+ 31 (0) 6 239 626 76

16 daagse reis Thai­land, Cambodja en Vietnam

Deze 16 daagse reis is een combinatiereis van drie landen in Zuidoost Azie. U bezoekt ondermeer de hoogtepunten van Cambodja en Vietnam.


Reiscode: ATT-SI-002
Periode:  1 november 2019 tot 1 november 2020
Reisduur: (16 dagen / 14 nachten)

Algemeen

Deze reis combineert drie landen in Zuidoost Azië en gaat langs een groot aantal hoogtepunten van deze landen. In Bangkok wordt over de Chao Praya rivier gevaren en wordt de stad vanuit het water ontdekt. Natuurlijk mogen de belangrijkste tempels niet worden overgeslagen en wordt bijvoorbeeld de Wat Pho en de tempel van de Emerald Boeddha bezocht.

In Cambodja worden de tempels, die op de werelderfgoedlijst staan, zoals de Angkor Wat bezocht. Ook staat een bezoek naar de andere indrukwekkende tempels in de omgeving aangedaan en zal u genieten van prachtige zonsondergangen. Afhankelijk van het weer vervolg de reis zich per boot of bus naar Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja. De meest belangrijke en mooie architectonische gebouwen worden bezocht, zoals musea en paleizen.

In Vietnam zijn er verschillende city tours in deze reis opgenomen en wordt een bezoek gebracht aan verschillende steden, zoals bijvoorbeeld Ho Chi Minh, Hai Phong en Hanoi. Hierdoor worden een groot aantal hoogtepunten van dit land, zoals bijvoorbeeld de Cu Chi tunnels, Notre Dame Kathedraal, verschillende bijzondere tempels, China town en de belangrijkste tempels en Pagodes bezocht. Er is een cyclotour door het oude deel van Hanoi en vaar je met een cruise naar de Halong Bay, een prachtig stukje natuur die op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Het wordt genieten van een stukje paradijs op aarde.Inbegrepen

Aandachtspunten

Dagprogramma

Dag 1: Amsterdam - Bangkok

Eindelijk is het zover: U vertrekt uit Amsterdam en gaat een combinatiereis maken boordevol nieuwe belevenissen. U vliegt eerst naar het bruisende Thailand. Nadat u Bangkok verkend heeft, reist u door naar Cambodja en later naar Vietnam. In deze landen zult u de kennis maken met de rijke cultuur en historie van Zuidoost Azië. Tenslotte kunt u van al deze ervaringen bijkomen aan het strand in Hua Hin (Thailand).

 

Dag 2. Bangkok (D)

De volgende ochtend komt u aan in het prachtige Bangkok, waar onze reisleider u al staat op te wachten. We rijden eerst naar het hotel om bij te komen van de lange reis. U krijgt voldoende tijd om te wennen aan de warmte en het tijdsverschil. In de avond kunt u genieten van een gezamenlijke welkomstdiner.

Dit is een goed moment om op ontspannen wijze nader kennis met jouw reisgenoten te maken.

 

Optionele Excursie

 • Traditionele Thaise massage.

Dag 3. Bangkok (BB) en Lunch

Na het ontbijt bezoeken we de bloemenmarkt en de Wat Pho. Vervolgens gaan wij naar het Koninklijk Paleis, één van de belangrijkste plekken van Thailand. Hier zien we ook de schitterende tempel van de Emerald Boeddha die zelfs gezien wordt als het belangrijkste symbool van het Boeddhisme.

Na de lunch zullen wij een boottocht over de Chao Praya rivier maken en maakt u kennis met de verschillende waterwegen en kanalen in Bangkok.

Na al deze bezoeken, wordt u in de namiddag naar het hotel teruggebracht en heeft u verder een vrije avond.

 

Optionele Excursie

 • Thaise Diner met Siam Niramit Show of
 • Dinercruise over de rivier Chao Praya

Verblijf dag 2 en 3: Bangkok Centre Hotel (3*) of tegen extra betaling upgraden naar hotel: Royal Princess, Larn Luang (4*).

Dag 4. Bangkok - Siem Raep (BB) en Diner

Na een vroeg ontbijt rijden wij met de bus naar Aranyaprathet, alwaar de transfer naar Cambodja wordt geregeld. Deze stad ligt op ongeveer 5 kilometer van de grens met Cambodja. Vervolgens rijden wij door naar Siem Reap, de hoofdstad van de gelijknamige provincie van Cambodja. Dichtbij de stad ligt het monument Angkor Wat, dat op de werelderfgoedlijst staat.

U krijgt in de avond een diner aangeboden.

 

Dag 5. Siem Raep (BB) en Lunch

Na het ontbijt bezoeken wij de bekende Wat Angkor Thom en Ta Prohm. Daarna gaan wij genieten van een mooie zonsondergang bij Phnom Bakheng. Daarna rijden wij terug naar ons hotel.

U heeft een vrije avond.

 

Optionele excursie

 • Deze optionele excursie is het hoogtepunt van Cambodja en is daarom een must om mee te doen. U bezoekt een combinatie van scholen, ziekenhuizen en kleine bamboe vlotten aan de kade van de Tonle Sap meer de meest indrukwekkende tempels uit de tijd van de Khmer. U bezoekt onder meer de ‘Tonle Sap Floating Village’ en Banteay Srey, de kleine roze tempel, Bantaey Samre en Prasat Kravan. Kosten optionele excursie: € 43

 

De lunch hebben wij in de buurt van de Banteay tempel.

 

Dag 6. Siem Raep (BB)

Na uw ontbijt heeft u vandaag een vrije dag. U kunt van de volgende opties gebruik maken.

 

Optionele excursies

 • Bezoek aan Bantey Srei, Bantey Samre en andere tempels;
 • Diner Buffet at Amazon Restaurant met traditionele Khmer muziek en dans.
 • Kosten Diner Buffet: € 15

Verblijf op dag 4, 5 en 6: City River Hotel (4*) of Treasure Oasis Hotel (4,5*) (Former Angkor Home) of Sokha Roth Hotel (4*).

 

Dag 7. Siem Raep - Phnom Penh (BB) en Diner

Na een vroeg ontbijt gaan wij, afhankelijk van het weer, met de boot of de bus richting Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja. De stad ligt in het zuidoosten van het land bij de samenvloeiing van de rivieren de Mekong en de Tonlé Saprivier. Wij bezoeken het Koninklijk Paleis, Het Nationaal Museum en het Toul Sleng Museum.

In de avond wordt u een diner aangeboden.

 

Verblijf dag 7: In het Lux Riverside Hotel (4*) of in het Ohana Hotel (4*).

 

Dag 8. Phnom Penh - Ho Chi Minh stad (Saigon) / (BB) en Lunch

Na het ontbijt, rijden wij richting de grens met Vietnam, alwaar alle formaliteiten worden geregeld. Er wacht een Vietnamese gids op ons, die ons verder zal begeleiden. Wij bezoeken de Caodai Tempel in Tay Ninh en de Cu Chi tunnels. De beroemde Cu Chi tunnels zijn een netwerk van tunnels met een lengte van meer dan 200 km. Cu Chi werd in de jaren zestig legendarisch. Het speelde een vitale rol in de Vietnamoorlog.

Daarna hebben wij een lunch in een lokaal restaurant. Vervolgens rijden wij naar ons hotel in Ho Chi Minh. In de avond is er een optionele excursie.

 

Optionele excursies

 • Diner cruise € 15

Verblijf dag 8: In het Bong Sen Hotel (4*).

 

Dag 9. Ho Chi Minh - Hải Phòng (BB) en Lunch

Na het ontbijt, gaan wij een citytour maken: Chinatown, Thien Hau Pagado, Cholon en de Binh Tay markt. De Lady Thien Hau-tempel is gebouwd om Lady Thien Hau (de godin van de zee) te aanbidden en is een van de meest interessante en oudste tempel in China Town.

Vervolgens is er een Lacquerware workshop. In deze workshop maakt u kennis met het Vietnamese lakwerk, die heel erg gewild is bij verzamelaars vanwege zijn schoonheid en duurzaamheid. Van oorsprong komt deze lakmethode uit China.

 

Daarna gaan wij in een lokaal restaurant lunchen. Na de lunch bezoeken wij het ‘Oorlogscriminelen’ Museum, de Notre Dame kathedraal en het Postkantoor. Daarna vliegen wij naar Haiphong.

Hải Phòng is een stad in het noordoosten van Vietnam aan de delta van de Rode Rivier, dicht bij de Golf van Tonkin. De stad werd tot 1968 zwaar gebombardeerd door Amerikaanse troepen, en kwam opnieuw onder vuur in 1972 tijdens de Vietnamoorlog.

 

Dag 10. Hải Phòng – Hanoi (BB) en Lunch

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam, alsmede een zelfstandige gemeente met de status van een provincie. De stad heeft ca. 6,5 miljoen inwoners en is de tweede grootste stad van het land, na Ho Chi Minhstad.

Na het ontbijt, gaan wij richting Halong. In de morgen doen wij een bootcruise in de Halong baai. De lunch doen wij eveneens op de boot. In het noordwesten van Vietnam ligt het prachtige Ha Long Bay. In deze baai vind je ongeveer 2000 vreemd gevormde rotsen die uit de zee rijzen. Deze kalkstenen eilandjes zien er samen met de vele vissersboten die er tussendoor varen schitterend uit. Om Ha Long Bay te verkennen, maak je een cruise door de baai. Een aantal van de rotseilandjes hebben grotten, waar je met een bootje naar toe kunt varen. Sommige eilanden zijn bewoond, maar de meeste zijn niet of nauwelijks aangetast. Ha Long Bay staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, een absoluut terechte vermelding. In de middag gaan wij terug naar Hanoi. Wij bezoeken een pagode en een tempel van literatuur.

 

Verblijf dag 9 en 10 in het Ha Long DC Hotel (4*).

 

Dag 11. Hanoi (BB) en Lunch

Na het ontbijt in het hotel heeft u een vrije ochtend. In de middag gaan wij voor ongeveer een uur een Cyclo tour door het oude deel van Hanoi doen en bezoeken het Ngoc Son Tempel en het Hoan Kien Meer. De cyclo tour (fietstaxi) is een belevenis waarbij u op een ontspannen wijze van de bezienswaardigheden geniet, terwijl uw chauffeur u door de straten van Chinatown rijdt en u het vooroorlogse Saigon tijdens deze tour ervaart.

Krijg een onderdompeling in het lokale leven; straatvoedsel proeven, leer meer over de traditionele Chinese geneeskunde en bezoek een oude Chinese tempel.

In de avond is er een water Puppet Show (Waterpoppentheater).

Dit spektakel wordt uitgevoerd in een plas water als podium voor de poppen. De poppen worden bestuurd door niet meer dan acht poppenspelers die zich achter een bamboescherm verbergen. De waterpoppenshow wordt beschouwd als een van de culturele hoogtepunten van Noord-Vietnam die teruggaat tot een traditie die voor het eerst begon in de Rode Rivierdelta. De voorstellingen van vandaag bevatten meestal een aantal korte schetsen in plaats van één lang verhaal, waarbij ze het publiek meenemen op een reis van het oude dorpsleven, landbouw oogsten en dansen van mythische wezens. De meeste shows bevatten ook de beroemde Legend of the Restored Sword of King Le, die het verhaal vertelt van het Hoan Kiem-meer en de reuzenschildpad. De live muziek speelt een integraal onderdeel van de show met zangers die vaak aanmoedigende woorden naar de poppen schreeuwen.

Verblijf dag 11 in het Golden Lotus Hotel (3*).

Dag 12. Terugvlucht Hanoi - Bangkok

Na het ontbijt in het hotel vertrekken wij naar het vliegveld van Hanoi voor de transfer naar Bangkok. Vervolgens wordt u naar uw hotel in Hua Hin of Pattaya gebracht voor een relaxte afsluiting van uw vakantie.

 

Dag 12 t/m 15 Pattaya en/of Hua Hin (B&B)

Verblijf in kwalitatief goede hotels (bijna) direct aan het strand!

Het verblijf op deze dagen is In een hotel in Pattaya en/of in Hua Hin op basis van Bed & Breakfast.

 

De voor u gereserveerd hotel in Pattaya is: Het Grand Jomtien Palace ((3,5*) of u heeft de mogelijkheid te upgraden naar: The Bayview Pattaya of het Siam Bayshore Pattaya hotel (beide 4*).

In Hua Hin verblijft u in het City Beach Hotel (3*) of u kunt upgraden naar het Springfield@seahotel (4*).

Dag 16: Vertrek Hua-Hin-Bangkok-Amsterdam

 

Dag 17: Aankomst Nederland

Optionele Excursies

 • Snorkelen met Lunch (Hua Hin);
 • Thaise massage (Hua Hin);
 • Een dag tour naar Koh Samet (Pattaya);
 • Cabaret Alcazar or Tiffany (Pattaya).

 

Hotels

Foto's


Over Thailand

Geografie, historie en bevolking

Thailand is een land in Azië dat grenst aan Laos, Cambodja, Myanmar en Maleisië. De hoofdstad van Thailand is Bangkok. Een aantal grote steden in Thailand zijn: Phuket, Pattaya, Hat Yai, Chiang Mai en Pattani. Rondom het vasteland liggen nog vele eilanden, waarvan Phuket, Koh samui en Koh Chang het grootst zijn.

Noorden van Thailand

Het noorden van Thailand is een bergachtig gebied dat begroeid is met bossen. Het is een schitterend gebied voor de natuur- en cultuurliefhebber en diegenen die wat actiever zijn ingesteld. De geschiedenis van deze Thaise regio wordt gedomineerd door het voormalige koninkrijk Lanna (12e tot 18e eeuw). De belangrijkste stad hier is Chiang Mai, ook wel de toegangspoort van het noorden genoemd. Deze oude stad is het toeristisch centrum van deze regio en staat bekend om zijn vele fraaie tempels en kunstnijverheid.

In het hoge noorden bevindt zich de Golden Triangle, het drielandenpunt van Thailand, Birma (Myanmar) en Laos. Dit gebied is bekend en berucht geworden door de voormalige papaverteelt. De stad Mae Sai vormt hier een belangrijke grensovergang met Birma (Myanmar) en Chiang Khong is dat met Laos. Het plaatsje Sop Ruak wordt beschouwd als ‘het hart’ van deze ooit zo beruchte streek.

Verspreid over het noorden van Thailand liggen diverse dorpen van bergvolkeren die oorspronkelijk vanuit Birma, China en Laos naar het noorden van Thailand trokken. In verschillende van deze dorpen is het dagelijkse leven in de loop der jaren nauwelijks veranderd.

Noordoosten van Thailand

De armste regio van het koninkrijk Thailand is het noordoosten. Dit deel van Thailand, dat de ‘Isaan’ wordt genoemd, wordt gedomineerd door het droge Khorat-plateau. Onvoorspelbare regenval en droogte laten slechts één rijstoogst per jaar toe. Ondanks dat deze regio door weinig toeristen bezocht wordt, is een bezoek echter meer dan de moeite waard.... Lees verder »

Prijzen

 

Corona

 • Naar veel gebieden blijft reizen risicovol;
 • Daarom zijn er op dit moment geen data en reizen bekend;
 • U kunt ons wel benaderen voor meer informatie of een reis op maat.
   

 

 

 

Meer Informatie?

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  16 daagse reis Thai­land, Cambodja en Vietnam
Reiscode:  ATT-SI-002
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terugvelden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.