+ 31 (0) 6 239 626 76

16 daagse rondreis Discovery Vietnam

Deze reis biedt u de mogelijkheid een groot aantal hoogtepunten te ontdekken. U maakt ook kennis met de cultuur en de tradities van de diverse bergstammen.


 

Reisduur:         16 dagen / 13 nachten
Reiscode:         ATT-VT-028

Deze reis biedt u de mogelijkheid een groot aantal hoogtepunten van Vietnam te ontdekken. Naast een stukje historie en het bezichtigen van koloniale architectonische gebouwen, maakt u kennis met de cultuur en de tradities van de diverse bergstammen van Vietnam. U maakt eveneens kennis met een aantal oude ambachten en u bezoekt een aantal prachtige idyllische eilanden. U maakt een schitterende cruise door de Halong Baai voor een onvergetelijk avontuur op één van de meest schilderachtige plekken op onze aardbol. Ha Long Bay is de naam van het meest gefotografeerde landschap van Vietnam. De baai van Ha Long omvat bijna 2000 eilandjes en kenmerkt zich door de piekerige karstbergen die overal uit het blauwgroene water omhoog steken. U bezoekt eveneens Sapa, de belangrijkste bezienswaardigheid in Noordwest Vietnam. U maakt wandelingen door schitterende rijstterrassen en kunt genieten van een prachtige bergachtige omgeving. U maakt ook een schitterende ‘Farming & Fishing’ eco tour.

Dag-tot-dag

Dag 1: Vertrek uit Amsterdam

Dag 2: Aankomst in Hanoi

Dag 3: Hanoi City Tour- nachttrein naar Lao Cai

Dag 4: Lao Cai - Sapa - Bezoek Dorpjes Bergstammen

Dag 5: Stadstour Sapa - Shuttlebus naar Hanoi

Dag 6: Hanoi - Halong Baai - Overnachting op Cruise

Dag 7: Halong Baai - Hanoi - Vlucht naar Hue

Dag 8: Stadstour door Hue - Danang – Hoi An

Dag 9: Wandeltocht Hoi An - Boottocht

Dag 10: Hoi An - ‘Farming & Fishing Eco tour’ (Join-in)

Dag 11: Hoi An – Da Nang - Vlucht naar Saigon

Dag 12: Stadstour Saigon - Chi Chi tunnels
Dag 13: Saigon - Mekong Delta - Can Tho

Dag 14: Can Tho - Cai Rang Floating markt - Saigon

Dag 15: Vertrek uit Saigon naar Nederland of elders in de regio

Dag 16: Aankomst in Amsterdam

Inbegrepen

 • Binnenlandse vluchten: Hanoi - Hue, Danang – Saigon:
 • Accommodatie met dagelijks ontbijt bij de geselecteerde hotels;
 • Halong Bay Cruise-pakket (2 dagen / 1 nacht);
 • Gebruik van een privéchauffeur en voertuigen met airconditioning;
 • Service van Engelstalige gidsen op elke locatie;
 • Toegangsprijzen, boottochten en excursies;
 • Maaltijden zoals vermeld in de reisbeschrijving;
 • Gebotteld drinkwater.

Niet Inbegrepen

 • Internationale vlucht naar en vanuit Vietnam;
 • Vroeg inchecken (vóór 14:00 uur) en laat uitchecken in hotels (na 12:00 uur);
 • Persoonlijke uitgaven (zoals wasgoed, telefoon, drankjes, enz.);
 • Tips voor gidsen en chauffeur;
 • Persoonlijke reisverzekering;
 • Visum kosten.

Bijkomende kosten bij boeking

 • Vliegticket Amsterdam-Vietnam;
 • GGTO boeking: € 15 per boeking;
 • Calamiteitenfonds: € 2,50 p.p.;
 • Reserveringskosten: € 20.

Aandachtspunten

 • Wij attenderen u erop dat, indien de pakketreis-overeenkomst door Asia Travel Tours en u is getekend, deze niet meer herroepbaar is;
 • Wij verzorgen graag uw reis- en/of annuleringsverzekering. Het is raadzaam een dergelijke verzekering af te sluiten;
 • De keuze van uw hotel maakt u in overleg met Asia Travel Tours. Deze keuze beïnvloedt de hoogte van de prijs van uw pakketreis;
 • Uw paspoort dient 6 maanden na terugkeer van vakantie nog geldig te zijn.

Dagprogramma

Dag 1. Eindelijk is het zover. Vertrek van Schiphol naar Hanoi

Uw welverdiende reis naar Vietnam kan beginnen.

 

Dag 2. Aankomst in Hanoi (Bed)

Welkom in Hanoi: De bruisende koloniale hoofdstad van Vietnam. Uw gids en chauffeur ontmoeten u buiten het Noi Bai Airport en brengen u naar uw hotel in het stadscentrum.

Maaltijden: Geen.

Accommodatie: Hotel in Hanoi.

 

Dag 3. Hanoi City Tour – Waterpoppen show Nachttrein (B&B)

Vandaag heeft u en volledige dag om de charmante hoofdstad van Vietnam te verkennen. Met zijn brede boulevards met bomen, Franse koloniale architectuur, vredige meren en oude oosterse pagodes, is Hanoi een veelzijdige mix die voor elke toerist wat te bieden heeft.

De stadstour neemt u mee naar de belangrijkste locaties van Hanoi: het Ho Chi Minh-complex en u geniet van een traditionele Waterpoppenshow - een unieke Vietnamese kunstvorm afkomstig uit de natte rijstcultuur van Zuidoost-Azië. U bezoekt de nabijgelegen One Pillar Pagoda, de tempel van de literatuur, West Lake inclusief de kalmerende Tran Quoc Pagoda & Quan Thanh-tempel.

 

Indien deze stadstour op de maandag en/of op de vrijdag plaatsvindt, dan is het Ho Chi Minh complex gesloten. U bezoekt dan de bezienswaardigheden om het Ho Chi Minh complex, namelijk het Ho Chi Minh museum , het Presidentieel Paleis en het ‘Uncle Ho’s stilt house’. In de buurt is er ook een traditionele Waterpoppenshow, die u in de late namiddag bezoekt, voordat u naar het treinstation gaat om uw nachttrein naar Lao Cai te nemen.

Accommodatie: op trein (gedeelde A / C-hut - 4 zachte slaapplaatsen per hut)

 

Dag 4. Laocai - Sapa – Trekking (B&B)

Uw trein arriveert vroeg in de ochtend op het Lao Cai-station. Lao Cai is een charmant stadje op een heuvel in de buurt van de Chinese grens. Verken het centrum en ontbijt in een lokaal noodle house.

Later wordt u meegenomen op een 40 km lange rit naar Sapa - de belangrijkste reisbestemming van Noordwest-Vietnam. Bij aankomst bezoekt u het dorp Lao Chai & Ta Van met een korte ontspannen wandeling, een uitstekende manier om het dagelijkse leven te verkennen en vertrouwd te raken met de culturen van de H’mong en Dzay-mensen die de regio bevolken.

De tocht gaat door het adembenemende landschap van de Sapa-vallei en geeft u ook de gelegenheid om de verbazingwekkende rijstterrassen te bewonderen.

Overnachting in hotel in Sapa Town.

Dag 5. Sapa Sightseeing - naar Hanoi (Shuttle bus) (B&B)
Na het ontbijt gaat u in de ochtend met de bus over de Tram Ton-pas naar de poort van de hemelse deur- het is de hoogste pas in Vietnam (meer dan 2000 meter). Bewonder het spectaculaire uitzicht vanaf de top en bezoek de nabijgelegen Silver Waterval.  Na een korte stop gaat u voor een 5,5 uur durende busrit terug naar de stad Hanoi.Om circa 15:30 uur wordt u op het kantoor van onze touroperator opgehaald (Adres No.02 Cau May – Sapa). U kunt uw bagage achterlaten op het kantoor van Sapa Express en u ontvangt uw informatie voor het vervolg van uw busreis. U kunt hier genieten van een kop koffie of een drankje, terwijl u op uw bus wacht. Om ongeveer 21:30 uur, komt u in Hanoi aan en stapt u uit op No.12 Ly Thai To street. Onze medewerkers helpen u om uw bagage uit de bus te halen en bij het bestellen van een taxi of helpen u de weg naar uw hotel in de oude wijk te vinden (de kosten bedragen ongeveer € 4,50). Check in uw hotel en ontspan van deze lange dag. 

Dag 6. Hanoi - Halong Bay - (Shuttlebus) Overnachting op cruise (Cruise, Breakfast, lunch en Diner)
Na het ontbijt maakt u met een shuttle bus een rit van 3 tot 4 uur naar de locatie Halong Baai. Deze baai staat op de lijst van het UNESCO-werelderfgoed. U breng 24 uur door op een traditionele ‘Junk Cruise’ (zie middelste foto hieronder) in deze verbazingwekkende baai: Een natuurlijk wonderland bestaande uit uitstekende kalkstenen eilanden en sprankelend turquoise wateren. U Komt rond het middaguur aan bij het dok en stapt aan boord van uw ‘Junk Cruise’. Geniet van een gastronomische lunch van verse zeevruchten aan boord terwijl we de mystieke baai binnenvaren. U vaart 's middags rond op enkele van de vele eilanden van Halong, waaronder Dinh Huong en Ga Choi. Onderweg bezoekt u een van de 3 grootste grotten van de baai (Thien Cung, Dau Go of Sung Sot). U stopt bij een eilandbaai met beschut wit zandstrand en u kunt een duik nemen in het warme water van de Tonkin-golf (als het weer het toelaat). U brengt de nacht door op uw cruiseboot en wordt u heerlijk in slaap gesust door het zachte schommelen van het kalme zeewater. 
Accommodatie: Op bootcruise.

 
Dag 7. Halong Bay - Hanoi (shuttlebus) - Vlucht naar Hue (Brunch)
Indien u vroeg wakker bent, kunt u deelnemen aan Tai Chi op het bovendek of gewoon ontspannen en genieten van de zonsopgang boven de torenhoge eilanden van de baai. Geniet van een kopje koffie of thee in de ochtend, voordat u de nabijgelegen eilanden per roeiboot gaat verkennen. U keert terug naar de cruiseboot voor het ontbijt en geniet van het zonnedek en bewonder de verbazingwekkende rotsformaties van Bai Tu Long Bay, terwijl we terug navigeren naar Halong City. U gaat brunchen aan boord van de cruiseboot, voordat u terugkeert naar de Halong-pier. Daarna keert u met de shuttlebus van de cruise terug naar Hanoi. U stapt uit in de oude wijk van Hanoi en uw chauffeur zorgt ervoor, dat u op de luchthaven Noi Bai van Hanoi komt voor uw binnenlandse vlucht naar Hue. Bij aankomst in Hue zullen uw gids en chauffeur u opwachten en u naar uw hotel brengen. 
Accommodatie: Hotel in Hue. 

Optie
Optioneel is de mogelijkheid om op dag 6 (Hanoi naar Halong Bay) en dag 7 (Halong Bay naar Hanoi) van een privéchauffeur gebruik te maken. Er zullen dan extra kosten in rekening worden gebracht. Deze extra kosten zijn terug te vinden bij de tourprijzen onder het kopje privévervoer dag 6 en 7 *.  

Dag 8. Hue City Tour - Danang – Hoi An (B&B)
U begint uw dag met een bezoek aan de keizerlijke citadel, een enorm complex, gebouwd in de 19e eeuw. Met een zes-mijlmuur en een omringende gracht, werd het gemodelleerd naar de Verboden Stad in Beijing. U bezoekt op de ruime binnenplaats het Dien Tho-paleis, het Thaise Hoa-paleis, de Hall of Mandarins en de originele negen dynastieke urnen. Vervolgen gaat u richting het platteland om het graf van Tu Duc te zien. Tu Duc, was de langst regerende Vietnamese keizer, ontwierp en bouwde dit elegante graf tijdens zijn leven en gebruikte het als een toevluchtsoord voor meditatie, lezen en theatervoorstellingen. U vertrekt uit Hue voor de schilderachtige bergachtige rit naar Hoi An. U stopt bij het vissersdorp Lang Co voor een drankje en bij de dramatische Hai Van Pass, de hoge scheidslijn tussen de klimaatzones van Noord- en Zuid-Vietnam, om het spectaculaire uitzicht te bewonderen. Bij aankomst in Hoi An checkt u in uw hotel. De rest van de dag bent u vrij om zelf in de omgeving op onderzoek te gaan. 
Accommodatie: Hotel in Hoi An. 

Dag 9. Hoi An Walking Tour & Boat Trip (B&B en Lunch)
Dompel uzelf onder in de rust en charme van deze slaperige stad aan de rivier. Van de 16e tot de 18e eeuw was Hoi An een bloeiende internationale haven die werd bezocht door Chinese, Nederlandse, Franse, Japanse, Portugese en Arabische handelaren, die handel kwamen drijven in de hoogwaardige zijde die nog steeds in de regio wordt geproduceerd. Tegenwoordig is Hoi An een ontspannend resort dat populair is bij toeristen vanwege de prachtige architectuur, bekwame kleermakers en de talloze cafés. U kunt een wandeltocht van een halve dag door de smalle kronkelende straatjes van het oude stadscentrum maken en een bezoek brengen aan de Chua Ong-pagode, de Chinese congreshal, het 200 jaar oude Tan Ky huis en de beroemde Japanse brug.Het woord Tan ky betekent ‘Progress Shop’ en is een voorbeeld van een 18 eeuwse handelaars-woonhuis in deze voormalige handelsstad. Na de lunch maakt u een korte boottocht naar een nabijgelegen eiland en bezoekt u een handwerkdorp dat gespecialiseerd is in keramiek. In de late namiddag keert u terug naar het hotel en kunt u heerlijk genieten van een vrije avond. 
Accommodatie: Hotel in Hoi An

 

Dag 10. Hoi An - Farm & Fishing Eco Tour: Join-in (B&B en Lunch)
Onze ‘Farming & Fishing Eco Tour’ is een zeer speciale tour die u op een natuurvriendelijke wijze kennis laat maken met de mooiste landschappen van het platteland en van het boeren- en vissersleven in Hoi An Town.Deze tour biedt u een goed beeld en inzicht van zowel de lokale landbouw- als de visserijgemeenschappen. Begeleidt door uw gids, begint u de dag met een ontspannen wandeling langs landelijke wegen en ervaart u het lokale Vietnamese plattelandsleven uit de eerste hand en ontdekt u - misschien een waterbuffel die in een rijstveld werkt, u kunt er ook eenden zien zwemmen langs de rijstboerderij of boeren die hun gewassen verzorgen. De fotomogelijkheden zijn eindeloos. U zult ook de vriendelijkheid van de lokale bevolking ervaren die u onderweg begroet. Later gaat u aan boord van onze Hoi An Eco-tourboot voor een riviercruise om lokale vissers te ontmoeten en een ervaring te beleven van traditionele netvissen. U zult ook peddelen met de unieke Vietnamese bamboe mandboot, terwijl u de kokosnoot-palm geflankeerde de waterwegen vanuit een andere kant beleven. Deze tour biedt u een ‘cultureel venster’ op de manieren van leven van zowel de landbouw- als visserijgemeenschappen. 
Accommodatie: Hotel in Hoi An. 

Dag 11. Hoi An – Da Nang - Vlucht naar Saigon (B&B en Lunch)
Na uw ontbijt in het hotel rijdt u vervolgens naar de luchthaven om uw vlucht te nemen naar de moderne metropool van Vietnam: Saigon (Ho Chi Minh-stad). U komt aan in de late ochtend en u kunt genieten van een oriëntatietour door de drukke straten van Ho Chi Minh-stad op weg naar het hotel. U luncht in een restaurant naar keuze in het centrum en gaat vervolgens op stadstour met een gids. Geniet op uw gemak van de rest van de dag. Accommodatie:
Hotel in Saigon Hoi An Da Nang 

Dag 12. Saigon City Tour - Cu Chi Tunnels (B&B) Saigon, de grootste stad van Vietnam, is een levendige, moderne metropool waar oost en west samenkomt. Na het ontbijt in het hotel, brengt u de ochtend door met een rondleiding door deze betoverende stad, waarbij u het herenigingspaleis, het War Remnants Museum, de kathedraal Notre Dame, het oude postkantoor en de Ben Thanh-markt bezoekt. ‘S Middags gaat u naar de Cu Chi-tunnels, waar u het enorme ondergrondse netwerk van tunnels bezoekt die eerst zijn gebouwd als verdediging tegen de Fransen en later zijn uitgebreid tijdens de Amerikaanse oorlog. Zie geheime valluiken, ondergrondse keukens, woonruimtes en vergaderzalen. Degenen die geïnteresseerd zijn worden uitgenodigd om door selecties van de tunnels te kruipen om beter te begrijpen hoe het leven was voor de Vietnamese soldaten in oorlogstijd. 
Accommodatie: Hotel in Saigon

 

Dag 13. Saigon - Mekong Delta - Cai Be - Vinh Long - Can Tho (B&B en Lunch)Vandaag verlaat u Saigon en reist u naar de Mekong River Delta. Geniet van een vroeg ontbijt in het hotel voordat u naar de stad aan de rivier, Cai Be, rijdt. Onderweg stopt u bij een snoepfabriek en boomgaard, waar u de gelegenheid heeft om naar traditionele muziek te luisteren. U kunt genieten van een ontspannen lunch in een restaurant aan de rivier. 

Optionele excursie
Na de lunch steekt u de rivier over met een gemotoriseerde boot om een ​​aantal riviereilanden te bezoeken en het platteland per fiets te verkennen.  Uw chauffeur zal u na deze excursie ontmoeten op de Vinh Long pier en u meenemen naar Can Tho City voor de nacht. 
Accommodatie: Hotel in Can Tho 

Dag 14. Can Tho - Drijvende markt Cai Rang - Saigon (B&B)
U zal vroeg wakker worden en uw hotel verlaten om de beroemde drijvende markt van Cai Rang per gemotoriseerde boot te bezoeken. Na deze boottochttocht vervolg u uw weg wederom met een boottocht om de beroemde fruitboomgaarden van de Mekong Delta te bezoeken. U kunt het verse, exotische fruit proeven. U gaat dan dieper het platteland in en passeert traditionele huizen van hout en palmbladeren, terwijl u de (dagelijkse) activiteiten van de lokale bevolking observeert. Tenslotte keert u terug naar Can Tho voor de lunch en rijdt u terug naar Saigon, waar u aan het einde van de middag aankomt. 
Accommodatie: Hotel in Saigon 

Dag 15. Vertrek van Saigon (Breakfast)
U kunt op deze laatste dag op uw gemak nog winkelen of bezienswaardigheden te bekijken, voordat u naar de luchthaven wordt gebracht om terug te keren naar huis.U dient echter voor 12.00 uur uit te checken. 
Accommodatie: N / A. 

Dag 16: Aankomst in Nederland 
U landt op Schiphol Airport te Amsterdam met een koffer vol boordevolle belevenissen en kunt nog nagenieten van alle mooie herinneringen en ervaringen.

Hotels

Prijzen

Opmerkingen

 • Houdt u er rekening mee dat vluchttijd, hotels en alle andere logistieke zaken, afhankelijk zijn van beschikbaarheid. Wanneer vluchten worden geannuleerd of vertraagd, probeert Asia Travel Tours u alternatieve arrangementen van dezelfde waarde/klasse te garanderen, zoals vermeld in onze boekingsvoorwaarden;
 • Indien u vanuit een ander land uit de regio van deze tour gebruikt maakt, dan zullen de transportkosten, die dan aan de orde zijn, nader met u worden besproken.

 

Tourprijzen

Onderstaand treft u de tourprijzen aan.

 • In de tourprijs is de prijs van de retour vliegticket Amsterdam-Vietnam nog niet verwerkt, omdat dit te maken heeft met het moment dat u boekt en de wijze hoe u gaat vliegen (direct of met overstap);
 • De binnenlandse vluchten kosten € 210 euro per persoon en zijn reeds in de tourprijs verwerkt;
 • Indien de koers in positieve of in negatieve waarde stijgt respectievelijk daalt, dan zal dit aan u worden door gegeven. Peildatum huidige koers is 31 augustus 2019;
 • De prijs wordt ook bepaald door de keuze van de aard van uw hotel. Gaat u voor een vier sterren hotel, dan zal de totale prijs hoger uitvallen, dan wanneer u voor een drie sterren hotel gaat.

*Indien u voor privévervoer op dag 6 (Hanoi naar Halong Bay) en op dag 7 (Halong Bay naar Hanoi) kiest, dan is de meerprijs als volgt:

 • De prijzen voor deze tours zijn onder voor behoud van bijv. koerswijzigingen en hoogseizoen tarieven en zijn vanaf prijzen;

Deze prijzen zijn geldig tot 1 mei 2020

Aantal personen

Meerprijs

2

€ 101

4-6

€ 117

8

€ 140

10

€ 149

 

Prijstabel hoog seizoen op basis van verblijf van twee personen (Jan – Apr & Oct – Dec).

3* sterren accomodatie:

Groepsgrootte

2 personen

4 personen

6 personen

8 personen

10 personen

Tourprijs per persoon

    € 1.477

    € 1.282

    € 1.201

    € 1.180

    € 1.152

 

* Voor een 4 sterren accommodatie:

Groepsgrootte

2 personen

4 personen

6 personen

8 personen

10 personen

Tourprijs per persoon

   € 1.636

€ 1.442

€ 1.360

€ 1.338

   € 1.311

 

Prijstabel laag seizoen op basis van verblijf van twee personen (Mei – Sept.)

3* sterren accomodatie:

Groepsgrootte

2 personen

4 personen

6 personen

8 personen

10 personen

Tourprijs per persoon

   € 1.456

   € 1.261

   € 1.181

   € 1.160

   € 1.133

 

* Voor een 4 sterren accommodatie:

Groepsgrootte

2 personen

4 personen

6 personen

8 personen

10 personen

Tourprijs per persoon

   € 1.584

€ 1.388

€ 1.309

€ 1.288

   € 1.261

 

Informatie

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  16 daagse rondreis Discovery Vietnam
Reiscode:  ATT-VT-028
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terugvelden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.