+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisaanbod » Reisaanbod Vietnam » 18 daagse Avontuur, Strand en Cultuur Vietnam

18 daagse Avontuur, Strand en Cultuur Vietnam

Reiscode: ATT-VT-030

Heel jaar, zowel hoog- als laagseizoen
Reisduur: 18 dagen / 15 nachten

Hoogtepunten

Wilt u vrijwel alle hoogtepunten in een reis in Vietnam bezoeken?

Dan is deze 18 daagse reis wellicht iets voor u. Deze reis biedt u heel veel bezienswaardigheden, zowel op het gebied van historie, cultuur, avontuur en ontspanning. U start uw tour in Hanoi vroeg in de ochtend met een fietstocht rond het Ho An Kiem-meer. Daarna fietst u verder naar een aantal belangrijke bezienswaardigheden in de stad. Vervolgens gaat u met de auto verder om een aantal andere hoogtepunten bij het Ho Chi Minh complex te bekijken. Laat in de middag bezoekt u de beroemde Waterpoppen Show. In de avond gaat u met de nachttrein naar Lao Cai, waar u tijd heeft om de stad te verkennen.


U gaat vervolgens een trekking doen in Sapa, de belangrijkste bezienswaardigheid in Noordwest Vietnam. Bij deze tour gaat u langs prachtige natuurgebieden en maakt u een wandeling in het Sapa-vallei waar u kunt genieten van wonderbaarlijke rijstterrassen en prachtige landschappen. U maakt kennis met bergstammen en ervaart hoe deze stammen hun cultuur beleven.

 

 

Uw bezoek aan Ha Long Baai is een absoluut hoogtepunt van deze reis. De duizenden rotsen die

volgens de legende door een draak zijn ontstaan markeren een landschap van ongeëvenaarde schoonheid. U bezoekt een aantal prachtige idyllische eilanden en maakt een schitterende cruise door de Ha Long Baai voor een onvergetelijk avontuur op één van de meest schilderachtige plekken op onze aardbol. Eveneens gaat u meedoen met een workshop Vietnamees koken.

 

In Hoi An doet u een schitterende ‘Farming & Fishing Eco tour’, waarbij u op een natuurvriendelijke wijze kennis maakt met de mooiste landschappen van het platteland en van het boeren- en vissersleven. U gaat tevens een aantal mooie wandelingen maken.

 

In Ho Chi Minh stad maakt u zowel op eigen gelegenheid (oriëntatiewandeling) als met de bus een stadstoer door de stad. U maakt ook een stadwandeling om de belangrijkste bezienswaardigheden van deze stad te ontdekken. U gaat de Cu Chi tunnels bezoeken: een ondergrondse tunnelstelsel die gebruikt werd tijdens de bombardementen van de Amerikanen tijdens de Vietnamoorlog.

In de Mekong Delta gaat u kennismaken met diverse bevolkingsgroepen in de verschillende dorpen die deze tour aandoet. U gaat ook een drijvende markt in Cai Rang bezoeken. Daarna vliegt u naar Phu Qouc om de laatste dagen van uw reis heerlijk te relaxen aan de parelwitte stranden van Phu Quoc.

 


De hoogtepunten die u gaat bezoeken zijn o.a.:

 • Hanoi: Zonsopgang
 • Hanoi: Fiets- en stadstour
 • Nachttrein naar Lao Cai
 • Sapa: Stadstour en wandeling door Sapa-vallei
 • Sapa-vallei: Bezoeken rijstterrassen
 • Bustour naar Hanoi
 • 2 daagse cruise Ha Long Baai
 • Workshop Vietnamees koken
 • Hoi An
 • Hoi An: Farm & Fishing Eco tour
 • Saigon (Ho Chi Minh): Stadstour
 • Cu Chi Tunnels
 • Mekong Delta: Bezoek aan de dorpen Cai Be, Vinh Long, Can Tho
 • Cai Rang: Drijvende markt
 • Diverse boot- en fietstochten
 • Phu Quoc: Relaxen aan de witte parelstranden

Deze reis is inclusief 4 binnenlandse vluchten en u kunt voor uw verblijf kiezen tussen 3* of 4* hotels.

Dagprogramma

Dag 1: Vertrek uit Amsterdam

U heeft waarschijnlijk naar deze dag geleefd en nu is het eindelijk zover. U gaat genieten van een prachtige reis door Vietnam.

 

Dag 2: Aankomst in Hanoi (Bed)

Welkom in Hanoi: De bruisende koloniale hoofdstad van Vietnam. Uw gids en chauffeur ontmoeten u buiten het Noi Bai Airport en brengen u naar uw hotel in het stadscentrum.

Maaltijden: Geen.

Accommodatie: Hotel in Hanoi.

 

Dag 3: Sunrise Biking - Hanoi stadstour - Night Street Food tour - Nachttrein naar Lao Cai (B&B en Diner)

Vroeg in de ochtend is de beste tijd om de stad te zien ontwaken en te verkennen. Het is dan redelijk rustig moment in de stad.

Om 05.30 uur wordt u door uw gids opgehaald en vervolgens naar onze fietsenwinkel gebracht om een geschikte fiets te kiezen. Onze gids geeft u een korte beschrijving van het reisschema en u gaat rond het Ho An Kiem-meer te fietsen. U ziet de lokale bevolking ochtendoefeningen doen, zoals Tai Chi.

 

U fietst naar het Ho Chi Minh Mausoleum voor het afhalen en ophijsen van de vlag. Daarna gaat u richting de West Lake, een soort keramische weg en bezoekt u de Long Bien-brug. Daarna fietst u naar een rustig eilandje waar boeren groenten en fruit verbouwen. U passeert het Opera House. U sluit deze fietstour af met een traditioneel Hanoi-ontbijt van Pho Bo of Banh Cuon of Banh My. Vervolgens gaat u terug naar uw hotel voor een korte rustpauze.

 

Rond 09 - 9:30 uur vervolgt u uw reis met de auto om de belangrijkste bezienswaardigheden van Hanoi te bezoeken: het Ho Chi Minh-complex (Mausoleum en steltenhuis van Ho Chi Minh), het presidentiële paleis, de nabijgelegen One Pillar Pagoda, de tempel van de literatuur, Thang Long Imperial Citadel, Hoa Lo Prison.

 

Geniet in de late namiddag van een traditionele waterpopprestatie, een unieke Vietnamese kunstvorm, afkomstig uit de natte rijstcultuur van Zuidoost-Azië.

Loop 's avonds door de smalle straatjes van de oude wijk, waar u een scala aan smakelijke noedels, brood en snacks ziet. 'S Nachts worden de trottoirs een soort podium waar deze kleine pop-up restaurants druk worden bezocht. Het is er erg levendig, maar ze verdwijnen allemaal gedurende de dag. Ga zitten en geniet van een spies gegrilde Vietnamese barbecue van rundvlees, kip, tofu en groenten op spiesjes.

 

Wandel naar de meest opwindende ontmoetingsplaats van het gebied - knooppunt Bia Hoi, de hoek van de straten Ta Hien en Luong Ngoc Quyen. Hier zult u de locals en reizigers bij honderden zien, die op plastic krukjes zitten met een glas Bia Hoi (bier van de tap) in de hand, juichend en schreeuwend "bottoms-up!" Doe mee en doe zoals de locals het doen en geniet van uw nieuwe stad met al uw zintuigen.

Vervolgens gaat u naar het treinstation van Hanoi en neemt de nachttrein naar Lao Cai. De trein vertrek om 22.00 uur en u dient minimaal een uur voor vertrektijd (tussen 21.30 en 21.00 uur) op het station te zijn.

Accommodatie: Op de trein (hut delen met A / C - 4 zachte slaapplaatsen per hut).

Dag 4: Lao Cai - Sapa – Trekking (B&B)

Uw trein arriveert vroeg in de ochtend op het Lao Cai-station. Lao Cai is een charmant stadje op een heuvel in de buurt van de Chinese grens. Verken het centrum en ontbijt in een lokaal noodle house.

Later wordt u meegenomen op een 40 km lange rit naar Sapa, de belangrijkste reisbestemming van Noordwest-Vietnam. Bij aankomst bezoekt u het dorp Lao Chai & Ta Van door een korte ontspannen wandeling, een uitstekende manier om het dagelijkse leven te verkennen en vertrouwd te raken met de culturen van de H’mong en Dzay-mensen die de regio bevolken.

De tocht gaat door het adembenemende landschap van de Sapa-vallei en geeft u ook de gelegenheid om de verbazingwekkende rijstterrassen te bewonderen.

Accommodatie: Hotel in Sapa. 

Dag 5: Sapa Sightseeing – Bus naar Hanoi (join-in) (B&B)
Na het ontbijt gaat u in de ochtend met de bus over de Tram Ton-pas naar de poort van de hemelse deur- het is de hoogste pas in Vietnam (meer dan 2000 meter). Bewonder het spectaculaire uitzicht vanaf de top en bezoek de nabijgelegen Silver Waterval.  Na een korte stop gaat u voor een 5,5 uur durende busrit terug naar de stad Hanoi.Om circa 15:30 uur wordt u op het kantoor van onze touroperator opgehaald (Adres No.02 Cau May – Sapa). U kunt uw bagage achterlaten op het kantoor van Sapa Express en u ontvangt uw informatie voor het vervolg van uw busreis. U kunt hier  genieten van een kop koffie of een drankje, terwijl u op uw bus wacht. Om ongeveer 21:30 uur, komt u in Hanoi aan en stapt u uit op No.12 Ly Thai To street. Onze medewerkers helpen u om uw bagage uit de bus te halen en bij het bestellen van een taxi of helpen u de weg naar uw hotel in de oude wijk te vinden (de taxikosten bedragen ongeveer € 4,50). Check in uw hotel en ontspan van deze lange dag. 
Accommodatie: Hotel in Hanoi.

Dag 6. Hanoi – Ha Long Bay - (Shuttlebus) Overnachting op cruise (Cruise, B&B, lunch en Diner)
Na het ontbijt maakt u met een shuttle bus een rit van 3 tot 4 uur naar de locatie Ha Long Baai. Deze baai staat op de lijst van het UNESCO-werelderfgoed. U breng 24 uur door op een traditionele ‘Junk Cruise’ (zie middelste foto hieronder) in deze verbazingwekkende baai: Een natuurlijk wonderland bestaande uit uitstekende kalkstenen eilanden en sprankelend turquoise wateren. U Komt rond het middaguur aan bij het dok en stapt aan boord van uw ‘Junk Cruise’. Geniet van een gastronomische lunch van verse zeevruchten aan boord terwijl we de mystieke baai binnenvaren. U vaart 's middags rond op enkele van de vele eilanden van Ha Long, waaronder Dinh Huong en Ga Choi. Onderweg bezoekt u een van de 3 grootste grotten van de baai (Thien Cung, Dau Go of Sung Sot). U stopt bij een eilandbaai met beschut wit zandstrand en u kunt een duik nemen in het warme water van de Tonkin-golf (als het weer het toelaat). U brengt de nacht door op uw cruiseboot en wordt u heerlijk in slaap gesust door het zachte schommelen van het kalme zeewater. 
Accommodatie: Op bootcruise.

 

Dag 7: Ha Long Bay - Hanoi (shuttlebus) - Vlieg naar Da Nang – Hoi An (Brunch)
Indien u vroeg wakker bent, kunt u deelnemen aan Tai Chi op het bovendek of gewoon ontspannen en genieten van de zonsopgang boven de torenhoge eilanden van de baai. Geniet van een kopje koffie of thee in de ochtend, voordat u de nabijgelegen eilanden per roeiboot gaat verkennen. U keert terug naar de cruiseboot voor het ontbijt en geniet van het zonnedek en bewonder de verbazingwekkende rotsformaties van Bai Tu Long Bay, terwijl we terug navigeren naar Ha Long City. U gaat brunchen aan boord van de cruiseboot, voordat u terugkeert naar de Ha Long-pier. Daarna keert u met de shuttlebus van de cruise terug naar Hanoi. U stapt uit in de oude wijk van Hanoi en uw chauffeur zorgt ervoor, dat u op de luchthaven Noi Bai van Hanoi komt voor uw binnenlandse vlucht naar Da Nang. Bij aankomst in Da Nang zullen uw gids en chauffeur u opwachten en u naar uw hotel brengen. 
Accommodatie: Hotel in Hoi An. 

Optie
Optioneel is de mogelijkheid om op dag 6 (Hanoi naar Ha Long Bay) en dag 7 (Ha Long Bay naar Hanoi) van een privéchauffeur gebruik te maken. Er zullen dan extra kosten in rekening worden gebracht. Deze extra kosten zijn terug te vinden bij de tourprijzen onder het kopje privévervoer dag 6 en 7 *.  

Dag 8: Hoi An kookcursus (join-in) – wandeltocht (B&B & Lunch)
Vanmorgen neemt u deel aan een workshop koken op de Red Bridge Cooking School. Ontmoet elkaar in het Hai Scout Café in de oude binnenstad van Hoi An. Van daaruit gaan we naar de kleurrijke markt van Hoi An. Verken de markt en communiceer met lokale leveranciers om wat verse ingrediënten te kopen voor de kookles van vandaag. Stap vervolgens aan boord van de Red Bridge-boot voor een ontspannen cruise van 25 minuten langs de Hoi An-rivier naar de Red Bridge Cooking School. Ontdek de kruiden- en moestuin van de school. Leer koken en help vijf traditionele gerechten bereiden voor de lunch. U zult ook worden vermaakt en een aantal speciale technieken leren bij de demonstratie van het snijden van groenten en fruit. Geniet van een middagwandeling door de smalle, kronkelende straatjes van de oude wijk. Breng een bezoek aan de Chua Ong-pagode, de Chinese congreshal, het 200 jaar oude Tan Ky voorouderlijk huis en de beroemde Japanse brug. Sluit de dag af met een ontspannen boottocht bij zonsondergang. 
Accommodatie: Hotel in Hoian

Dag 9. Hoi An - Farm & Fishing Eco Tour: Join-in (B&B en Lunch)
Onze ‘Farming & Fishing Eco Tour’ is een zeer speciale tour die u op een natuurvriendelijke wijze kennis laat maken met de mooiste landschappen van het platteland en van het boeren- en vissersleven in Hoi An stad.Deze tour biedt u een goed beeld en inzicht van zowel de lokale landbouw- als van de visserijgemeenschappen. Begeleidt door uw gids, begint u de dag met een ontspannen wandeling langs landelijke wegen en ervaart u het lokale Vietnamese plattelandsleven uit de eerste hand en ontdekt u - misschien een waterbuffel die in een rijstveld werkt U kunt er ook eenden zien zwemmen langs de rijstboerderij of boeren die hun gewassen verzorgen. De fotomogelijkheden zijn eindeloos. U zult ook de vriendelijkheid van de lokale bevolking ervaren die u onderweg begroet. Later gaat u aan boord van onze Hoi An Eco-tourboot voor een riviercruise om lokale vissers te ontmoeten en een ervaring te beleven van traditionele netvissen. U zult ook peddelen met de unieke Vietnamese bamboe mandboot, terwijl u de kokosnoot-palm geflankeerde waterwegen vanuit een andere kant kunt beleven. Deze tour biedt u een ‘cultureel venster’ op de manieren van leven van zowel de landbouw- als visserijgemeenschappen. 
Accommodatie: Hotel in Hoi An.

Dag 10. Hoi An – Da Nang - Vlucht naar Saigon (B&B en Lunch)
Na uw ontbijt in het hotel rijdt u vervolgens naar de luchthaven om uw vlucht te nemen naar de moderne metropool van Vietnam: Saigon (Ho Chi Minh-stad). U komt aan in de late ochtend en u kunt genieten van een oriëntatietour door de drukke straten van Ho Chi Minh-stad op weg naar het hotel. U luncht in een restaurant naar keuze in het centrum en gaat vervolgens op stadstour met een gids.  De rest van de dag kunt u op uw gemak nog genieten van de dingen die u wenst te zien. 
Accommodatie: Hotel in Saigon

Dag 11. Saigon City Tour - Cu Chi Tunnels (B&B)
Saigon, de grootste stad van Vietnam, is een levendige, moderne metropool waar oost en west samenkomt. Na het ontbijt in het hotel, brengt u de ochtend door met een rondleiding door deze betoverende stad, waarbij u het herenigingspaleis, het War Remnants Museum, de kathedraal Notre Dame, het oude postkantoor en de Ben Thanh-markt bezoekt.  In de middag gaat u naar de Cu Chi-tunnels, waar u het enorme ondergrondse netwerk van tunnels bezoekt die eerst zijn gebouwd als verdediging tegen de Fransen en later zijn uitgebreid tijdens de Amerikaanse oorlog. Zie geheime valluiken, ondergrondse keukens, woonruimtes en vergaderzalen. Degenen die geïnteresseerd zijn worden uitgenodigd om door selecties van de tunnels te kruipen om beter te begrijpen hoe het leven was voor de Vietnamese soldaten in oorlogstijd. 
Accommodatie: Hotel in Saigon 

Dag 12. Saigon - Mekong Delta - Cai Be - Vinh Long - Can Tho (B&B en Lunch)
Vandaag verlaat u Saigon en reist u naar de Mekong River Delta. Geniet van een vroeg ontbijt in het hotel voordat u naar de stad aan de rivier, Cai Be, rijdt. Onderweg stopt u bij een snoepfabriek en boomgaard, waar u de gelegenheid heeft om naar traditionele muziek te luisteren. U kunt genieten van een ontspannen lunch in een restaurant aan de rivier. 

Optionele excursie
Na de lunch steekt u de rivier over met een gemotoriseerde boot om een ​​aantal riviereilanden te bezoeken en het platteland per fiets te verkennen.  
Accommodatie: Hotel in Can Tho 

Dag 13: Can Tho – Cai Rang Drijvende markt Cai Rang – Vlucht nar Phu Quoc (B&B)
U zal vroeg wakker worden en uw hotel verlaten om de beroemde drijvende markt van Cai Rang per gemotoriseerde boot te bezoeken. Na deze boottochttocht vervolg u uw weg wederom met een boottocht om de beroemde fruitboomgaarden van de Mekong Delta te bezoeken. U kunt het verse, exotische fruit proeven. U gaat dan dieper het platteland in en passeert traditionele huizen van hout en palmbladeren, terwijl u de (dagelijkse) activiteiten van de lokale bevolking observeert. Tenslotte keert u terug naar Can Tho voor de lunchen daarna gaat u voor een korte vlucht naar Phu Quoc, een van de mooiste witte stranden van Vietnam.Bij aankomst neemt u een shuttle bus naar uw hotel/resort om in te checken en te relaxen van deze mooie dag.   
Accommodatie: Hotel in Phu Quoc 

Dag 14: Phu Quoc – Vrije dag (Breakfast)Vrije dag om te ontspannen op het strand of deel te nemen aan watersportactiviteiten (op eigen kosten). 
Accommodatie: Hotel in Phu Quoc

Dag 15: Phu Quoc – Vrije dag (Breakfast)
Vrije dag om te ontspannen op het strand of deel te nemen aan watersportactiviteiten (op eigen kosten). 
Accommodatie: Hotel in Phu Quoc 

Dag 16: Phu Quoc – Vrije dag (Breakfast)
Vrije dag om te ontspannen op het strand of deel te nemen aan watersportactiviteiten (op eigen kosten). 
Accommodatie: Hotel in Phu Quoc 

Dag 17: Phu Quoc - Vlieg naar Saigon – Vertrek naar Nederland 
U dient echter voor 12.00 uur uit te checken.U kunt op deze laatste dag op uw gemak nog winkelen of bezienswaardigheden te bekijken, voordat u naar de luchthaven wordt gebracht voor een vlucht terug naar Saigon (Tan Son Nhat Airport). Hier zult u moeten wachten voor uw reis terug naar Nederland. Breng op uw gemak vrije tijd door om op het laatste moment te winkelen of bezienswaardigheden te bekijken voordat u naar de luchthaven rijdt voor een vlucht terug naar Saigon (luchthaven Tan Son Nhat), waar u wacht op uw vertrek naar huis.Goede reis!

 

Dag 18: Aankomst in Amsterdam

U heeft ongetwijfeld een geweldige tijd gehad. Deel uw ervaringen met uw familie, vrienden en kennissen.OvernachtingenPrijsinformatie

 

Corona

 • Naar veel gebieden blijft reizen risicovol;
 • Daarom zijn er op dit moment geen data en reizen bekend;
 • U kunt ons wel benaderen voor meer informatie of een reis op maat.
   

 

 

 RouteFoto's

Reisvoorstel aanvragen

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  18 daagse Avontuur, Strand en Cultuur Vietnam
Reiscode:  ATT-VT-030
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terug
   
  Typ de tekst uit de afbeelding over:
  CAPTCHA code
 velden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.