+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisinformatie » Inreismaatregelen » Inreismaatregelen Vietnam

Inreismaatregelen Vietnam, dit moet u weten

Update 28 april 2022:
 

Het reisadvies voor Vietnam is geel. Er zijn geen quarantaineverplichtingen meer. De volgende inreisvoorwaarden gelden:

  • U heeft een visum nodig om Vietnam in te mogen reizen. U kunt uw visum aanvragen bij de ambassade van Vietnam of via een E-Visa (visa upon arrival), en;
  • U moet in het bezit zijn van een negatief PCR-testresultaat, dat niet ouder dan 72 uur voor vertrek is afgenomen, of u moet in het bezit zijn van een gecertificeerd negatief antigeensneltestresultaat, dat niet ouder is dan 24 uur voor vertrek. Kinderen jonger dan 2 jaar zijn uitgezonderd van het laten zien van een negatief PCR-testresultaat of antigeensneltestresultaat, en;
  • Aangeraden is om de “PC-COVID”-applicatie op uw smartphone hebben. Deze kan nodig zijn voor toegang tot winkels, hotels en andere horecagelegenheden. De applicatie kunt u downloaden via Ứng dụng phòng, chống dịch Covid-19 Quốc gia (pccovid.gov.vn). Het is niet verplicht maar er kan naar de QR-code gevraagd worden om te scannen.
  • Volledig gevaccineerde reizigers worden geadviseerd om een uitgeprint vaccinatiebewijs mee te nemen. Het Nederlandse coronavaccinatiebewijs wordt door Vietnam geaccepteerd. Op de website van de overheid van Vietnam (informatie in het Engels), onder punt 5.45 vindt u een voorbeeld van het Nederlands vaccinatiebewijs.
  • Als u onderweg naar Vietnam een overstap maakt in een ander land, wordt u geadviseerd zich op de hoogte te stellen van de specifieke COVID-transitregels van dat land.
  • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
  • Bij binnenkomst kan om een medische reisverzekering worden gevraagd die minimaal USD 20.000 dekt.