivier stroomde. Zo’n 5 miljoen jaar geleden is deze rivier, door een aardbeving, van richting veranderd.

We wandelen door de oude rivierbedding en genieten van de enorme 30 meter hoge rotswanden die door de tijd veranderd zijn in stenen pilaren.

 

Onze volgende stop is een prachtig orchideeënpark met bijbehorende vlindertuin. Na de lunch beginnen we aan onze beroemde 700 km lange loop door de bergen met zo’n 4000 haarspeldbochten. Onderweg stoppen we bij een oude houten brug, aangelegd, met de hulp van olifanten, door krijgsgevangenen in de 2e WO.

 

Vervolgens bezoeken we een tweede canyon, de zeer bekende Pai Canyon, waar we, na een flinke klim, kunnen genieten van een prachtig vergezicht met hele indrukwekkende bergpartijen. We overnachten in een gezellig stadje met een walking street met vele restaurantjes waar we heerlijk kunnen eten. We merken wel dat de avonden hier kouder zijn.

 

   


Dag 7: Pai - Mae Hong Son (B&B, L&D)

Zeven uur in de ochtend ontbijten we buiten bij een temperatuur van zo’n 12 graden Celsius. Echter drie uur later is het alweer 30 graden. We vervolgen onze 700 km lange loop en merken dat de natuur steeds wilder wordt. We stoppen onderweg regelmatig bij viewpoints om van de mooie panorama’s te genieten. Na ca 1,5 uur brengen we een bezoek aan een groot grottencomplex.

 

We wandelen door de grotten met indrukwekkende stalagmieten en stalactieten en eindigen dit bezoek met een vaartocht op bamboevlotten door een ondergrondse rivier. We gaan weer verder met onze bus naar een dorp met bergstammen, waar we wat rondwandelen en tijdens het eten van een noedelssoep genieten we van een prachtig uitzicht over de bergflanken. Na de lunch gaan we naar een ander afgelegen bergdorpje met de zogenaamde Long Necks. Na afloop gaan we op weg naar ons hotel en genieten in de avond van een heerlijk diner met uitzicht op een groot stadsmeer.

 

   

 

Dag 8: Mae Hong Son - Lamphun (B&B, L&D)

We vervolgen nog steeds onze 700 km lange loop door de bergen van Noord-Thailand. We bezoeken onderweg een dorpje vlak aan de Birmese grens.

Net als Kanchanaburi was dit dorpje een belangrijkste plaats voor de Japanners in de tweede wereldoorlog.

Er werden wegen en bruggen aangelegd voor transport van troepen en goederen naar Burma. Het was een uitgaansgebied voor de Japanse soldaten en er was ook een Japans ziekenhuis, Nu is er een museum, waar we een oude film te zien krijgen met daarin een verhaal hoe de Thaise mensen en Japanners hier prima bevriend waren. De rest van de dag rijden we het laatste deel van de loop met zijn spectaculaire wilde natuur, bergen

en bochten.

 

   

 

Dag 9: Lamphun - Kamphaengpet (B&B, L&D)

We verlaten nu langzaam het Noorden van Thailand terug richting het zuiden. Eerst bezoeken we in het centrum van de stad een prachtige oude tempel uit de 11e eeuw die door heel veel Thaise mensen wordt bezocht. Dan verder richting het zuiden. We bezoeken onderweg een stad die beroemd is om zijn vele keramiek.

 

We zien ook overal langs de weg stalletjes waar keramiek te koop is.

We bezoeken een keramiekfabriek met bijbehorend museum, waar nog volop gewerkt wordt en het hele proces van klei naar eindproduct goed te zien is. Vooral de keramiek met beschilderde haantjes zijn hier heel bekend. Als we genoeg tijd hebben kunnen we zelf ook keramiek beschilderen.

Daarna rijden we een klein stukje verder naar een groot prachtig 100 jaar oud Thaise huis gebouwd op 116 teakhouten palen. Voeger werden hier heilige ceremonies gehouden, maar nu is het ingericht als museum. Na de lunch bezoeken we een klein boerendorp waar 50 jaar geleden een houtbewerker trouwde met een lokaal meisje, en daar bleef wonen. Hij leerde daar de mensen houtbewerken en daardoor is het dorp een belangrijk centrum voor houtsnijwerk geworden. Daarna verder naar ons hotel. Als we tijd hebben gaan we ‘avonds naar een historisch park waar alle ruïnes van honderden kleine olielampjes zijn voorzien, waardoor er een heel bijzondere sfeer ontstaat.

 

   

 

Dag 10: Kamphaengpet – Daem Bang Nambuat (B&B, L&D)

Na het ontbijt gaan we weer op weg naar de historische parken die wij gisterenavond hebben gezien. Maar nu bij daglicht. De ruïnes dateren uit de dertiende en veertiende eeuw en zijn heel indrukwekkend en heel onbekend. In het 2e historische park kunnen wij weer in alle rust fietsen.

 

Onze laatste stop is een echte verrassing. Een gigantisch complex van tempels met als hoogtepunt een tempel die aan de binnenzijde van spiegels is voorzien en daardoor een heel ruimtelijk effect geeft. Dit complex wordt daarom ook door heel veel Thaise mensen bezocht.

 

Dan nog even naar de rivier waar duizenden grote vissen gevoerd worden waardoor het water een grote heksenketel is van etende vissen. Ons eenvoudig hotel ligt ver van de bewoonde wereld op het platteland met een prachtig uitzicht op de rivier en achterliggende landerijen. We kopen onderweg wat bier en of frisdranken, want er is een gezellige vlonder waar we met z’n allen iets kunnen drinken. ‘s Avonds zorgt de eigenaresse voor ons diner.

 

   

 

Dag 11: Daem Bang Nambuat - Cha-am (B&B, L&D)

Na een gezellig ontbijt gaan we op weg naar een groot complex met een fantastisch zoetwater aquarium. Dit complex ligt aan een groot meer met enorme lelies. Hier merk je pas hoeveel soorten zoetwatervissen er zijn. Het is zo groot dat we daar wel 1,5 uur rondwandelen. De volgende stop is een oude markt. Hier is werkelijk alles te koop en natuurlijk ook allerlei lekkernijen. Het bijzondere is dat de huizen daar honderden jaren oud zijn, wat de markt een heel aparte uitstraling geeft.

 

   

 

Onze laatste stop is een bezoek aan een echte authentieke keramiekfabriek. Hier wordt nog gewerkt zoals 100 jaar geleden. Alles wordt met de hand vervaardigd en daarna in een hout gestookte oven van 100 meter lang gebakken.

Rond 18:30 uur zijn we in Cha am voor ons afscheidsdiner bij het Duitse Suk restaurant.

Hier kunnen we nog even napraten over de vele indrukken die wij hebben opgedaan tijdens deze reis.

 

   

 

Dag 12 en 13: Cha-am (B&B)

U bent terug in uw hotel in Cha-am om bijv. bij het zwembad te relaxen en alle verworven indrukken van de tour te verwerken.

De lunch en diner van deze twee dagen zijn op eigen kosten en de verblijfskosten zijn inclusief de tour.

 

   

 

Dag 14: Cha-am - Ban Krut

Wij gaan wederom voor een tour op pad. Dit keer gaan wij naar het Zuiden van Thailand.  
We vertrekken rond 8:00 uur uit Cha-am richting het zuiden.

Na zo’n anderhalf uur rijden komen wij in een natuurgebied met zo’n driehonderd pieken. We maken een wandeling tussen de apen, over vlonders door een

mangrove bos. Vervolgens varen we met een boot over de rivier langs de mangrovebossen en langs prachtige vissershaventjes naar de open zee. We maken ook een wandeling over een lange brug door een meer, vol met lelies.

 

De volgende stop is aan een prachtig strand met een eenzame tempel. Voor de diehards onder ons is er een trap met 294 treden, die ons naar een prachtige grot brengt met bijzondere Boeddhabeelden en waar we ook kunnen genieten van het prachtige uitzicht over de baai.

Daarna rijden wij naar ons hotel waar de liefhebbers gebruik kunnen maken van een heerlijk zwembad.

 

   

 

Dag 15: Ban Krut - Surat Thani

Na het ontbijt bezoeken we eerst een bijzondere tempel in de bergen met mooie beschilderde ramen en deuren en een prachtig uitzicht. Dan verder naar het zuiden, waar we onderweg een oud paleis van een prins bezoeken met het bijbehorende museum.

De laatste attractie van deze dag is een schitterende boottocht door de kanalen van een uitgestrekte kokosnotenplantage. We varen door de prachtige natuur waaronder een tunnel van palmbladeren.

 

   

 

Dag 16: Surat Thani - Khao-Sok

Vandaag weer een hoogtepunt in deze mooie reis namelijk het stuwmeer van Kao Sok.

We maken een twee uur durende boottocht over het indrukwekkende stuwmeer met de vele woeste rotsen en bergen. Op een van de eilanden in het stuwmeer kunnen we zelfs nog genieten van een heerlijk kopje koffie.

Na de lunch rijden we naar het nationale park van Khao Sok. Dit is een160 miljoen jaar oud oerbos, waar we een paar uur in rondlopen tussen de oeroude bomen en waar we regelmatig worden begroet door allerlei apen die langs de kant naar ons kijken.

 

   

 

Dag 17: Khao Sok - Cha-am

Vandaag alweer de laatste dag van onze 4-daagse trip. Het wordt een lange rit terug naar Cha-am dus we vertrekken vroeg. We maken onderweg natuurlijk wel een paar mooie stops o.a. bij een interessant museum, waar we een film over de typhoon Gay zien die hier zo’n dertig jaar geleden heel veel schade aan de omgeving heeft aangericht. De speciale effecten bij deze film maken het bijna levensecht. De volgende stop is een prachtig aquarium en daarna ons diner in Cha-am.

 

   

 

Dag 18, 19 en 20: Cha-am (B&B)

Verblijf in uw hotel in Cha-am, waarbij u aan de overkant van de straat lekker kan gaan genieten van het strand, zee en zon.

Ook kunt u er nog voor kiezen om een eendaagse tour te maken.

De lunch en diner van deze drie dagen zijn op eigen kosten en de verblijfskosten zijn inclusief de tour.

 

Dag 21: Vertrek van Cha-am naar Bangkok Airport

U wordt door uw reisleider teruggebracht naar de luchthaven van Bangkok voor uw vlucht naar Nederland.OvernachtingenPrijsinformatie

Deze reis is geschikt voor 6 t/m 8 personen
Op verzoek kan er een offerte voor 4 personen voor deze reis worden gemaakt

 Periode

 per pers.

 

 

Prijzen bij 6 personen

 € 1.590,-

 

 

Prijzen bij 8 personen

 € 1.460,-

 

 

Inclusief

 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Minibus en benzine
 • Dagelijks Ontbijt en op alle tourdagen of 10 x eenvoudige lunches en 10 x uitgebreide Thaise diners
 • Een drankje bij het diner op de tourdagen
 • Alle entrees en boottochten tijdens de tourdagen
 • Overnachting in driesterren hotels op basis van 2 personen per kamer
 • Alle lunches en diners (behalve op de dagen in Sun Marina Cha-am hotel of Golden Beach Cha-am Hotel)

Exclusief

 • Lunches en Diners op dag 2, 11, 12, 13, 15, 16 en 17
 • Internationale vliegtickets
 • Bijdrage Garatiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators (GGTO): € 9 per persoon
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 (per persoon)
 • Eventuele extra dagexcursies tijdens uw verblijf in Cha-am zijn mogelijk bij te boeken

 RouteFoto's
Reisvoorstel aanvragen

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  21 daagse tour Noord en Zuid Thailand
Reiscode:  ATT-PC-0093
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terug
   
  Typ de tekst uit de afbeelding over:
  CAPTCHA code
 velden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.