+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisaanbod » Reisaanbod Indonesië  » 10 Dagen Molukken

10 Dagen Molukken

Reiscode: ATT-TT-101

in overleg
Reisduur: 10 dagen / 8 nachten

Hoogtepunten

Boek nu, en ontvang een gratis welkom diner.

Verken de Molukken, een eilandengroep gelegen in oost Indonesie, en vooral bekend van de prachtige stranden en het specerijen verleden.

U komt in Ambon aan en heeft tijd om bij te komen van uw vlucht. Bezoek markten en ga op de ‘becak’, een lokale fietstaxi met gids een citytour maken. Ambon kent vele Nederlandse en Portugese invloeden zoals het fort Amsterdam.

 

Vervolgens is het tijd om het diverse en prachtige eiland Saparua te verkennen, per boot vaart u naar Saparua, waar u bij aankomst een traditionele pottenbakkerij verkent en het oud Nederlandse Fort bij Duurstede bezoekt.

Snorkelen bij Nusa Laut, staat ook op het programma, per boot bezoekt u dit eiland en geniet u van de parelwitte strandjes en onderwaterwereld.

 

Bij een bezoek aan Saparua mag een kennismaking met de lokale bevolking niet ontbreken, onderweg naar Sawai bezoekt u dan ook de Alufuru stam, een inheemse stam uit deze regio.

Aangekomen in Sawai, een dorpje in een mooie baai kunt u verder genieten van de rust van de Molukken en de prachtige natuur. In de aankomende dagen gaat u snorkelen & picknicken, doet u een jungle tour per boot en is er voldoende tijd om te relaxen.

Op de laatste dag reist u terug van Sawai naar Ambon per auto en speedboot.

 

 Dagprogramma

Dag 1: Vertek

 

   


Dag 2 :  Aankomst Ambon
Aankomst Ambon chauffeur haalt u op en brengt u naar uw hotel voor de overnachting.

Maaltijden inbegrepen: nvt
Reistijd: Ongeveer 2 uur

   

 

Dag 3 :  Ambon, stadstour (Pintu Kota, Oude Moskee, Fort Amsterdam)
Na het ontbijt ontmoet je je gids en start de tour per becak naar de traditionele markt. De becak is een fietstaxi en een veelgebruikt vervoermiddel in de stad. Na het marktbezoek gaat u verder met de auto. Je bezoekt de begraafplaats van Kapahaha Tantui. Hier liggen Nederlandse, Indonesische, Britse en Australische soldaten. Op deze locatie stond een Japans concentratiekamp waar soldaten uit Australië werden vastgehouden. Het kerkhof is goed onderhouden en herinnert aan heftige tijden. Een indrukwekkend terrein, mooi onderhouden tuin met schaduwbomen.

Je rijdt naar het noorden van Ambon om Fort Amsterdam te bezoeken. Ooit gebouwd door de Nederlanders in 1637 in de tijd dat zij de specerijenhandel op de eilanden beheerste. Maak een korte wandeling in de omgeving om de eerste kerk van Ambon te bezoeken die door de Portugezen werd gebouwd. Iets verderop in de straat vind je ook de oude moskee, die werd gebouwd door de koning van Hila.

 

   


Terwijl je een schilderachtige route en verschillende traditionele dorpjes passeert, kom je bij Poka en neem je de brug naar de stad Ambon. Geniet onderweg van een lunch, je bezoekt het standbeeld van lokale helden Marta Christina en Pattimura Monument voordat je terugkeert naar het hotel.

Maaltijden inbegrepen: Ontbijt
Reistijd: Volledige dag


Dag 4:  Ambon naar Saparua
Tijdens de rit naar de haven van Tulehu kun je een stop maken voor typisch Indonesische snacks. In Tulehu stap je op de boot naar het eiland Saparua, even ten oosten van Ambon. De eerste dag bezoekt u het pottenbakkersdorp 'Ouw' en Fort bij Duurstede en checkt u in bij het eenvoudige hotel.

Maaltijden inbegrepen: Ontbijt
Reistijd: Volledige dag

 

   

 

Dag 5:  Saparua / Nusa Laut + Snorkelen
In de ochtend vertrekken we na het ontbijt naar de haven van Haria, waar een boot klaar ligt om naar Nusa Laut te varen. Eerst gaan we naar de geboorteplaats van Martha Christina Tiahahu, het dorp Abuba. Na een bezoek aan het monument lopen we naar een zoetwater met zoutwater gemengde bron, waar je een heerlijke duik kunt nemen. Vanaf hier lopen we langs de kust naar Sila om fort Beverwijck te bekijken. Gasten kunnen snorkelen om de prachtige koraaltuinen van Nusa Laut te zien. Om 15.00 uur varen we terug naar Haria.

Maaltijden inbegrepen: Ontbijt, Lunch

 

   

 
Dag 6:  Saparua - Alifuru Village - Sawai
Vandaag wordt u van uw hotel naar de haven gebracht en vervolgens neemt u een snelle boot naar Namano. Bij aankomst wordt u naar uw hotel gebracht. Onderweg maak je een stop om Alifuru Village te bezoeken. Alifuru-stammen zijn volgens de verhalen die in de Maluku circuleren, de eerste mensen die het eiland Seram bewoonden. Een Alifuru huis is gemaakt van oa sagoboom zonder spijkers te gebruiken. Hout en huispalen worden vastgebonden met touw van rotan. Terwijl het dak is gemaakt van sagopalmbladeren of bladeren. De bouw van de woning wordt ondersteund door grote bamboe te gebruiken om alles vast te houden.

Maaltijden inbegrepen: Ontbijt, Avondeten
Reistijd: Volledige dag

 

   

 
Dag 7:  Sawai / Snorkelen en picknicken bij Hidden Gem
Met een boot ga je naar Batu Supun. Het is daar geweldig snorkelen. Een lunch wordt meegenomen naar het strand en aan het eind van de dag ben je weer terug in je pension.
 
Maaltijden inbegrepen: Ontbijt, Lunch, Avondeten
Reistijd: Volledige dag

 

   

 

Dag 8:  Sawai / Boot Jungle River Tour en waterval + lunch
Vandaag maken we een jungletocht langs de Salawai-rivier. De natuur is heerlijk schoon, misschien zie je krokodillen zonnebaden aan de waterkant. Het is mogelijk om de productie van Sago aan de oever van de rivier te zien. In de middag is er tijd om te snorkelen (eigen arrangement).
 
Maaltijden inbegrepen: Ontbijt, Lunch, Avondeten
Reistijd: Volledige dag

 

   

 

Dag 9:  Sawai - Ambon
Vandaag gaat u met een fastboat naar Saleman. Bij aankomst wordt u naar Amahai gebracht en vervolgt u met de andere boottocht naar Tulehu (Ambon). Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht. Geniet van de rest van de dag.

Maaltijden inbegrepen: Ontbijt
Reistijd: Volledige dag

 

   

 
Dag 10:  Vertrek
Vandaag wordt u opgehaald door uw chauffeur en naar de luchthaven gebracht. Hier eindigt onze service en we wensen u een veilige reis.

Maaltijden inbegrepen: Ontbijt
Reistijd: Volledige dag

   


OvernachtingenPrijsinformatieRouteFoto's
Reisvoorstel aanvragen

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  10 Dagen Molukken
Reiscode:  ATT-TT-101
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terug
   
  Typ de tekst uit de afbeelding over:
  CAPTCHA code
 velden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.