+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisaanbod » Reisaanbod Senioren » 18 daagse tour Midden - en langs de Golf van - Thailand

18 daagse tour Midden - en langs de Golf van - Thailand

Reiscode: T-0099

in overleg
Prijzen bij 6 personen: € 1.200 p.p.
Prijzen bij 8 personen: € 1.090 p.p.

Hoogtepunten

Highlights

 • Bezoek bijzondere plaatsen in het Midden en langs de golf van Thailand
 • Beleef een mix van cultuur, natuur en historie
 • Bezoek bijzondere Chinese en Thaise tempels
 • Bezoek met de boot het tropisch eiland, Koh Si Chang en het zomerpaleis van Koning Rama V
 • Bezoek de beroemde Sanctuary of Truth
 • Bezoek Silverlake wine yard
 • Bezoek Thani Arts and Cultural Village
 • Bezoek The City Pillar Shrine
 • Bezoek Erawan Museum
 • Verblijf in 3 sterren hotels
 • Deze tour is voor alle leeftijden interessant

Interview

Iwan Lalji interviewt Peter over zijn ervaringen met zijn 18 en 21 daagse reizen naar Thailand...

 

18 dagen Thailand:

 Dagprogramma

Dag 1: Aankomst in Bangkok

Na een lange reis komt u op de luchthaven van Bangkok aan. U wordt van de luchthaven van Bangkok opgehaald door uw Nederlands sprekende reisleider en u zult zich meteen thuis voelen in het verre Thailand.

U wordt naar uw hotel in Cha-am, een rustige badplaats, gebracht. Het strand is tegenover uw hotel gelegen.

 

   

 

De lunch en het diner van deze dag is op eigen kosten en de verblijfskosten zijn inclusief de tour.

Dag 2: Cha-am (B&B)     

U kunt heerlijk aan het zwembad van uw hotel of aan het strand bijkomen van uw reis en vast acclimatiseren aan de Thaise temperaturen.

De lunch en het diner van deze dag is op eigen kosten en de verblijfskosten zijn inclusief de tour.

 

   

 

Dag 3: Cha-am - Nakhon Pathom (B&B, L&D)

s’ Morgens om 8:00 uur wordt u op uw vakantieadres opgehaald en rijden we via de oude provinciaalse weg richting Petchaburi. Onderweg stoppen we even bij de uitgebreide vlaktes waar zout wordt gewonnen uit zeewater en bij een bijzondere tempel in de vorm van een boot.

 

Als eerste brengen we daarna een bezoek aan een bijzonder openluchtmuseum. Dit bestaat uit 4 gebouwen met voorwerpen uit het vroege Rattanakosin-tijdperk.

In de vele ruimtes wordt heel natuurgetrouw getoond hoe men vroeger in Thailand leefde. Ook is er een botanische tuin waar planten worden gekweekt, die ook in de Thaise literatuur worden gecultiveerd.

Na dit bezoek vervolgen wij onze trip via een mooie route langs veel ananasplantages naar een orchideeënpark.
Dit is een oase van rust met prachtige waterpartijen en waar de fotograven onder ons zich helemaal kunnen uitleven. Hier zien we een zeer grote verscheidenheid aan bloeiende orchideeën waar je niet genoeg van kunt krijgen.

 

We vervolgen onze trip naar de hoogste stupa in de wereld (circa 127 m hoog).De stupa komt al voor in geschriften uit 675, terwijl archeologische vondsten dateren uit de 4e eeuw. In de 11e eeuw is de stupa herbouwd in de Khmer-stijl en overgroeid door de jungle. Koning Mongkut bezocht als monnik dit gebied en liet de stupa later herbouwen. Hij was gereed in 1870.

 

   

 

Aan het einde van deze eerste dag komen we aan bij ons hotel en waar we ons gaan opfrissen om daarna met z’n allen te gaan eten en drinken.

Dag 4: Nakhon Pathom – Phitsanuloke (B&B, L&D)

We ontbijten om 7:00 uur zodat we om 8:00 uur kunnen vertrekken voor een lange rit richting het noorden.
Onderweg stoppen we bij een prachtig Chinees tempelcomplex, Het is een heilige plaats die sinds mensenheugenis wordt aanbeden door mensen in Suphanburi. Het heiligdom herbergt ook Mahayana boeddhistische bas-reliëf. Dit reliëf wordt gerespecteerd door zowel de Thai als de Chinezen.
Volgens de geschiedenis van het heiligdom werd het bas-reliëf 150 jaar geleden onder de modder in het San Chao Por-kanaal gevonden. In 1904 maakte koning Rama V een privéreis naar Suphanburi en hield een offerplechtigheid bij het heiligdom.

Hij zorgde ook voor de financiering van de renovatie. Op elke volle maan in de 7e maanmaand houden Chinese verenigingen een Mahayana-festival genaamd "Ting Kra Jad".

Na de lunch bezoeken wij een bijzonder vogelpark. In dit park zien we heel veel vogelsoorten, maar ook vogels die vrij rondlopen en ook leguanen. Er is ook een eier-museum en we bezoeken er een heel indrukwekkend aquarium.

 

   

 

Rond 17:00 uur komen we aan in ons knusse hotel.
Nadat we ons ingeschreven hebben en verfrist, gaan we in het gezellige restaurant van ons hotel genieten van een heerlijk drankje en een heerlijk diner.
 

Dag 5: Phitsanuloke – Phetchabun (B&B, L&D)

Ook vandaag weer ontbijt om 7:00 uur en vertrek om 8:00 uur.

We beginnen met een bezoek aan een beroemd Boeddhabeeld. Dit beeld is na de smaragden boeddha van Bangkok het meest vereerde beeld van Thailand. De integere figuur is gemaakt van verguld brons. Het is een voorbeeld van de Sukhothai-school (13e-15e eeuw).
Na dit berzoek rijdenWe via de prachtige route (Ook wel Thais Zwitserland genoemd) richting Phetchabun.

We stoppen onderweg bij een waterval om wat foto’s te maken en waar we ook een korte wandeling kunnen maken over een smalle hangbrug.

 

Daarna gaan we op weg naar het hoogtepunt van deze dag een heel bijzonder tempelcomplex.
De algemene tempel is versierd met Benjarong-porselein, tegels, glaskralen, parels, ringen, zilver, goud en talrijke kostbare ornamenten. Als de zon schijnt ziet de tempel er prachtig en heel sprankelend uit. Het is een buitengewoon mooie heilige plek, die het bezoeken waard is. Hij staat niet voor niets bovenaan de lijst vanThailand Dream Destination.We rijden vervolgens door een gebied met aardbeienvelden. Misschien hebben we zelfs nog tijd om aardbeien te plukken.

 

   

 

Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel met vlakbij een gezellige Thaise markt.

 

Dag 6: Phetchabun – Lopburi (B&B, L&D)

Na een heel uitgebreid ontbijt op het terras, vertrekken we om 8:00 uur richting Lopburi. We stoppen onderweg bij een onbekend historisch park, een duizend jaar oude Khmer nederzetting en ooit ontdekt door een Thaise prins.

Na dit bezoek gaan we richting Lopburi
Zodra we in Lopburi aankomen, gaan we naar een voormalig paleis van Ayutthaya King Narai. Koning Narai de Grote was in de tweede helft van de 17e eeuw koning van Ayutthaya en maakte Lopburi de tweede hoofdstad van het Ayutthaya-koninkrijk. Hij liet een nieuw paleis bouwen in de buurt van de Lopburi-rivier, waar hij het grootste deel van het jaar verbleef.Het paleis is ontworpen door Franse architecten in een mix van Thaise en Europese architecturale stijlen. De bouw begon in 1665 en werd 12 jaar later in 1677 voltooid.

Al snel begrijp je waarom Lopburi ook wel de apenstad wordt genoemd. Overal zie je apen; op straat, in de fontein, bij de tempels en zelfs op de elektriciteitskabels. De meeste apen hangen rondom de Phra Prang Sam Yot tempel. Deze tempel, bestaande uit 3 delen en verkeerd in zeer goede staat.

 

   

 

Daarna gaan we naar ons Hotel

 

Dag 7: Lopburi – Ayutthaya (B&B, L&D)

We ontbijten weer vroeg en stappen om 8:00 uur weer in onze bus. Als eerste bezoeken we een 92 meter hoog Boeddhabeeld. Dit is het grootst zittende Boeddhabeeld in Thailand van 84 meter hoog (92 meter inclusief het voetstuk)
Het is gemaakt van cement en geschilderd in goudkleur en werd in 2008 voltooid. Het is omringd door rijstvelden en dat maakt het massieve beeld nog imposanter. Op dit tempelterrein bezoeken we ook een zeer grafisch diorama van de z.g. Buddhistische Hel, waar levensgrote zondaars straffen krijgen, zoals leugenaars die hun tong laten scheuren, dieven die in tweeën worden gesneden en mensen die door demonen worden gemarteld.

Na dit bezoek vervolgen we onze trip naar de oude stad Ayutthaya waar we een bezoek brengen aan Ban Hollanda en een aantal oude indrukwekkende ruïnes.

 

   

 

Daarna gaan we naar ons hotel. Ons hotel ligt net buiten het centrum van Ayutthaya. Nadat we ons hebben opgefrist gaan we met onze bus ergens eten in het centrum.

 

Dag 8: Ayutthaya – Cha-am (B&B, L&D)

Na een heerlijk ontbijt in de binnentuin van het hotel gaan we om 8:00 uur op weg naar de vele indrukwekkende ruïnes in deze historische stad. De oude stad Ayutthaya, of Phra Nakhon Si Ayutthaya, was vroeger de Thaise hoofdstad en is een belangrijke toeristische attractie.

Phra Nakhon Si Ayutthaya is sinds 13 december 1991 opgenomen in de UNESCO-lijst van werelderfgoed. Vroeger regeerden 33 koningen van verschillende dynastieën over het koninkrijk, totdat het in 1767 werd verslagen door de Birmanen. De ruïnes laten nu nog zien dat Ayutthaya heel welvarend was.
We zullen diverse locaties bezoeken en aan het eind van de ochtend rijden we, via een aantal tussenstops, terug naar ons vakantieverblijf in Cha-am.

 

   

 

Daar kunnen we terug kijken op een heel bijzondere en intensieve tour door Midden Thailand met veel verschillende indrukken waar we nog lang aan zullen terugdenken.

 

Dag 9 en 10: Cha-am (B&B)

U bent terug in uw hotel in Cha-am en kunt u bijv. bij het zwembad relaxen en alle verworven indrukken van de tour te verwerken.

De lunch en diner van deze twee dagen zijn op eigen kosten en de verblijfskosten zijn inclusief de tour.

 
   

 

Dag 11: Cha-am - Ko Si Chang (B&B, L&D)

We vertrekken rond 7.30 uur uit Cha am richting Si Racha. Daar komen wij omstreeks 11.15 uur aan. In Si Rascha verlaten wij de bus en gaan met een boot naar het eiland Koh Si Chang. (vaartijd ca. 45 minuten). Op het eiland aangekomen, gaan we eerst lunchen. Daar huren we motortaxis (motor met een bak ernaast) voor 3 á 4 personen, met chauffeurs. Die rijden ons eerst naar het zomerpaleis van Rama V. (Dit paleis is gebouwd rond 1890 als zomerverblijf voor Koning Chulalongkorn Rama V). We wandelen ook even door de fraaie tuinen en op de heuvel. Na dit bezoek gaan we naar een Chinese tempel. Deze tempel bevindt zich ten noorden van de stad en staat bekend als Saan Chao Pho Khao Yai (Heiligdom van de Vader Geest van de Grote Heuvel). Dit eeuwenoude heiligdom dateert nog uit de tijd dat jonken uit Ming China voor anker lagen in het beschutte water aan de oostkant van het eiland. Het verhaal gaat dat de zeelieden rond die grot een magisch licht zagen schitteren in de nacht.

 

   

 

Na nog van een prachtig uitzicht te hebben genoten gaan we naar ons hotel/bungalow op het eiland vlakbij de ferry. Daar kunnen we ons eerst opfrissen en vervolgens genieten van een heerlijk diner.

 

Dag 12: Ko Si Chang – Sattahip (B&B, L&D)
Na het ontbijt gaan we met de boot weer terug naar onze bus in Si Racha. We rijden richting Pattaya en stoppen onderweg bij de beroemde Sanctuary of Truth.
Het bouwwerk is met behulp van traditionele technieken nauwgezet gesneden uit teakhout en gebouwd zonder gebruik van metalen spijkers. Het Sanctuary of Truth  is moeilijk in één woord te beschrijven.

Het bouwwerk is deels tempel, deels museum, deels kunstgalerie en deels workshop.  De meer dan 100 meter hoge houten constructie midden op het gebouw zorgt voor een indrukwekkend gezicht tegen de achtergrond van de Golf van Thailand. Het Sanctuary of Truth is het geesteskind van de Thaise miljonair, zakenman Lek Viriyaphant. Khun Lek overleed in 2000, maar zijn erfenis leeft voort met zijn andere culturele projecten, als de Ancient City (Bangkok) en het Erawan Museum in Samut Prakan (dat wij op dag 14 gaan bezoeken).

 

Zijn werk aan het Sanctuary of Truth begon in 1981 en zal naar verwachting op zijn vroegst in 2025 afgerond zijn. Dan verder langs Pattaya richting Sattahip. Daar gaan we naar meerdere bezienswaardigheden. Eerst bezoeken wij de prachtige tempel Wat Yansang In het bijbehorende museum zien we o.a. twee stenen krijgers uit China, van het beroemde terracottaleger.

   

 

Het belangrijkste tempelgebouw van Wat Yansangwararam of Wat Yan, staat bekend om zijn moderne ontwerp en is in een heel andere stijl gebouwd dan de meeste Thaise tempels. Een paviljoen, genaamd mondop of mandapa, bevat een replica van een voetafdruk van de Boeddha. In een grote  witte chedi (een boeddhistische stupa) worden een aantal relikwieën bewaard van de Boeddha en zijn volgelingen. (De tempel Wat Yansangwararam werd in 1976 gebouwd ter ere van de Opperste Patriarch Somdej Phra Yanasangworn, die toen het hoofd was van de Thai Monastic Order. Nu staat het complex onder het beschermheerschap van de huidige Thaise koning.) Het complex ligt in een groot gebied van ongeveer 145 hectare en herbergt verschillende gebouwen met zeer verschillende bouwstijlen, evenals goed onderhouden tuinen en een groot meer, waardoor het complex een mooie en rustige plek is om te ontspannen. Op een bepaalde plek in het Wat Yan-complex kunnen we de enorme gouden Buddha mountain (Khao Cheejan) in de verte zien liggen. Deze Buddha Mountain is 130 meter hoog, waarop een gelaserde Buddha afbeelding te zien is, ingevuld met bladgoud.

Vandaar brengen we een bezoek aan Silverlake wine yard In 2002 startte Mr. Surachai Tangjaitrong en actrice Mrs. Supansa Nuangpirom met hun passie en werden wijnboeren. Zij wilden goede wijn en muziek in een prachtig gecultiveerde omgeving samenbrengen en dat op slechts 15 kilometer van Pattaya. De doelstelling is om ook in Thailand een kwalitatieve goede wijn te ontwikkelen, die zich kan meten met andere internationale wijnen. We kunnen een rondrit door de wijngaarden maken om het productieproces van nabij te volgen. Daarnaast is het mogelijk om op de buitenterrassen van het schitterende uitzicht te genieten met een glaasje wijn. Daarna naar ons hotel aan het strand.

 

   

 

Dag 13: Sattahip – Rayong (B&B, L&D)
Na het ontbijt gaan we naar Thani Arts and Cultural Village. Daar zijn zoveel leuke activiteiten en bezienswaardigheden dat we daar een groot deel van deze ochtend zullen vertoeven. We kunnen ons daar laten masseren, allerlei lekkere Thiase hapjes proeven, zelf hapjes maken onder begeleiding van Thaise kooksters maar ook schilderen.  Verder zijn er veel oorspronkelijke Thaise huizen te bekijken en prachtige dansshows Kortom een hele leuke en bijzondere ochtend.

Vervolgens gaan we naar Rayong en bezoeken daar het King Thaksi-altaar. Dit heiligdom werd gebouwd om de korte tussenstop van koning Taksin de Grote in Rayong te herdenken. Hier werden zijn troepen gemobiliseerd om het koninkrijk Ayutthaya te bevrijden van de Birmaan. Volgens de legende werd de olifant van koning Taksin de Grote verondersteld te zijn gestald in een grote parkiaboom.
 

Daarna gaan we naar The City Pillar Shrine. Dit eerste schrijn werd gebouwd van hout, maar het werd later vervangen door een betonnen constructie met Chinese kenmerken. De oude stadspijler lag vroeger voor het  heiligdom.

 

   

 

Als we daarna nog tijd over hebben maken nog een wandeling door de oude binnenstad van Rayong en daar wanen we ons echt terug in de tijd. We komen langs smalle geplaveide straten. Er zijn ook kleine woningen waar we naar binnen kunnen en gaan daarna naar ons hotel.

 

Dag 14: Sattahip – Cha-am (B&B, L&D)

Na het ontbijt begint onze terugreis Cha am en/of Hua Hin met diverse stops.

Onze eerste stop is in Chonburi.

Hier bezoeken we de  indrukwekkende Chinese tempel Wihan Thep Sathit en lopen over de vismarkt Ang Sila. Deze markt is echt authentiek en bestaat al zo’n 133 jaar. Hier koop je nog zeevruchten voor heel redelijke prijzen.

Daarna door naar Samut Prakan waar we eerst gaan lunchen en dan bezoeken wij daar het Erawan museum.

Erawan is de naam van een driekoppige olifant  en hier een immens groot beeld. Het is 29 meter hoog en 39 meter lang en biedt van binnen ruimte voor het museum. Dit museum is door een particulier ingericht met als doel zijn verzameling antiquiteiten te bewaren en voor het publiek open te stellen. Het is dezelfde eigenaar als Ancient City bij Bangkok. We zien hier prachtige beelden, zowel van Thaise, als van Europese afkomst.
Langs de bolle wanden staan vitrines met oude Boeddhabeelden. Het plafond is zo beschilderd dat het de kosmos voorstelt. Buiten kunnen we nog een korte wandeling maken door de grote tuin met schitterende waterpartijen en mythologische beelden.

 

Dan rijden we in ongeveer 2,5 uur terug naar ons vakantieverblijf Cha-am.

We zullen daar afhankelijk van het verkeer om ongeveer 19:00 uur aankomen en kunnen dan terugkijken op een heel bijzondere toer met veel verschillende indrukken, waar we nog lang aan zullen terugdenken.

 

   Dag: 15, 16 en 17: Hotel Cha-am (B&B)

Verblijf in uw hotel in Cha-am, waarbij u aan de overkant van de straat lekker kan gaan genieten van zon, zee en strand.

Ook kunt u er nog voor kiezen om een eendaagse tour te maken.

De lunch en diner van deze drie dagen zijn op eigen kosten en de verblijfskosten zijn inclusief de tour.

 

   

 

Dag 18: Vertrek van Cha-am naar Bangkok Airport

U wordt door uw reisleider teruggebracht naar de luchthaven van bangkok voor uw vlucht naar Nederland.  OvernachtingenPrijsinformatieRouteFoto's
Reisvoorstel aanvragen

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  18 daagse tour Midden - en langs de Golf van - Thailand
Reiscode:  T-0099
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terug
   
  Typ de tekst uit de afbeelding over:
  CAPTCHA code
 velden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.