+ 31 (0) 6 239 626 76

Landeninformatie

De Filipijnen

De Filipijnen is een fascinerende archipel. De Filippijnen grenst via zee aan Maleisië, Indonesië, China (Taiwan) en Vietnam. Er is zoveel te zien en te beleven.

De Filipijnen hebben ongeveer 7105 eilanden. De drie belangrijkste eilandengroepen zijn: Luzon, Visaya’s en Mindanao. Op basis van deze eilandengroepen, geven wij u... Lees verder »

Indonesië
De officiële naam van het land is de Republiek Indonesië. Indonesië heeft meer dan 235 miljoen inwoners. Hiervan woont ruim 115 miljoen mensen op Java.
Meer dan 85% van de Indonesiërs heeft de Islam als geloof. Op Bali zijn de mensen voornamelijk Hindoes... Lees verder »

Myanmar
Myanmar is gelegen in het westen van de Zuidoost-Azië regio. Het grenst in het noordwesten aan Bangladesh en India, in het noorden en noordoosten aan de Tibet en Yunnan regio’s van China en in het oosten en zuidoosten wordt het begrensd door Laos en Thailand. Vanaf februari 2011 bestaat Myanmar uit 14 staten en regio’s en 67 districten. Myanmar heeft een aaneengesloten kustlijn van 1,930 kilometer langs de Golf van Bengalen en de Andamanse Zee... Lees verder »

Singapore
Singapore is het kleinste land van Zuidoost-Azië en ligt ten zuiden van Maleisië. Singapore is een klein land, maar wel een echte wereldstad. Het land is anders dan de rest van Zuidoost-Azië. Het is één van de grootste havensteden ter wereld. Singapore heeft een oppervlakte van 716 km², wat neerkomt op ongeveer de helft van de Nederlandse provincie Utrecht. Er wonen 5,7 miljoen mensen waarvan 77 procent Chinees, 14 procent Maleier en 8 procent van Indiase afkomst... Lees verder »

Thailand
Thailand is een land in Azië dat grenst aan Laos, Cambodja, Myanmar en Maleisië. De hoofdstad van Thailand is Bangkok. Een aantal grote steden in Thailand zijn: Phuket, Pattaya, Hat Yai, Chiang Mai en Pattani. Rondom het vasteland liggen nog vele eilanden, waarvan Phuket, Koh samui en Koh Chang het grootst zijn... Lees verder »

Vietnam
Vietnam grenst in het Noorden aan China en in het westen aan Laos en Cambodja. Delen van de Mekong Delta waren ooit het bezit van het grote Khmer rijk en daarom ziet u zeker in deze regio nog veel Khmer invloeden terug. Het oosten en zuiden van Vietnam grenst aan de golf van Tonkin... Lees verder »