+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisinformatie » Inreismaatregelen » Inreismaatregelen Thailand

Inreismaatregelen Thailand, dit moet u weten

Per 1 oktober 2022 volledige heropening Thailand en tot 45 dagen visumvrij.

Thailand heropent volledig vanaf 1 oktober 2022 Vaccinatiebewijs/ATK-testresultaat is niet langer nodig, terwijl de verblijfsperiode in het koninkrijk wordt verlengd tot 45 dagen voor toeristen die recht hebben op visumvrijstelling en tot 30 dagen voor Visa on Arrival.


De Tourism Authority of Thailand (TAT) is verheugd te kunnen meedelen, dat internationale reizigers naar Thailand vanaf vandaag geen bewijs van vaccinatie of ATK-testresultaten meer hoeven te tonen, en een langere verblijfsduur zal worden aangeboden, wat de voltooiing aangeeft van de volledige heropening van het koninkrijk voor internationaal toerisme.

Met ingang van vandaag tot en met 31 maart 2023 wordt de verblijfsperiode in Thailand verlengd tot 45 dagen (was 30 dagen) voor toeristen uit landen/gebieden die recht hebben op visumvrijstelling, en tot 30 dagen (vanaf 15 dagen) voor degenen die in aanmerking komen voor een visum bij aankomst (VOA).

Yuthasak Supasorn, TAT-gouverneur, zei: “Thailand is volledig heropend voor toeristen van over de hele wereld met de boodschap, via de campagne 'Visit Thailand Year 2022-2023: Amazing New Chapters', dat onze fascinerende bestemming voor elk wat wils biedt onder de 'Van A-Z: Amazing Thailand Has It All'-concept.

We nodigen toeristen uit om het bestaande en nieuwe toeristische aanbod in Thailand te komen ervaren, wat, samen met de toenemende beweging van het koninkrijk in de richting van duurzaam en verantwoord toerisme, zal zorgen voor een onvergetelijke vakantie.”

Nu het koninkrijk volledig is heropend, nemen de internationale bezoekersaantallen toe, worden internationale evenementen en lokale festivals gehouden en hervatten grote internationale en regionale luchtvaartmaatschappijen vluchten vanuit landen over de hele wereld.

het immens populaire Vegetarische Festival vindt plaats van 24 september tot 5 oktober 2022 op verschillende locaties in het land; en de Bangkok Art Biennale (BAB 2022) wordt gehouden van 22 oktober 2022 tot 23 februari 2023 op verschillende locaties in Bangkok met werken van 73 lokale en internationale kunstenaars.

Als een van 's werelds favoriete vakantiebestemmingen, is Thailand verheugd toeristen terug te verwelkomen. Terwijl ze opnieuw kunnen genieten van een leuke, fascinerende en lonende vakantie, wordt ze gevraagd om waakzaam te blijven en de gezondheids- en veiligheidsnormen te blijven naleven.