+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisaanbod » Reisaanbod Thailand » Isaan, het traditionele Thailand (15 dagen)

Isaan, het traditionele Thailand (15 dagen)

Reiscode: T-0005

in overleg
Minimum 2-3 pers. € 1.115
Minimum 4 ++ pers. € 1.097

Hoogtepunten

REISROUTE: BANGKOK - KANCHANABURI - KHAO YAI - ISAAN (NOORDOOST-THAILAND) - CHIANG MAI - BANGKOK

 

Als u het traditionele Thaise leven eens wilt ervaren, dan is Isaan hiervoor het perfecte opstapje. Isaan staat bekend als het armste deel van het koninkrijk. De tijd lijkt op deze plek langzamer voorbij te gaan, de mensen zijn er vriendelijk en open. Het toerisme staat hier nog in de kinderschoenen. Hier bepalen de Thaise geschiedenis en cultuur de gang van zaken. Als u met behulp van een ervaren gids door centraal en noordoost Thailand reist, gaat er een oude wereld voor u open.Dagprogramma

Dag 1Aankomst in Bangkok; Rooftop bar? Liggende Boeddha?

Uw reis begint niet voor niets in Bangkok, aangezien er wordt gezegd dat alle wegen hier beginnen en naar toe leiden. Bangkok is een van de grootste en warmste metropolen ter wereld en er valt voor iedereen wat te beleven. De Thai ontvangen u hartelijk en stellen beleefdheid en vriendelijkheid zeer op prijs.


U kunt Bangkok naar eigen inzicht verkennen, maar wij raden u aan in ieder geval te genieten van het iconische Wat Arun aan de Chao Praya rivier of van de grote Liggende Boeddha in Wat Pho. Vanaf de talloze rooftop bars heeft u een geweldig uitzicht over de omgeving. Ook kunt u ontspannen met een traditionele Thaise massage. En laten we het heerlijke eten niet vergeten! Schuift u vooral aan bij de Thai als zij hier druk doende mee zijn.


Eenmaal aangekomen in Bangkok wordt u opgehaald door onze Engelssprekende chauffeur en vervolgens naar uw hotel gebracht.

 

   


Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden: ontbijt, lunch
Vervoer: minibus, boot

 

Dag 2Bangkok; Klong tour door het Venetië van het Oosten

Vandaag gaat u het Venetië van het Oosten ervaren. Aan het eind van de ochtend bereiken we via een korte rit de Chao Pjraya rivier, het startpunt van deze trip. De kanalentocht is een originele tocht in het wijde waterlandschap van Bangkok en is een unieke belevenis.

De uitgestrekte gebieden rondom Bangkok zijn vaak alleen over water te bereiken. De klongs (kanalen) zijn daarom van groot belang. De bevolking leidt haar leven nog steeds voornamelijk op de wijze van de voorouders.

Er liggen weelderige plantages langs het water waar allerlei tropische fruitsoorten verbouwd worden, zoals mango’s, papaja’s en doerians. De drukte van de stad blijft achter als u met verschillende boten een spectaculaire tocht maakt door dit gebied. Een belevenis om niet te vergeten!


Bij deze reis is een eenvoudige lunch in begrepen, en wel in een typisch Thais buurtschap. Hier kunt u ook een glimp opvangen van het Bangkok Hilton, de Bangkwang gevangenis.

 

   

 

Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 3Vrije dag in Bangkok; Grand Palace, Chinatown, Jim Thompson House?

Deze dag kunt u naar eigen inzicht invullen. Wellicht gaat u de stad in, neemt u een heerlijke Thaise voetmassage of gaat u zwemmen in het hotel. Ook kunt u via een watertaxi naar de oude stad, China Town of het Jim Thompson House.


Indien u wat meer informatie wenst over andere excursies en/of uitgangsmogelijkheden in Bangkok, neem contact op met Asia Travel tours.

 

   


Overnachting: Pung-Waan Resort & Spa
Maaltijden: ontbijt, lunch
Vervoer: minibus

 

Dag 4Naar Kanchanaburi; Drijvende Markt en Bridge on the River Kwai.

Vandaag reizen we na het ontbijt per minibus naar de beroemde drijvende markt van Damnern Saduak. Tijdens de rit langs de kust is te zien, in het seizoen, hoe de Thai zout winnen uit zeewater. De drijvende markt ligt in de provincie Ratchburi, ongeveer honderd kilometer ten westen van Bangkok. Middels een boottocht zijn we binnen een half uur op de markt, waar handelaars op honderden bootjes hun levensmiddelen verkopen.


Het lijkt misschien een toeristische attractie, maar er zijn nog maar weinig drijvende markten. Het is een prachtig gezicht, al die bootjes, en u krijgt een indruk van hoe Thailand er decennia geleden uit zag. Het is hier het perfecte moment om van een kop lokale ijskoffie te genieten.  

 

   


Vervolgens reizen we verder naar Kanchanaburi, bekend geworden door de film 'Bridge over the River Kwai' en de beruchte dodenspoorlijn. We lunchen vlakbij de brug op een drijvend restaurant en daarna bezoeken we het ereveld Chungkai, één van de drie rustplaatsen voor de slachtoffers van de dodenspoorlijn. Ook bezoeken we Wat Tham Khao Pun, een grottempel ten zuidwesten van de Chungkai.

In de grot zijn boeddhistische en hindoeïstische beelden en beeldjes te bewonderen, als een klein heiligdom tussen de stalagmieten en stalactieten. De Japanners gebruikten tijdens de Tweede Wereldoorlog het grotcomplex als opslagruimte. We gaan verder naar het Pung-Waan Resort, op de oever van de Kwai Noi Rivier.

In de namiddag kunt u zelf uw tijd besteden. Maak bijvoorbeeld een avontuurlijke fietstocht, ga varen op een vlot of ontspan in Baan Pungnoi, een traditionele Thaise massagesalon en kruidensauna. Ook kunt u hier een verfrissende duik nemen in het grote zwembad.

Na het diner (niet inclusief) is er regelmatig een Pong-Lang Show. Er worden tijdens zo’n show traditionele Birmese dansen en muziek uitgevoerd door kinderen van Birmese immigranten.


Overnachting: Kodaun River Kwai Resort
Maaltijden: ontbijt, lunch, diner
Vervoer: minibus, trein

 

Dag 5Kanchanaburi; Hell-Fire Pass, met het boemeltje over de dodenspoorlijn

Na het ontbijt reizen we per minibus naar de stroomopwaarts gelegen Hellfire Pass. Het bijbehorende museum is opgezet ter nagedachtenis aan de gruwelijke gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog toen Japan, na bezetting van Thailand en Birma, een spoorlijn tussen beide landen liet aanleggen. Dit spoor liep dwars door bergland en jungle. In het museum kunt u van alles bekijken over deze periode: zo zijn er filmvoorstellingen, foto’s, tekeningen en zelfgemaakte voorwerpen.

De Hellfire Pass is 1200 meter lang en 5 meter breed. Het loopt door een berg en werd onder vreselijke omstandigheden uitgehakt door krijgsgevangenen en dwangarbeiders. De naam is afkomstig van de olie- en carbidlampen die het werk ’s nachts verlichtten. Onder leiding van een ervaren gids verkent u deze beruchte passage.

 

   


Er wordt geluncht bij het treinstation van Ban Nam Tok. We zetten de reis naar het plaatsje Ta Ke Len voort met de boemeltrein over de oude spoorlijn, waar u adembenemende uitzichten zult meemaken. Het boemeltreintje beweegt zich langzaam over de beroemde houten viaducten langs de River Kwai. Vervolgens gaan we verder naar een Jungle Raft: een drijvend hotel middenin de jungle, gebouwd van hout en bamboe.

De eenvoudige kamers zijn voorzien van airconditioning en hebben elk een badkamer met douche en toilet plus een veranda. Op deze betoverende plek kunt u heerlijk tot rust komen. U kiest zelf hoe u de namiddag wilt doorbrengen. Misschien wilt u gewoon relaxen, het nabijgelegen dorpje bezoeken, of zwemmen in de rivier. Als u behoefte hebt aan een massage, dan kunt u hiervoor terecht bij een traditionele Thaise salon. Het diner wordt geserveerd bij een prachtig uitzicht over de River Kwai.


Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden: ontbijt, lunch
Vervoer: minibus

 

Dag 6Erawan watervallen, Srinakarin Dam en transfer naar Bangkok

We ondernemen na het ontbijt een mooie rit naar het Erawan Nationaal Park. Hier bezoeken we de Erawan watervallen: zeven helderblauwe terrassen waarin u mag zwemmen. U kunt tevens de grotten en spelonken verkennen die achter sommige watervallen liggen.

 

Vergeet u niet om aandacht te schenken aan de kleine visjes die zich aan uw huid vastzuigen. Ze zijn niet gevaarlijk, maar het kriebelt behoorlijk. In luxe massagesalons worden deze visjes ingezet om de huid op natuurlijke wijze te reinigen. We lunchen nabij de grootste dam in Thailand, de Srinakarin Dam, welke ook bezocht zal worden.

 

   

 

Daarna is de tijd aangebroken om weer terug te keren naar Bangkok. Indien daar tijd voor is, zal er op de terugreis nog even gestopt worden bij de Chedi van Nakorn Pathom. In het andere geval kunt u deze hoogste Chedi ter wereld vanuit de minibus bewonderen. Het is een belangrijk boeddhistisch bedevaartsoord. Tegen de avond bent u terug in uw hotel in Bangkok.


Overnachting: Korat Resort
Maaltijden: ontbijt, lunch
Vervoer: minibus

 

Dag 7Noordoosten via Khao Yai nationaal park, watervallen en Lamtakong Meer

Na het ontbijt vertrekken we al vroeg per minibus met airco naar Korat (Nakorn Ratchasima), de toegangspoort tot de Isaan. We pauzeren bij de Tadan Dam, de grootste dam in Zuidoost Azië. We vervolgen onze trip over een lokale weg, dwars door het dichtbegroeide en heuvelachtige landschap van Khao Yai. Dit is Thailands oudste en bekendste nationale park en er bestaan hier meer verschillende planten- en dierensoorten dan waar ook op aarde.


Er is een kans om in deze bijzondere omgeving dieren tegen te komen die u normaalgesproken alleen in dierentuinen kunt zien, zoals olifanten en tijgers. We maken regelmatig tijd voor een pauze en een versnapering. Ook stoppen we onder meer bij de watervallen waar Leonardo DiCaprio een duik nam in de film The Beach. Durft u dit ook aan?

 

   


We lunchen in de buurt van weer een andere waterval en ondernemen een ontspannende wandeling bij het hoofdkwartier van het park, dat tevens dienst doet als bezoekerscentrum. Tijdens het vervolg van onze reis maken we ook nog een stop bij een van de lokale fruit- en bloemenmarkten.

De gids laat u kennis maken met nieuwe smaken; als u bijvoorbeeld nog nooit dragon fruit heeft gegeten, dan is dit uw kans. Via een prachtige route langs het Lamtakong Meer bereiken we aan het eind van de middag het Korat Resort of een gelijkwaardig verblijf.

In de avond kunt u uw diner (niet inclusief) nuttigen in een gemoedelijk restaurant met indrukwekkende waterpartijen in de tuin. Ook treden hier vaak lokale artiesten op.


Overnachting: President Hotel
Maaltijden: ontbijt, lunch
Vervoer: minibus

 

Dag 8Een culturele route; BanDan Kwian, Phimai, Baan Phrasat, zijdedorp, Udon Thani

We beginnen de dag met een ontbijt en gaan dan verder naar Ban Dan Kwian, een pottenbakkersdorp. Deze potten worden met de hand gemaakt en bewerkt, waarna het in grote ovens gebakken wordt. Als u nog geen souvenirs heeft bemachtigd, dan is dit uw plek om dat te doen. Vervolgens reizen we verder naar de Phrasat Hin Phimai. Deze schitterend gerestaureerde Khmer-ruïnes uit de 12e eeuw liggen in een mooi park. U loopt met een gids door het park, waar u uitleg krijgt over waar de gebouwen en vijvers ooit voor dienden. Angkor Wat in Cambodja is een van de zeven wereldwonderen en Phimai was vroeger daarmee verbonden.


Vlakbij Phimai staat een eeuwenoude Bayan Tree. Deze religieuze boom trekt dagelijks vele boeddhistische bezoekers. Na deze bezichtiging luncht u in een lokaal restaurant. Tijdens het vervolg van de reis naar het volgende culturele erfgoed heeft u prachtig zicht op de vele rijstvelden in de omgeving.

 

   


Baan Phrasat is nog niet zo lang geleden voor het publiek geopend. Er is hier door archeologen één van de oudste prehistorische vondsten van Thailand gedaan, van zeker 1000 jaar voor Christus. De mensen die hier toen woonden maakten uniek beschilderde potten, gereedschappen en sieraden van hoge kwaliteit. Er zijn ook menselijke skeletten uit die tijd in nabijgelegen tombes te bezichtigen.

Op de route naar Udon Thani wordt er een stop gemaakt in Chonnabot, een dorpje waar de inwoners voornamelijk leven van (hand)geweven zijde met prachtige patronen. U overnacht in het in het President Hotel of een gelijkwaardig verblijf. Het diner is niet inbegrepen, maar als u een fantastische ervaring wilt meemaken, dan kunt u zich met een riksja naar een restaurant aan het meer laten vervoeren.


Overnachting: Sook Somboon Hotel
Maaltijden: ontbijt, lunch
Vervoer: minibus

 

Dag 9Langs de Mekong aan de grens met Laos, Ban Phu rotsformaties en Chiang Khan

Vandaag wordt het vroeg opstaan, omdat we direct na het ontbijt Ban Phu gaan bezoeken. Dit prachtige park staat bekend om haar grillige rotsformaties, die gevormd zijn door een vroegere route van de Mekong Rivier. Van de vele tempels in dit gebied zijn er sommige nog steeds in gebruik. Er is zelfs een tempel die als dak een enorm rotsblok heeft. De gids wijst u in Ban Phu op de zeer oude rotsschilderingen die bewaard zijn gebleven (1500-4000 jaar voor Christus) en op oude tekens en legendes van vroegere beschavingen. Voor meer informatie, neem contact op met Asia Travel Tours.


Hierna volgen we de Mekong Rivier, vanaf het plaatsje Si Chiang Mai op de grens met Laos. U kunt aan de andere kant van de rivier Vientiane, de hoofdstad van Laos, zien liggen. Vanaf april 1994 is Vientiane met Thailand verbonden via de Vriendschapsbrug, die we vandaag niet bezoeken. In Sangkom wordt er tijd gemaakt voor de lunch.

 

   


We vervolgen onze reis verder langs de Mekong, waarbij zichtbaar wordt dat Laos in dicht regenwoud gehuld is, terwijl de Thaise kant er gecultiveerd uitziet. In het dorpje Chiang Khan zijn de straten smal en de huizen van hout. U logeert in het Sook Somboon Hotel, dat aan de oever van de rivier ligt. Dit in Thaise stijl gebouwde guesthouse/hotel is voornamelijk uit teakhout opgetrokken. Eenmaal hier aangekomen kunt u er voor kiezen om tijdens zonsondergang een romantische boottocht over de Mekong te maken (exclusief). Voor meer informatie, neem contact op met Asia Travel Tours.

Overnachting: Rain Forest Resort
Maaltijden: ontbijt, lunch
Vervoer: minibus

 

Dag 10Chiang Khan; Thailands mooiste route

Naar eeuwenoud gebruik geeft iedere familie in Chiang Khan aalmoezen aan de in saffraangele gewaden gehulde monniken. Dit gebeurt bij zonsopkomst en om dit te zien dient u vroeg op te staan. Als we ontbeten hebben, verlaten we het hotel voor een rit door de bergen en de jungle. We stoppen regelmatig bij een aantal nationale parken en kunnen gerust vaststellen dat dit een van de allermooiste routes van Thailand is.

Loei is een provincie die vooral bekend is door haar wijngaarden. Een daarvan gaan we bezoeken: Chateau de Loei. In het dorp Bo Po is een zoutwaterbron, waarin de dorpelingen water koken totdat alleen het zout overblijft. Dit zout wordt verkocht. Onderweg wordt er tijd gemaakt om te lunchen.

 

   


Het Thung Salaeng National Park mogen we ook niet overslaan. Hier zijn de Keang Sopha watervallen te vinden, ook wel de Niagara Falls van Thailand genoemd. Het zijn de grootste watervallen in Phitsanulok. U kunt hier ook zwemmen, mits de stroming niet te sterk is.


U overnacht in het Rain Forest Resort of een gelijkwaardige verblijf. Hier kunt u dineren en, als u dat leuk vindt en het qua seizoen mogelijk is, kiezen voor Wild Water Rafting (beide opties niet inclusief). Voor meer informatie, neem contact op met Asia Travel Tours.


Overnachting: Ruean Phae Royal Park Hotel
Maaltijden: ontbijt, lunch
Vervoer: minibus, fiets

 

Dag 11Phitsanulok; ontdek de ruïnes van de voormalige hoofdstad Sukhothai per fiets

Na het ontbijt gaan we per fiets het prachtige historische park Sukhothai doorkruisen. Sukhothai was de eerste hoofdstad van Thailand, dat toen nog Siam heette. De stad werd verlaten toen de invloed en macht van Ayutthaya, de tweede hoofdstad, in de veertiende eeuw toenamen. U krijgt een plattegrond van de gids, zodat u ook zelf kunt dwalen door dit doolhof van ruïnes, stadswallen en waterpartijen. De lunch vindt plaats in een restaurant vlakbij het park.

 

’s Middags vertrekt u per bus naar het gezellige stadje Phitsanulok, waar u de nacht doorbrengt in het Ruean Phae Royal Park Hotel of een gelijkwaardig verblijf.


Om heerlijk te dineren kunt zich door een fietstaxi naar de Nan Rivier laten vervoeren (niet inclusief). Het eten hier is een belevenis. Zo worden "The Early Morning Glory Flying Vegetables" geserveerd nadat de kok uw eten wel tien meter hoog door de lucht heeft gegooid, waarna de ober dit opvangt met uw bord, staande op een platform. Voor meer informatie over deze excursie, kunt u contact met Asia Travel Tours opnemen.

 

   


Overnachting: The Empress Hotel
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: minibus, trein

 

Dag 12Per trein naar Chiang Mai, door tunnels en over met jungle bedekte bergen

Na een heerlijk ontbijt kunt u zelf kiezen hoe u de ochtend doorbrengt. Een tip is het bezoeken van de beroemde tempel Wat Mahathat, die aan de oever van de Nan rivier gelegen is. Maar u kunt ook het Folkloristische museum in de stad een bezoekje brengen.

 

Rond het middaguur wordt u naar het treinstation van Phitsanulok gebracht. Vervolgens reist u dan per comfortabele sprintertrein, inclusief airco, naar Chiang Mai. Tijdens deze reis, door tunnels en bergen, kunt u zich vergapen aan de mooiste panorama’s. Daarna wordt de transfer voor u verzorgd van het station naar The Empress Hotel.

 

   


Overnachting: The Empress Hotel
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 13Chiang Mai; invulling van de dag naar eigen keuze. Doi Suthep?

Geniet van uw vrije dag in Chiang Mai. Ga te voet door de stad, rust lekker uit of maak een uitstapje, bijvoorbeeld naar de Doi Suthep Tempel.

Wat Doi Suthep is een van de belangrijkste tempels in dit deel van Thailand. Het ligt hoog, ruim 300 trappen, en verschaft een magistraal uitzicht over de omgeving als u de slangentrap beklommen heeft. Er is een legende verbonden aan deze tempel. Een witte olifant zou een stukje afgebroken bot uit de schouder van Boeddha hier naar toe hebben gebracht. Op de plek waar de olifant stopte is vervolgens het tempelcomplex gebouwd. Bovenop de berg is een gouden stoepa, waar gelovigen uit de wijde omgeving naar toe komen om te bidden. Er worden lotusbloemen en offers achtergelaten. Er staan vele fruitbomen, kleine altaartjes, monumentjes en een beeld van de witte olifant. Een feest voor de zintuigen!

 

   


Overnachting: Slaaptrein
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: minibus, nachttrein 2e klasse

 

Dag 14Chiang Mai; invulling van de dag naar eigen keuze. Per slaaptrein naar Bangkok

Na het ontbijt heeft u de mogelijkheid om een unieke tour te maken (niet inclusief). Er vertrekt een minibus met airco vanuit uw hotel in Chiang Mai naar Lampoon, dat ongeveer 26 kilometer ten zuiden van Chiang Mai ligt. Vroeger was Lampoon de hoofdstad van het toenmalige Mon Rijk, Haripoonchai. De overblijfselen van de oude muren zijn direct te zien als u de stad binnen rijdt. Een van de eerste bezienswaardigheden is de Haripoonchai Tempel uit het jaar 897. Hier woonde vroeger de koning.
Een massief gouden pagode van 51 meter hoog torent boven de omgeving uit. Hierin bevindt zich een relikwie van Boeddha. Op hetzelfde tempelterrein is een voetafdruk van Boeddha te bezichtigen en een unieke bibliotheek, opgetrokken uit teakhout. Hierin worden onder meer oude Pali geschriften bewaard. Een Chedi in Lanna stijl en een enorme gong zijn ook de moeite waard om te bezichtigen. Daarna volgt een bezoek aan Wat Jammathevee, genoemd naar koningin Jammathevee, de eerste vorstin van het Haripunchai rijk.

 

   


We belanden in het dorpje Pa Sang, dat bekend staat om haar traditionele katoenweefkunst. Hier is het heerlijk wandelen, of u neemt een kijkje bij de wevers om te zien hoe het weefproces verloopt. De gemaakte producten zijn zeer geschikt als souvenir. Voor meer informatie over deze excursie, kunt u contact met Asia Travel Tours opnemen.

 

Tenslotte keren we terug naar Chiang Mai over de oude route. Neem de prachtige vergezichten in u op met Thaise houten huizen en eeuwenoude bomen. Per slaaptrein vertrekt u ’s avonds weer terug naar Bangkok.


Overnachting: geen
Maaltijden:
Vervoer: minibus

 

Dag 15Terug naar Bangkok; einde van deze reis.

's Ochtends vroeg komt u aan in Bangkok en staat de transfer naar het vliegveld van Bangkok klaar (Suvarnabhumi) voor uw reis terug naar huis.

Als u een avondvlucht heeft, dan kunt u uw bagage achterlaten in het Prince Palace Hotel en nog wat laatste inkopen doen. Of u kunt gewoon lekker uitrusten in de gemakkelijke ligstoelen bij het zwembad.

Uw transfer naar het vliegveld van Bangkok vertrekt dan vanaf het Prince Palace Hotel.

 

   


Overnachtingen

Dag       Hotel Stad
1 Prince Palace Hotel Bangkok
2 Prince Palace Hotel Bangkok
3 Prince Palace Hotel Bangkok
4 Pung-Waan Resort Kanchanaburi
5 Kodaun River Kwai Resort                    Kanchanaburi
6 Prince Palace Hotel Bangkok
7 Korat Resort Korat
8 President Hotel Udon Thani
9 Sook Somboon Hotel Chiang Kan
10 Rain Forest Resort Phitsanuloke
11 Ruean Phae Royal Park Hotel Phitsanuloke
12 The Empress Hotel Chiang Mai
13 The Empress Hotel Chiang Mai
14 Slaaptrein Bangkok


PrijsinformatieRouteFoto's
Reisvoorstel aanvragen

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  Isaan, het traditionele Thailand (15 dagen)
Reiscode:  T-0005
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terug
   
  Typ de tekst uit de afbeelding over:
  CAPTCHA code
 velden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.