+ 31 (0) 6 239 626 76

16-daagse Ontdekkingsreis Myanmar

Asia Travel Tours biedt u in deze 16 daagse rondreis door Myanmar veel hoogtepunten aan, die Myanmar rijk is.


Algemeen

Reiscode: ATT-JT-031

U bezoekt de voormalige hoofdstad Yangon, de enorme historische vlakte van Bagan, het prachtige Mandalay en de voormalige koningssteden en het schitterende Inle Lake.

In Mandalay bezoekt u de prachtige historische monumenten van de stad, zoals de Mahamuni-pagode en het Shwenandaw-klooster met zijn mooie houtsnijwerk. U bezoekt schitterende pagodes, waarvan een groot deel nog steeds ongeschonden zijn.

In Sagaing leven meer monniken dan burgers. Het plaatsje is een aaneenschakeling van kloosters, wat een heel andere kijk op het leven geeft.

Op weg naar Bagan ziet u al uit de verte vele pagodes uitsteken boven de vlakte. Bagan heeft in een tijdsbestek van 230 jaar ruim 4,400 tempels en pagodes opgebouwd.

U gaat genieten van schitterende uitzichten over de wijde omgeving en prachtige zonsondergangen. In Pakokku maakt- en verkoopt men traditionele kleding, dekens en doeken. U kunt hier heerlijk rondwandelen. U gaat genieten van diverse boot- en treintochten en daardoor een goed beeld vormen van het landschap zowel over land als over water.

In Kalaw ziet u indrukwekkende bergpartijen, vruchtbare valleien en autonome bergstammen. In combinatie met het aangename (koele) klimaat maakt dit plaatsje in het Shan-bergplateau al geruime tijd tot een populair vakantiegebied. De Britten stichtten in Myanmar tal van bergstations, die tijdens de hete zomermaanden een geliefd toevluchtsoord werden. Kalaw is zo’n bergstation.

In het Inle Lake treft u dorpen op palen, drijvende tuinen, beenroeiers en hoge bergen aan. Er zijn bergstammen die rondom het meer leven, waardoor deze omgeving een onvergetelijke ervaring van deze reis is. Het hooggelegen meer heeft een lengte van 22 kilometer en is het leefgebied van de Shans en de Intha bergstammen. Nyaung Shwe is een dorp ten noorden van het Inle Lake en door een rivier verbonden met het immens grote meer.

Het is een onstuimige plaatsje, de meeste straten zijn niet geasfalteerd, waardoor het bij regenachtig weer drassig is.

Kortom, deze reis zal u laten genieten van onder andere cultuur, natuur, prachtige landschappen, tempels en pagodes en brengt u soms ver terug in de tijd.

Inbegrepen

 • Accommodatie met dagelijks ontbijt bij de geselecteerde hotels (Zie hotellijst);
 • Gebruik van een privéchauffeur en voertuigen met airconditioning;
 • Service van Engelstalige gidsen op elke locatie;
 • Toegangsprijzen, boottochten en excursies;
 • Maaltijden zoals vermeld in de reisbeschrijving;

Niet Inbegrepen

 • Internationale vlucht naar en vanuit Myanmar (Zie tourprijzen);
 • Diners en lunches: In de lokale restaurant kunt u voor een maaltijdprijs ongeveer tussen de € 7,50 en € 9.00 hanteren. In hotel Nyaung Shwe City te Inle kost een diner tussen de € 23 en € 32;
 • Persoonlijke uitgaven (zoals wasgoed, telefoon, drankjes, enz.);
 • Tips voor gidsen en chauffeur (niet gebruikelijk), maar er wordt doorgaans voor de chauffeur tussen de € 2- € 3 en voor de gids tussen € 3- € 5 gegeven;
 • Reis- en annuleringsverzekering;
 • Visum kosten.

Bijkomende kosten bij boeking

 • Vliegticket Amsterdam-Myanmar;
 • GGTO boeking: € 15 per boeking;
 • Calamiteitenfonds: € 2,50 p.p.;
 • Reserveringskosten: € 20.

Aandachtspunten

Dagprogramma

Onderstaand reisprogramma kan aangepast worden, afhankelijk van uw aankomsttijd van uw vlucht.
 

Dag 01: Vertrek uit Amsterdam

 

Dag 02: Aankomst in Yangon met de ochtendvlucht

Bij aankomst in Yangon vindt uw  transfer naar het hotel plaats voor het inchecken (officiële inchecktijd is 14.00 uur).

Laat in de middag bezoekt u Chaukhtatgyi, een zeer indrukwekkende liggende boeddha, gigantisch groot en super mooi. Daarna bezoekt u de Shwedagon pagode om te genieten van de zonsondergang. Hierna bezoekt u de avondmarkt en heeft u een straatfoodtour en kunt u het straatfood proeven.

Overnachting in Yangon.

 

Dag 03: Stadswandeling Yangon en nachttrein Mandalay (B&B)

Na uw ontbijt in het hotel, maakt u een stadswandeling in Yangon en daarna wandelt u naar de Sule-pagode, het Mahabandoola park, het douanehuis en naar het koloniaal gebouw van de havenautoriteiten. Daarna heeft u een rivier sightseeing. ‘S middag gaat u terug naar het hotel om te relaxen om tegen het eind van de middag uit te checken. U vertrekt dan naar het treinstation voor de nachttrein naar Mandalay.

Overnachting in de trein.

 

Dag 04: Aankomst Mandalay in de ochtend / Mandalay City Tour (B&B)

U arriveert vroeg in de ochtend in Mandalay en u checkt in uw hotel in.

Tegen het eind van de ochtend brengt u een bezoek aan het Mahamuni Pagode. Deze Pagode is een van de belangrijkste boeddhistische bedevaartsoorden in Myanmar. De Boeddha was ingelegd met bladgouden en alleen mannen mogen naar de gouden Boeddha gaan om er bladgoud op te zetten.

 

Draag alsjeblieft passend als je de tempel wilt betreden. Daarna bezoekt u het Golden Palace klooster. Deze klooster is een imposante teaktempel die oorspronkelijk in het paleiscomplex werd gebouwd maar een paar jaar later werd ontmanteld en gereconstrueerd.

 

Daarna bezoekt u de Kuthodaw Pagoda. Deze Pagoda is een boeddhistische stoepa, gelegen in Mandalay, dat 's werelds grootste boek bevat. Het ligt aan de voet van de heuvel van Mandalay en werd gebouwd tijdens het bewind van koning Mindon. Tenslotte bezoekt u de Mandalay Hill voor de zonsondergang.

Overnachting in Mandalay.

 

Dag 05: Mandalay – Vrije dag (B&B)

U ontbijt in het hotel en deze dag heeft u ter vrije besteding.

Overnachting in Mandalay.

 

Dag 06: Mandalay - Monywa via Sagaing (B&B)

U ontbijt in het hotel. Daarna rijdt u via Sagaing naar Monywa en bezoekt u  Soon Oopyonnyashin en Umin Thonese. Monywa is een hoofdstad en grootste stad in de regio Sagaing. Het is gelegen op 136 km ten noordwesten van Mandalay aan de oostelijke oever van de rivier de Chindwin.

 

Wij rijden door Monywa en checken in bij ons hotel. Laat in de middag bezoekt u Monyinthanbodday.

Overnachting in Monywa.

 

Dag 07: Monywa – met de auto naar Pakokku / Bagan boot (B&B)
U ontbijt in het hotel. Vervolgens gaat u voor een bezoek naar Mt. Shweba en Phowin Taung. In de omgeving van Pho Win Taung zijn eeuwen oude grotten, waarin allemaal Boeddhabeelden uitgehakt en nog mooie rotsschilderingen aanwezig zijn.  U keert terug naar Monywa en rijdt vervolgens naar Pakokku. Bij aankomst heeft u een transfer naar de steiger voor de boot naar Bagan. Bij aankomst in Bagan, heeft u een transfer naar uw hotel voor het inchecken. Overnachting in Bagan. 

Dag 08: Bagan City Tour (B&B)
U heeft uw ontbijt in het hotel. Daarna bezoekt u Nyaung Oo Market, de Shwezigon Pagoda, de Dhamanyangyi-tempel en andere tempels, zoals het Ananda-tempel, Sulamuni en Gubyaukgyi-tempel. Tegen het late middaguur gaat u vanuit een heuvel genieten van de zonsondergang. Overnachting in Bagan.

Dag 09: Bagan - Vrije dag (B&B)
U ontbijt in het hotel en u heeft de hele dag ter vrije besteding. Overnachting in Bagan. 

Dag 10: Bagan - Kalaw met de bus (B&B)
U ontbijt in het hotel. Vervolgens heeft u uw transfer naar het busstation voor uw bus naar Kalaw. De vertrektijd is 08.30 uur en de rit duurt ongeveer 6 - 7 uur. Bij aankomst heeft u uw transfer naar Kalaw voor het inchecken in uw hotel. Overnachting in Kalaw.

Dag 11: Kalaw trekking (B&B en Lunch)
U ontbijt in het hotel. U gaat een wandeling/trekking maken naar het dorp Taryaw, waar u kennis gaat maken met de Palaung-stam. U luncht in het dorp. U gaat daarna terug naar Kalaw.Overnachting in Kalaw. 

Dag 12: Kalaw - Inle meer met de auto / Inle boot (B&B)
Na het ontbijt rijden we naar Nyaung Shwe waar het Inle meer zich bevindt. Van hieruit maakt u een boottocht naar Phaung Daw Oo Pagoda en het Ngaphechaung-klooster. U maakt kennis met het weven van zijde.  Overnachting in Nyaung Shwe / Inle.
 
Dag 13: Inle Lake – Vrije dag (B&B)
U heeft uw ontbijt in het hotel. U heeft vandaag de hele dag voor uzelf om bij te komen of om te genieten van de omgeving. Overnachting in Nyaung Shwe / Inle. 

Dag 14: Inle - Heho / Yangon per ochtendvlucht (B&B)
U heeft uw ontbijt in het hotel. Daarna heeft u uw transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Yangon. Bij aankomst in Yangon heeft u uw transfer naar het hotel voor het inchecken.De rest van de dag heeft u ter vrije besteding. Overnachting in Yangon. 

Dag 15: Vertrek per vlucht (B&B)
U heeft uw ontbijt in het hotel. Daarna heeft u uw transfer naar de luchthaven voor uw vlucht nar Nederland. 

Dag 16: Aankomst in Amsterdam
U keert met ene schat aan ervaringen en belevenissen terug naar Nederland. 

Hotels

Foto's
Over Myanmar

Geografie, historie en bevolking

Myanmar is gelegen in het westen van de Zuidoost-Azië regio. Het grenst in het noordwesten aan Bangladesh en India, in het noorden en noordoosten aan de Tibet en Yunnan regio’s van China en in het oosten en zuidoosten wordt het begrensd door Laos en Thailand. Vanaf februari 2011 bestaat Myanmar uit 14 staten en regio’s en 67 districten. Myanmar heeft een aaneengesloten kustlijn van 1,930 kilometer langs de Golf van Bengalen en de Andamanse Zee in het zuidwesten en het zuiden, die een kwart van zijn totale omtrek vormt.

Myanmar is onderverdeeld in twee classificaties, hoog- en haag Myanmar. Laag Myanmar bestaat uit kustgebieden met dichte tropische bossen, waarin waardevolle bomen groeien als teakbomen en oliehoudende bomen. Hoog Myanmar beslaat het inwendige deel van het land.

De Irrawaddy rivier is, met een lengte van bijna 2,170 kilometer, de langste rivier van Myanmar en mondt uit in de Golf van Martaban. De delta vlakten in het centrale deel van het land zijn zeer vruchtbaar, en worden beschouwd als het belangrijkste deel van het land, met een oppervlakte van ongeveer 7.000 km².

Het Hkakabo Razi gebergte, gelegen in de Kachin Staat, is met een hoogte van 5.881 meter het hoogste punt van Myanmar en tevens Zuidoost-Azië.

Bijna de helft van Myanmar is bedekt met bossen die bestaan uit teak, rubber, kina, acacia, bamboe, ijzerhout, mangrove, kokosnoot, betelnoten of palmbomen.

In de noordelijke hooglanden groeien veel eiken, dennen, en verschillende rododendrons bomen. In de kustregio groeien vele tropische vruchten als bananen, mango’s, guaves en citrus.

In het zuidoosten komen weinig toeristen. De bezienswaardigheid is de Kyaiktiyo of Golden Rock: deze ronde rots lijkt de zwaartekracht te tarten. Het lijkt alsof ze elk moment van de klif kan vallen. Een bizar fenomeen en een heilige plaats voor Boeddhisten, die... Lees verder »

Prijzen

 

Corona

 • Naar veel gebieden blijft reizen risicovol;
 • Daarom zijn er op dit moment geen data en reizen bekend;
 • U kunt ons wel benaderen voor meer informatie of een reis op maat.
   

 

 

 

Meer Informatie?

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  16-daagse Ontdekkingsreis Myanmar
Reiscode:  ATT-JT-031
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terugvelden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.