+ 31 (0) 6 239 626 76

15 daagse reis naar Bali

Adembenemende vergezichten, prachtige natuurwandelingen, snorkelmogelijkheden, fietstochten en vele andere leuke bezienswaardigheden!


Reiscode: ATT-TT-022
Periode:  tot 14 januari 2021
Reisduur: 15 dagen / 12 nachten

Algemeen

Deze reis zit vol avontuurlijke belevenissen en de natuur met onder meer haar watervallen zal u zeker verrassen. U zult Bali op zijn best aanschouwen. Na aankomst in Denpasar wordt u naar Kanciana gereden en krijgt u de tijd om bij te komen van uw reis.

U kunt kiezen om zich in een Spa te laten verwennen of deel te nemen aan een workshop of u pakt de fiets om de omgeving te verkennen. U gaat noordelijk naar Pemuteran en gaat met de E-bike door de prachtige rijstvelden van Jatiluwih, een Unesco Heritage site, fietsen. U gaat samen met een lokale ranger voor een snorkeltrip. U bezoekt Ubud via een mooie route en u kunt al wandelend meerdere watervallen bezoeken. U wandelt over de kraterwand bij het Baturmeer vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op bergen, het meer en de zee.

U krijgt de zonsopgang te zien en gaat met een boot het meer op. U heeft een spirituele tour met een organisatie die zich over weeskinderen ontfermt. U neemt deel aan een kookklas, nadat u zelf de producten op de lokale markt hebt ingekocht. In het Zuiden van Bali gaat u naar de badplaats Sanur met een lang zandstrand. U kunt gebruikmaken van de vele watersporten of lekker lui zonnebaden.

 

 

HIGHLIGHTS

 • E-Bike tocht door Jatiluwih, een Unesco Heritage site
 • Snorkeltrip Menjangan Island
 • Mooie wandeltochten
 • Bezoek aan watervallen en meren
 • Vaartocht over Baturmeer
 • Spirituele tour in Bedulu
 • Bezoek eeuwenoude Gunung Kawi
 • Bezoek heilige bronnen van Tirta Empul
 • Deelname kookklas
 • Verblijf aan strand

Inbegrepen

Aandachtspunten

Dagprogramma

B= breakfast; L= lunch, D= dinner, FB= full board

 

Entrees en permits zijn nergens inclusief.

 

Dag 1. Vertrek uit Nederland

 

Dag 2. Aankomst Denpasar, transfer Kanciana.

Bij aankomst op de luchthaven van Denpasar wordt u door uw chauffeur opgewacht en in circa 2,5 uur naar uw hotel in Kanciana gereden, er zijn geen stops opgenomen. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding (er is geen auto tot uw beschikking.

 

Overnachting in Clove Tree Hill, bungalow

Prachtige gelegen tussen de rijstvelden. Enkele zeer ruime en comfortabele bungalows. Er is een zwembad en restaurant.

 

Dag 3. Kanciana, vrije dag (B)

Vrije dag om naar wens in te delen. Maak een wandel- of fietstocht door de prachtige omgeving of laat je verwennen in de spa. Je kan ook met verschillende workshops meedoen. U heeft vandaag geen eigen transport tot uw beschikking.

 

Overnachting in Clove Tree Hill, bungalow

 

Dag 4. E-biking Jatiluwih, transfer Pemuteran (B & L)

Vandaag rijdt u noordelijk naar het plaatsje Pemuteran. Onderweg stapt u uit bij de rijstvelden van Jatiluwih, een Unesco Heritage site. U maakt hier een mooie fietstocht van ca. 2 uur. Er worden electrische fietsen gebruikt waarbij u nog steeds moet trappen, maar het kost u minder inspanning, zo is het ook geen probleem om hier daar een heuvel omhoog te rijden!

U krijgt een lekkere lunch kort voor het einde van de trip. Na de lunch resteert een autorit van ca. 2 uur naar uw verblijf in Pemuteran.

De fietstrip is een join in trip, er kunnen andere gasten meefietsten.

 

Overnachting in Adi Assri, deluxe garden

Aangenaam middenklasse hotel aan een langgerekt zwart zandstrand met comfortabele kamers. Er zijn enkele zwembaden, een restaurant en er zijn duikmogelijkheden.

 

Dag 5. Pemuteran, snorkeltrip Menjangan Island (B & L)

In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald door een lokale ranger van het Nationale Park West-Bali. Met de auto rijdt u naar een kleine haven waar u aan boord stapt van een boot en naar het eiland Menjangan vaart. U neemt een lunch door uw hotel klaargemaakt mee. Snorkelsets zijn niet inclusief, maar u kunt deze huren in de haven of op de boot. De boot is 3 uur lang tot uw beschikking en u kunt snorkelen en wandelingen maken op het eiland. Na de trip wordt u bij het hotel afgezet waar u kunt genieten van een vrije middag.

U betaalt een permit van Rp 200.000 of Rp. 300.000 per persoon.

 

Overnachting in Adi Assri, deluxe garden

 

Dag 6. Transfer Ubud met stops en via Secret Garden watervallen (B)

Vandaag rijdt u naar Ubud. Onderweg kunt u enkele leuke stops maken. Een mooie route volgt via de Braten en Buyan meren en de Secret Garden watervallen van Sambangan die u al wandelend en wadend kunt verkennen. Aangekomen bij het startpunt van de wandeling hiervolgt u een glad pad naar de eerste waterval, draag dus schoenen met profiel. Er zijn in totaal 7 watervallen die u kunt verkennen. Neem uw zwemkleding mee want u kunt zwemmen/baderen in poelen aan de basis van de watervallen. Een gids is aan te raden en kunt u ter plaatse huren, u betaalt ook een entree. Na uw bezoek aan de watervallen rijdt u via het binnenland door naar Ubud.

 

Overnachting in Beji Ubud, deluxe garden

Mooi gelegen hotel met uitzicht op een smalle groene rivier vallei. Net buiten het centrum op ca. 2,5 kilometer van de hoofdstraat in Ubud. Comfortabele kamers. Het hotel beschikt over verschillende zwembaden en een restaurant.

 

Dag 7. Sunrise Batur kraterrand (B)

In de zeer vroege ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en rijdt u naar het dorpje Toya Bungkah, het startpunt van uw trekking. U start met een pittige maar vrije korte klim van ca. 20 minuten totdat u op de kraterrand staat. Je wandelt nu een stukje door tot een punt waar u een prachtig uitzicht heeft op bergen, het meer en de zee. Hier wacht u tot de zon opkomt. Aansluitend wandelt u de kraterrand verder (heuvelachtig) terwijl u geniet van de prachtige landschappen. Na ongeveer 1,5 uur daalt u vrij steil af naar het meer en steekt u het meer met een bootje over. U wordt nu opgehaald door een auto met chauffeur en rijdt uterug naar uw verblijf in Ubud waar uvan een vrije middag kan genieten.

Dit is een join in trip; andere gasten kunnen meelopen, U maakt ook gebruik van shuttle transfers.

 

Overnachting in Beji Ubud, deluxe garden

 

Dag 8.Spirituele tour met Yayasan Widya Guna (B & L)

Spirituele tour met Yayasan Widya Guna: Deze excursie wordt uitgevoerd door de stichting Widya Guna, een deel van de opbrengsten van deze excursie komt ten goede aan de stichting dat zich inzet voor wees- en minder valide kinderen. U wordt in de ochtend opgehaald door uw gids en rijdt naar de stichting in Bedulu op korte afstand van Ubud. U maakt een korte rondleiding door de school/stichting en u kunt even spelen met de kinderen (als het een schooldag is). U leert hoe u Balinese offertjes maakt en de betekenis van de ingrediënten, kleuren en manier van vouwen. Aansluitend rijdt u dan naar de eeuwenoude monumenten van Gunung Kawi. U wandelt hier een lange trap naar beneden om uit te komen bij de monumenten (deze trap moet u later weer omhoog). Na het bezoek aan Gunung Kawi rijdt u naar de dichtbijgelegen heilige bronnen van Tirta Empul. U kunt hier een bad nemen als u wilt, de gids legt uit hoe het moet en wat u moet doen met de eerder gemaakte offers. Aangezien het enorm druk kan zijn bij Tirta Empul kunt u ook bij de kleinere, naastgelegen bronnen van Pura Mengenin een bad nemen. U rijdt hierna terug naar de stichting waar u van een lunch geniet alvorens u weer naar uw hotel wordt gereden.

 

Overnachting in Beji Ubud, deluxe garden

 

Dag 9. Ubud, kookklas Oost Bali en transfer Sidemen (B & L)

Samen met een gids bezoekt u een leuke markt om inkopen te doen voor de kookles. Aansluitend wordt u naar een klein dorp gebracht, waar u les krijgt in het koken van enkele typische Balinese gerechten in een Balinese compound. De les eindigt uiteraard met een overheerlijke lunch! Na de lunch begint u met het maken van een Balinees offer dat morgenochtend wordt afgemaakt door de lokale vrouwen. Aansluitend rijdt u door naar uw verblijf in Sidemen.

 

Overnachting in Villa Shantiasa, deluxe room

Vriendelijk guesthouse in Sidemen met uitzicht op de rijstvelden en op de Agung vulkaan. Er is een zwembad en restaurant.

                                                       

Dag 10. Sidemen, vrije dag(B)

Vrije dag om naar wens in te delen. U heeft geen beschikking over eigen vervoer. U kunt verschillende wandelingen ondernemen.

 

Overnachting in Villa Shantiasa, deluxe room

 

Dag 11. Transfer Sanur (B)

In de late ochtend rijdt u naar het zuiden van Bali, U kunt onderweg nog enkele stops maken. Entreegelden en eventuele lokale gidsen zijn niet inclusief en betaalt u ter plaatse. Sanur is een vrij toeristische, maar toch prettige badplaats. Er is een mooi lang zandstrand, verschillende hotels en restaurants liggen direct aan het strand. Via een joggingpad dat langs het strand loopt kunt u wandelingen maken. Er worden verschillende watersporten aangeboden, de zee is vrij rustig en u kunt bij vloed prima zwemmen.

 

Overnachting in Griya Santrian, garden wing

Centraal gelegen, sfeervol en comfortabel hotel aan het strand.

 

Dag 12. Sanur, vrije dag (B)

Vrije dag om naar wens in te delen. U heeft geen vervoer tot uw beschikking.

 

Overnachting in Griya Santrian, garden wing

 

Dag 13. Sanur, vrije dag (B)

Vrije dag om naar wens in te delen. U heeft geen vervoer tot uw beschikking.

 

Overnachting in Griya Santrian, garden wing

 

Dag 14. Transfer vliegveld (B)

Vandaag wordt u naar de luchthaven Denpasar gereden in ca. 30-45 minuten, de tijd is afhankelijk van uw vertrektijd.

 

Dag 15. Aankomst in Nederland

Hotels

Foto's
Over Indonesie

Geografie, historie en bevolking

De officiële naam van het land is de Republiek Indonesië. Indonesië heeft meer dan 235 miljoen inwoners. Hiervan woont ruim 115 miljoen mensen op Java.
Meer dan 85% van de Indonesiërs heeft de Islam als geloof. Op Bali zijn de mensen voornamelijk Hindoes. Daarnaast zijn er nog kleine groepen mensen die het Boeddhisme, Katholicisme, en Protestantisme aanhangen.

De officiële taal van Indonesië is het Bahasa Indonesia, dat verwant is aan het Maleis. Daarnaast zijn er nog vele regionale talen, zoals Javaans en Soedanees.
Oudere mensen spreken soms nog Nederlands. In het algemeen kunt u met Engels redelijk terecht.

Indonesië bestaat uit de Grote Sunda Eilanden en de Kleine Sunda Eilanden.
De Grote Sunda Eilanden zijn: Borneo, Java, Sulawasi (Celebes) en Sumatra.
De Kleine Sunda Eilanden (Kleine Soenda Eilanden of Nusa Tenggara) zijn de eilanden die ten oosten van Java liggen. En omvatten onder andere de eilanden Bali, Lombok, Sumbawa, Sumba, Komodo, Flores, Savoe, Timor, Roti. De Soenda Eilanden maken onderdeel uit van de Soendaboog.


Indonesië bestaat voor 64 procent uit zee. Hierin liggen 13.677 eilanden waarvan bijna 1.000 eilanden bewoond zijn. De grootste eilanden zijn Java, Irian Jaya, Kalimantan, Sumatra, en Sulawesi. Deze vijf eilanden zijn goed voor 90 procent van het landoppervlakte.


De eilanden van Indonesië liggen in de Austraal-Aziatische Middelzee. Deze zee is een verzameling van meerdere kleine zeeën, namelijk: Arafurazee, Bandazee, Floreszee, Javazee, Timorzee en de Zuid-Chinese Zee. De totale landoppervlakte van Indonesië beslaat 195 miljoen vierkante kilometer en de totale lengte van de kustlijn bedraagt 108.000 kilometer. Indonesië strekt zich van oost naar west uit over een afstand van 5.000 kilometer en van noord naar zuid bedraagt de afstand 1.750 kilometer.


De West Indonesische eilanden zijn bedekt met dichte tropische regenwouden. Door het savanneklimaat op... Lees verder »

Prijzen

Aantal personen

Periode

Prijs p.p.

Periode

Prijs p.p.

 

15 januari 2020 - 30 juni 2020 /

14 oktober - 14 december 2020

 

1 juli - 30 september 2020

2

 

€ 1.203

 

€ 1.308

4

 

€ 1.080

 

€ 1.186

6

 

€ 1.063

 

€ 1.168

         

 

Aantal personen

Periode

Prijs p.p.

 

15 december 2020 - 14 januari 2021

 

2

 

€ 1.297

4

 

€ 1.187

6

 

€ 1.157

     

Inbegrepen

 • Verblijf in drie sterren en/of de luxe hotels, bungalows op basis van logies-ontbijt;
 • Verblijf op basis van tweepersoonskamer;
 • Enkele lunches en diners;
 • Vele kosteloze excursie;;
 • Chauffeur met auto en zoals vermeld in het programma is er een Engels sprekende gids aanwezig;
 • Luchthavenbelasting;
 • Brandstofheffing.

Niet inbegrepen

Bijkomende kosten bij boeking

 • Vliegticket Amsterdam-Indonesië;
 • GGTO boeking: € 15 per boeking;
 • Calamiteitenfonds: € 2,50 p.p.;
 • Reserveringskosten: € 20.

Bijkomende kosten ter plaatse

 • Entree kosten en permits bij bezoek parken € 89 p.p.
 • Kosten voor begeleidende gidsen, indien deze specifiek wordt ingezet,
 • t.a.v. de wandelingen
 • Snorkelmateriaal (Advies: Neem uw eigen snorkelmateriaal mee);
 • Optionele excursies;
 • Mogelijke fooien voor chauffeur en/of lokale gids en kamermeisje;
 • Niet genoemde maaltijden en persoonlijke uitgaven.
   

Aandachtspunten

 • Wij attenderen u erop dat, indien de pakketreisovereenkomst door Asia Travel Tours en u is getekend, deze niet meer herroepbaar is;
 • Wij verzorgen graag uw reis- en/of annuleringsverzekering. Het is zeer raadzaam een dergelijke verzekering af te sluiten;
 • Uw paspoort dient na terugkeer van vakantie nog 6 manden geldig te zijn.

 

 

Meer Informatie?

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  15 daagse reis naar Bali
Reiscode:  ATT-TT-022
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terugvelden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.