+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisaanbod » Reisaanbod Indonesië  » 13 daagse reis naar de Molukken

13 daagse reis naar de Molukken

Reiscode: ATT-TT-021

in overleg
Reisduur: 13 dagen / 10 nachten

Hoogtepunten

U leert de waterwegen om en bij Ambon kennen en gaat veel met de boot avontuurlijke tochten maken.

U komt in Ambon aan en heeft tijd om bij te komen van uw vlucht. Bezoek markten en ga op de ‘becak’ een citytour maken. Bezoek een aantal monumentale gebouwen en onderweg naar Soya, ligt op 400 meter hoogte, kunt u genieten van prachtige uitzichten.

U wandelt tot een hoogte van 700 meter langs veel mangosteen- en vruchtbomen. Na een maaltijd gaat u verder met een wandeling van 2-3 uur naar de kust van Hukurila. U stapt in de haven van Telehu op een fastboat richting Saparuna. U bezoekt een dorp waar nog op traditionele wijze potten worden gebakken en daarna gaat u naar fort Duurstede. U doet mee aan een kookklas. Vanuit Saparua vaart u naar een klein eilandje met prachtig wit zandstrand vanwaar u gaat meedoen aan een snorkeltrip.

 

 

Vanuit Haria gaat u via Ambon naar Seram en dan naar Sawai. Na de lunch gaat u door naar Saka tot u niet meer verder kunt en stapt dan weer over op een longtail boot. U slaapt in een eenvoudig houten huisje op palen in het water. U bezoekt Batu Supun een leuk plaatsje om te snorkelen. In overleg met uw gids en tegen betaling kunt u naar Pulau Tujuh varen, een zestal kleine ombewoonde eilandjes met fijn wit zand waar het koraal prachtig is.

U verkent het gebied van het Salawai rivier met haar prachtige bos en kunt u verschillende vogelsoorten en reptielen spotten. U kunt dan bijkomen bij een waterval. Bezoek het dorp waar de Alifuro (de oorspronkelijke bewoners van de bergen van Seram) wonen en bezoekt u de vogelopvang. U gaat samen met deze bewoners een lunch bereiden, die u zelf mag opeten.  

Hightlights

 • Bezoek groenten, fruit- en vismarkt
 • Met becak een korte city tour
 • Chauffeur met auto
 • Bezoek Portugese katholieke kerk
 • Mooie wandelingen met prachtige uitzichten langs mooie en diverse dorpen
 • Bezoek ‘Ouw’ dorp
 • Bezoek fort Duurstede
 • Deelname kookklas
 • Diverse snorkeltrips
 • Diverse boottochten
 • Bezoek mooie watervallen
 • Spotten verschillende vogelsoorten en reptielen
 • Bezoek van de aan de Alifuro stam


Dagprogramma

Codering: B= Breakfast; L= Lunch, D= Diner, FB= Full Board

 

Dag 1. Vertrek uit Nederland

 

Dag 2. Aankomst Ambon en transfer hotel.

Bij aankomst op de luchthaven van Ambon wordtu door een gids en chauffeur opgewacht en in circa 30-45 minuten naar uw hotel gereden. De nieuwe brug die beide schiereilanden verbindt zorgt ervoor dat u vrij snel in Ambon bent. De gids die u vandaag ophaalt blijft het grootste deel van de trip bij u. De rest van de middag is ter vrije besteding, U heeft geen auto of gids tot uw beschikking.

 

Overnachting in Aston, deluxe kamer

Prettig middenklasse hotel even buiten het centrum van de stad. Comfortabele kamers. Er is ook een zwembad.

 

Dag 3. City tour stad, rit naar Soya, wandeling naar Hukurila (B & L)

In de ochtend wandelt u naar de levendige groenten-en fruitmarkt, uw gids laat u allerlei typische ingrediënten zien, op korte afstand ligt de vismarkt. Voor een Ambonees is verse vis een heel belangrijk onderdeel van een maaltijd en op deze markt heeft hij alle keus. Let wel dat het bij een vismarkt altijd modderig is, doe daarom bij voorkeur dichte schoenen aan. Na het uitgebreide bezoek aan de markten staat er een becak klaar en maakt u met becak een korte city tour waarbij u onder andere enkele monumenten bezoekt en geniet van de uitzichten. Aansluitend rijdt u met auto en chauffeur de stad uit in de richting van Soya, onderweg passeert u een aantal punten vanwaar u prachtige uitzichten heeft over de stad en de wijde omgeving. Soya ligt op ca. 400 meter hoogte tegen de helling van de Sirimau berg (950 m). Net voordat de auto parkeert passeert u de kerk van Soya. Dit katholieke kerkje werd in 1876 door de Portugezen gebouwd, in de woelige jaren rond 2000 werd het kerkje volledig afgebrand. Het is nu weer opgebouwd zoveel mogelijk in de oude stijl.

 

Bij de parkeerplaats meldt u zich en betaalt een kleine donatie. U wandelt ca. 300 treden naar boven. Onderweg wandelt u langs veel manggis- en andere vruchtbomen. Op een hoogte van ongeveer 700 meter houdt het pad op en treft ueen stenen troon aan. Dichtbij bevindt zich de tampayang keramat, een aardeweken urn die gedeeltelijk in het zand is begraven en altijd water bevat, zelfs in de droge tijd. Aan het water worden geneeskrachtige en gelukbrengende krachten toegeschreven. Overigens is het uitzicht hier weer prachtig. U wandelt vervolgens weer naar beneden en even voor het einde van de trap wandelt u naar links naar uw lunchplek. Bij een lokaal woonhuis krijgt u een typische Ambonese maaltijd met zoete aardappelen, kokosgerecht en andere lekkere groente- en visgerechten. Als het weer het toelaat eet u buiten met een prachtig vergezicht. In deze buurt wordt ook zogenaamde sopi gemaakt, sterke jenever van het sap van de suikerpalm. Men is niet altijd aan het werk.

Na de lunch wandelt u terug naar Soya en start hier (of u rijdt eerst nog een stukje met de auto) met een wandeling van ca. 2 tot 3 uur naar de kust ten hoogte van Hukurila. Een leuke en niet zware wandeling die met name naar beneden gaat. U passeert dorpjes, volgt smalle paden (sommige verhard andere niet, kunnen glad zijn in de regentijd) en loopt langs tuinen waar allerlei vrucht en andere gewassen groeit. In Hukurila wordt u opgehaald door een auto met chauffeur en rijdt u terug naar uw hotel.

 

Overnachting in Aston, deluxe kamer

 

Dag 4. Transfer naar Saparua, city tour (B & D)

In de ochtend rijdt u in korte tijd naar de haven van Tulehu waar u aan boord stapt van een fastboat naar Saparua.U vaart in ongeveer een uur over en arriveert rond 9.00 uur op het eiland (boten varen niet op zondagen en feestdagen). Hier aangekomen wordt u door een auto opgehaald en verkent u de stad. U bezoekt een ‘Ouw’ dorp waar nog steeds potten worden gebakken op een traditionele manier en brengt een bezoekje aan Fort Duurstede.

 

Overnachting in Putih Lesi Indah, standaard

Zeer eenvoudige homestay, maar direct aan een mooi wit zandstrand. De kamers hebben een eigen badkamer met mandi-stijl douche (geen warm water) en hurktoilet en/of westerse WC (Het laatste is afhankelijk van de beschikbaarheid van deze kamers). Sommige kamers hebben zeezicht, andere liggen om de tuin, maar ze zijn allemaal zeer dicht bij het strand. De homestay ligt op ongeveer 45 minuten van Saparua stad.

 

Dag 5. Saparua, kookklas (FB)

Samen met lokale vrouwen en de gids gaat u naar de markt waar u inkopen zal doen voor de kookles. Als alle ingrediënten gekocht zijn, gaat u met het openbaar vervoer naar het dorp van de vrouwen. Hier krijgt u kookles in typische, traditionele maaltijden. Onder andere zitten hierin zoete koekjes gemaakt van sago meel. Samen geniet u aansluitend van een heerlijke maaltijd.

 

Overnachting in Putih Lesi Indah, standaard

 

Dag 6. Saparua, snorkeltrip (FB)

U vaart naar een klein eilandje met een prachtig wit zandstrand. Het eiland is nagenoeg verlaten, op een klein guesthouse na. Lunch is inclusief en wordt geserveerd in het guesthouse of meegenomen als picnic lunch. Snorkelsets zijn niet inclusief en kunnen lastig zijn te vinden. U kunt het beste uw eigen set meenemen. Bij grotere golven is het mogelijk dat u snorkelt met een boot voor de kust van uw homestay.

 

Overnachting in Putih Lesi Indah, standaard

 

Dag 7. Transfer naar Sawai (B & L & D)

In de ochtend wordt u naar de haven Haria gereden waar u aan boord stapt van een speedboot terug naar Ambon. U verlaat de boot en stapt aan boord van een tweede speedboot naar Seram, u arriveert in de late ochtend op Seram. Aangekomen in de haven Amahai wordt u door een auto opgehaald en rijdt u naar de andere kant van het eiland Sawai. Even buiten het stadje Masohi staat een lekkere lunch te wachten met familie van uw gids. Na de lunch reist u verder. Onderweg passeert u tropisch regenwoud en uitgestrekte velden. U komt aan in het dorpje Saka, de auto kan vanaf hier niet meer verder. U stapt aan boord van een longboot en vaart in ongeveer 45 minuten naar uw guesthouse.

 

Overnachting in Lisar bahari, standaard

Eenvoudige houten huisjes op palen in het water. Elk huisje heeft een gezamenlijke huiskamer met verschillende aparte slaapkamers met open plafond en elk een eigen mandi kamer (gesloten plafond, alleen koud water en westerse wc). Heel eenvoudig maar er is een prettige huiselijke sfeer. Lisar Bahari grenst aan het dorpje Sawai, een leuk dorpje om te ontdekken.

 

Dag 8. Sawai, snorkelen Batu Supun (FB)

Met een longboat vaart u vandaag naar Batu Supun, een prachtige locatie om te snorkelen. Een lunch wordt vandaag klaargemaakt op een eilandje waar u ook vliegende honden (kalong) kunt zien. Na de lunch kunt u nog even snorkelen voordat u weer terug vaart naar uw guesthouse.

 

Wilt u mooier koraal dan kunt u in overleg met de gids naar Pulau Tujuh varen, een zestal (niet zeven zoals de naam doet vermoeden!) kleine, onbewoonde met fijn wit zand omzoomde eilandjes met prachtige en grotendeels intact koraal. De tocht er naar toe met een speedboot duurt ongeveer 1-1,5 uur. U betaalt extra voor de transport kosten.

 

Overnachting in Lisar bahari, standaard

 

Dag 9. Sawai, boswandeling en bezoek waterval (FB)

Vandaag verkent u het gebied van de Salawai rivier en het prachtige bos. U heeft hier een redelijke kans om verschillende vogelsoorten en reptielen te spotten. U ziet hoe de lokale mensen de schors van de sago palm verwerken tot bloem. Hierna loopt u naar een mooie waterval. Mocht u na terugkomst nog voldoende tijd hebben dan kunt u in de namiddag nog gaan snorkelen.

 

Overnachting in Lisar bahari, standaard

 

Dag 10. Bezoek Alifuro tribe, koken, transfer naar Masohi (B & L)

Vandaag brengt u een bezoek aan een dorp waar de Alifuro wonen. Voordat u deze bereikt stopt u nog kort bij een vogelopvang, u ziet hier prachtige papegaaien en andere kleurrijke vogels. De dieren worden hier opgevangen, verzorgt en later losgelaten in de omringende bossen.U betaalt hier een kleine donatie van ca. Rp 50.000 per persoon.

 

De rit naar het Alfuro dorp Haulu duurt ongeveer 1-1,5 uur, het laatste deel van de weg kan in slechte conditie zijn, waardoor het mogelijk is dat u delen moet lopen. De Alifuro zijn de originele bewoners van de bergen van Seram. Ze staan bekend om hun animistische geloof, typische huizen en de rode hoofddoeken die de mannen dragen, maar tegenwoordig zijn de moderne invloeden goed terug te zien. Om wat beter contact te krijgen met de lokale bevolking gaat u samen met enkele lokale bewoners uw eigen lunch koken. U wandelt eerst naar een van de tuinen om hier wat wortels of groenten te verzamelen, die worden later op een traditionele manier met gebruik van bamboe kokers gekookt. Om te maaltijd wat feestelijker te maken wordt er een kip geslacht. Nadat alles gekookt is eet u te samen met enkele bewoners deze heerlijke gezonde maaltijd op, er is geen bestek en u eet met uw handen of met bamboe lepels. Na de maaltijd neemt u afscheid en rijdt u naar de hoofdstad van Seram, het kleine plaatsje Masohi.

Overnachting in Irene, airco kamer met warm water

Vriendelijk, maar eenvoudig guesthouse met simpele maar nette kamers. Even buiten het centrum van Masohi gelegen. Elke kamer heeft een eigen badkamer met een douche en een handmatig door te trekken westerse wc.

 

Dag 11. Boot naar Ambon, vrije dag (B)

 

U rijdt in de ochtend naar Amahai en stapt aan boord van een speedboot naar Ambon, u arriveert rond 10.00 uur bij de haven van Tulehu, u wordt opgehaald en rijdt in korte tijd naar hotel The Natsepa waar u onder andere bij het zwembad kunt genieten van een rustige middag.

 

Overnachting in Natsepa, deluxe

Prettig hotel met comfortabele hotels, gelegen aan het Natsepa strand buiten de stad Ambon. Groot zwembad. Op korte afstand van de haven Tulehu (boten naar Saparua en Seram).

 

Dag 12. Transfer airport (B)

U wordt vandaag naar de luchthaven van Ambon gereden, tijd afhankelijk van uw vlucht.

 

Dag 13. Aankomst in NederlandOvernachtingenPrijsinformatie

 

Corona

 • Naar veel gebieden blijft reizen risicovol;
 • Daarom zijn er op dit moment geen data en reizen bekend;
 • U kunt ons wel benaderen voor meer informatie of een reis op maat.
   

 

 

 RouteFoto's
Reisvoorstel aanvragen

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  13 daagse reis naar de Molukken
Reiscode:  ATT-TT-021
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terug
   
  Typ de tekst uit de afbeelding over:
  CAPTCHA code
 velden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.