+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisaanbod » Reisaanbod Senioren en groepen » 18 daagse tour door Midden en Zuid Thailand

18 daagse tour door Midden en Zuid Thailand

Reiscode: SE-0198

prijzen in overleg

Hoogtepunten

Highlights

  • Bezoek bijzondere plaatsen in Midden en Zuid Thailand
  • Beleef mix van cultuur, natuur en historie
  • Bezoek bijzondere tempels (o.a. in Ayuttaya), aguaria, prachtige orchideeën- en vogelparken
  • Maak boottochten langs mangrovebossen
  • Bezoek kokosnootplantages, grotten, watervallen en een 160 miljoen jaar oud oerbos in Khao Sok
  • Bezoek kunst en musea
  • Verblijf in 3 sterren hotels
  • Deze tour is voor alle leeftijden interessant

Interview

Iwan Lalji interviewt Peter over zijn ervaringen met zijn 18 en 21 daagse reizen naar Thailand...

 

18 dagen Thailand:

 

 Dagprogramma

Dag 1: Aankomst in Bangkok

Na een lange reis komt u op de luchthaven van Bangkok aan. U wordt van de luchthaven van Bangkok opgehaald door uw Nederlands sprekende reisleider en u zult zich meteen thuis voelen in het verre Thailand.

 

U wordt naar uw hotel in Cha-am, een rustige badplaats, gebracht. Het strand is tegenover uw hotel gelegen.

De lunch en het diner van deze dag is op eigen kosten en de verblijfskosten zijn inclusief de tour.

 

   

 

Dag 2: Bangkok - Cha-am (B&B)        

U kunt heerlijk aan het zwembad van uw hotel of aan het strand bijkomen van uw reis en vast acclimatiseren aan de Thaise temperaturen.

De lunch en het diner van deze dag is op eigen kosten en de verblijfskosten zijn inclusief de tour.

 

   

 

Dag 3: Cha-am - Nakhon Pathom (B&B, L&D)

 

s’ Morgens om 8:00 uur wordt u bij uw vakantieadres opgehaald en rijden we via de oude provinciaalse weg richting Petchaburi. Onderweg stoppen we even bij de uitgebreide vlaktes waar zout wordt gewonnen uit zeewater en bij een bijzondere tempel in de vorm van een boot.

 

Als eerste brengen we daarna een bezoek aan een bijzonder openluchtmuseum. Dit bestaat uit 4 gebouwen met voorwerpen uit het vroege Rattanakosin-tijdperk.

In de vele ruimtes wordt heel natuurgetrouw getoond hoe men vroeger in Thailand leefde. Ook is er een botanische tuin waar planten worden gekweekt, die ook in de Thaise literatuur worden gecultiveerd.

 

   

 

Na dit bezoek vervolgen wij onze trip via een mooie route langs veel ananasplantages naar een orchideeënpark.
Dit is een oase van rust met prachtige waterpartijen en waar de fotograven onder ons zich helemaal kunnen uitleven.
Hier zien we een zeer grote verscheidenheid aan bloeiende orchideeën waar je niet genoeg van kunt krijgen.

We vervolgen onze trip naar de hoogste stupa in de wereld (circa 127 m hoog).De stupa komt al voor in geschriften uit 675, terwijl archeologische vondsten dateren uit de 4e eeuw. In de 11e eeuw is de stupa herbouwd in de Khmer-stijl en overgroeid door de jungle. Koning Mongkut bezocht als monnik dit gebied en liet de stupa later herbouwen. Hij was gereed in 1870.

Aan het einde van deze eerste dag komen we aan bij ons hotel en waar we ons gaan opfrissen om daarna met z’n allen te gaan eten en drinken.

Dag 4: Nakhon Pathom - Phitsanuloke (B&B, L&D)

We ontbijten om 7:00 uur zodat we om 8:00 uur kunnen vertrekken voor een lange rit richting het noorden.
Onderweg stoppen we bij een prachtig Chinees tempelcomplex, Het is een heilige plaats die sinds mensenheugenis wordt aanbeden door mensen in Suphanburi.
Het heiligdom herbergt ook Mahayana boeddhistische bas-reliëf.

 

Dit reliëf wordt gerespecteerd door zowel de Thai als de Chinezen.
Volgens de geschiedenis van het heiligdom werd het bas-reliëf 150 jaar geleden onder de modder in het San Chao Por-kanaal gevonden. In 1904 maakte koning Rama V een privéreis naar Suphanburi en hield een offerplechtigheid bij het heiligdom.

Hij zorgde ook voor de financiering van de renovatie. Op elke volle maan in de 7e maanmaand houden Chinese verenigingen een Mahayana-festival genaamd "Ting Kra Jad",

Na de lunch bezoeken wij een bijzonder vogelpark. In dit park zien we heel veel vogelsoorten, maar ook vogels die vrij rondlopen en ook leguanen. Er is ook een eier-museum en we bezoeken er een heel indrukwekkend aquarium.

 

   

 

Rond 17:00 uur komen we aan in ons knusse hotel.
Nadat we ons ingeschreven hebben en verfrist, gaan we in het gezellige restaurant van ons hotel genieten van een heerlijk drankje en een heerlijk diner.

Dag 5: Phitsanuloke - Phetchabun (B&B, L&D)

Ook vandaag weer ontbijt om 7:00 uur en vertrek om 8:00 uur.

We beginnen met een bezoek aan een beroemd Boeddhabeeld. Dit beeld is na de smaragden boeddha van Bangkok het meest vereerde beeld van Thailand. De integere figuur is gemaakt van verguld brons. Het is een voorbeeld van de Sukhothai-school (13e-15e eeuw).

Na dit berzoek rijdenWe via de prachtige route (Ook wel Thais Zwitserland genoemd) richting Phetchabun

We stoppen onderweg bij een waterval om wat foto’s te maken en waar we ook een korte wandeling kunnen maken over een smalle hangbrug.

 

   

 

Daarna gaan we op weg naar het hoogtepunt van deze dag een heel bijzonder tempelcomplex.
De algemene tempel is versierd met Benjarong-porselein, tegels, glaskralen, parels, ringen, zilver, goud en talrijke kostbare ornamenten. Als de zon schijnt ziet de tempel er prachtig en heel sprankelend uit. Het is een buitengewoon mooie heilige plek, die het bezoeken waard is. Hij staat niet voor niets bovenaan de lijst vanThailand Dream Destination.We rijden vervolgens door een gebied met aardbeienvelden. Misschien hebben we zelfs nog tijd om aardbeien te plukken.

Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel met vlakbij een gezellige Thaise markt.

 
Dag 6: Phetchabun - Lopburi (B&B, L&D)

Na een heel uitgebreid ontbijt op het terras, vertrekken we om 8:00 uur richting Lopburi. We stoppen onderweg bij een onbekend historisch park, een duizend jaar oude Khmer nederzetting en ooit ontdekt door een Thaise prins.

Na dit bezoek gaan we richting Lopburi
Zodra we in Lopburi aankomen, gaan we naar een voormalig paleis van Ayutthaya King Narai. Koning Narai de Grote was in de tweede helft van de 17e eeuw koning van Ayutthaya en maakte Lopburi de tweede hoofdstad van het Ayutthaya-koninkrijk. Hij liet een nieuw paleis bouwen in de buurt van de Lopburi-rivier, waar hij het grootste deel van het jaar verbleef.


Het paleis is ontworpen door Franse architecten in een mix van Thaise en Europese architecturale stijlen. De bouw begon in 1665 en werd 12 jaar later in 1677 voltooid.

Al snel begrijp je waarom Lopburi ook wel de apenstad wordt genoemd. Overal zie je apen; op straat, in de fontein, bij de tempels en zelfs op de elektriciteitskabels. De meeste apen hangen rondom de Phra Prang Sam Yot tempel. Deze tempel, bestaande uit 3 delen en verkeerd in zeer goede staat.

Daarna gaan we naar ons Hotel.

 

   

 

Dag 7: Lopburi - Ayutthaya (B&B, L&D)

We ontbijten weer vroeg en stappen om 8:00 uur weer in onze bus. Als eerste bezoeken we een 92 meter hoog Boeddhabeeld. Dit is het grootst zittende Boeddhabeeld in Thailand van 84 meter hoog (92 meter inclusief het voetstuk)
Het is gemaakt van cement en geschilderd in goudkleur en werd in 2008 voltooid.Het is omringd door rijstvelden en dat maakt het massieve beeld nog imposanter.
Op dit tempelterrein bezoeken we ook een zeer grafisch diorama van de z.g. Buddhistische Hel, waar levensgrote zondaars straffen krijgen, zoals leugenaars die hun tong laten scheuren, dieven die in tweeën worden gesneden en mensen die door demonen worden gemarteld.

 

   

 

Na dit bezoek vervolgen we onze trip naar de oude stad Ayutthaya waar we een bezoek brengen aan Ban Hollanda en een aantal oude indrukwekkende ruïnes. Daarna gaan we naar ons hotel. Ons hotel ligt net buiten het centrum van Ayutthaya. Nadat we ons hebben opgefrist gaan we met onze bus ergens eten in het centrum.

 

Dag 8: Ayutthaya - Cha-am (B&B, L&D)

Na een heerlijk ontbijt in de binnentuin van het hotel gaan we om 8:00 uur op weg naar de vele indrukwekkende ruïnes in deze historische stad. De oude stad Ayutthaya, of Phra Nakhon Si Ayutthaya, was vroeger de Thaise hoofdstad en is een belangrijke toeristische attractie.

 

   

 

 

Phra Nakhon Si Ayutthaya is sinds 13 december 1991 opgenomen in de UNESCO-lijst van werelderfgoed.
Vroeger regeerden 33 koningen van verschillende dynastieën over het koninkrijk, totdat het in 1767 werd verslagen door de Birmanen. De ruïnes laten nu nog zien dat Ayutthaya heel welvarend was.
We zullen diverse locaties bezoeken en aan het eind van de ochtend rijden we, via een aantal tussenstops, terug naar ons vakantieverblijf in Cha-am.

 

Daar kunnen we terug kijken op een heel bijzondere en intensieve tour door Midden Thailand met veel verschillende indrukken waar we nog lang aan zullen terugdenken.

 

   

 

Dag 9 en 10: Cha-am (B&B)

U bent terug in uw hotel in Cha-am om bijv. bij het zwembad te relaxen en alle verworven indrukken van de tour te verwerken.

De lunch en diner van deze twee dagen zijn op eigen kosten en de verblijfskosten zijn inclusief de tour.

 

   

 

Dag 11: Cha-am - Ban Krut (B&B, L&D)

Wij gaan wederom voor een tour op pad. Dit keer gaan wij naar het Zuiden van Thailand.  
We vertrekken rond 8:00 uur uit Cha-am richting het zuiden.

Na zo’n anderhalf uur rijden komen wij in een natuurgebied met zo’n driehonderd pieken. We maken een wandeling tussen de apen, over vlonders door een mangrove bos. Vervolgens varen we met een boot over de rivier langs de mangrovebossen en langs prachtige vissershaventjes naar de open zee. We maken ook een wandeling over een lange brug door een meer, vol met lelies.

 

De volgende stop is aan een prachtig strand met een eenzame tempel. Voor de diehards onder ons is er een trap met 294 treden, die ons naar een prachtige grot brengt met bijzondere Boeddhabeelden en waar we ook kunnen genieten van het prachtige uitzicht over de baai.

Daarna rijden wij naar ons hotel waar de liefhebbers gebruik kunnen maken van een heerlijk zwembad.

 

   

 

Dag 12: Ban Krut - Surat Thani (B&B, L&D)

Na het ontbijt bezoeken we eerst een bijzondere tempel in de bergen met mooie beschilderde ramen en deuren en een prachtig uitzicht. Dan verder naar het zuiden, waar we onderweg een oud paleis van een prins bezoeken met het bijbehorende museum.

De laatste attractie van deze dag is een schitterende boottocht door de kanalen van een uitgestrekte kokosnotenplantage. We varen door de prachtige natuur waaronder een tunnel van palmbladeren.

 

   

 

Dag 13: Surat Thani - Khao-Sok (B&B, L&D)

Vandaag weer een hoogtepunt in deze mooie reis namelijk het stuwmeer van Kao Sok.

We maken een twee uur durende boottocht over het indrukwekkende stuwmeer met de vele woeste rotsen en bergen. Op een van de eilanden in het stuwmeer kunnen we zelfs nog genieten van een heerlijk kopje koffie.

Na de lunch rijden we naar het nationale park van Khao Sok. Dit is een160 miljoen jaar oud oerbos, waar we een paar uur in rondlopen tussen de oeroude bomen en waar we regelmatig worden begroet door allerlei apen die langs de kant naar ons kijken.

 

   

 

Dag 14: Khao Sok - Cha-am (B&B, L&D)

Het wordt een lange rit terug naar Cha-am dus we vertrekken vroeg. We maken onderweg natuurlijk wel een paar mooie stops o.a. bij een interessant museum, waar we een film over de typhoon Gay zien die hier zo’n dertig jaar geleden heel veel schade aan de omgeving heeft aangericht. De speciale effecten bij deze film maken het bijna levensecht. De volgende stop is een prachtig aquarium en daarna ons diner in Cha-am.

 

   

 

Dag 15, 16 en 17: Cha-am (B&B)

Verblijf in uw hotel in Cha-am, waarbij u aan de overkant van de straat lekker kan gaan genieten van het strand, zee en zon.

Ook kunt u er nog voor kiezen om een eendaagse tour te maken.

De lunch en diner van deze drie dagen zijn op eigen kosten en de verblijfskosten zijn inclusief de tour.

 

   

 

Dag 18: Vertrek van Cha-am naar Bangkok Airport

U wordt door uw reisleider teruggebracht naar de luchthaven van bangkok voor uw vlucht naar Nederland. 

 

   


OvernachtingenPrijsinformatieRouteFoto's
Reisvoorstel aanvragen

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  18 daagse tour door Midden en Zuid Thailand
Reiscode:  SE-0198
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terug
   
  Typ de tekst uit de afbeelding over:
  CAPTCHA code
 velden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.