+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisaanbod » Reisaanbod Vietnam » 16 daagse rondreis Discovery Vietnam

16 daagse rondreis Discovery Vietnam

Reiscode: ATT-VT-028

in overleg
Reisduur: 16 dagen / 13 nachten

Hoogtepunten

Wit u Vietnam op een ontspannen wijze ontdekken? Dan is deze reis zeker voor u bestemd!

U begint in Hanoi met een stadstour, zodat u op een ontspannen wijze de stad leert ontdekken. De oude architectuur van deze stad is prachtig en is een ware walhalla voor fotografen.

Voor veel reizigers is de oude wijk van Hanoi de eerste kennismaking met het land. Een wandeling is de perfecte manier om de oude wijk te verkennen. De straatnamen geven een indruk van wat er vroeger in deze wijk verhandeld werd.

De oude architectuur van deze stad is prachtig en is een walhalla voor fotografen.

U bezoekt een traditioneel waterpoppen theater. Deze traditie vindt zijn oorsprong op het platteland toen de rijstvelden onder water stonden.

U gaat met de trein naar Lao Cai, een stadje gelegen op een heuvel dichtbij de Chinese grens. Het is met zijn 20 etnische groepen een smeltkroes van culturen en geschiedenis. Onderweg krijg je al snel een eerste indruk van de kleurrijke landschappen en afwisselende bergdorpen die Sapa omhelzen. In Sapa zijn de prachtigste vergezichten mogelijk. U heeft uitzicht op de vallei en op de bergtoppen om u heen, waar soms mist omheen hangt waardoor het uitzicht nog sprookjesachtiger uitziet. Even buiten Sapa ligt de Silver Waterfall. Het adembenemende landschap met de 100 meter hoge waterval is heel mooi om te zien. De waterval ligt in een prachtige omgeving en u kunt er mooie wandelingen maken.

Het bezoek aan Ha Long Baai is een absoluut hoogtepunt van deze reis. De duizenden rotsen die volgens de legende door een draak zijn ontstaan markeren een landschap van ongeëvenaarde schoonheid. U bezoekt een aantal prachtige idyllische eilanden en maakt een schitterende cruise door de Ha Long Baai voor een onvergetelijk avontuur op één van de meest schilderachtige plekken op onze aardbol.

In Hue heeft u een stadstour en bezoekt u diverse paleizen. Hue was lange tijd de hoofdstad van Vietnam en was de thuishaven van de keizer. Hij verzamelde de beste koks uit de land om zich heen en zodoende is de keuken van Hue uitgegroeid tot de meest gebalanceerde en speciale van het hele land. Vanuit Hue vertrekt u voor een schilderachtige bergachtige rit naar Hoi An.

U bezoek de Cu Chi tunnels, die tijdens de ‘Vietcong’ periode werden gebruikt als schuilkelders. Deze tunnels hadden vele voorzieningen zoals scholen, ziekenhuizen en zelfs een bioscoop. Een deel van de tunnels is groter gemaakt, zodat toeristen er in passen en een kijkje kunnen nemen. Niet de beste plek voor claustrofobe mensen, maar een must voor iedereen die wilt leren over de Vietnam oorlog.

De hoogtepunten die u bij deze reis gaat bezoeken en doen zijn o.a.:

 • Stadstour Hanoi
 • Waterpoppen Show
 • Treinreis naar Lao Cai
 • Trekking & Sightseeing Sapa
 • Bezoek dorpen Lao Chai & Ta Van
 • Ontmoeting bergstammen
 • 2 daagse cruise Ha Long Baai
 • Hue stadstour
 • Hoi An: Wandel- en boottochten
 • Hoi An: Farm & Fishing Eco tour
 • Ho Chi Minh stadstoer
 • Cu Chi Tunnels
 • Mekong Delta: Bezoek aan de dorpen Cai Be, Vinh Long, Can Tho
 • Cai Rang: Drijvende markt

Deze reis is inclusief 1 binnenlandse vlucht en u kunt voor uw verblijf kiezen tussen 3* of 4* hotels.Dagprogramma

Dag 1. Eindelijk is het zover. Vertrek van Schiphol naar Hanoi

Uw welverdiende reis naar Vietnam kan beginnen.

 

Dag 2. Aankomst in Hanoi (Bed)

Welkom in Hanoi: De bruisende koloniale hoofdstad van Vietnam. Uw gids en chauffeur ontmoeten u buiten het Noi Bai Airport en brengen u naar uw hotel in het stadscentrum.

Maaltijden: Geen.

Accommodatie: Hotel in Hanoi.

 

Dag 3. Hanoi City Tour – Waterpoppen show Nachttrein (B&B)

Vandaag heeft u en volledige dag om de charmante hoofdstad van Vietnam te verkennen. Met zijn brede boulevards met bomen, Franse koloniale architectuur, vredige meren en oude oosterse pagodes, is Hanoi een veelzijdige mix die voor elke toerist wat te bieden heeft.

De stadstour neemt u mee naar de belangrijkste locaties van Hanoi: het Ho Chi Minh-complex en u geniet van een traditionele Waterpoppenshow - een unieke Vietnamese kunstvorm afkomstig uit de natte rijstcultuur van Zuidoost-Azië. U bezoekt de nabijgelegen One Pillar Pagoda, de tempel van de literatuur, West Lake inclusief de kalmerende Tran Quoc Pagoda & Quan Thanh-tempel.

 

Indien deze stadstour op de maandag en/of op de vrijdag plaatsvindt, dan is het Ho Chi Minh complex gesloten. U bezoekt dan de bezienswaardigheden om het Ho Chi Minh complex, namelijk het Ho Chi Minh museum , het Presidentieel Paleis en het ‘Uncle Ho’s stilt house’. In de buurt is er ook een traditionele Waterpoppenshow, die u in de late namiddag bezoekt, voordat u naar het treinstation gaat om uw nachttrein naar Lao Cai te nemen.

Accommodatie: op trein (gedeelde A / C-hut - 4 zachte slaapplaatsen per hut)

 

Dag 4. Laocai - Sapa – Trekking (B&B)

Uw trein arriveert vroeg in de ochtend op het Lao Cai-station. Lao Cai is een charmant stadje op een heuvel in de buurt van de Chinese grens. Verken het centrum en ontbijt in een lokaal noodle house.

Later wordt u meegenomen op een 40 km lange rit naar Sapa - de belangrijkste reisbestemming van Noordwest-Vietnam. Bij aankomst bezoekt u het dorp Lao Chai & Ta Van met een korte ontspannen wandeling, een uitstekende manier om het dagelijkse leven te verkennen en vertrouwd te raken met de culturen van de H’mong en Dzay-mensen die de regio bevolken.

De tocht gaat door het adembenemende landschap van de Sapa-vallei en geeft u ook de gelegenheid om de verbazingwekkende rijstterrassen te bewonderen.

Overnachting in hotel in Sapa Town.

Dag 5. Sapa Sightseeing - naar Hanoi (Shuttle bus) (B&B)
Na het ontbijt gaat u in de ochtend met de bus over de Tram Ton-pas naar de poort van de hemelse deur- het is de hoogste pas in Vietnam (meer dan 2000 meter). Bewonder het spectaculaire uitzicht vanaf de top en bezoek de nabijgelegen Silver Waterval.  Na een korte stop gaat u voor een 5,5 uur durende busrit terug naar de stad Hanoi.Om circa 15:30 uur wordt u op het kantoor van onze touroperator opgehaald (Adres No.02 Cau May – Sapa). U kunt uw bagage achterlaten op het kantoor van Sapa Express en u ontvangt uw informatie voor het vervolg van uw busreis. U kunt hier genieten van een kop koffie of een drankje, terwijl u op uw bus wacht. Om ongeveer 21:30 uur, komt u in Hanoi aan en stapt u uit op No.12 Ly Thai To street. Onze medewerkers helpen u om uw bagage uit de bus te halen en bij het bestellen van een taxi of helpen u de weg naar uw hotel in de oude wijk te vinden (de kosten bedragen ongeveer € 4,50). Check in uw hotel en ontspan van deze lange dag. 

Dag 6. Hanoi - Halong Bay - (Shuttlebus) Overnachting op cruise (Cruise, Breakfast, lunch en Diner)
Na het ontbijt maakt u met een shuttle bus een rit van 3 tot 4 uur naar de locatie Halong Baai. Deze baai staat op de lijst van het UNESCO-werelderfgoed. U breng 24 uur door op een traditionele ‘Junk Cruise’ (zie middelste foto hieronder) in deze verbazingwekkende baai: Een natuurlijk wonderland bestaande uit uitstekende kalkstenen eilanden en sprankelend turquoise wateren. U Komt rond het middaguur aan bij het dok en stapt aan boord van uw ‘Junk Cruise’. Geniet van een gastronomische lunch van verse zeevruchten aan boord terwijl we de mystieke baai binnenvaren. U vaart 's middags rond op enkele van de vele eilanden van Halong, waaronder Dinh Huong en Ga Choi. Onderweg bezoekt u een van de 3 grootste grotten van de baai (Thien Cung, Dau Go of Sung Sot). U stopt bij een eilandbaai met beschut wit zandstrand en u kunt een duik nemen in het warme water van de Tonkin-golf (als het weer het toelaat). U brengt de nacht door op uw cruiseboot en wordt u heerlijk in slaap gesust door het zachte schommelen van het kalme zeewater. 
Accommodatie: Op bootcruise.

 
Dag 7. Halong Bay - Hanoi (shuttlebus) - Vlucht naar Hue (Brunch)
Indien u vroeg wakker bent, kunt u deelnemen aan Tai Chi op het bovendek of gewoon ontspannen en genieten van de zonsopgang boven de torenhoge eilanden van de baai. Geniet van een kopje koffie of thee in de ochtend, voordat u de nabijgelegen eilanden per roeiboot gaat verkennen. U keert terug naar de cruiseboot voor het ontbijt en geniet van het zonnedek en bewonder de verbazingwekkende rotsformaties van Bai Tu Long Bay, terwijl we terug navigeren naar Halong City. U gaat brunchen aan boord van de cruiseboot, voordat u terugkeert naar de Halong-pier. Daarna keert u met de shuttlebus van de cruise terug naar Hanoi. U stapt uit in de oude wijk van Hanoi en uw chauffeur zorgt ervoor, dat u op de luchthaven Noi Bai van Hanoi komt voor uw binnenlandse vlucht naar Hue. Bij aankomst in Hue zullen uw gids en chauffeur u opwachten en u naar uw hotel brengen. 
Accommodatie: Hotel in Hue. 

Optie
Optioneel is de mogelijkheid om op dag 6 (Hanoi naar Halong Bay) en dag 7 (Halong Bay naar Hanoi) van een privéchauffeur gebruik te maken. Er zullen dan extra kosten in rekening worden gebracht. Deze extra kosten zijn terug te vinden bij de tourprijzen onder het kopje privévervoer dag 6 en 7 *.  

Dag 8. Hue City Tour - Danang – Hoi An (B&B)
U begint uw dag met een bezoek aan de keizerlijke citadel, een enorm complex, gebouwd in de 19e eeuw. Met een zes-mijlmuur en een omringende gracht, werd het gemodelleerd naar de Verboden Stad in Beijing. U bezoekt op de ruime binnenplaats het Dien Tho-paleis, het Thaise Hoa-paleis, de Hall of Mandarins en de originele negen dynastieke urnen. Vervolgen gaat u richting het platteland om het graf van Tu Duc te zien. Tu Duc, was de langst regerende Vietnamese keizer, ontwierp en bouwde dit elegante graf tijdens zijn leven en gebruikte het als een toevluchtsoord voor meditatie, lezen en theatervoorstellingen. U vertrekt uit Hue voor de schilderachtige bergachtige rit naar Hoi An. U stopt bij het vissersdorp Lang Co voor een drankje en bij de dramatische Hai Van Pass, de hoge scheidslijn tussen de klimaatzones van Noord- en Zuid-Vietnam, om het spectaculaire uitzicht te bewonderen. Bij aankomst in Hoi An checkt u in uw hotel. De rest van de dag bent u vrij om zelf in de omgeving op onderzoek te gaan. 
Accommodatie: Hotel in Hoi An. 

Dag 9. Hoi An Walking Tour & Boat Trip (B&B en Lunch)
Dompel uzelf onder in de rust en charme van deze slaperige stad aan de rivier. Van de 16e tot de 18e eeuw was Hoi An een bloeiende internationale haven die werd bezocht door Chinese, Nederlandse, Franse, Japanse, Portugese en Arabische handelaren, die handel kwamen drijven in de hoogwaardige zijde die nog steeds in de regio wordt geproduceerd. Tegenwoordig is Hoi An een ontspannend resort dat populair is bij toeristen vanwege de prachtige architectuur, bekwame kleermakers en de talloze cafés. U kunt een wandeltocht van een halve dag door de smalle kronkelende straatjes van het oude stadscentrum maken en een bezoek brengen aan de Chua Ong-pagode, de Chinese congreshal, het 200 jaar oude Tan Ky huis en de beroemde Japanse brug.Het woord Tan ky betekent ‘Progress Shop’ en is een voorbeeld van een 18 eeuwse handelaars-woonhuis in deze voormalige handelsstad. Na de lunch maakt u een korte boottocht naar een nabijgelegen eiland en bezoekt u een handwerkdorp dat gespecialiseerd is in keramiek. In de late namiddag keert u terug naar het hotel en kunt u heerlijk genieten van een vrije avond. 
Accommodatie: Hotel in Hoi An

 

Dag 10. Hoi An - Farm & Fishing Eco Tour: Join-in (B&B en Lunch)
Onze ‘Farming & Fishing Eco Tour’ is een zeer speciale tour die u op een natuurvriendelijke wijze kennis laat maken met de mooiste landschappen van het platteland en van het boeren- en vissersleven in Hoi An Town.Deze tour biedt u een goed beeld en inzicht van zowel de lokale landbouw- als de visserijgemeenschappen. Begeleidt door uw gids, begint u de dag met een ontspannen wandeling langs landelijke wegen en ervaart u het lokale Vietnamese plattelandsleven uit de eerste hand en ontdekt u - misschien een waterbuffel die in een rijstveld werkt, u kunt er ook eenden zien zwemmen langs de rijstboerderij of boeren die hun gewassen verzorgen. De fotomogelijkheden zijn eindeloos. U zult ook de vriendelijkheid van de lokale bevolking ervaren die u onderweg begroet. Later gaat u aan boord van onze Hoi An Eco-tourboot voor een riviercruise om lokale vissers te ontmoeten en een ervaring te beleven van traditionele netvissen. U zult ook peddelen met de unieke Vietnamese bamboe mandboot, terwijl u de kokosnoot-palm geflankeerde de waterwegen vanuit een andere kant beleven. Deze tour biedt u een ‘cultureel venster’ op de manieren van leven van zowel de landbouw- als visserijgemeenschappen. 
Accommodatie: Hotel in Hoi An. 

Dag 11. Hoi An – Da Nang - Vlucht naar Saigon (B&B en Lunch)
Na uw ontbijt in het hotel rijdt u vervolgens naar de luchthaven om uw vlucht te nemen naar de moderne metropool van Vietnam: Saigon (Ho Chi Minh-stad). U komt aan in de late ochtend en u kunt genieten van een oriëntatietour door de drukke straten van Ho Chi Minh-stad op weg naar het hotel. U luncht in een restaurant naar keuze in het centrum en gaat vervolgens op stadstour met een gids. Geniet op uw gemak van de rest van de dag. Accommodatie:
Hotel in Saigon Hoi An Da Nang 

Dag 12. Saigon City Tour - Cu Chi Tunnels (B&B) Saigon, de grootste stad van Vietnam, is een levendige, moderne metropool waar oost en west samenkomt. Na het ontbijt in het hotel, brengt u de ochtend door met een rondleiding door deze betoverende stad, waarbij u het herenigingspaleis, het War Remnants Museum, de kathedraal Notre Dame, het oude postkantoor en de Ben Thanh-markt bezoekt. ‘S Middags gaat u naar de Cu Chi-tunnels, waar u het enorme ondergrondse netwerk van tunnels bezoekt die eerst zijn gebouwd als verdediging tegen de Fransen en later zijn uitgebreid tijdens de Amerikaanse oorlog. Zie geheime valluiken, ondergrondse keukens, woonruimtes en vergaderzalen. Degenen die geïnteresseerd zijn worden uitgenodigd om door selecties van de tunnels te kruipen om beter te begrijpen hoe het leven was voor de Vietnamese soldaten in oorlogstijd. 
Accommodatie: Hotel in Saigon

 

Dag 13. Saigon - Mekong Delta - Cai Be - Vinh Long - Can Tho (B&B en Lunch)Vandaag verlaat u Saigon en reist u naar de Mekong River Delta. Geniet van een vroeg ontbijt in het hotel voordat u naar de stad aan de rivier, Cai Be, rijdt. Onderweg stopt u bij een snoepfabriek en boomgaard, waar u de gelegenheid heeft om naar traditionele muziek te luisteren. U kunt genieten van een ontspannen lunch in een restaurant aan de rivier. 

Optionele excursie
Na de lunch steekt u de rivier over met een gemotoriseerde boot om een ​​aantal riviereilanden te bezoeken en het platteland per fiets te verkennen.  Uw chauffeur zal u na deze excursie ontmoeten op de Vinh Long pier en u meenemen naar Can Tho City voor de nacht. 
Accommodatie: Hotel in Can Tho 

Dag 14. Can Tho - Drijvende markt Cai Rang - Saigon (B&B)
U zal vroeg wakker worden en uw hotel verlaten om de beroemde drijvende markt van Cai Rang per gemotoriseerde boot te bezoeken. Na deze boottochttocht vervolg u uw weg wederom met een boottocht om de beroemde fruitboomgaarden van de Mekong Delta te bezoeken. U kunt het verse, exotische fruit proeven. U gaat dan dieper het platteland in en passeert traditionele huizen van hout en palmbladeren, terwijl u de (dagelijkse) activiteiten van de lokale bevolking observeert. Tenslotte keert u terug naar Can Tho voor de lunch en rijdt u terug naar Saigon, waar u aan het einde van de middag aankomt. 
Accommodatie: Hotel in Saigon 

Dag 15. Vertrek van Saigon (Breakfast)
U kunt op deze laatste dag op uw gemak nog winkelen of bezienswaardigheden te bekijken, voordat u naar de luchthaven wordt gebracht om terug te keren naar huis.U dient echter voor 12.00 uur uit te checken. 
Accommodatie: N / A. 

Dag 16: Aankomst in Nederland 
U landt op Schiphol Airport te Amsterdam met een koffer vol boordevolle belevenissen en kunt nog nagenieten van alle mooie herinneringen en ervaringen.OvernachtingenPrijsinformatie

 

Corona

 • Naar veel gebieden blijft reizen risicovol;
 • Daarom zijn er op dit moment geen data en reizen bekend;
 • U kunt ons wel benaderen voor meer informatie of een reis op maat.
   

 

 

 RouteFoto's


Reisvoorstel aanvragen

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  16 daagse rondreis Discovery Vietnam
Reiscode:  ATT-VT-028
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terug
   
  Typ de tekst uit de afbeelding over:
  CAPTCHA code
 velden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.