+ 31 (0) 6 239 626 76

16 daagse reis Zuidelijke Parel-eilanden

16-daagse rondreis (waaronder het kayaken door een van de mooiste regenwouden) en adembenemende mooie stranden.


Reiscode: ATT-SI 005
Periode:  1 november 2019 tot 1 november 2020
Reisduur: (16 dagen / 14 nachten)

Algemeen

In deze tour ligt de focus op avontuur, natuur en het genieten van de hagelwitte stranden in het zuiden van Thailand. De reis begint in Bangkok door een fietstocht In een bijna autovrije omgeving, waarbij kleine tempeltjes, uitbundige bloemen, wuivende palmen en bananenbomen worden gepasseerd. Een hele belevenis is het fietsen langs lokale markten en door de levendige wijk China Town, waar we ook regelmatig zullen stoppen om het leven van alledag te ervaren.

De reis vervolgt zich via de nachttrein naar Surat Thani binnen, waarna naar het prachtige, mooi bewaard gebleven, Khao Sok National Park wordt afgereisd . In dit overweldigende regenwoud vinden we heldere riviertjes, zo’n 100 spectaculaire eilanden, mooie binnenmeren en een bijzonder rijke flora en fauna, olifanten, apen, everzwijnen en talloze vogelsoorten.

Kajaktocht

Er wordt een kajaktocht over de Sok rivier gemaakt en er is hier een grote kans om vanaf de rivier slangen en exotische vogels te spotten. Weer een héél andere manier om van het regenwoud te genieten!

James Bond

Na de avontuurlijke belevenissen van Khao Sok National Park, vervolgt de reis zich naar het betoverende natuurgebied Phang Nga, gelegen in zee. De onmiskenbare blikvangers zijn de hoog oprijzende kalksteenformaties. We maken hier een boottocht, waarbij mangroven, kristalheldere lagunes, spannende grotten en kleine vissersdorpen de revue passeren. We pauzeren onder meer bij het befaamde James Bond eiland.

Tiger Cave Temple

Er is genoeg vrije tijd om op eigen gelegenheid excursies (op eigen kosten) naar bijvoorbeeld de bijzonder fraaie eilandengroep Koh Phi Phi, parels van eilandjes met hagelwitte zandstranden en prachtige palmen. Een meer dan ideale plek om te snorkelen, want de koraalrijke zee is werkelijk glashelder en rijk aan kleurrijke vissen! Of u kiest voor een jungletour naar de 'Emerald Pool' en 'Tiger Cave Temple'. Neem een duik in het openluchtzwembad, geniet van mooie watervalletjes, bomen en jungle geluiden of bezoek de 'Tiger Cave Temple'.
 

Na Krabi is de volgende bestemming Phuket: Het tropische eiland dat bekend staat als de 'Parel van de Andaman'. Phuket is omgeven door azuurblauw en kristalhelder zeewater en tropische witte stranden, waarbij u zich waant in een waar paradijs. Geen droom maar werkelijkheid. Er is voldoende vrije tijd om te genieteen van onder meer de vele mooie lagunes, eilanden en rotsformaties.Inbegrepen

Aandachtspunten

Dagprogramma

Dag 1 • Amsterdam-Bangkok

We vliegen vandaag van Amsterdam naar de Thaise hoofdstad Bangkok.

Dag 2 • Bangkok (BB)

Na aankomst op de luchthaven van Bangkok volgt de transfer naar het hotel waar we de komende twee nachten verblijven.

Bangkok, van het drukke Chinatown tot de groene buitenwijken en van een hippe skybar tot de mooiste tempels. De komende dagen ontdekken we het beste wat deze stad te bieden heeft.

Optionele excursie

 • Diner cruise along the river Chao Praya River


Dag 3 • Bangkok (BB en Lunch)

Vandaag staat een toffe fietstocht van 07.00 tot 12.00 uur met Co van Kessel door het échte Bangkok op het programma! In de bijna autovrije omgeving passeren we op onze tour vriendelijke Thai, kleine tempeltjes, uitbundige bloemen, wuivende palmen en bananenbomen. Een hele belevenis is fietsen langs lokale markten en door de levendige wijk China Town, waar we ook regelmatig zullen stoppen om het leven van alledag te ervaren.
Na deze fietstocht gaan wij van ca. 12.30 tot 13.30 uur gezamenlijk genieten van een lunch. Daarna is er een optie (tegen betaling) om gedurende twee uur, van ca. 13.30 tot 15.30 uur, een tweetal tempels te bezoeken, zoals de Wat Phro tempel, deze tempel heet voluit Wat Phra Chetuphon Wimon Mangkhalaram, in het Nederlands de tempel van de liggende Boeddha.
Deze boeddhistische tempel in Bangkok, is ontstaan door een restauratie aan de Wat Phodharam in 1788 die op dezelfde locatie stond. Deze tempel staat ook bekend als de oorsprong van de Thaise massage. Daarnaast bezoeken wij eveneens het Grand Palace van Bangkok die bezoekers met ontzag blijft ontvangen met zijn schoonheid, architectuur en ingewikkelde details. Deze tempel staat in het teken van een trotse groet aan de creativiteit en vakmanschap van Thaise mensen. Binnen de muren waren ook het Thaise oorlogsministerie en de staatsafdelingen gehuisvest. Het complex blijft het spirituele hart van het Thaise koninkrijk. Eveneens bezoeken wij de Emerald Buddha.
Tevens is er de mogelijkheid om als optie voor een boottrip van 15.30 -16.30 uur over de kanalen van Bangkok te kiezen.

 

U krijgt een lunch in een lokaal restaurant aangeboden.

 

Op dag 2, 3 en 4 verblijft u in het Bangkok Centre Hotel (3*). U heeft de mogelijkheid dit hotel te upgraden naar bijvoorbeeld het Grand China Hotel (3,5*) of naar het Royal Princess Larn Luang Hotel (4*).

 

Optionele excursie

 • Bezoek tempels;
 • Boottocht over de kanalen van Bangkok.


Dag 4 • Vrije dag in Bangkok-Surat Thani (BB)

Een vrije dag om Bangkok op eigen gelegenheid te ontdekken. Gaat u struinen over de markten, shoppen in de hypermoderne warenhuizen, op verkenning in de talloze tempels of maakt u met ons een optionele excursie naar de drijvende markt? In de avond rijden we naar het treinstation van Bangkok, waar we aan boord gaan van de slaaptrein die ons naar Surat Thani, gelegen in het zuiden van Thailand brengt. Gedurende speciale periodes, bijvoorbeeld Thaise feestdagen of indien de trein niet rijdt, kan het voorkomen dat dit traject per nachtbus wordt afgelegd.


Optionele excursie

 • Halve dag tour over de drijvende markten


Dag 5 • Surat Thani-Khao Sok National Park (BB) 150 km

Vanochtend rijden we het station van het bedrijvige Surat Thani binnen. Na het ontbijt gaan we door naar het prachtige, mooi bewaard gebleven, Khao Sok National Park. In dit overweldigende regenwoud vinden we heldere riviertjes, zo’n 100 spectaculaire eilanden, mooie binnenmeren en een bijzonder rijke flora en fauna. Onder meer olifanten, apen, everzwijnen en talloze vogelsoorten voelen zich in deze prachtige omgeving uitstekend thuis. De komende drie nachten overnacht u in een eenvoudige jungle hut met eigen toilet, douche, warm water, airco en fan. Reisafstand ca. 150 km.

Dag 6 • Vrije dag in Khao Sok National Park (BB)

Vandaag heeft u alle tijd om het mooiste National Park van Thailand zelf te verkennen.

Optionele excursie

 • Olifant trekking onder leiding van een gids, inclusief boottocht, een bezoek aan druipsteengrotten inclusief een lunch.


Dag 7 • Khao Sok National Park (BB en Lunch)

We hebben een avontuurlijke en sportieve ochtend voor de boeg! We maken een ca. 1-2 uur durende kajaktocht over de Sok rivier. Er is hier een grote kans om vanaf de rivier slangen en exotische vogels te spotten. Weer een héél andere manier om van het regenwoud te genieten!

De middag is ter vrije besteding.

U krijgt een lunch in een lokaal restaurant aangeboden.

 

U verblijft op dag 5, 6 en 7 in Khao Sok River Lodge

Dag 8 • Khao Sok National Park-Phang Nga-Krabi (BB en Lunch): 205 km

We nemen afscheid van het Khao Sok National Park en reizen naar het betoverende natuurgebied Phang Nga, gelegen in zee. De onmiskenbare blikvangers zijn de hoog oprijzende kalksteenformaties. We maken hier een boottocht, waarbij mangroven, kristalheldere lagunes, spannende grotten en kleine vissersdorpen de revue passeren. We pauzeren onder meer bij het befaamde James Bond eiland, waar opnames plaatsvonden voor de film ‘The man with the Golden Gun’ uit 1974. Vervolgens reizen we, met onderweg een lunchstop (inbegrepen), verder naar de vissersplaats Krabi, waar we in de loop van de middag aankomen.

 

In Krabi verblijven we drie nachten het Pavilion Queen Bay (3,5*).

Dag 9 en 10 • Vrije dagen in Krabi (BB)

Twee heerlijke vrije dagen op Krabi! Tijd om te genieten van zon, zee en strand.


Optionele excursie

 • U kunt een dagtocht naar de bijzonder fraaie eilandengroep Koh Phi Phi maken, parels van eilandjes met hagelwitte zandstranden en prachtige palmen. Een meer dan ideale plek om te snorkelen, want de koraalrijke zee is werkelijk glashelder en rijk aan kleurrijke vissen!
 • Of u kiest voor een jungletour naar de 'Emerald Pool' en 'Tiger Cave Temple'. Neem een duik in het openluchtzwembad, geniet van mooie watervalletjes, bomen en jungle geluiden. Na de lunch gaan we richting de 'Tiger Cave Temple': 1237 treden en 600 meter hoog, maar dan hebben we ook een fantastisch uitzicht!


Dag 11 • Phuket (BB)

In de loop van de ochtend nemen we afscheid van Krabi en begeven we ons naar het volgende tropische eiland; Phuket dat bekend staat als de 'Parel van de Andaman'. Onderweg bezoeken we een parelkwekerij, hoe toepasselijk.

 

Dag 12 t/m 14 • Vrije dagen op Phuket (BB)

Drie vrije dagen op Phuket. Omgeven door azuurblauw en kristalhelder zeewater en tropische witte stranden, waant u zich in een waar paradijs. Geen droom maar werkelijkheid. Spot de mooiste vissen tijdens een snorkeltripje of maak een boottocht naar een van de omliggende tropische eilanden. Genoeg gezwommen en geluierd?

Bezoek op zondag de 'Sunday Walking Street', wandel door de sfeervolle, oude straatjes van het oude centrum van Phuket of beklim de Nakkerdheuvel met de 45 meter hoge boeddha en geniet van het adembenemende uitzicht.

Optionele excursies

 • Een dag bezoek Koh Khai eiland, incl. lunch
 • Tour Similian Eilandengroep
 • Fantassea Show, incl. diner
 • Simon Cabaret (VIP stoel)

We verblijven de komende vier nachten in Phuket in hotel het Sunset Beach Resort.

U heeft de mogelijkheid om uw hotel te upgraden naar bijvoorbeeld het Royal Paradise Hotel (3,5*) of naar The old Phuket of The Charm (4*) of naar hotel The Nature of de Diamond Cliff (4-5*).

 

Dag 15: Phuket-Bangkok- Amsterdam

Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven van Phuket voor de vlucht naar Bangkok en van daaruit vliegt u terug naar Nederland.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Dag 16: Aankomst in Nederland

Hotels

Foto's


Over Thailand

Geografie, historie en bevolking

Thailand is een land in Azië dat grenst aan Laos, Cambodja, Myanmar en Maleisië. De hoofdstad van Thailand is Bangkok. Een aantal grote steden in Thailand zijn: Phuket, Pattaya, Hat Yai, Chiang Mai en Pattani. Rondom het vasteland liggen nog vele eilanden, waarvan Phuket, Koh samui en Koh Chang het grootst zijn.

Noorden van Thailand

Het noorden van Thailand is een bergachtig gebied dat begroeid is met bossen. Het is een schitterend gebied voor de natuur- en cultuurliefhebber en diegenen die wat actiever zijn ingesteld. De geschiedenis van deze Thaise regio wordt gedomineerd door het voormalige koninkrijk Lanna (12e tot 18e eeuw). De belangrijkste stad hier is Chiang Mai, ook wel de toegangspoort van het noorden genoemd. Deze oude stad is het toeristisch centrum van deze regio en staat bekend om zijn vele fraaie tempels en kunstnijverheid.

In het hoge noorden bevindt zich de Golden Triangle, het drielandenpunt van Thailand, Birma (Myanmar) en Laos. Dit gebied is bekend en berucht geworden door de voormalige papaverteelt. De stad Mae Sai vormt hier een belangrijke grensovergang met Birma (Myanmar) en Chiang Khong is dat met Laos. Het plaatsje Sop Ruak wordt beschouwd als ‘het hart’ van deze ooit zo beruchte streek.

Verspreid over het noorden van Thailand liggen diverse dorpen van bergvolkeren die oorspronkelijk vanuit Birma, China en Laos naar het noorden van Thailand trokken. In verschillende van deze dorpen is het dagelijkse leven in de loop der jaren nauwelijks veranderd.

Noordoosten van Thailand

De armste regio van het koninkrijk Thailand is het noordoosten. Dit deel van Thailand, dat de ‘Isaan’ wordt genoemd, wordt gedomineerd door het droge Khorat-plateau. Onvoorspelbare regenval en droogte laten slechts één rijstoogst per jaar toe. Ondanks dat deze regio door weinig toeristen bezocht wordt, is een bezoek echter meer dan de moeite waard.... Lees verder »

Prijzen

Aantal pers.

Periode

Prijzen

2-3

8 januari 2020 - 1 april 2020

€ 1.443

4-5

 

€ 1.113

6-7

 

€ 1.003

Een persoonstoeslag

 

€   390

 

 

 

2-3

1 april 2020 - 1 november 2020

€ 1.299

4-5

 

€   982

6

 

€   876

Een persoonstoeslag

 

€     271

     

Hoteltoeslagen

Stad Hotel Periode Kamer Toeslag
Bangkok 4* Royal Princess Larn Luang 1 november 2019 - 1 november 2020 P kamer, 2 nachten € 61
Bangkok 3* Grand China 1 november 2019 - 1 november 2020 P kamer, 2 nachten € 49
Phuket 4* The Old Phuket 1 maart 2020 - 1 april 2020 P kamer, 5 nachten € 269
  4* The Old Phuket 1 april 2020 - 1 november 2020 P kamer, 5 nachten € 189
  4,5* The Nature 6 januari 2020 - 1 april 2020 P kamer, 5 nachten € 232
  4,5* The Nature 1 april 2020 - 1 november 2020 P kamer, 5 nachten € 189
  4,5* The Charm 6 januari 2020 - 1 april 2020 P kamer, 5 nachten € 367
    1 april 2020 - 1 november 2020 P kamer, 5 nachten € 147
  4,5* Diamond Cliff 6 januari 2020 - 1 april 2020 P kamer, 5 nachten € 220
    1 april 2020 - 1 november 2020 P kamer, 5 nachten € 281
  3,5* Royal Paradise 6 januari 2020 - 1 april 2020 P kamer, 5 nachten €   86
    1 april 2020 - 1 november 2020 P kamer, 5 nachten € 147
         

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen in goede drie- tot viersterrenhotels;
 • Verzorging op basis van dagelijks logies/ontbijt, 3 lunches en een aantal kosteloze excursies;
 • Bezoek aan het Khao Sok Nationaal Park;
 • Lokale Engelssprekende gids(en) tijdens de rondreis;
 • Rondreis per comfortabele airconditioned bus;
 • Nachttrein (2e klasse, airconditioned) Bangkok- Surat Thani;
 • Luchthavenbelasting;
 • Brandstofheffing.

Niet Inbegrepen

Bijkomende kosten bij boeking

 • Vliegticket Amsterdam-Bangkok;
 • GGTO boeking: € 15 per boeking;
 • Calamiteitenfonds: € 2,50 p.p.;
 • Reserveringskosten: € 20.

Bijkomende kosten ter plaatse

 • Optionele excursies;
 • Fooienpot circa € 45 per persoon (deelname niet verplicht);
 • Fooien voor reisleider en/of lokale gids en kamermeisje;
 • Niet genoemde maaltijden en persoonlijke uitgaven;
 • Upgrade kosten hotels in Bangkok en in Phuket, indien door u gewenst;
 • Kosten vliegticket Phuket naar Bangkok (20 kg) via Nok Air € 84 p.p. en via Air Asia € 70 (eveneens 20 kg).

Aanvullende kosten

 • Wij verzorgen graag uw reis- en/of annuleringsverzekering. Het is raadzaam een dergelijke verzekering af te sluiten.

Aandachtspunten

 • Wij attenderen u erop dat, indien de pakketreis-overeenkomst door Asia Travel Tours en u is getekend, deze niet meer herroepbaar is.

Meer Informatie?

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  16 daagse reis Zuidelijke Parel-eilanden
Reiscode:  ATT-SI 005
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terugvelden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.