+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisinformatie » Over Thailand » Tijdsverschil

Tijdsverschil Thailand

Wat is het tijdsverschil Thailand-Nederland/België? Dat is natuurlijk handig om te weten als u naar een specifieke stad in Thailand reist en al helemaal als u een rondreis maakt door het land en verschillende regio’s aandoet.

 

U vliegt met een rechtstreekse vlucht in ongeveer 11 uur van Amsterdam naar Bangkok. Thailand ligt in het hart van Zuidoost Azië en heeft uiteraard een andere tijdzone dan wij hier in Nederland en België hebben. Er is dus zeker een tijdsverschil tussen Nederland en Thailand, maar hoeveel dat is hangt af van het seizoen. We leggen u hier uit hoe dat precies zit én we delen het tijdsverschil tussen Amsterdam en de meest-toeristische plekken in Thailand.

 

In welke tijdzone valt Thailand

Thailand valt in tijdzone Indochina Time - UTC +7, wat betekent dat het tijdsverschil in Thailand t.o.v. Amsterdam in onze zomertijd +5 uur (5 uur later) is en 7 uur later dan in Londen (UTC).

 

Vraagt u zich af wat het tijdsverschil met Thailand is wanneer u gebruikmaakt van GMT? Ook dat is +7 uur. Thailand ligt namelijk in tijdzone GMT +7.

 

Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en Thailand?

Tijdens de Nederlandse zomertijd is het in Thailand 5 uur later.
Tijdens de Nederlandse wintertijd is het in Thailand 6 uur later.

 

Wat is het tijdsverschil tussen België en Thailand?

Voor België geldt hetzelfde als voor Nederland. Tijdens de zomertijd is het in Thailand 5 uur later en tijdens de wintertijd is het in Thailand 6 uur later.

 

Wanneer gaat de zomertijd in in Thailand?

Thailand kent geen zomertijd. Het tijdsverschil met Thailand is tijdens onze Nederlandse zomertijd dus + 5 uur. En in onze wintertijd is het in Thailand 6 uur later.

 

Tijdsverschil Thailand: heeft Thailand tijdsverschil in verschillende delen van het land?

Thailand is een groot land, zo’n 12 keer groter dan Nederland. Om precies te zijn 513.120 km². Het is dus aannemelijk dat er meerdere tijdzones zijn. Dat is niet het geval.

 

Tijdsverschil per belangrijke stad

Stad Tijdzone t.o.v. zomertijd

t.o.v. wintertijd

Bangkok UTC +7 +5 uur

+6 uur

Cha-am UTC +7 +5 uur

+6 uur

Chang Mai UTC +7 +5 uur

+6 uur

Hua Hin UTC +7 +5 uur +6 uur
Krabi UTC +7 +5 uur +6 uur
Nonthaburi UTC +7 +5 uur

+6 uur

Pattaya UTC +7 +5 uur

+6 uur

Samut Prakan UTC +7 +5 uur +6 uur

 

Handig voor op reis: Wereldklok op uw mobiele telefoon

Heeft u uw wereldklok op uw smartphone ingeschakeld? Dat is altijd handig. Niet alleen als u door Thailand reist, maar ook tijdens een overstap. Uw mobiele telefoon herkent uw locatie (mits u hier toestemming voor gegeven heeft) en past de tijd op uw telefoonscherm dan automatisch aan. 

Hoe gaat u om met uw jetlag in Thailand?

Door het grote tijdsverschil tussen Thailand en Nederland is de kans op een jetlag groter. Als u naar het oosten afreist, dan reist u tegen de tijd in. U mist een deel van de dag waardoor u een jetlag heftiger kan ervaren. Vermoeidheid en desoriëntatie zijn enkele symptomen die optreden bij een jetlag.

 

Asia Travel Tours houdt in het programma voor de eerste dagen altijd rekening met een mogelijke jetlag. Zo zorgen we ervoor dat het programma niet te druk is en dat u bij aankomst gelijk aan het dag- en nachtpatroon kunt wennen, daarmee zorgt u dat uw jetlag het snelst weer verdwijnt. Neem dus een dag om te acclimatiseren, dat kan goed in een stad als Bangkok waar u op een rustig tempo de stad kunt ontdekken.

Wilt u naar Thailand op reis en heeft u nog vragen?

Wij hopen dat u antwoord heeft gekregen op uw vraag over het tijdsverschil in Thailand. Heeft u nog meer vragen of opmerkingen? Of misschien wilt u iets weten over de beste reistijd naar Thailand? Neem contact met ons op.