+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisaanbod » Reisaanbod Sri Lanka » 17 daagse reis Oostkust Sri Lanka

17 daagse reis Oostkust Sri Lanka

Reiscode: ATT-SL-035

in overleg
Reisduur: 17 dagen / 14 nachten

Hoogtepunten

Sri Lanka is een eiland en een land in Zuid-Azië in de Indische Oceaan. Het land was tot 1972 bekend onder de naam Ceylon. Tegenwoordig wordt deze naam nog alleen voor de thee die uit Sri Lanka afkomstig is gebruikt. Sri Lanka is door de lage prijs van de vliegticket en de lage kosten in het land een mooi alternatief voor vakantiegangers naar Zuidoost Azië. Naast deze twee aspecten, biedt het land toeristen heel veel bezienswaardigheden op het gebied van natuur, natuurparken, cultuur, geschiedenis, het aangename klimaat en de vriendelijke bevolking zorgen ervoor dat er steeds meer toeristen naar Sri Lanka afreizen. Het land is bij de meeste toeristen bekend als een echte rondreis bestemming, maar de laatste jaren wordt het steeds populairder als een zon-, zee- en strandbestemming.

In Sri Lanka raak je niet snel uitgekeken – én uitgegeten. Curryliefhebbers betreden hier de hemel, maar ook als je van verse vis houdt of een zoetekauw bent, wordt het een vakantie om je vingers bij af te likken.

De Culturele driehoek is voor veel toeristen die een rondreis gaan maken door Sri Lanka het belangrijkste doel van hun reis. De belangrijkste bezienswaardigheden in deze culturele driehoek zijn de oude koningssteden Yapahuwa en Anuradapura, de grottempels van Dambulla, de ruïnes van Polonnaruwa en de Leeuwenrots (Sigiriya). Ook de Heilige stad Kandy die centraal in Sri Lanka ligt wordt door velen tot deze driehoek gerekend.

 

Hoogtepunten van de reis:

 • Negombo – Dutch Period Sea Resort
 • UNESCO world heritage: Dambulla Rock Cave Temple
 • UNESCO world heritage: Sigiriya Rock Fortress
 • Rural village – Hiriwaduna tour
 • Polonnaruwa – The Medieval Capital
 • City tour of Trincomalee - Famous Kinniya Hot Water Springs
 • Kandy City Tour
 • Sri Dalada Maligawa or the Temple of the Sacred Tooth Relic - Kandy
 • Elephant orphanage in Pinnawela: Elephant feeding & bathing
 • Peradeniya Botanical Gardens: Sri Lanka’s largest botanical garden
 • Tea Plantations & Water Falls
 • Tea Plantation & tea factory  
 • Jeep Safari in Yala National park
 • Kataragama Temple & pilgrim site
 • Galle - Dutch period Fort
 • River Madhu boat ride


Dagprogramma

Dag 01 Vertrek uit Nederland

Dag 02 Luchthaven – Negombo

Bij aankomst wordt u welkom geheten door een vertegenwoordiger van onze reisagent en wordt u naar het hotel in Negombo gebracht. U checkt in bij het hotel en heeft de rest van de dag om bij te komen van uw vlucht.

Optionele activiteit Kosten per persoon
Maak een boottocht door het Nederlandse kanaal, de lagune & zee.

Overnachting in Negombo.


Dag 03 Negombo – Dambulla

Na het ontbijt in het hotel vertrekt u naar Dambulla. Onderweg bezoekt u ‘Pinnawele Elephant Orphanage’ en ontdekt u deze broedplaats van levende wilde Aziatische olifanten. De ‘kinderkamer’ is bekend vanwege het onderbrengen van de grootste kudde olifanten ter wereld. Bekijk ze terwijl ze hun rituele bad ondergaan in de rivier en zie hoe ze gevoed worden. Alle baby-olifanten worden nog steeds met een fles gevoed door de mahouts en vrijwilligers.

Daarna vertrekt u naar Dambulla en bezoekt u de beroemde koninklijke grottempel van Dambulla. Een iconisch Sri Lankaans beeld met zijn spectaculaire Boeddhistische interieur. Een beeld waar u lang mooie herinneringen aan zal overhouden. De grotten, die een veilige haven waren voor koning Walagamba in de tijd van zijn verbanning uit zijn eigen koninkrijk als gevolg van de Zuid-Indische invasie, werden omgebouwd tot een rotsgrot tempel om zijn dankbaarheid te tonen. Het bestaat uit vijf grotten onder een uitgestrekte overhangende rots, voorzien van een druppellijn om het interieur droog te houden en de prachtige standbeelden samen met de kleurrijke schilderijen te beschermen tegen de omgevingsinvloeden. Ontdek een magische schatkist met boeddhistische sculpturen en schilderijen in Dambulla, de grootste en oudste rotsgrottempel van Sri Lanka, met het esthetische meesterschap van de voorouders. De gouden beelden van de Boeddha zijn het bewijs van de eerbied die Boeddhisten hadden sinds het vervlogen tijdperk. De schilderijen aan de muren zullen vele verhalen uit het verleden en het leven van Boeddha ontvouwen.

Overnachting in Dambulla/ Habarana.

Dag 04 Sigriya

Na een vroeg ontbijt, bezoekt u de Sigiriya Rock Fortress. Terecht benoemd tot UNESCO-werelderfgoed en het officieuze 8e wereldwonder, is Sigiriya een monument dat een van de meest dramatische landschappen in heel Sri Lanka biedt met uitzicht op zeer uitgestrekte groene jungles. De gigantische leeuwenpoten op de top leiden naar de top van de steenhoop: een paleis in de lucht. Als u tussen de leeuwenpoten door loopt, stelt u zichzelf dan eens voor dat u door de wijde open mond van een leeuw loopt. Het is een houtsnijwerk dat uitgehouwen is uit het gezicht van Sigiriya, dat niet meer te zien is na zoveel eeuwen. Het paleis werd al snel een paradijs van elegante paviljoens te midden van tuinen en zwembaden. Tot op heden zijn de meest geavanceerde technologische apparaten en wetenschappers verbijsterd over de mechanica achter de hydraulische systemen van de vijvers in de watertuinen die nog steeds perfect functioneren. Zou het een klep kunnen zijn door het binnenste van de rots of een daad van God? Het mysterie blijft bestaan.

De klim naar de top zou uitputtend kunnen zijn, maar de aanblik die het biedt, is zeer de moeite waard. Vele hectares van groen en de helderblauwe hemel boven u, zult u als adembenemend ervaren! Voor de senioren en minder sterken onder ons, zullen de tuinen en vijvers op de top van het rotsachtige rotsblok ook een bevredigend uitzicht bieden.

Maak een tocht om een lokaal dorp te bezoeken. Maak een karrerit, door de rijstvelden naar de dorpstempel. Maak later een korte wandeling naar de tank, om daarna een boottocht van ongeveer 20 minuten naar een nabijgelegen groenteveld van het dorp te maken.
Geniet van een traditionele kookles in een dorpshuis.

Daarna keert u terug naar het Hotel in Dambulla/ Habarana voor de overnachting.


Dag 05 Sigriya – Polonnaruwa – Trincomalee/Nilaveli

Na het ontbijt in het hotel, vertrekt u naar Trincomalee/ Nilaveli aan de oostkust van Sri Lanka.
Onderweg bezoekt u de eeuwenoude stad Polonnaruwa, de volgende majestueuze stad van de 11e eeuw voor Christus, na Anuradhapura. De glorie van de voorbije hoogdagen is nog steeds zichtbaar in de archeologische schatten die opgegraven en herrezen zijn. Van het hoge standbeeld waarvan verondersteld wordt dat het de grote koning Parakramabahu voorstelt, naar de beroemde Parakrama Samudraya die zo uitgestrekt is als een oceaan, Polonnaruwa heeft het allemaal in een zeer compacte kern.

Maak een stadstour door Trincomalee. Bezoek de Kinniya heetwaterbronnen, de vuurtoren van Foul Point, een oud Nederlands fort, Thirukoneswaram-tempel, enz.

In de avond kunt u ontspannen aan het strand in Trincomalee/Nilaveli.
Overnachting in Trincomalee/Nilaveli.

Dag 06

Ontbijt in het hotel. U heeft een vrij dag om op uw eigen wijze te ontspannen.

Overnachting in Trincomalee/Nilaveli.


Optionele activiteit
Bootreis om dolfijnen & walvissen te spotten
Bezoek aan het Pigeon eiland (retourboot transfers)


Dag 09 Trincomalee/Nilaveli – Kandy

Na het ontbijt in het hotel, vertrekt u naar Kandy. Onderweg brengt u een bezoek aan een kruidentuin in Matale om meer te weten te komen over specerijen en hun gebruik in Sri Lankaanse gerechten. Bezoek later een batikfabriek, waar u traditionele technieken leert om kleding te kleuren.

Kandy is de laatste hoofdstad van de Sinhala monarchie, omgeven door witte mist rond de toppen van de gebouwen.

Geniet daarna van enkele bezienswaardigheden in het bovengebied van het meer, een universiteitsgebied, en bezoek een kunst- en ambachten- workshop, oosterse markt, een bazaar en een edelstenen werkplaats waar u ziet hoe ruwe edelstenen (met name de beroemde blauwe & ster saffieren) worden gedolven, gesneden en gepolijst door middel van traditionele methoden.

Overnachting in Kandy.

Dag 10 Kandy

Ontbijt in het hotel. Bezoek de ‘Tempel of the Tooth’ relikwie, voor de ochtendceremonie; de prachtige 17e-eeuwse ‘Temple of the ‘Tooth’ (Sri Dalada Maligawa) wordt verondersteld de linker bovenste hoektand van de god Boeddha voor te stellen. Deze kostbare relikwie trekt elke dag weer in het wit geklede pelgrims met lotusbloesems en frangipani aan.
Bezoek de Koninklijke Botanische Tuinen, bij Peradeniya. Het staat bekend om zijn verzameling van een verscheidenheid aan orchideeën en meer dan 4000 soorten planten, waaronder orchideeën, specerijen, medicinale planten en palmbomen. De totale oppervlakte van de botanische tuin is 0,59 km2, gelegen op 460 meter boven de zeespiegel en met 200 dagen regenval per jaar.

's Avonds kunt u genieten van een culturele show.


Optionele activiteit
Breng een of twee nachten door met een Sri Lankaanse familie in de buurt van Kandy. Daar leert u over hun manier van leven, Wisselt u uw ideeën uit en ontmoet u interessante mensen. Het ontbijt wordt met hen gedeeld. (Mogelijk moet u de wasruimte & badkamer met hen delen).

Overnachting in Kandy.

 

Dag 11 Kandy-Nuwara Eliya

Na het ontbijt in het Hotel rijdt u door schilderachtige bergen naar Nuwara Eliya, bekend als "klein Engeland". Bekijk de bergen bedekt met Theestruiken en watervallen. Bezoek de theeplantage en een theefabriek, alwaar de beste thee in de wereld wordt geproduceerd. Kijk hoe de theeplukkers twee blaadjes en een dopje met hun behendige handen plukken. Dan gaat u naar de fabriek waar het allerbelangrijkste proces om zwarte thee te ‘maken, plaatsvindt. De gebruikte machines zijn van zeer traditioneel Brits ontwerp en sommige zijn ongeveer 100 jaar oud. Het proces is zeer ambachtelijk en ongewijzigd gedurende een eeuw. Observeer het proces van het produceren van thee, thee sortering en proef een kopje pure Ceylon-thee.

Optionele activiteit
Maak een treinreis van Kandy naar Nanu-Oya om het prachtige landschap te ervaren

Overnachting in het hotel in Nuwara Eliya.

 

Dag 12 Nuwara Eliya-Tissa

Na het ontbijt in het hotel, vertrekt u naar Tissa/Yala. Onderweg bezoekt u de Rawana Ella watervallen
's Avonds brengt u een bezoek aan de Katharagama tempel. Omringd door hoge kliffen, verwelkomt de tempel zowel toegewijdenen als bezoekers om mee te doen aan de dagelijkse Pooja die wordt gehouden ter ere van het idool, Lord Murugan. Koop uw voorraad aan fruit in één van de vele winkels langs de weg en kies een slinger om de reeds tot het maximale gevulde standbeelden rond het tempelterrein te versieren. Doe mee met vrome pelgrims om een olielamp aan te steken en een wierookstok te verbranden om de God te behagen. Als u naar de gigantische Kiri Vehera kijkt, luistert u dan ook naar een lokale inwoner die u vertelt hoe de reus Vehera ooit melk bloedde en zo geluk naar het land bracht. Een wandeling rond de tempel onthult de aanwezigheid van een kovil voor de hindoes en een moskee voor de moslims die ze samenbrengt in één ruimte.

Op een korte afstand van de tempel is de Menik rivier. Het gebied rondom de rivier is zeer aantrekkelijk met grote bomen aan de oevers die veel schaduw bieden. Pelgrims genieten van hun rituele bad in het midden van de rivier. Een rust die past bij zijn heilige staat versluiert de tempel en nodigt u uit om wat tijd door te brengen op het heilige terrein en spiritueel te genieten van het moment.

Overnachting in Tissa/Yala.

Dag 13 Tissa/Yala

Ontbijt in het hotel.
's Ochtends tijd voor het ontspannen in het hotel.

's Avonds maakt u een jeepsafari in het Yala National Park, een adembenemend moment voor wilde dieren en de natuur te spotten. Het Yala National Park is de grootste in Sri Lanka en de thuisbasis van wilde olifanten, wilde zwijnen, wilde buffels, luipaarden, beren, herten en krokodillen. Hier zijn ook grote kuddes van trekkende en inheemse vogels te vinden. U wilt deze ervaring niet missen!

Van1 september tot eind oktober zijn delen van Yala National Park voor bezoekers gesloten. De meest bezochte toegangsblokken zullen gesloten zijn. Als alternatief blijven de ingangen van Yala West open.

Overnachting in Tissa/Yala.


Dag 14 Tissa – Galle – Beach Hotel

Na het ontbijt in het hotel, vertrekt u naar Galle. Reis door Tangalle en Matara. Onderweg op Koggala ziet u de steltvissers zittend op gemonteerde palen.

U bezoekt Galle, de thuisbasis van de meest indrukwekkende en grootste overgebleven vesting in Azië gebouwd door Europese bezetters, is Galle het administratieve centrum van de zuidelijke provincie. De kuststad is een van de belangrijkste attracties vanwege het Galle Fort, een UNESCO-erfgoed. Galle was een bruisend punt voor handelaren sinds de koningstijden. Het waren de Portugezen die hier als eersten voet op het eiland zetten om toe te werken naar de kolonisering van het land. Galle is het beste voorbeeld van een versterkte stad gebouwd door de Portugezen in Azië en toont de interactie tussen Portugese architectonische stijlen en inheemse tradities. Er zijn meer wonderen te aanschouwen in Galle. Weg van de stad staat trots Sri Lanka's oudste vuurtoren die dateert uit 1848. De vuurtoren werd oorspronkelijk gebouwd door de Britten om de zeelieden terug naar huis te begeleiden.

Het fel brandende gele licht was een baken voor de veiligheid van de zeelieden aan boord, die verlangden om terug te keren naar hun families en geliefden. Aan de kust van Sri Lanka in de baai van Galle, werd het fort voor het eerst gebouwd door de Portugezen in 1588 voordat het uitgebreid en versterkt werd door de Nederlanders in het midden van de jaren 1600. Het garnizoen is tot op heden de best bewaarde vesting met architectonische invloed van 3 grote Naties; Portugezen die het oorspronkelijk bouwden, Nederlanders onder wiens bewind het zijn top bereikte en de Britten die het renoveerden. Als het gaat om versterkte steden, is niets te vergelijken met de Galle Dutch Fort.

Overnachting in Beach Hotel.

Dag 15 Beach Hotel

Ontbijt in het hotel.
Maak een magische speedboottocht op de prachtige rivier de Madu, een riviermonding van het wetland dat zich uitstrekt over 900 hectare, waarvan 770 hectare bedekt is met water en voorzien van 64 eilanden. De boottocht is een prachtige manier om dit complexe wetland-ecosysteem van dichterbij te bekijken; een werelderfgoed beschermd door het Ramsar-Verdrag over wetlands. Het is een van de laatste wetlands in Sri Lanka die een ongerept mangrovebos bevat. Reis langs massieve mangrovebossen, glijd onder het bladerdak van de bostunnels terwijl ze speels naar de waterloop buigen. Bewonder de unieke biodiversiteit van de rivier de Madu en de omliggende eilanden die bestaat uit honderden vogels, planten, vissen en dieren. Ga naar het boeddhistische klooster, zie hoe visvangst wordt uitgevoerd, hoe Ceylon kaneel wordt geschild en geniet van een ' vistherapie ' terwijl ze speels aan uw voeten knabbelen bij de ' Fish Spa '.

Bezoek een zeeschildpadden broedplaats.

Overnachting in Beach Hotel.

Dag 16 Beach Hotel – luchthaven -Vertrek naar Nederland
Ontbijt in het hotel. Vertrek naar de luchthaven voor de vlucht


Dag 17 Aankomst in NederlandOvernachtingen

Algemeen/Hotel/betalingen:

De beschikbaarheid van het hotel wordt bepaald op het moment dat de aanvraag wordt verwerkt. We zullen er alles aan doen om de kamers in de voorgestelde hotels te blokkeren. De definitieve bevestiging van voorgestelde hotels is echter afhankelijk van beschikbaarheid bij ontvangst van uw bevestiging, gevolgd door tijdige betaling

 

Hotels bevestigingen:

De definitieve bevestiging van Hotel (s) is afhankelijk van de beschikbaarheid op het moment van ontvangst van de betaling op onze bankrekening. In het geval dat een hotel vol is en een reservering wordt geannuleerd, zullen we het Hotel opnieuw boeken en zal de bevestiging onder voorbehoud van beschikbaarheid zijn. Als alternatief zullen we passende accommodatie regelen. In dergelijke gevallen zal echter geen restitutie of compensatie worden overwogen. Dit is ook van toepassing op Last minute reserveringen.

 

Als de betaling later wordt ontvangen, is het hotel afhankelijk van de beschikbaarheid op het moment van ontvangst van de betaling. In het geval dat een genoemd hotel niet beschikbaar is, zal een hotel van vergelijkbare categorie worden aangeboden en kan een toeslag van toepassing zijn.

 

We zullen echter geen enkele verantwoordelijkheid accepteren in het geval van annulering van het hotel vanwege het niet tijdig ontvangen van uw betaling & voor het hebben aangeboden van een alternatief hotel.

De vermelde prijs is alleen geldig voor een bepaald verzoek en de prijs kan veranderen voor soortgelijke verzoeken, afhankelijk van de hotelbezetting.

 

Hotel regels & Reglement:

Deofficiële inchecktijd bij alle hotels is 12,00 uur;

Deofficiële uitchecktijd in alle hotels is 11,00 uur;

Te vroeg in-en te laat uitchecken is onder voorbehoud van beschikbaarheid, naar goeddunken van de directie van het hotel. Indien nodig zal er echter een verzoek worden ingediend;

Annuleringsvoorwaarden zijn van toepassing op eventuele reductie van toegewezen/geblokkeerde kamers, na de vrijgave periode.

Beleid voor kinderen:

Onder de 2 jaar – op complementaire basis;

Leeftijd tussen de 2 – 12 – met extra Bed-zal 50% van het tarief voor volwassenen betalen (bij het delen van kamer met ouders);

Leeftijd tussen de 2 – 12 - zonder extra bed-zal 25% van het tarief voor volwassenen betalen (bij het delen van kamer met ouders).

 

Andere voorwaarden:

 • De hierboven vermelde tarieven zijn gebaseerd op de genoemde Hotels;
 • De bovenstaande tarieven zijn netto en omvatten overheidsbelastingen (BTW, TDL & NBT) in totaal tot 15%;
 • Deze tarieven kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd in het geval de overheid het belastingbeleid wijzigt of als de hotels hun tarieven wijzigen of voor situaties buiten onze invloed
 • Ontbijt zal geerveerd worden vanaf de 2de dag;
 • Optionele excursies en aanvullende diensten kunnen worden verstrekt waarvoor we extra kosten in rekening brengen;
 • Bezoeken naar Wild Life Parks, avontuurlijke activiteiten, etc gebeuren op eigen risico van de cliënt;
 • Safarivoertuigen (geen airconditioning) zijn zeer basic met basisverzekering dekking;
 • Vooreen betaling per creditcard worden 3% bankkosten in rekening gebracht;
 • Transport met een voertuig met airconditioning van luchthaven naar luchthaven, volgens de toepasselijke route;
 • In het onwaarschijnlijke geval dat een klant ergens ontevreden over is, moet dit ter verbetering meteen aan ons gemeld worden. Na de tour worden er geen klachten in behandeling genomen.


Prijsinformatie

 

Corona

 • Naar veel gebieden blijft reizen risicovol;
 • Daarom zijn er op dit moment geen data en reizen bekend;
 • U kunt ons wel benaderen voor meer informatie of een reis op maat.
   

 

 

 RouteFoto's


Reisvoorstel aanvragen

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  17 daagse reis Oostkust Sri Lanka
Reiscode:  ATT-SL-035
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terug
   
  Typ de tekst uit de afbeelding over:
  CAPTCHA code
 velden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.